JOENPENKAN A-PENTUE s. 29.6.2007

SUKUTAULU

FI KVA-L, FI JVA, SE JVA Joenpenkan Aito-Artturi PYRY

Näyttelyt ja kokeet


Muistoissamme

Joenpenkan Aimo-Aaretti AARETTI 29.6.2007 - 21.9.2019

Joenpenkan Anni-Ainokainen ANI 29.6.2007 - 27.9.2014

Näyttelyt

Joenpenkan Arvo-Aapeli MAURI 29.6.2007 - 6.2.2013

Joenpenkan Aarni-Aukusti AKU 29.6.2007 - 2.10.2009

Näyttelyt

Joenpenkan Armas-Anselmi AKSU 29.6.2007 - 5.10.2009

Näyttelyt

nora_ja_pippo.jpg
Pentujen vanhemmat Pippo ja Nora Jyväskylässä 27.4.2007

freunds20kanelboom.jpg

V-05 V-07 Freunds Kaneelboom 26.12.2002 - 18.12.2007

Pippo eli V-05 Freunds Kaneelboom KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä sekä Freunds Kennelin kotisivuilla

Nora eli FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä sekä Noran "ansioluettelo"

Molemmat vanhemmat on jalostustarkastettu hyväksytysti - Pippo pistein 289 ja Nora pistein 287,50. Pippo on myös selkäkuvattu.

Yhdistelmä on Suomen Mäyräkoiraliiton Jalostustoimikunnan suosittelema.


Joenpenkan A-pentue - saammeko esittäytyä!

Tietomme Suomen Kennelliiton KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä löytyvät täältä

Täältä löytyvät videoleikkeet. Kuvia pentujen odotuksesta, Nora-mamman sekä pentujen touhuista löytyy Noran pentuja -kansiosta!

3_viikkoa.jpg
Nora ja pennut 20.7.2007 - pennut 3 viikon ikäisiä

1_paiva.jpg
Nora ja pennut 30.6.2007- pennut 1 päivän ikäisiä

Noran ja Pipon eli V-05 Freunds Kaneelboomin pennut syntyivät perjantaina 29.6. eli tiineyden 63. päivänä. Pentuja tuli 6, viisi poikaa ja yksi tyttö. Alku näytti lupaavalta perjantaiaamuna, mutta supistukset loppuivatkin yllättäen puoliltapäivin ja Nora jouduttiin leikkaamaan Limingassa. Kummitäteinä toimivat eläinlääkärit Petra Mäkinen ja Maria Pohjolainen, joille suurkiitoksemme loistavasta palvelusta. Nora-emo ja pennut voivat hyvin.


Pentupäiväkirja

Keskiviikko 29.8.2007 - LOPUKSI

Pentuaika meni todella nopeasti, liiankin vauhdilla. Kun pennut alkovat kasvaa yksilöiksi, saada ominaispiirteensä ja rupesivat näyttämään omat tapansa, niistä olikin jo luovuttava. Nora oli todella hyvä emo, vaikka ei kovin ahkerasti pentulaatikossa viihtynytkään. Pennut se hoiti, putsasi ja syötti todella mallikkaasti.

Olihan noista pennuista hommaa. Pesukone pyöri, sanomalehtiä kului, niin että sitä toimittivat meille naapurit ja tutut. Lattioita oli kuurattava ja ruokaa laitettava ja vasta nyt alkavat huonekalut palailla entisille paikoilleen. Edelleenkin keittiön ruokapöytä on olohuoneessa, koska Pyry (Aito-Artturi) ja Ansu (Armas-Anselmi) kuuluvat mäykkyvahvuuteemme ja keittiö on päivisin pentujen käytössä muusta talosta veräjällä erotettuna. Unetkin olivat melko hatarat ja päivisin vauhtia ja vipinää aikalailla. Pentue oli ensimmäinen, mutta nyt jo voin sanoa, ettei se kyllä jää ainoaksi - niin mukava ja mielenkiintoinen kokemus tämä on ollut!

Oli onni, että saimme pennuille hyvät, rakastavat ja harrastavat kodit. Mukavaa on myös, että pennuista kolme asuu tässä lähellä Kiimingissä, Oulussa ja Tupoksessa, joten voimme tulevaisuudessa myös tavata useammin. Ehkä tapaamme suuremmallakin pentujoukolla ja keksimme jotain mukavaa hommaa yhdessä.

Vielä on kuitenkin huoli mamman Pikku-Ansusta eli Armas-Anselmista, jonka sydämestä löytyi sivuääni. Olemme menossa tarkempiin tutkimuksiin, jossa vaivan laatu toivottavasti selviää. Vasta tutkimusten jälkeen voimme alkaa suunnittelemaan Ansun tulevaisuutta. Ansu on todella reipas ja villi kaveri - pieni ja pippurinen. Ansu käy surutta isomman Pyryn kimppuun ja vie puruluun vaikka äitinsä suusta. Onpa tuo pikkupeijooni oppinut komentamaan emäntääkin ja haukkuu, jos aamuruoka tulee nenän eteen liian hitaasti. Sekä Pyry että Ansu ovat todella terhakoita poikia, jotka oleskelevat mielellään ulkona kaivaen ja tutkien pihan kasvillisuutta. Poikien paras leikkikaveri on Miro, joka saa välillä kyytiä molemmilta. Ja parasta kaikessa - emäntä saa nukkua samassa sängyssä neljän mäyräkoiran kanssa!

Kiitoksemme vielä Noran kasvattajelle Tarja Kolvangille Rowanberrie´s Kenneliin Kuusamoon ja Pipon kasvattajalle Arja Lidmanille Freunds Kenneliin Klaukkalaan hyvistä ohjeista ja neuvoista! Kiitokset myös Riitta ja Pentti Vilmusenaholle Jyväskylään - hieno koira ja komea pentujen isä tuo teidän Pippo!


Sunnuntai 12.8.2007

Sattuipa niin mukavasti, että Noran pentujen isän Pipon kasvattaja Arja Lidman Freunds kennelistä pääsi tutustumaan Pipon ja Noran pentuihin. Oli mielenkiintoista seurata, kun tämä kokenut mäyräkoirakasvattaja tutki ja mittaili pentuja - paljon on meikäläisellä vielä opittavaa! Suurkiitokset Arjalle myös monista vinkeistä ja neuvoista astutusjutuista pentujen luovutukseen asti.


Perjantai 3.8.2007

Pennut täyttävät tänään 5 viikkoa. Kaikkien pentujen maitohampaat ovat puhjenneet ja niilläpä onkin sitten mukava tarrata Nora-emon korviin tai emännän varpaaseen. Tänään vietimme myös pentujen "ristiäisiä", sillä pentueilmoitus Kennelliittoon lähti torstaina. Pojat ovat nyt nimeltään: Aimo-Aaretti, Aito-Artturi, Aarni-Aukusti, Arvo-Aapeli ja Armas-Anselmi. Tyttö sai nimekseen Anni Ainokainen. Pentujen isä Pippo (Freunds Kaneelboom) sekä Pipon isäntäväki Riitta ja Pentti Vilmusenaho Jyväskylästä olivat myös tulleet katsomaan komean ja aina niin charmantin Pipon sekä Noran jälkikasvua. Paikalla oli myös Noran "kummi" Liisa Oulun Tuirasta. Oli todella mukava iltapäivä! Ja kenneltäti Liisalle vielä suurkiitokset avusta kasvimaan hoidossa. Tuppaa tuo aika menemään aikalailla pentujen kanssa, niin että puutarhanhoidolle ei oikein tahdo aikaa jäädä.


Perjantai 27.7.2007

Pennut täyttivät tänään 4 viikkoa! Vauhti alkaa olla jo aikamoinen keittiön koirapäiväkodissa. Välillä on rauhallisempaakin ja nukutaan kaikki yhdessä lämpimässä läjässä tai mamman vieressä. Kohta pitää miettiä jo muita ratkaisuja tilojen suhteen, kun pennut eivät enää tahdo pysyä pentulaatikossa öisin. Nora imettää ja hoitaa pentuja tosi hienosti, vaikka emäntäkin jo auttaa kakkakikkareiden keräämisessä ja lätäköiden kuivaamisessa. Sanomalehtiä kuluu tosi paljon. Pitää kohta pyytää kaikkia koiran katsojia tuomaan säkillinen sanomalehtiä tuliaisina tullessaan! Kaikilla pennuilla on suussaan jo pienet hampaiden alut. Saa nähdä kauanko Nora-emo kestää naskaleilla näykkimistä. Ruoka maistuu pennuille hyvin, ja mahat ovat pysyneet hyvässä kunnossa. Yhtään kertaa eivät vatsat ole olleet sekaisin. Pennut ovat jo maistelleet puuroa, kermaviiliä, raejuustoa ja jauhelihaa, mutta parhaiten tuntuu maistuvat pentunappulasta liotettu vellli.


Keskiviikko 25.7.2007

Sunnuntaina, maanantaina ja tiistaina pennut saivat ensimmäisen "matokuurinsa". Emo ja perheen muut koirat Miro ja Riku madotettiin myös. Pennut nukkuvat yönsä pentulaatikossa kodinhoitohuoneessa, mutta oleilevat päivät keittiön "koirapäiväkodissa", jossa on tila paremmin liikkua. Keittiön lattialla pennut saavat tassuihinsa tuntumaa erilaisista materiaaleista - on pitoa ja luistoa: liukasta muovimattoa, räsymattoa. sanomalehteä ja kylppärin suihkumattoa. Välillä voi ottaa unoset pehmoisella petillä lämpöpeiton päällä.

Kiinteämmän ruuan syönti onnistuu kaikilta jo todella hyvin. Pennut ovat saaneet emonmaidonvastikkeella terästettyä velliä, jauhelihanökäreitä ja liotettua pentumuonaa. Pentujen sörsselit maistuvat myös emolle, joka pitää laittaa syöntiajaksi portin toiselle puolellle odottamaan. Tänä aamuna kolme pentua rynni Noran aamupalakupille ja rupesi syömäään jauhelihaa ja turkkilaista jugurttia emon kiusaksi. No, laitettiin sitten sitten kaikille samaa laatua ihan omillekin lautasille, ja hyvin maistui.


Perjantai 20.7.2007

Pennut täyttävät tänään kolme viikkoa. Kaikki muut paitsi pienimmät pojat "Ansu" ja "Api" painavat jo yli kilon. Painot nousevat kaikilla tasaiseen tahtiin ja Nora-emo syöttää pentuja tunnollisesti, vaikka viihtyykin välillä jo muidenkin seurassa. Miro ei ole vielä päässyt tekemään tuttavuutta pentujen kanssa, mutta on selvästi niistä kiinnostunut ja huolestuu, jos laatkosta kuuluu ininää. Välillä pennut ja Nora viettävät aikaa myös keittiön puolella. Keittiössä Noran mielipaikka on sängyn alla, jossa se viihtyy pentujen kanssa niitä imettäen. Pennut ovat tosi vilkkaita, pysyvät jo melko hyvin jaloillaan, kiusaavat toisiaan, murisevat ja haukkuvatkin. Eilen otettiin jo tuntumaa kiinteämpään ruokaan, mutta mamman tissiateria vei vielä voiton. Nora puolestaan latki pentujen lautaset tyhjiksi - taisipa olla herkkua tuo velli!

Pentuja varten tehdyt järjestelyt tuntuvat toimivan hyvin. Jo odotusaikana laitoimme kahden ulko-oven portaisiin liukuesteellä varustetut luiskat, että Nora ison mahansa kanssa pääsisi paremmin kulkemaan. Parista sängystä otettiin Noraa varten jalat kokonaan pois - toisesta niitä oli sahailtu lyhyemmiksi jo aikaisemmin Noran pentuaikana. Meidän perhe kuuluu nimittäin siihen (ehkä) enemmistöön, joiden mäyräkoirat nukkuvat yönsä isännän ja emännän kainalossa! Keittiöstä siirsimme ruokapöydän olohuoneeseen ja pesukoneen kodinhoitohuoneesta sähkösaunaan meluamaan. Nyt kesäaikana onkin paljon mukavampi saunoa tuolla rantasaunassa! Ja tuo pentulaatikon reunalle sijoitettu "valvontakamera" on ollut tosi hyvä kapistus. Eipä ole tarvinnut käydä joka välissä kurkkimassa oven raossa, kun tilannekatsauksen on saanut suoraan näytölle työhuoneeseen.

VIDEOLEIKKEET 20.7.2007 löytyvät tästä: Tissillä osa 1 ja Tissillä osa 2


Keskiviikko 18.7.2007

VIDEOLEIKE: Mamman kanssa piknikillä keittiössä

Pentujen kynnet leikattiin nyt ensimmäistä kertaa. Toivottavasti kynsien leikkaaminen sujuu jatkossakin ja sitten "isona" yhtä helposti.

Paikallislehdessämme Rantalakeudessa oli koko aukeaman juttu eläinlääkärin vaihtelevasta työstä. Toimittaja Anu Kirstinä oli pentujemme toisen "kummitädin" Petra Mäkisen matkassa seuraten eläinlääkärin vaihtelevaa työtä.

RANTALAKEUDEN JUTUN LÖYDÄT TÄÄLTÄ:


Perjantai 13.7.2007

Tänään pennut ovat jo kaksiviikkoisia ja kaikki ovat avanneet silmänsä. Pentulaatikossa on väliillä aika vipinä, ja vikkelimmät pyrkivät kovasti ulos laatikosta.


Keskiviikko 12.7.2007

A-pojista Ykkönen ja Kakkonen sekä Ainokainen rikkoivat 700 gramman rajan (painot mitattu ankaran tissityksen jäkeen) ja avasivat silmänsä. Muut tulevat vauhdilla perässä.


Maanantai 9.7.2007

Maitoa on tullut todella hyvin ja 9 päivän iässä kaikki pennut ovat kaksinkertaistaneet painonsa.

8.7.20072.jpg

Tytöntyllerö Ainokainen ja A-pojat tyytyväisinä massut pullollaan 8.7.2007.

pict3059.jpg

Sivu päivitetty 21.8.2008