Kauhukarkkarikolmikko kaupungissa

Torstai 19.7.2012 klo 12.43 - Marja J

Nora_Miro_Pyry_17.7.2012.jpg

Eilen kävimme karkkarikolmikon kanssa rokotuksilla Ouluvetissä, missä on nyt asioitu tiiviimmin viimeiset pari vuotta. Akuutissa on hoidettu vain silmätarkastukset ja selkäkuvaukset. Nora ja Miro saivat nyt nelosrokotteen ja raivotautirokotteen, Pyry vain raivon. Nora-isomummille laitettiin vielä sirukin (entinen merkintä on tatuointi) ja Nora sai myös ihan oman passin niin kuin Pyrylläkin jo on.

Nelosrokote ja rabies annettiin samalla kertaa kuten aina aikaisemminkin ja vielä samassa ruiskussa - eli  vain yksi piikki riitti. Nykyisin suositellaan rokotteiden antamista eri aikaan mahdollisen allergisen reaktion vuoksi. Meillä ole ollut koskaan mitään ongelmia - ja melko harvinainenhan tuo reaktio taitaa olla muillakin koirilla. Rekatiohan ei tule rokotteiden yhdistelmästä vaan jommasta kummasta aineesta ja kun ne annetaan erikseen, on helpompi selvittää kummasta aineesta reaktio tuli. Rokotuksten jälkeen on kuitenkin hyvä viipyä lääkärillä vielä jonkin aikaa, jos jotain oireita ilmeneekin.

Esittelin eläinlääkäri Raimo Kekkoselle myös Miron täysin näpyttömän nahkan, joka on nyt viimeiset 9 kuukautta ollut täysin kunnossa oikealla ruokavaliolla ja kaikkein pienimmällä kortisoniannoksella. Miro testattiin aikoinaan Ouluvetissä ja ruokavaliota muutettiin sopivaksi. Nyt voi kortisoniannosta vähentää tästäkin. Miron allergia on ollut pahimmillaan juuri keväisin kun kasvit alkavat vihertää ja myöhemmin syksyllä kun ne alkavat lakastua ja niihin tulee homeita yms. Myös kosteus on pahasta Mirolle. Mutta nyt nahkakin on paksumpaa, eikä niin karvatonta ja ohutta kuin aikaisemmin. Miro pääsee varmaan syksyllä myös jahtiin niin kuin viime syksynäkin. Pitää vaan muistaa hoitaa ja suojata iho Ceridalilla ja ajoliivillä.

Kaikkein koirien sydämet kuunneltiin ja kunto tarkastettiin ja kaikki oli niinkuin pitääkin! On se vaan mukava tuo meidän lääkäri Raimo Kekkonen, kun ei yhtään ihmettele noita mäykkyjä! Hänellä itselläänkin on nimittäin mäyräkoira.... Miro oli menomatkan autossa aivan villinä ja riepoi makuualustaa, joten taas kysyttiin niitä rauhoittavia.... Mutta ovat kuulemma aivan NORMAALEJA mäyräkoiria! :)

Avainsanat: terveys, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Nora, Rowanberrie´s Feenix, Miro, Semilain Omar

Noran ja Nellin nimipäivät

Torstai 12.7.2012 klo 10.43 - Marja J

Eilen meillä oli pienimuotoinen sukutapaaminen, kun ensin aamupäivällä kotimatkalla Kannukseen piipahtivat Pyryn ja Lilin tyttö Roosa (Koivukujan Roosa) Lili-emänsä ja kotiväkensä kanssa. Ja illalla kävivät Nelli (Joenpenkan Eloisa-Ella) sekä Riikka-emäntä nuorison kanssa menomatkalla etelän suuntaan. Noran ja Nellin yhteisillä nimipäiväkahveilla vieraili myös Emmanpoika Elmeri (Joenpenkan Iskevä-Ippo) kotiväkensä kanssa.

roosa_ja_lili_11.7_29.jpg

Olipa mukava tavata Roosaa ja Liliä! Koivukujan väki oli reissullaan käynyt tapaamassa myös Lilin ja Pyryn tyttöjä Kerttua Torniossa ja Pipsaa Oulussa. Roosasta on kasvanut reipas tyttö, jossa on kyllä paljon Pyry-isän näköä, turkki on helppohoitoinen ja niukka. Roosa on käynyt jo muutamassa näyttelyssäkin ja tuloksena kummastakin tuomarin arviona ERI eli erinomainen.

nelli_ja_elmeri_11.7_15.jpg

Illalla sitten pentukotonaan piipahtivat Nelli sekä Emmanpoika Elmeri. Nelli olisi varmaan viihtynyt meillä taas pitempäänkin, mutta Nellin sakki oli aamulla lähtenyt Ivalosta ja jatkoi kesälomareissuaan etelän suuntaan. Nelli sai tutustua siskonpoika Elmeriin ja kylläpä Elmeri kiinnostikin Nelliä kovasti. Tuntuu, että Elmeri on taas kasvanut kovasti, vaikka vasta viime viikon torstainahan tavattiin viimeksi mäykkyjen jälkitreeneissä.

 

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturin jälkeläisiä

Pyrylle 2 supia

Sunnuntai 15.4.2012 klo 17.52 - Marja J

pyry_ja_2_supia_ala-temmes_15.4_18.jpg

Hannu ja Pyry saivat tänään kutsun saapua luolatöihin eräälle meidän kylällä sijaitsevalle ladolle. Pyry oli sujahtanut heti ladon alle ja aloittanut hyvän haukun.

Ensimmäinen supi saatiinkin eräksi melko pian, mutta toinen teetätti vähän enemmän töitä. Supi vaihtoi paikkaa ladon alla ja piiiloutuikin välillä. Ladon alla oli kuulemma juostu aikamoinen supi-mäyräkoira-ralli, ennen kuin supi jumittui nurkkaan ja se saatiin pois avaamalla lattia.

Hyvä juttu Pyrylle, jolle Hannu on ahkerasti etsinyt luolatöitä. Supeja ja kettuja on nimittäin meidän aluella ollut todella vähän viime vuosina.

Lisää kuvia

Kiitokset kuvista ja videoleikkeistä Pauliinalle!

Alla pari videoleikettä ja Pyryn haukkunäytteet



Avainsanat: luolametsästys, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Pyry valokuvaamossa

Sunnuntai 15.4.2012 klo 17.37 - Marja j

pyry_valokuvaamossa_31.3_3.jpg

Emma kävi Marjo Väisäsen kuvattavana jo aikaisemmin ja Pyryn vuoro oli 31.3. Mäyräkoirille on järjestetty oma valokuvauspäivänsä Limingantullin Mustiin ja Mirriin 12.5., mutta pentuhommien takia en uskaltanut jättää Pyryn kuvausta sille päivälle.

Pyry oli kuvauspaikalla todella innoissaan ja poseeraaminen ei olisi kiinnostanut yhtään. Pyry ei tykkää ollenkaan olla kuvattavana, varsinkin kun pitää seisoa hienosti ja ottaa "virallisempia" poseerauskuvia.

Minultakin meinasi kyllä mennä usko koko hommaan, niin hektiseltä homma vaikutti! Pyry olisi mieluusti vain pusutellut valokuvaajaa ja assaria, eikä malttanut olla nätisti paikallaan.

Mutta taitava valokuvaaja saa hyvät kuvat hankalastakin kuvattavasta! Kun sain linkin koekuviin, sieltä löytyi tosi monta hyvää otosta. Ja muutamissa herra poseerasi jopa ilman hihnaa! Ja hihnakuvistahan ylimääräiset apuvälineet voi onneksi kuvankäsittelyllä siistiä.....

Lisää kuvia Pyrystä

Mäyräkoirien valokuvauspäivä 12.5.2012

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Pojat ja pupu

Maanantai 26.3.2012 klo 11.36 - Marja J

rusakko_25.3_5.jpg

Hannulla on lintujen ja jänisten ruokintapaikka pihalla ja rusakko on vieraillut aamupalalla nyt monen aamuna. Myös illalla terijoensalavaan ripustettujen ulkovalojen valossa on näkynyt rusakko tai kaksi pupeltamassa. Ruokana on jyviä ja kesällä kuivattua ja suolan kanssa säilöttyä kuivaheinää.

Nora ei pupusta välittänyt, eikä Pyrykään, mutta Mirolta irtosi kumea haukku.

Tarkemmat kuvat pupusta löytyvät täältä

Avainsanat: Miro, Semilain Omar, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Merkaleen´s Kenneliin tulossa pentuja

Lauantai 17.3.2012 klo 18.08 - Marja J

Merkaleen´s Kenneliin Pyhäjoelle on tulossa pentuja Sonjalle (Merkaleen´s Zoraja). Isänä on meidän Pyry. Pentuja odotellaan syntyvän ensi viikolla, arvioitu syntymäaika on 24.3.

sonja2.jpg

Viikko vielä!

Mukavaa loppuodotusta Sonjalle ja huoltojoukoille!

Kennel Merkaleen´s

Lisätietoja

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Menestystä Joenpenkalle.....

Maanantai 5.3.2012 klo 10.45

PSMKK:n vuoden 2011 menestyksekkäimmät mäyräkoirat

Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho on valinnut vuoden 2011 näyttely- ja koetulosten perusteella parhaiten menestyneet mäyräkoirat: monipuolisesti näyttelyissä ja kokeissa pärjänneen Vuoden mäyräkoiran sekä eri koelajien parhaat: mejä-koiran, luolakoiran, ajokoiran ja veri-koiran. Lisäksi palkittiin vuoden tulokas, joka on aloittanut koe- ja näyttelyuransa vuoden 2011 aikana. Vuoden veteraanin titteliä ei tällä kertaa jaettu.

Myös Joenpenkan koirat pärjäsivät kisassa, sillä Pyry oli toiseksi paras mejä-koira, Emma toiseksi paras luolakoira ja kolmenneksi paras ajokoira.

Pyryn ja Setsun Rassin tyttö Martta oli puolestaan Vuoden tulokas ja paras luolakoira. Martastahan tuli myös kaksoisvalio viime vuonna ja näyttelyistäkin tuli erinomainen tulos!

 

Vuoden mäyräkoira 2011

pku Sagotax Christoffer                                    

om. Lea Foudilainen, Oulunsalo

 

Vuoden tulokas 2011

kkn Setsun Marru                    

om. Joni Halttu, Muurola

 

Vuoden näyttelykoira 2011

1.

kku Welmu Weli Xavier

om. Mirjam Laisalmi, Oulu

2.

pku Sagotax Drömmare

om. Ulla ja Markku Henriksson, Oulu

3.

kkn Canderell Gossipgirl

om. Outi Lehtisalo-Väyrynen ja Tero Väyrynen, Oulu

 

Vuoden mejä-koira 2011

1.

pku Sagotax Christoffer

om. Lea Foudilainen, Oulunsalo

2.

kku Joenpenkan Aito-Artturi                           

om. Junttila Marja ja Pietiläinen Hannu, Liminka

3.

kkn Könkäänvaaran Parkki-Birkko

om. Marja Lauronen, Oulunsalo

 

Vuoden lut-koira 2011

1.

kkn Setsun Marru

om. Halttu Joni, Muurola

2.

kkn Joenpenkan Ehtoisa-Emma

om. Pauliina Pönkkä, Kari Uotila ja Marja Junttila, Liminka

 

Vuoden mäaj-koira 2011

1.

kku Grantinges Billy

om.  Pekka Hautamäki

2.

lku Aku

om. Matti Väisänen, Kajaani

3.

kkn Joenpenkan Ehtoisa-Emma

om. Pauliina Pönkkä, Kari Uotila ja Marja Junttila, Tyrnävä

 

Vuoden veri-koira 2011

1.

kkn Usvasuon Sirkku

om. Juha-Pekka Raappana, Oulu

2.

kkn Merkaleen’s Tiffany                                    

om. Outi Lehtisalo-Väyrynen, Oulu

Limingan-Temmeksen Metsästysyhdistyksen vuoden 2011 Eräkoira

Pyry oli tänä vuonna kisassa kakkonen ja Emma kolmonen, kun jämtlanninpystykorvalla oli parhaimmat pisteet.

Pyryllä titteli oli myös vuonna 2009 ja 2010, Noralla 2005, 2006 ja Mirolla 2007.

Pohjois-Lapin Koirakerhon Metsäkoira 2011

Nelli eli Joenpenkan Eloisa-Ella on valittu jo toisen perättäisen kerran kerhon parhaaksi Metsäkoiraksi.

Onnittelut kaikille asianosaisille ja kiitokset harrastamisesta!

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella

Jouluterveiset Joenpenkalta!

Keskiviikko 21.12.2011 klo 21.37 - Marja J

joulukortti_2011_c.jpg


Mukavaa joulun aikaa ja menestystä

vuodelle 2012!


Toivottaa Joenpenkan väki:

Marja, Hannu sekä koiruudet Nora, Miro ja Pyry



Naapurin Päivin piirtämässä kuvassa meidän Pyry (FI KVA-L FI JVA Joenpenkan Aito-Artturi).

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Pyry on nyt virallisesti kaksoisvalio

Maanantai 31.10.2011 klo 11.51 - Marja J

fi_jva_fi_kva-l_joenpenkan_aito-artturi_fin41920_7.jpg

FI JVA FI KVA-L Joenpenkan Aito-Artturi

 

Pyryn FI JVA-arvo on varhvistettu 28.10.2011 Suomen Kennelliitossa. Uutinen on mennyt aivan ohi silmien, sillä perjantai ja lauantaina ja vielä sunnuntaikin meni MÄAJ Pohjan lohkon koejärjestelyissä. Itse menin jo perjantaina Kestilään Ristironkkelin leirikeskukseen, sillä vajaa 20 henkeä ohjaajia ja tuomareita oli tulossa jo illalla koepaikalle. Ja emännällä oli aikainen herätys, sillä aamupala piti olla valmiina klo 06.00.

Pyryn jälkikesä on mennyt todella erinomaisesti! Pyry kävi neljässä kokeessa ja kolmesta tuli ykköstulos, yhdestä kakkonen (sekin hukaton). Ja jälkihommista tuli vielä hyväksytty VAHI-tuloskin.

Tässä linkki Pyryn MEJÄ-pöytäkirjoihin

Avainsanat: MEJÄ, LUT, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Pyry jäljellä, Miro ajossa

Keskiviikko 26.10.2011 klo 20.03 - Hannu P

Pyryn_jalki_10.10.10.jpg

Tämä kuva on otettu viime vuonna, jolloin Pyryn jäljittämä haavakkohirvi ammuttiin Korven tielle. Ampumapaikka oli puolen kilometrin päässä tämänsyksyiseltä tapahtumapaikalta.

Pyry jäljellä....

Pyry on tänä vuonna kunnostautunut jälkihommissa ja kehittynyt huimasti viime vuoteen verrattuna. Intoa on tosin edelleen niin paljon, että jarruttelu ja vauhdin hidastaminen on tarpeen. Kesän kokeiden ja valionarvon jälkeen odotettiin tulisiko syksyllä tilaisuutta tositoimiin haavakkohirvien jäljillä. Oman hirviporukan jahtiin onkin pari varmistusreissua tehty kun on pitänyt selvittää oliko ampujan mainitsema ohilaukaus oikeasti sellainen. Molemmilla kerroilla jäljitettiin vasaporukkaa yli kilometri kunnes todettiin, että oli kyse puhtaasta ohilaukauksesta.

Naapuriseuran kutsusta käytiin Pyryn kanssa sunnuntaina 23. lokakuuta tutkimassa miten oli naarashirvelle käynyt kahden laukauksen jälkeen. Hirvikoira oli seurannut verijälkeä nelisensataa metriä, mutta palannut takaisin. Samaa jälkiuraa lähdettiin Pyryn kanssa etenemään ja n. 700 metrin jäljityksen jälkeen naarashirvi nousi makuulta edestämme ja katosi silmänräpäyksessä tiheikköön. Ilmoitin passimiehille tilanteen ja jatkoimme jäljellä. Pyry seurasi hirveä, joka tekikin täyden ympyrän ja palasi samaan paikkaan. Toisen kerran hirvi pakeni edestämme ja pian kuulin, että ohiajanut autoilija oli nähnyt naarashirven ylittävän läheisen kylätien.  Oikaisimme kylätielle ja tutkimme missä ylityspaikka oli. Pakkasyön jälkeen jäätyneessä hiekkatiessä ei jälkiä näkynyt, joten Pyry sai etsiä ylitystä VAHI-kokeen tapaan. Pian koira merkkasikin voimakkaasti jäljen ja menimme parikymmentä metriä tien sivuun, jossa huomasin verijälkiä pensaikossa.

Jäljen löydyttyä pidettiin tuumaustauko ja todettiin, että on viisainta odottaa hetki ja antaa hirven rauhoittua. Paikalle kutsuttiin myös toinen hirvikoira, joka tauon jälkeen laskettiin jäljelle tiheään taimikkoon. Ajatuksena oli, että koira saisi haavakon seisontahaukkuun, mutta passiketju oli silti varmistuksena alueen ympärillä. Hirvikoira eteni vain muutamia kymmeniä metrejä, aloitti haukun ja hetken kuluttua koiranohjaaja ampui ylösnousevan hirven. Aiemmat osumat ja pidetty tauko olivat kangistaneet hirven niin, ettei se enää kyennyt liikkeelle. Hirvikoira laitettiin autoon ja Pyry jäljitti tuon lyhyen loppupätkän kaadolle iskien hampaat heti hirven takajalkaan nahkaa repien. Varmasti Pyry nyt  tietää jatkossakin miksi siellä metsissä kuljetaan!

Tänään Pyry sai maukkaan palkan tekemästään jälkityöstä, kun Ala-Temmeksen porukan A-mies toi kiitokseksi monenlaista hirviherkkua.

Ja Miro ajossa

Miron allergia on tänä syksynä ollut paremmin hallinnassa, joten metsällekin on muutaman kerran päästy. Tosin metsäreissun jälkeen tarvitaan edelleen kohtuullinen tauko, jotta etenkin anturat saavat palautua kuntoon. Emman isännän Karin kanssa on pari reissua tehty ja molemmilla kerroilla Miro sai jänikset ylös ja ajeli kohtuullisia kierroksia. Ylösotto sujuu melko hyvin, mutta ajon pitkittyessä alkaa tassujen kestävyys olla koetuksella, joten vauhti hidastuu, etäisyys ajettavaan kasvaa ja hukkia tulee. Lopulta homma on lopetettava, kun Miro alkaa aristella jalkojaan siihen tapaan, että jatkaminen olisi jo enemmän ikävää kuin hauskaa jäniksen ajoa. Lumikelillä tilanne todennäköisesti paranee kuten viime syksynäkin, jolloin allergiaongelmat helpottivat selvästi. Metsäreissuja on Mirollekin siis lisää tulossa.

Avainsanat: jäljestys, ajometsästys, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Miro, Semilain Omar

Emma ja Pyry jälkitöissä

Sunnuntai 25.9.2011 klo 20.21 - Marja J

Eilen alkoi taas hirvijahti ja heti tarvittiin myös jälkitöihin tottuneita koiria haavakkojen etsinnässä kahdelle eri hirviporkalle.

Vasaa kohti oli ammuttu ja Hannu sekä Pyry olivat seuranneet emää ja vasaa melkein kaksi kilometriä ja tarkistaneet, ettei osumaa ollut tullut. Maasto oli ollut taas aivan kamalaa risukkoa ja mäykylle todella vaikeakulkuista. Eipähän tarvinnut enää lähteä lenkille Pyryn kanssa ja palkkioksi Pyry oli päässyt näykkimään lahtivajalla hirven sorkkaa.

Kohta olikin sitten Emman vuoro auttaa Karin hirviporukkaa. Etsintä pimeässä metsässä onnistui hyvin ja nyt jäljen päästä löytyikin hieman isompi "sorkka", kun Emma löysi haavakon.

Kyllä hyvät jälkikoirat ovat suureksi avuksi hirviporukoille!

Emman_jalki_24.9.2011.jpg

Tässä Emma ja Kari kaadolla. Kiitos kuvasta Eino Pietilälle!

Avainsanat: jäljestys, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Erinomainen MEJÄ-kauden lopetus - Pyrystä FI JVA!

Maanantai 5.9.2011 klo 12.39 - Marja J

pyryn_kesan_2011_saalis.jpg

Pyryn tämän kesän "saalis": FI JVA, MEJÄ 3 x VOI1, VOI2, VAHI1 sekä SA, VARASERTI JA VARACACIB! Vielä kun saisi otettua pojasta uudet poseeerauskuvat....

 

Tämän kesän MEJÄ-tavoitteina Hannulla ja Pyryllä oli yksi hyväksytty VAHI-tulos ja yksi VOI-ykkönen, mutta Pyrypä yllätti ja valioitui eilen! Niin, ja sai sitten neljännellä koekerralla VAHI-tuloksenkin...

Pyry aloitti jälkihommat kesäkuussa 2009 Pyhännällä ja tuona kesänä tuloksiksi tuli AVO2 ja eka AVO1. Viime vuonna ensimmäisessä kokeessa Pyryä vaivasi nenäpunkki, eikä poika lähtenyt jäljelle ollenkaan ja nolla tuli. Elokuussa tuli sitten toinen AVO1 ja Pyry siirtyi voittajaluokkaan nuuskuttelemaan. Myös Noralla ja Mirolla on jälkikokeista kaksi AVO-ykköstä, mutta vain Pyryn kanssa ollaan jatkettu jäljestämistä VOI-luokassa.

Pyry on saanut jälkihommaan harjoitusta myös VAHI-kokeessa, joka on MEJÄ-koetta vaativampi. Jälki on pitempi ja yhdistelmä AVO- ja VOI-luokan jälkeä useine kulmineen ja katkokulmineen. Pyry kokeili ensimmäisen kerran katkokulmaa oman kerhon VAHI-kokeessa viime vuonna ja hyvinpä poika osaa katkot selvittää. VAHI-kokeessa lähtömakausta ei ole, vaan jälki alkaa jostain 100 metrin alueelta ja koiran on se itse löydettävä. Pyry on joka kokeessa löytänyt heti jäljen alun ilman ylikulkemista. VAHI-kokeissa jäljestys on mennyt hyvin, mutta se tärkein eli sorkka on jäänyt kuitenkin kolmessa kokeessa löytymättä.

Tänä kesänä Pyhännällä tuli heti ensimmäisessä kokeessa VOI1 ja siskopuoli Emmakin sai ekan AVO1-tuloksen. Meidän koirat ovat käyneet jälkikokeissa vain Pyhännällä, mutta heinäkuussa kaksikko Hannu ja Pyry kävivät Muhoksella, jossa Pyry sai toisen VOI1-tuloksen. Ja se viimeinen valionarvoon tarvittava ykkönen antoikin sitten odottaa, mutta vain yhden kokeen verran. Siinäkin tulos oli lähellä, sillä elokuun kokeessa Pyry sai hukattoman kakkosen. Pyryn heikkoutena on makausten huono merkkaaminen, jota kyllä pitäisi harjoitella, jos uraa jälkipuolella vielä aikoo jatkaa.

Pyry on innokas ja taitava jäljestäjä, joka on itse oivaltanut sen mitä jälkihommissa ollaan tekemässä. Hannun periaatteena on kaikkien koirien kanssa ollut, että koiraa ei mitenkään puhutella tai neuvota harjoituksissa tai kokeissa. Eihän todellisessa jäljestystilanteessakaan koiraa voi neuvoa, vaan koiraan pitää luottaa ja antaa koiran tehdä työ. Pyry on myös oppinut pysymään aina vain paremmin jälkiuskollisena, eikä eilisessä kokeessa edes jäljeltä pyrähtänyt pyypoikue saanut pojan päätä sekaisin.

Pyry jatkaa nyt VAHI-kokeissa ja tavoitteena on saada toinen ykköstulos ja hirvikoirien jäljestämiskoe suoritettua. Toivottavasti Pyry pääsee myös oikeisiin jälkitöihin haavakko/kolarikauriiden ja -hirvien jäljille - hommaan jonka se todella osaa!

Joenpenkan väki onnittelee Pyryä!

Kiitokset kuuluvat myös koiranohjaajalle Hannulle, joka on jaksanut harrastaa ja tarpoa metsissä Pyryn kanssa!

 

Pyryn jälkikokeiden pöytäkirjat

Pyhännän kokeen 4.9.2011 tulokset

 

 

Avainsanat: MEJÄ, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Koiraharrastuksia riittää....

Keskiviikko 31.8.2011 klo 15.29 - Marja J

Viime viikonvaihteessa oli taas monenlaista koirahommaa ja tulevana viikonloppuna on Pyryllä vielä viimeinen MEJÄ-koe Pyhännällä.

Perjantaina piipahdimme Emman ja Pauliinan kanssa Kruunupyyssä kokeilemassa LUT-koetta. Mukava reissu, vaikka tulosta ei nyt tullutkaan. Itse olen ollut LUT-kokeissa Noran, Miron ja Pyryn kanssa vain Ostyn hallilla Oulussa, Muurasjärvellä, Kuusamossa ja Terrileirillä Utajärvellä, joten uusiin koepaikkoihin ja ihmisiin on aina mukava tutustua. Eikä tuo Kruunupyy niin kovin kaukana edes ole....

Emma on harjoitellut tyhjän luolan tarkastusta ja on tehnytkin sen hyvin ja äänettömästi. Nyt Emmaa eivät kuitenkaan kiinnostaneet putkihommat ollenkaan ja koe tyssäsi heti alkuunsa, kun Emma ei edennyt hakupesällekään. Tytöltä puuttui nyt kokonaan luolahommissa vaadittava into ja hinku putkeen ketun perään, vaikka Utajärvellä oli tullut komeasti tulos B 43!

Lauantaina PSMKK järjesti MÄAJ-koetoimitsija- ja MÄAJ-palkintotuomarikurssit Ala-Temmeksen kylätalolla. Itse olin menossa sinne emännäksi ja Hannu oli mukana palkintotuomarikurssilla, kun koetoimitsijakurssi on jo suoritettuna.

Kouluttajina olivat teoriaosuuksilla Pekka Hautamäki ja maastossa Lotta Seppinen. Lotan koira Günther (E-pentujen isä) oli tuomarikokelaille harjoituskoirana maastossa. Joenpenkan E-pentujen kotiväestä mukana koetoimitsija 2 -kurssilla olivat Nellin emäntä Riikka Ivalosta sekä Emman kotiväki Pauliina ja Kari. Itsekin pääsin kuuntelemaan kurssin nyt jo toisen kerran kahvinkeiton lomassa ja tulipa tuo palkintotuomariteoriakin kuunneltua....Olisipa pitänyt suorittaa aikaisemmin koetoimitsija ykkönen, niin olisi tullut nyt kakkonen suoritettua :)

Puolilta päivin jatkettiin palkintotuomarikurssilla ja mukaan liittyivät Hallan ja Karun isäntä Vesa sekä Turjan isäntäväki Rovaniemeltä. Lopuksi kokelailla oli vielä maastoharjoittelu, jossa he pääsivät seuraamaan ajavan koiran työskentelyä ja arvostelemaan sitä. Uusilla palkintotuomareilla on vielä edessä tuomarointiharjoittelut ennen pätevöitymistä.

Hieno juttu, nyt saatiin pohjoiseen uusia tuomareita! Ja tuntuu kyllä mukavalta, että E-pentujen omistajat Riikka, Pauliina ja Kari ovat tosi kiinnostuneita koepuolesta ja hankkivat koetoimitsija- ja tuomarikortit! Emma ja Nelli aloittavat nyt MÄAJ-koe- ja jahtikauden - toivottavasti tulee hyviä tuloksia!

Sunnuntaina vauhtiin pääsi puolestaan Pyry, jolle tuli morsianvieraita. Pyry oli heti innostunut hommista, mutta morsiota tämä juttu ei kiinnostanut sitten yhtään! Ikävä kyllä kunnon tulosta ei nyt tullut, sillä morsiamen juoksu oli alkanut vaivihkaa ja sunnuntaina tärppipäivät olivatkin jo ohi. Jäämme innolla odottamaan Pyryn kanssa tytön ensi kevään juoksuja.

Tulevan sunnuntaina Pyryllä on sitten tämän kesän viimeinen MEJÄ-koe Pyhännän tutuissa maisemissa. Pyryn MEJÄ-kesähän on mennyt erinomaisesti ja tavoitteet on ylitetty moninkertaisesti. Nyt on mahdollisuus yrittää sitä vihoviimeistä valionarvoon tarvittavaa VOI-ykköstä vielä tälle kesälle. Jos sitä ei nyt tule, niin jatketaan sitten taas ensi vuonna.

Tässä omia ja Pauliinan ottamia kuvia lauantain kurssilta PSMKK:n kuva-albumissa

 

 

 

Avainsanat: LUT, MEJÄ, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Viikon pokaaliposeeraukset ja muuta mukavaa

Sunnuntai 14.8.2011 klo 13.14 - Marja J

Viikko on ollut taas kiireinen ja koiraharrastuksia täynnä! Maanantaina oli Limingassa oman kerhon järjestämänä VAHI-koe ja viikonlopulla luolakokeita Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen järjestämällä terrileirillä Utajärven Sotkan Helmessä.

Emman edellinen LUT-koe oli Oulussa 30.10. viime vuonna. Kypsyttelyjakso oli tuottanut tulosta ja Emma saikin perjantaina hienosti B-tuloksen pistein 43! Emma tarkasti tyhjän luolan rauhallisesti ja aivan äänettä ja ahdinkoputkestakin sujahdettiin vaivatta.

Riistakokeessa Emma meni ensin hieman varovaisesti luolastoon ja kului hetki aikaa ennen kuin pellit avattiin ja Emma pääsi ketun perään. Emma työskenteli tosi rohkeasti kulmapesällä, eikä antanut ketulle ollenkaan periksi vaan kesti erinomaisesti ketun monet karkoitusyritykset. Emma ja kettu tahisivat lähituntumassa pesällä ja kohta tuomari laittoikin luukun väliin ja koe keskeytettiin 9 minuutin jälkeen eläinsuojelullisista syistä.

Tässä koekertomus perjantailta, tuomarina oli Jani Mustalahti

Utajärvi 12.8.2011

Ahdinkoputken läpäisy: Hyväksytty, rauhallinen

Tyhjän luolan tarkastus: Hyväksytty, rauhallinen, äänetön

Arvostelu: Koira hieman varoen luolastoon, ilmoitushaukku vaatii aikaa. Peltien avauduttua kettu siirtyy vasempaan päätepesään, koira seuraa varoen haarapesälle, jossa kerää rohkeutta, jonka jälkeen siirtyy kulmapesälle työskentelemään. Koira kestää ketun useat karkoitukset ja koe keskeytetään eläinsuojelullisista syistä.

LUT B 43 pistettä

Lauantai olikin sitten toisenlainen päivä, eikä Emmaa oikein tuntuneet putkihommat kiinnostavan. Tyhjän luolan tarkastuksessa ahdinkoputki tuotti nyt vähän hankaluuksia ja Emma jäikin sitten hakupesälle, eikä enää edennyt luolastoon. Niinpä koe loppuikin sitten siihen, eikä Emma päässyt jatkamaan varsinaiseen riistakokeeseen.

Nyt voivat sitten luolahommat jäädä, kun Emman ajokoekausi starttaa syyskuun alussa. Tämä laji taitaakin olla Emmalle se kaikkein mieluisin! Hyvin on mennyt Emmalla koepuolella ja tyttö on näyttänyt monipuoliset taipumuksensa: VAHI1, MEJÄ AVO1 ja nyt hienosti LUTB!

emma_lutb_43_12.8.2011_large.jpg

Ivalon Nelli kävi toisessa MEJÄ-kokeessaan Kemijärvellä 7.8., mutta  tulosta ei nyt tullut. Nelli osaa kyllä jäljestää, mutta ikävä kyllä myyrät ja tosi runsas sopulikanta tahtovat tuoreilla hajuillaan viedä voiton vanhasta verijäljestä. Nelli pääsi hukkien jälkeen onneksi vielä harjoittelemaan loppujäljellä kaadolle asti.

Mutta pääsipä Nelli tosi toimiin heti kokeen jälkeisenä päivänä ja näytti, että osaa hommansa! Tieltä oli löytynyt verijälki, poro oli ilmeisesti joutunut auton töytäisemäksi ja juossut maastoon. Nelli pääsi jäljelle ja oli seurannut verijälkeä taitavasti, eikä nyt ollut mitään haittaa sopuleista tai myyristä! Saipa Nelli hyvää harjoitusta ja ihan tosi tilanteessa. Luulen, että Nelli nyt kiinnostuu enemmään näistä jälkikoehommistakin.

Nelli oli myös näyttelyreissulla etelässä ja kuulemma erittäin tarkalta tuomarilta Tarmo Viirilältä tuli Valkeakoskella tulokseksi EH. Myös Nelli aloittaa MÄAJ-koehommat heti syyskuun alussa. Nelli kävi kesällä Ivalossa haukkumassa myös konekarhu Penua, eikä taaskaan tarvinnut mäyräkoiran hävitä taidoissaan karhukoirille!

Kiitokset Emman ja Nellin omistajille aktiivisuudesta koiraharrastuksissa! Nyt ruvetaankin odottamaan jännityksellä ajokoetuloksia molemmilta tytöiltä!

Tässä vielä Pyry pokaalinsa kanssa

pyry_vahi1_8.8.2011.jpg

 

 

Avainsanat: LUT, MEJÄ, VAHI, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

VAHI-kokeet Limingassa - Pyrylle hyväksytty

Tiistai 9.8.2011 klo 12.23 - Marja J

PSMKK järjesti eilen Limingassa Limingan-Temmeksen metsästysyhdistyksen maastoissa toiset VAHI-kokeet - ensimmäinen  oli vuosi sitten 11.8.2010 samoissa maastoissa. Keskuspaikkana oli seuran metsästysmaja Kiiskilänkylässä. Itse olin huoltojoukoissa ja Emman emännän Pauliinan kanssa olikin viikon aikana ollut monenlaista hommaa. Lauantaina kävimme Hannun kanssa tarkistamassa majan tilanteen, siivoamassa siellä ja jäljenteko- sekä koepäivänä hommissa vierähtkin iltapäivältä puolilleöin.

Emmallahan oli jo ykköstulos viime vuodelta. Pyryn kanssa Hannulla oli ollut harmittavaa huonoa onnea, kun kaksissa kokeissa kapuloitakin oli löytynyt, mutta matkanteko oli tyssännyt viimeiselle osuudella. Vaikka alkumatkalla menisi kuinka hyvin ja jatkossakin kaikki makaukset ja niillä olleet 3 kapulaa löytyisivät, ei tulosta tule jos sorkkaa ei löydy. Ja jos alun kahdella tuomarin arvostelemalla osuudella tulee yksikin hukka, niin koe keskeytetään heti.

Pyry oli viikolla torstaina Ristijärvellä kokeissa ja jo toisen kerran tänä kesänä sieltä tuli hylätty. Kesäkuun kokeessa lähtö ja alkumatka oli lupaavaa, mutta kolmannella kulmalla tulivat eteen tuoreet hirven jäljet ja Pyry unohti verijäljen. Tämän viikon kokeessa Pyry pääsi malliikkaasti viimeiselle osuudelle, kun saappaan jälkiä meni moneen suuntaan jäljen päällä. Ilmeisesti marjastajat olivat kulkeneet pitkin ja poikin jälkeä, eikä Pyry pystynyt selvittämään minne jälki jatkui. Aikakin tuli täyteen ja Pyry seurasi ihmisten jälkiä läheiselle tielle.

Eilen sitten viimeinkin Pyry teki hyväksyttävän suorituksen! Jälki oli melko risukkoisessa ja hankalassa maastossa ja vesisateen jälkeen metsä oli todella märkä. Ensimmäiselä katkokulmalla meni runsaasti aikaa, mutta lopulta jälki löytyi. Loppuosuudet mentiin vahdilla ja kaadolle Pyry löysi juuri kun tunnin koeaika oli täyttymässä. Pyryllekin teki hyvää päästä viimein sorkalle, olipa poika ollut innoissaan!

Emmalla oli nyt huonompi tuuri, mutta tosi taitavasti tyttö nuoresta iästään huolimatta osaa jo jäljestää! Emma ei merkannut alun tuomariosuudella makauksia ja tuomarille piti tuoda seuraavilta makauksilta yksi kapula. Noin 100 metriä ennen kaatoa Emma kuulee läheiseltä tietä auton äänen, ote herpaantuu ja Emma kulkee tielle - sorkka jää, eikä niitä kapuloitakaan löytynyt.... Parempaa onnea Emmalle seuraaviin koitoksiin, kyllä Emma jäljestää osaa! Ja kiitokset Pauliinalle ja Karille, kun jaksatte harrastaa tytön kanssa!

VAHI on kyllä rankka ja vaativa, mutta erittäin mielenkiintoinen laji. Koemuoto vaatii paljon sekä koiralta että koiran ohjaajalta, jonka on pystyttävä lukemaan oikein koiraansa. Tarkoituksenahan on selvittää koiran ja ohjaajan kykyä seurata vahingoittuneen riistaeläimen jälkiä. Jo jäljen löytyminen tuotti ongelmia osalle koirista. Mitään alkumakausta, josta olisi potkittu maata pois, ei VAHIssa ole, sillä jälki vain alkaa jostain tien takaa 100 metrin alueelta. Ohjaaja ilmoittaa tuomarille, kun koira löytää jäljen ja koeaika alkaa.

Tässä VAHI-jälkikaavio, josta vähän selviää, mistä oikein on kysymys. Metsässä jälki voi olla hyvinkin erilainen riippuen osuuksien pituudesta ja maaston vaatimuksista. Suositeltavaa myös on, että tuomariousuuden katkokulma tehdään heti ensimmäiseen kulmaan.

VAHI-kokeen tulokset

KUVIA ylituomarin puhuttelusta ja tulosten julkistamisesta

 

Avainsanat: VAHI, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Pyrylle toinen MEJÄ VOI 1!

Lauantai 23.7.2011 klo 19.00 - Marja J

Pyry osallistui tänään Muhoksella Pohjois-Pohjanmaan Kultaiset ry:n järjestämään mejä-kokeeseen. Päivä oli todella uuvuttavan helteinen ja hikinen, mutta Pyry jaksoi hyvin jäljellä. Maasto oli ollut vaikea: suota, syviä kanavia ja koiranohjaajalla eli Hannulla kengät täynnä vettä.

Olen näinä helteisinä päivinä nesteyttänyt koiria juottamalla niille vettä, jossa on makuna mm. jauhelihaa. Kuivamuonia en ole nyt antanut ja muutenkin ruoka-annokset ovat olleet nestepitoisia. Myös kisapäivänä nesteytys on tärkeää.

Pyry meni jälkensä muuten erinomaisesti, mutta makaukset olivat jääneet merkkaamatta. Mutta VOI ykkönen tuli vaikkakin minimipistein! Tämä oli Pyryn toinen ykkönen voittajaluokassa ja nyt alkaa sen viimeisen valionarvoon tarvittavan ykkösen metsästys.

Jäljestys on mennyt Pyryllä tosi hyvin, sillä kokeita on ollut vain 6, joista tuloksina yksi AVO 2 ja AVO 0, muuten sijoitukset ovat olleet ykkösiä. Tuo nollatulos tuli viime vuonna, kun Pyryllä oli nenässä punkki, eikä hajuaisti oikein toiminut.

Pyryllä oli tuliaisina komea pokaali, pinssi, avaimenperä sekä nameja. pyry_meja_voi_1_23.7.2011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Täältä löytyvät mejä-koepöytäkirjat

Avainsanat: MEJÄ, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Oulun näyttelyviikonloppu

Tiistai 19.7.2011 klo 22.05 - Marja J

Oulussa oli viime viikonloppuna taas kaksi isoa koiranäyttelyä Äimäraution raviradalla. Tällä kertaa oma kerho PSMKK ei ollut järjestämisvuorossa, mutta ilmoittauduin kuitenkin talkoolaiseksi, sillä Oulun Seudun Terrieriyhdistys oli järjestämisvuorossa ja olen myös OSTY:n jäsen. Launtaina ei ollut paras mahdollinen näyttelysää, sillä vettä satoi melkein koko päivän. Talkoohomma oli sama kuin viimeksikin eli olin keittiövuorossa, joka toimitti työpisteisiin sekä kehiin tuomareille ja kehätoimitsijoille syötävää ja juotavaa.

Sunnuntai olikin sitten aurinkoinen päivä ja myös Pyry oli kehässä. Pyry ei kyllä tykkää yhtään näyttelyistä ja piti aluksi vahtia häkissä. Onneksi poika kuitenkin rauhoittui loppuajasta ja kehän reunalla ennen omaa vuoroa Pyrystä löytyi ihanan vauhdikas pikku-ukko. Pyryhän tykkää naistuomareista ja tervehtiikin kaikki iloisesti. Nyt saksalaisen tuomarin Tanja Backesin kanssa arvostelemassa oli myös harjoitusarvostelija Marjo Nygård. Häntä vipatti iloisesti, kun kaksi naista kopeloi tarkasti Pyryä! Kehässä Pyry meni hienosti ja hihnakin oli aivan löysällä. Malttia pitäisi olla enemmän, sillä seisominen meni taas höpöksi kun poika ei olisi viitsinyt olla paikoillaan.

Arvostelu on aivan hyvä ja tulokseksi tuli tällä kertaa erittäin hyvä. Aikaisemmin Pyry on saanut samalta tuomarilta ERI:n, mutta nyt arvostelua laski voimakas takaosa. Tarkistin vielä asian, eikä kyse ollut takakorkeudesta vaan selkälinja nousi kupeiden kohdalta. On tainnut Pyrylle kasvaa aika isot lihakset takapuoleen, kun ollaan treenattu talvesta asti potkurilla ja potkupyörällä! :)

Tässä arvostelu:

OULU KV 17.7.2011

Tuomari: Tanja Backes

KÄY EH

Masculine type, very good head. Shlightly round eyes, which should be darker. Good length of neck, a bit too short in upperarm. Frontangulations should be better. Sufficient hindangulations. Topline hanging down a bit and going up to the croup. Shlightly high talset. Nice temperament.

Maskuliininen tyyppi. Erittäin hyvä pää. Hieman pyöreät silmät, jotka saisivat olla tummemmat. Kaulan pituus hyvä. Hieman lyhyt olkavarsi. Etukulmaukset saisivat paremmat. Riittävät takakulmaukset. Ylälinja laskee hieman alas nousten ylös kupeilla. Hieman korkea hännän asento. Miellyttävä luonne.

 

Nyt on kesän näyttelyt takana ja Pyry voi keskittyä rauhassa MEJÄ- ja VAHI-kokeisiin, joista tulevana viikonloppuna on vuorossa Muhoksen MEJÄ-koe. Pyry on ilmoitettu myös kahteen VAHI-kokeeseen ja syksymmällä on vielä jälkikokeitakin.

Oli kyllä taas mukava viikonloppu! Tapasin paljon tuttuja mäyräkoiraihmisiä ja tutustuin uusiin mäykynomistajiin. Tapasimme myös Pyryn tyttären Koivukujan Pipsan, joka oli tullut näyttelyyn turistina. Maaliskuun alussa syntynyt Pipsa on jo aloittanut näyttelyharjoitukset ja tyttö nähdään varmaan kehässä ensi kesänä.

Avainsanat: näyttelyt, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Nelli ja Pyry Kokkolassa 2.7.2011

Sunnuntai 3.7.2011 klo 11.55

Olimme eilen Pyryn kanssa Kokkolan KV näyttelyssä. Myös Riikka oli Ivalosta Nellin kanssa narttujen avoimessa luokassa. Riikka oli lasten kanssa lomailemassa etelässä ja näyttely sattui hyvin samalle seudulle. Pyryn näyttelyyn meno varmistui vasta edellisenä päivänä, sillä Pyry oli varapaikalla saman päivän Raahen mejä-kokeeseen.

Olimme paikalla hyvissä ajoin klo 12 paikkeilla, sillä karkkarikehien arvioitu alkamisaika oli iltapäivän puolella. Ruotsalainen Pia Lundberg oli todella tiukka tuomari, joka tutki tarkkaan mm. koiran rakennetta ja hampaita. Niinpä aikataulu oli myöhässä ja Pyrykin pääsi kehään vasta noin klo 15. Toisaalta myöhäinen ajankohta oli hyväkin, sillä näyttelypaikalla alkoi olla jo hyvin tilaa ja kehiä tyhjänä.

Uroksia oli mukana kaikkiaan 7 ja narttuja 4, Pyry oli yksin käyttöluokassa. Pyry esiintyi aivan hyvin, vaikka taas tapansa mukaan venkoili pöydällä. Pyry kun haluaa tervehtiä tuomarit iloisesti, eikä malttaisi seisoa nätisti - häntä nytkin vispasi innokkaasti tuomarin tutkimuksen aikana.

Pyry sai erinomaisen arvostelun sekä SA:n, joten jatkoimme siitä paras uros -kehään. Uroksista vain 3 sai SA:n ja Pyry sijoittui Paras uros -kisassa toiseksi sekä sai VARASERTIn ja VARACACIBIn - eli meni todella hyvin!

Pyryn arvostelu ja Hannun käännös:

4 årig hanhund av utmärkt typ o. storlek. Mycket bra prop. Fint huvud, bra överlinje. Utmärkt päls o. kondition. Rör sig bra.

Erinomaisen tyyppinen ja kokoinen 4-vuotias uros. Erittäin hyvät mittasuhteet. Erinomainen pää. Hyvä ylälinja. Erinomainen turkki ja kunto. Liikkuu hyvin.

Eli tuloksena: KÄY ERI KÄK1 SA PU2 varaserti varacacib

Nelli esiintyi omassa luokassaan erinomaisesti ja sai tuomarilta arvostelun ERITTÄIN HYVÄ niinkuin toinenkin avoimen luokan narttu. Nellillä oli todella hyvässä kunnossa, turkki oli todella erinomainen ja killsi. Ja tyttö osaa esiintyi todella hienosti kehässä Riikan kanssa!

kokkola_kv_2.7_37.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä Pyry ruusukkeittensa kanssa.

Lisää Kokkolan kuvia löytyy täältä

Avainsanat: näyttelyt, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Joenpenkkalaiset jälkikokeissa

Sunnuntai 12.6.2011 klo 14.01 - Marja J

Joenpenkan jälkikasvu Nelli, Emma ja Pyry ovat käyneet taas nuuskuttelemassa kokeissa, mutta tällä kertaa kukaan ei saanut tulosta - tuoreet pienen ja vähän isomman riistan jäljet veivät kokeissa voiton vanhasta verijäljestä.

Nelli oli ensimmäisessä jälkikokeessaan Rovaniemellä, mutta matkanteko tyssäsi melko alkumatkasta, kun Nelli lähti nuuskuttelemaan tuoreemmille jäljille ja oli sitten aloittanut ilmeisesti myös myyräjahdin. Mutta homma jatkuu Nellilä ja Riikalla ja ehkäpä Nelli pääsee vielä tositoimiin jäljittämään haavakkojakin!

Nellin koepöytäkirja

Emma ja Pyry kävivät eilen lauantaina Ristijärvellä toisissa VAHI-kokeissaan. Koko alkuviikon oli ollut todella raskas ja helteinen keli ja matkaan oli valmistauduttu viilentävin pyyhkein, kylmin juomin ja koirien nestetytys oli aloitettu hyvissä ajoin ennen kokeita. Helteen vuoksi kokeen aloitusaikaakin siirrettiin tunnilla aikaisemmaksi, mutta onneksi sää kisapaikalla oli lauantaiaamuna jo viilentynyt.

Jäljet olivat todella riistarikkaassa maastossa niinkuin kuuluukin, niinpä molemmat koirat harhautuivat jäljellään tuoreiden hirven jälkien perään. Emmalla matka päättyi jo tuomariosuudella ensimmäisen makauksen jälkeen.

Emman koepöytäkirja

Pyry pääsi kokeessaan pidemmälle ja matkanteko loppui vasta kolmannen osuuuden lopussa. Pyryn alkumatka oli tosi lupaava. Tuomarikin oli ollut varma, että tämä koira pääsee loppuun asti ja saa hyväksytyn. Tuomariosuuden arvosteltavat kohdat: lähtö, jäljestämishalukkuus, jäljestämisvarmuus, etenevyys, kulmauksien, makausten ja katkojen selvittäminen oli Pyryn työskentelyssä erinomaista. Jäljen alkukin oli löytynyt heti ilman ylityksiä ja etsimistä ja jäljestäminen oli ollut varmaa ja tarkkaa.

Kolmannen osuuden lopussa vastaan olivat tulleen tuoreet hirven jäljet ja Pyry oli jäänyt pyörimään kulmalle. Etsimisestä huolimatta jäljen uutta alkua ei ollut löytynyt ja tunnin koeaikakin alkoi olla lopuillaan, joten Hannu keskeytti kokeen.

Pyryn koepöytäkirja

Kokeen järjestäjinä olivat Kainuun Hirvikoirayhdistys ja Pihlajavaaran Erä. Lämmin kiitos järjestäjille hienosta koepäivästä ja hyvistä järjestelyistä! Homma jatkuu Emmalla ja Pyrylläkin ja saattaapa hyvinkin olla, että molemmat vielä osallistuvat kokeeseen Ristijärvellä. :)

Tässä on esimerkki VAHI-jäljestä. Jäljen pituus on 1200 - 1500 m ja jäljen kaikki 5 osuutta voivat olla erimittaisia. Kaavio on viitteellinen ja luonnossa jälki voi olla hyvinkin erinäköinen riippuen jäljen suunnasta, kaarroksista, maastosta ja teistä.

 

Avainsanat: VAHI, MEJÄ, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Erinomainen MEJÄ-kauden aloitus tänään Pyhännällä!

Sunnuntai 29.5.2011 klo 22.32 - Marja J

MEJA_29.5.2011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyrylle voittajaluokassa VOI 1 42 pistettä ja Emmalle avoimessa luokassa AVO 1 46 pistettä!

Tässä koiranohjaajat Hannu ja Kari poseeraavat hienosti nuuskutelleiden Pyryn ja Emman kanssa.  Tästäpä on taas mukava jatkaa!


Tässä Emman koepäytäkirja

PYHÄNTÄ 29.5.2011

Tuomari: Juha Karlström

Pisteet: 46

Palkinto: AVO 1

Miellyttävävauhtinen jäljestäjä, joka etenee pääosin ilmavainulla. Ohjatusti liikkeelle. Kaikki osuudet tasaisesti, joitakin vajaan jälkinarunmittaisia nopeita pistoja jäljen sivuun. 1. makuu ohitetaan ja kulma takaa suntaa ottaen. 2. makuu merkataan ja kulma hyvin. Suoraan kaadolle, jonka omistaa. Erinomainen suoritus.

Emman kaikki MEJÄ-kokeet

Emman taidot oli huomattu ja Emma pääsi myös oikeisiin jäljitystehtäviin Pyhännän kisareissulla.


Ja tässä Pyryn....

Pyhäntä 29.5.2011

Tuomari: Marika Ahola

Pisteet: 42

Palkinto: VOI 1

Nopea ja hätäinen lähtö. Pyry jäljestää ilmavainullan käyden välillä tarkastamassa jäljen tarkan sijainnin maavainulla. Jäljestys etenee pääsääntöisesti jäljen tuntumassa tuulen mukaisesti. Välillä mennään jälkitarkasti. Hirven jäljet aiheuttavat parissa kohtaa jäljenjatkon tarkastuksia, mutta hirven jäljet eivät keskeytä jäljestystyötä. 1. kulma, jolla katko tuottaa hieman vaikeuksia, mutta se selviää itsenäisesti. 2. kulmalla tehdään laajoja tarkastuslenkkejä. 3. kulma ratkeaa laajahkolla takatarkastuksella. 1. ja 3. makaus ohitetaan. 2. makaus merkataan pysähtyen. 4. makaus juostaan yli. Kaadolle tullaan ja sitä jäädään näykkimään kiinnostuneena.

Pyryn kaikki MEJÄ-kokeet

Kumma kyllä, Pyry ei ollut lähtenyt tuoreiden hirven jälkien perään vaikka niitä oli ollut useassakin kohtaa. Opas oli sanonut Hannulle, että Pyryllä nousi häntä heti pystyyn kun eteen tuli tuore hirven haju! Oliskohan tuo poika ruvennut tajuamaan, mikä oikein on homman nimi?  - Nyt mennään tätä verijälkeä, eikä lähdetä laukkomaan hirvien perään....

Hannu sanoi ennen kokeita, että jättää hommat kokonaan, jos Pyry lähtee haakuroimaan jonnekin riistan perään, on niin rankka laji. Voipi, nyt hyvinkin olla, että Pyryn jälkiharrastus tästä vielä jatkuu! :)

 

Avainsanat: MEJÄ, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »