Tekijänoikeuksista

Sivuilla olevan aineiston, tekstien ja kuvien kopiointi ja julkaisu sekä aineiston ja sivujen jakaminen ilman lupaa ehdottomasti kielletty!

  • Tekijänoikeudet Joenpenkan kennel/Marja Junttila ellei toisin mainita
  • Tekstien, kuvien, taulukoiden yms. kopiointi ilman lupaa kielletty!
  • Jos haluat käyttää blogitestejä tai muitten sivujen tekstejä kotisivuillasi tai muussa yhteydessä, pyydä siihen aina lupa.
  • Käyttöluvan saatuasi, ilmoita aina myös käytetty lähde ja laita linkki sivuille.
  • Jos haluat linkittää Joenpenkan sivut kotisivuillesi, pyydä myös siihen lupa.

Sivuilla julkaistujen muiden henkilöiden kuvien ja tekstien käyttöoikeudet on aina pyydetty erikseen oikeuksien omistajilta ja ne on myönnetty ainoastaan Joenpenkan kennelin kotisivujen käyttöön. Kysyn aina myös linkitysluvan blogin, kotisivujen, tekstin kirjoittajalta.

Tekijänoikeuksia tulee kunnioittaa ja ja käyttölupa pitää aina pyytää niin kuin nettietiketin mukaan hyvä tapa on.

Muista, että tekijänoikeuksien loukkaaminen ja toisen tekstin plagiointi ilman lupaa on rikos.

Joenpenkan blogissa tekijänoikeuksista

Perjantai 29.1.2010 klo 14:09 - Marja J

Tuonne sivun oikeaan reunaan on ilmestynyt tänään laatikko, jossa on muistutus tekijänoikeuksien kunnioittamisesta. Tekijänoikeuksista muistutetaan myös pentuinfon sivuilla.

Löysin viime viikolla aivan sattumalta toisen rodun kasvattajan kotisivuilta tuttua tekstiä. Näillä sivuilla oli Joenpenkan kuudestatoista pentuinfosivusta suoraa lainausta melko tasan puolet - tervetulotoivotusta, rakennetta ja linkkejä myöten, vieläpä kappaletolkulla ja sanasta sanaan. Joenpenkan kenneliä ei mainittu missään. Nyt asia on kunnossa ja lähde mainittu! :)

Olen laatinut pentuinfosivut kasvattieni omistajille ja tutustumista varten tuleville mäyräkoiran omistajille. Kun meille tuli ensimmäinen mäyräkoira, jouduin etsimään tietoa monesta paikasta ja lähteestä. Omille kasvateilleni halusin antaa jo valmiiksi "eväspaketin", jonka ohjein yhteinen elämä uuden perheenjäsenen kanssa olisi helpompi aloittaa.

Kesällä 2007 A-pentueen synnyttyä kokosin noita hyödyllisiä asioita sivuille. Halusin laittaa ne myös julkisiksi, enkä vain jakaa ohjeita omille kasvateilleni. Kun jokin uusia asia tai ratkaistava ongelma tulee vastaan, koitan etsiä tietoa ja päivitän jatkuvasti myös pentuinfoa. Tieto löytyy näin helposti ja on aina ajan tasalla. Käyttämäni lähteet löytyvät pentuinfon esittelysivulta. Sivuilla on myös paljon erilaisia mäyräkoirien harrastuksiin liittyviä linkkejä.

Sivuilla on paljon kävijöitä ja olen iloinen, että nämä asiat kiinnostavat koiran omistajia. Toivon kuitenkin, että tekijänoikeuksia kunnioitetaan ja pyydetään aina lupa tekstin käyttöön tai sivujen linkitykseen - niin kuin nettietiketin mukaan hyvä tapa on.

Yhteydenoton helpottamiseksi sivuilta löytyy mm. yhteydenottolomake, jolla asia hoituu nopeasti. Sivut elävät ja täydentyvät jatkuvasti - uusia ajatuksia ja ideoita otetaan mielellään vastaan!