Joenpenkan U-pentue s. 2.12.2021

Tyttöjen vantuskuvia

Tytöt saivat pentupaketin mukana emännille villalapaset ja nyt on otettu jo monet vantuskuvat.

U-tyttöjen emänä on oma kasvatti Roihu eli FI JVA Joenpenkan Oona-Onnenapila. Roihu on erittäin hyväluonteinen, sosiaalinen, tervepäinen ja riistaverinen narttu, jolla on jo hyvää näyttöä harrastuksissa, kolmessa koemuodossa MEJÄ, VAHI ja LUT, metsällä ja jälkitöissä. Roihu on enemmänkin luola- ja jälkikoirataustainen, mutta on osoittanut kiinnostusta myös ajometsästykseen ajaen kaurista ja jänistä. Roihu on ollut koko elämänsä terve, silmät on tarkastettu kolme kertaa, selkä kuvattu, tehty virallinen sydänkuuntelu ja polvitarkastus sekä verinäytteet annettu myös Hannes Lohen tutkimuksiin. Roihu toimii myös SRVA-tehtävissä vastuuhenkilön apuna.

U-tyttöjen isä on FI JVA FI RTVA Ruukin Geronimo on erittäin miellyttävä, hyväluonteinen, tervehermoinen ja monipuolisesti lahjakas, näyttelyissä palkittu ja monipuolisesti harrastava käyttövalio. Ahtin kanssa kilpaillaan Rally-Tokossa, agilityssä, mejässä, näyttelyistä on 2 sertiä ja cacib (fci:n sivulla vara-cacib on muutettu cacibiksi). Ahti on myös kova uimaan ja kulkee vauhdilla mukana niin hiihto-, vaellus- kuin juoksulenkeilläkin. Riistaviettiä taustalla on sekä luola- että ajopuolelle. Ahtin taustalta löytyy käyttöominaisuuksiltaan ja ulkomuodoltaan kiinnostavat suvut, käyttökokeissa ja näyttelypuolella palkittuja kotimaisia ja ulkomaisia koiria.


Joulukuun alussa 2.12. syntyivät 3 tyttöä. Valitettavasti yksi täysin kehittynyt iso uros oli kuollut kohtuun ennen synnytystä. Kaksi tyttöä syntyivät aikaisin aamulla ja kuolleen uroksen syntyminen kesti kauan. Tästä johtuen tuli ongelmia hyvin alkaneisiin supistuksiin ja viimeinen narttu jouduttiin leikkaamaan. Narttu oli kaukana kohdun sarvessa ja sydänäänet olivat jo heikentyneet, joten päädyttiin pennun pelastamiseksi sektioon.

Tämän pentueen pentusuunnitelmat olivat olleet vireillä jo pitkään ja isänä Joenpenkan lempivävy, erittäin miellyttävä monilahjakkuus Ahti, johon olen tutustunut jo aivan pikkupoikana. Yhdistelmän takaa löytyy vanhoja kotimaisia ja ulkomaisia mäyräkoirasukuja Pohjoismaista, Saksasta, Hollannista ja monilla on näyttelymenestyksen lisäksi käytännön kokemusta ja tuloksia luolilta, ajosta ja jäljestyksestä. Aika monen koiran vaiheita olen vuosien aikana seurannut ja aika moneen olen päässyt tutustumaankin.