Joenpenkan pennut 2021

Joenpenkan O-pennut, Roihu kuvassa kolmas vasemmalta. Kuva: Seppo Kolehmainen, Skopix

Joenpenkan U-pentue 12/2021

Nyt poikkeuksellisena aikana pentusuunnitelmat ovat edenneet erityisen harkitusti. Samoin tulevien kotien valintaan kiinnitetään erityistä huomiota ja valitaan sopiva pentu juuri sille sopivaan kotiin. Koska pentueen suunniteluun, yhdistelmään ja koirien käyttö-, näyttely- tuloksiin ja terveystutkimuksiin on panostettu, on myös toivomus että pennut saavat parhaan mahdollisen kodin ja elinympäristön, aktiiviset, innostuneet, rotua ymmärtävät ja harrastavat kodit.

Joenpenkan pennuille etsitään vastuullisia, luotettavia, yhteistyökykyisiä koteja, joilla jo on hyvää koirakokemusta, kiinnostusta koiraharrastuksiin, ehkä jo mäyräkoirarodun ja monien mäyräkoiraharrastusten tuntemusta, kiinnostusta koe- ja näyttelytoimintaan sekä käytännön metsästykseen. Ja ennen kaikkea riittävästi aikaa pennun ja kehittyvän koiran koulutukseen, treenaamiseen ja harrastamiseen koiran kanssa.

Emänä on oma kasvatti Roihu eli FI JVA Joenpenkan Oona-Onnenapila. Roihu on erittäin hyväluonteinen, sosiaalinen, tervepäinen ja riistaverinen narttu, jolla on jo hyvää näyttöä harrastuksissa, kahdessa koemuodossa, metsällä ja jälkitöissä. Roihu on enemmänkin luola- ja jälkikoirataustainen, mutta on osoittanut kiinnostusta myös ajometsästykseen ajaen kaurista ja jänistä. Roihu on ollut terve, silmät on tarkastettu kolme kertaa, selkä kuvattu, tehty virallinen sydänkuuntelu ja polvitarkastus sekä verinäytteet annettu myös Hannes Lohen tutkimuksiin. Roihu toimii myös SRVA-tehtävissä vastuuhenkilön apuna.

Uros FI JVA Ruukin Geronimo on erittäin miellyttävä, hyväluonteinen, tervehermoinen ja monipuolisesti lahjakas, näyttelyissä palkittu ja monipuolisesti harrastava käyttövalio. Ahtin kanssa kilpaillaan Rally-Tokossa, agilityssä, mejässä, näyttelyistä on 1*sert ja 1*cacib (fci:n sivulla vara-cacib on muutettu cacibiksi). Ahti on myös kova uimaan ja kulkee vauhdilla mukana niin hiihto- kuin juoksulenkeilläkin. Riistaviettiä on sekä luola- että ajopuolelle. Ahtin taustalta löytyy käyttöominaisuuksiltaan ja ulkomuodoltaan kiinnostavat suvut, käyttökokeissa ja näyttelypuolella palkittuja kotimaisia ja ulkomaisia koiria.


Pyryn nimipäivän 1.11. kunniaksi julkaistiin Joenpenkan pentu-uutiset. Roihu oli ultrattu 29.10. ja joulukuun alussa 2.12. syntyi 3 tyttöä. Valitettavasti yksi täysin kehittynyt iso uros oli kuollut kohtuun ennen synnytystä. Kaksi tyttöä syntyivät aikaisin aamulla ja kuolleen uroksen syntyminen kesti kauan. Tästä johtuen tuli ongelmia hyvin alkaneisiin supistuksiin ja viimeinen narttu jouduttiin leikkaamaan. Narttu oli kaukana kohdun sarvessa ja sydänäänet olivat jo heikentyneet, joten päädyttiin pennun pelastamiseksi sektioon. Kaikki tytöt ja Roihu-emä voivat erinomaisesti.

Pentusuunnitelmat ovat olleet vireillä jo pitkään ja isänä on Joenpenkan lempivävy erittäin miellyttävä monilahjakkuus Ahti, johon olen tutustunut jo aivan pikkupoikana. Yhdistelmän takaa löytyy vanhoja kotimaisia ja ulkomaisia mäyräkoirasukuja Pohjoismaista, Saksasta, Hollannista ja monilla on näyttelymenestyksen lisäksi käytännön kokemusta ja tuloksia luolilta, ajosta ja jäljestyksestä. Aika monen koiran vaiheita olen vuosien aikana seurannut ja aika moneen olen päässyt tutustumaankin.

Ahti - FI JVA Ruukin Geronimo


Roihun oma sivu

Roihun omilta sivuilta löytyvät koe- ja näyttelytulokset, terveystiedot, linkki Instagramiin jne. Instagramissa voit tutustua Joenpenkan elämään, koiriin ja Roihuun #roihuthedachshund.

Tutustu Joenpenkan kotisivuihin, historiaan, koirainfoon, jalostus- ja kasvatusperiaatteisiin ja pentujen luovutusehtoihin

Joenpenkan jalostus- ja kasvatusperiaatteet

Joenpenkan koirainfo ja pentujen luovutusehdot

TUTUSTU ROTUUN

Koskentalo Helana, Mäyräkoira - Koiramaailman pikkujättiläinen

Suomen Mäyräkoiraliitto, Apua - Minulla on mäyräkoira -kansio

TIETOPAKETIT - kysy salasana niin pääset tutustumaan

Monipuolinen mäyräkoira
Jäljestämisen ABC

JOENPENKAN RYHMÄ FACEBOOKISSA

JOENPENKAN KENNEL INSTAGRAMISSA @joenpenkankennel


TIEDUSTELUT (ensin mielellään sähköpostitse)

ROIHU - Joenpenkan Oona-Onnenapila

Marja Junttila: marja.junttila@gmail.com, puh. 050 3696157

Hannu Pietiläinen: hannu.pietilainen1@outlook.com, puh. 050 5183499 (metsästys, jäljestys, treenaus, kokeet)

AHTI - Ruukin Geronimo

Ahtin omistaja Vilma Haarala: vilma.haarala@gmail.com


YHTEYSTIEDOT


Sivu päivitetty 8.12.2021