Nora.jpg

Elämäni koira Joenpenkan Wanha Emäntä Nora (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix s. 5.3.2003) nukahti ikiuneen kotonaan Joenpenkalla tiistaiyönä 20.9., päivän ensimmäisillä minuuteilla.

Vietimme maanantaina mukavan ja aurinkoisen päivän ja Nora nuuskutteli pihassa myyriä entiseen tapaan. Kannoin sen välillä sisälle, että mummeli ei uuvuttaisi itseään ihan loppuun, sinnikäs ja innostunut kun oli kaikessa mitä teki. Alkuillasta viimeisellä pihalenkillä näin Noran istuvan puun alla ja katselevan pihaa ihan kuin se olisi jättämässä meille jäähyväisiä.

Nora oli saanut alkukesästä lääkityksen sydämen vajaatoimintaan ja sydän oli kovilla, koska Nora ei malttanut ottaa rauhallisemmin vaan paineli täysillä loppuun asti. Illansuussa Noran olo alkoi selvästi huonontua ja sen kunto romahti iltaan mennessä täysin. Nora ei pahemmin sairastanut yli 13-vuotisen elämänsä aikana, ei ainakaan näyttänyt kipujaan.

Nyt mummelilla oli jo paha olla ja sen huomasi. Soitin päivystykseen ja annoin ohjeiden mukaan lisää lääkettä. Noran sydän ei enää jaksanut ja sydämenlyönnit tulivat täyteen vähän puolenyön jälkeen. Rakkaat olivat vierellä, kun Nora-mummeli nukahti ikiuneen. Sain silitellä rakkaan Noran rauhassa sen viimeiselle matkalleen. Olin jo yrittänyt valmistautua tähän eron hetkeen viimeisten viikkojen aikana, mutta silti se tuli aivan liian äkkiä ja odottamatta.

Nyt on suunnaton suru ja ikävä, sydämessä pienen koiran jättämä valtava kolo!

Noraa jäävät kaipaamaan kotiväki, poikansa Pyry, Joenpenkan jälkikasvu, monet ystävät ja tutut.

Nora oli todellinen MäyräkoiraPersoona! Kiitos Nora!

Noran sivut


Nora_2016.gif

Tein Noran syntymäpäivänä 3.5.2016 kuvakertomuksen mummelin elämästä. Aivan kuin aavistaen, että se olisi Noran viimeinen syntymäpäivä.