Sisko ja sen veljet LUT-harjoituksissa 13.6.2009

Sunnuntai 14.6.2009 klo 14.38 - Marja J

Lauantaina kävimme OSTYn järjestämissä LUT-harjoituksissa Oulun Haukkukeitaalla. Kävi niin mukavasti, että Noran A-pennuista paikalla oli 50-prosentin edustus, sillä mukana Pyryn lisäksi olivat myös Ani ja Aku.

Ani oli tullut Kastehelmen kanssa nyt ekaa kertaa tutustumaan ketturepolaiseen. En ehtinyt mukaan, joten ei auttanut kuin tiirailla ja kuulostella ensitapaamista hallin oven raosta. Aluksi hallissa oli hiljaista, mutta kohta jo kuului Anin reipas haukku! Välillä tyttö varmaan mietti, että mitä kummaa tuon turrikan kanssa oikein tekis ja kohta taas alkoi kuuluva ja innokas haukku. Tämä oli Anin "eka kerta" luolajutuissa, mutta hyvinpä homma alkoi! Vielä pitää hieman sytytellä lisää ja sitten onkin vuorossa jo ahdinkoharjoittelu.

Aku oli jo käynyt useamman kerran aikaisemmin harjoituksissa, mutta ahdinko tuotti vielä hankaluuksia kuten Pyrylläkin. Aku oli jo selvästi syttynyt riistalle ja putken suulla alkoi heti innokas ja kuuluva haukku. Ohjaajat Pia ja Marika neuvoivat Matille, millä konstilla pojan saisi menemään ahdinkoputkeen. Intoa oli, mutta oivallus kylkiasennosta vielä antoi odotella. Pia liikutteli kettuhäkkiä ja houkutteli Akua putken läpi. Välillä poika vedettiin taaksepäin ja kerättiin kierroksia, välillä käytiin jäähyllä ja taas innolla putkeen. Hienosti meni Akulla ja lopulta poika sujahti putken läpi. Homma toistettiin muutaman kerran. Tästä on hyvä jatkaa!

Pyry oli ilmoitettu toiveikkaasti kolmanteen eli kokeeseen menijöiden ryhmään, vaikka Pyryllekin ahdinko tuotti vielä hankaluutta. Pyryhän oli ottanut keväällä tuntumaa jo elävän supin kanssa ja poika tiesikin heti mistä on kysymys. Putken suulla alkoi ärhäkkä haukku ja Pyry koetti mennä ahdinkoon, mutta pakitti kuitenkin taaksepäin. Nyt oli edessä koko putkisto ja kettu hakupesässä odottamassa. Pari kertaa Marika raotti hieman ahdingon kantta Pyrylle avuksi. Poika aloitti pellillä aikamoisen rähinän ja ahdinkoa harjoiteltiin uudestaan.  Kovin kauaa ei Pyryä kuitenkaan tarvinnut enää avittaa ja houkutella kun poika älysi kääntyä kyljelleen, meni läpi ahdingosta ja ryntäsi hakupesälle kettua haukkumaan!

Kettu päästettiin eteenpäin luolastossa ja se sujahti vasempaan takapesään. Nyt pelti aukaistiin ja Pyry ryntäsi vauhdilla ketun perään. Välillä matka hieman hyytyi ja Pyry varmaan ihmetteli, että mihin se kettu oikein yhtäkkiä hävisi.....  Pyry oli nyt nimittäin ihan ensimmäistä kertaa keinoluolastossa. Pyry eteni kuitenkin ketun hajun perässä pesälle ja aloitti kuuluvan haukun aivan pellin takana. Siellä se Pyry kyljellään haukkui kettua aivan nenä kiinni pellissä - hienoa Pyry!

Ahdingon läpäisyä pitää vielä harjoitella, mutta muuten homma on edennyt tosi mukavasti. Hannu on menossa elokuun alkupuolella Utajärvelle OSTYn järjestämälle terrileirille, jossa voi vielä harjoitella lisää ja osallistua LUT-kokeisiin. Laitetaanpas koeilmoittautumiset menemään.

ani_ja_pyry_lutharkoissa_13.6.2009.jpg

Ani keimailee Pyrylle ja Pyry yrittää esittää komeaa poikaa.

aku_ja_ani_lutharkoissa_13.6.2009.jpg

Aku ja Ani tahisevat.

Avainsanat: LUT, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen, Aku, Joenpenkan Aarni-Aukusti

Näyttelykuulumisia Torniosta

Perjantai 15.8.2008 klo 10.19 - Marja J

Viime sunnuntaina 10.8. olimme Tornion kv:ssä Pyryn kanssa. Mukana oli myös Pyryn velipoika oululainen Aku (Joenpenkan Aarni-Aukusti) ensimmäisessä näyttelyssään. Olimme harjoitelleen pari kertaa poikien kanssa yhdessä kehän kiertämistä, sillä Hannu oli lupautunut esittämään Akun. 

Keskiviikkona ennen näyttelyä pidimme harjoitukset tuossa Ala-Temmeksen nuorisoseuran talon urheilukentällä, jossa oli paljon palveluskoiraväen jättämiä hajuja. Aku kyllä osasi käyttäytyä tosi hyvin, mutta tuo meidän Pyry saisi parantaa kehäkäyttäytymistään. Liikkuminen ja esiintyminen menee ihan hyvin, mutta jos toiset pojat tulevat liian lähelle, silloin ärähtää Pyry!

Kisapaikalla Aku taisi olla vähän ihmeissään vilinästä ja koirapaljoudesta, mutta pysyi tyynenä ja käyttäytyi kuin herrasmies. Pyrykin malttoi olla melko mallikkaasti, mutta kerran piiti kehässä rimpuloida ja ärähtää takana tulevalle.

Uroksia oli mukana vain neljä, joista kolme oli junnupoikaa ja yksi monivalio. Kaikki pojat saivat EH:n, Pyry oli kakkonen ja Aku kolmonen kilpailuluokassa. Ainut ERI meni sitten tuolle valiokoiralle.

Nyt on kuudesta pennusta puolella näyttelytuloskin, mikä on tosi mukavaa!

 

aku_ja_pyry_n_harkoissa.jpg

Tässä ollaan harjoittelemassa meidän pihassa. Pyry mökötttää taka-alalla....

Näyttelykuviakin ollaan tilattu, laitan niitä myöhemmin sivuille.

 

Avainsanat: näyttelyt, Joenpenkan A-pentue, A-pennut, Aku, Joenpenkan Aarni-Aukusti, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi