JOENPENKAN O-PENTUE s. 8.4.2016

FI KVA-L FI JVA SE JVA Joenpenkan Aito-Artturi & CurlyCo Where Is My Fox

Joenpenkan O-pennut blogissa

O-pentue


Joenpenkan Orvo-Onnenkäpälä POKE k. 23.11.2016 (kadonnut)

Joenpenkan Otra-Onnenpoika OSSIJoenpenkan Otso-Onnentassu JYSY k. 18.9.2017

Joenpenkan Okra-Onnenkäpy RIITUFI JVA Joenpenkan Oona-Onnenapila ROIHUJoenpenkan Opri-Onnentyttö ELLI


Roihu Instagramissa: @roihuthedachshund

Isä: PYRY FI KVA-L FI JVA SE JVA Joenpenkan Aito-Artturi

i: V-05 V-07 Freunds Kaneelboom e: FI KVA-L Rowanberrie´s Feenix

Emä: Joenpenkan sijoitusnarttu MUSU Curlyco Where Is My Fox s. 6.1.2013

i: C.I.B. FI KVA-L FI MVA EE MVA Ilko von der Dachsschlucht e: CurlyCo Sweetie Fox

Pentueen sukutaustasta löytyy vanhoja kotimaisia ja ulkomaisia (saksalaisia, ruotsalaisia, hollantilaisia) mäyräkoirasukuja, muoto-, luola-, ajo- ja jälkivalioita ja monia käytetään monipuolisesti käytännön metsästyksessä luolilla, ajossa sekä jäljestyksessä.

Riistaverisillä vanhemmilla on hyvää näyttöä sekä kokeista että näyttelyistä ja emää käytetään lähinnä ajo- ja luolametsästyksessä, isää jäljestyksessä ja luolametsästyksessä. Molemmat vanhemmat sekä Musu että Pyry ovat terveitä ja hyväluonteisia perhekoiria.

Emällä 2 x SERT, kokeista 2 x LUTB, 3 x LUTC ja LUTD. Isällä VASERT, VARACA, kokeista lisäksi 2 x VAHI1 ja LTE 140 pistettä.

PYRYN SUKUTAULU, jossa kuvia


O-pentujen, Onnenkuusikon tarinaa pentublogissa 2016

Joenpenkan O-Onnenpennut Skopixin mannekiineina - Sunnuntai 29.5.2015

Pennut ovat niin vilkkaita ja touhukkaita, että niitten valokuvaaminen on ollut todella hankalaa. Onneksi naamakuvat on saatu ja perjantaina kuvaamme vielä seisotuskuvat.

Viime perjantaina pennut pääsivät oikein taitavan liminkalaisen valokuvaajan Seppo Kolehmaisen kuvauskohteiksi, kun kuusikko kuvattiin luonnonhelmassa. Idea oli hyvä, mutta toteutus vaativa, sillä ensin pennut olivat liian villissään, riekkuivat sinne sun tänne, juoksivat aina väärään suuntaan tai pusuttivat kuvaajaa. Ja kun pahin virta oli juostu pois, niin sitten väki simahti aivan totaalisesti.

Olin tosi iloisesti yllättynyt kuvauspäivän iltana kun Skopixin facebooksivuilla oli pentueen yhteispotretti ja kilpailu, jossa saattaa voittaa kuvauksen parhaalle ystäväleen.

Käykääpäs kurkkaamassa (ja tykkäämässä kuvasta ja Skopixin sivuista) ihastuttavia Onnenpentuja, vasemmalta: Okra, Opri, Oona, Otra, Orvo ja Otso.

Valokuvaamo Skopix, Liminka - facebooksivut

Joenpenkan O-Onnenpentue on nyt rekisteröity - Keskiviikko 25.5.2016

Pennuille on ostettu isommat ja turvallisemmat pentupannat ja Otran väri onkin nyt sininen.

Joenpenkan O-pentue koiranetissä

Jouduin kuusikon patjaksi - Lauantai 21.5.2016

Joenpenkan Onnenkuusikko täyttää tänään 6 viikkoa - Perjantai 20.5.2016

O-Onnenpennut pentutarkastuksessa - Perjantai 13.5.2016

Käytiin eilen kuusikon kanssa sirutuksessa ja tarkissa Evidensia Oulunportissa Tiina Tiihosen luona. Pennut olivat nyt ensimmäisen kerran autoajelulla, eikä kopasta kuulunut matkan aikana inaustakaan. Vastaanotolla kuusikko näytti parhaimmat puolensa. Jokainen pentu oli
rennon rauhallinen, otti sitten kontaktia, pusutteli elänlääkärin ja pikkuhännät vaan vippasivat! Musun ent. Pusun lapset taitavat olla aikamoisia pusumoottoreita!

Muutama vingahti, kun siru pistettiin niskaanja kohta jatkettiin unia häkissä. Kaikki oli ok. Yhdellä pojalla kives ei vielä ollut löytänyt oikeaan paikkaansa ja yhdellä pojalla ja tytöllä
oli kapeutta alaleuassa. Pennut täyttävät tänään 5 viikkoa ja kehittyvät, kasvavat koko ajan, joten näitä asioita seurataan.

Joenpenkan O-onnenpentujen rekisteröinti on nyt täppää vaille valmis Kennelliiiton Omakoirassa ja se näkyy kohta myös KoiraNetissä. Kaikilla on siellä jo sirunumerot ja nimetkin valmiina.

Voisinkin nyt juoda ristiäis- ja syntymäpäiväkahvit, rommileivos odottaa!


Pentulan porinoita - Torstai 12.5.2016

Musun ja Pyryn Onnenkuusikon aamutoimet 3.5.2016

Musun ja Pyryn Onnenkuusikko 3.5.2016 from Joenpenkan kennel on Vimeo.

Aaamutunnelmia kuusikon kanssa. Kuusikko herättä talon taas aivan liian aikaisin. Pentulaatikosta kuului kamala huuto ja innokkaimmat yrittivät kiivetä jo korotetunkin kynnyksen yli kodinhoitohuoneen puolelle. Pikainen pentupäiväkodin siivous, alusten vaihto ja pennut pääsivät taas päiväkodin puolelle.

Aamulla oli vuorossa toisen päivän kuuri matolääkettä ja päälle maisteltiin jo vähän kiinteää ruokaa. Sitten armotonta heilumista, painia, ärinää, juoksupyrähdyksiä. Joku halusi selvästi syliin ja paijattavaksi. Riekkumisen, pissaamisen ja kakkaamisen ja nopeitten maitohörpsyjen jälkeen pennut nukahtivat. Kunnes homma kohta taas alkaa!

Keskiviikko 27.4.2016 - Koiranpäiviä Joenpenkalla

Sunnuntaina vietettiin valtakunnallista koiranpäivää jo kymmenennen kerran. Myös Joenpenkalla oli koiranpäivät, kun Musun kotiväki Terhi, Jarmo, Ruska ja Miska Tuomela kävivät katsomassa ensimmäisen kerran Musun ja Pyryn pentuja. Ruska oli raaskinut luopua muutamasta pehmostaan ja pennut saivat oikein mukavia tuliaisia. Musu on tottunut olemaan eskarilaisen Ruskan kaverina ja annoin Ruskalle unikaveriksi pehmokarkkarin siksi ajaksi, kun Musu on meillä toukokuun lopulle asti. Kunhan pennut tästä vielä vähän kasvavat alkaa ahkera sosiaalistamisen kausi ja pennut tarvitsevat monenlaisia virikkeitä ja uusia ihmiskontakteja. Ruska lupasikin tulla koko päiväksi leikittämään pentuja, kunhan ovat vähän isompia.

Pennut ovat yhä enemmän jaloillaan ja liikkuvat jo melko ketterästi. Alkuviikosta neljä pentua karkasi pentulaatikosta ja laitettiinkin sitten kaikille peti Musun leponurkkaukseen
laatikon ulkopuolelle. Pentulaatikon kynnystä on korotettu, että pennut pysyvät yön laatikossa, mutta niin, että Musu pääse helposti laatikkoon ruokkimaan pennut.


Musun kanssa mööpleerattiin keittiö ja jaettiiin siihen pentuosasto aitauksella ja pennut saivat sinne myös toisen laatikon ja kevythäkin, josta ainakin edellisillä pennuilla tuli vessa. Kynnyksen korotus on saanut kuusikon pysymään vielä hyvin lootassa, mutta olemme kuitenkin varautuneet lisääntyvään liikkumiseen Musun kanssa ja askarreltiin pentuloota myös keittiöön. Pahvilaatikko päällystettiin vanhalla pussilakanalla. Päällinen on pestävä, eikä isoja menetyksiä tule, kun materiaalit ovat kierrätyskamaa. Eipä harmita, kun naskalihampaat iskevät kuitenkin laatikkoon.

Kynnet leikattiin kaikilta pennuilta ensimmäisen kerran alkuviikosta. Syntyessään pennuilla on jo melko pitkät kynnet ja kasvaessaan ne taipuvat teräviksi koukuiksi, jotka helposti tarttuvat alustaan. Koukut napsastiin pois ja tästä lähtien kynsiä leikataan säännöllisesti. Päivällä voidaan käydä jo leikkimässä myös pentulaatikon ulkopuolella erilaisilla alustoilla. Tästä se pentujen maailman valloitus alkaa!

Nyt kun pennut ovat jo kasvaneet, olen päässyt nukkumaan jo omaan sänkyyn! Kolme viikkoa meni kuulostellen kodinhoitohuoneen lattialla pentulaatikon vieressä ja keittiön sohvalla. Pyryllä ja Noralla tuntuu olleen mäyrismummelia vähän ikävä ja Pyry pääsi taas viereen nukkumaan. Oli myös ihana päästä saunomaan rantasaunaan, sillä sisäsauna on nyt muuttunut tilapäisvarastoksi.

Perjantai 22.4.2016 - Joenpenkan tuleva O-pentue täyttää tänään kaksi viikkoa

Musun ja Pyryn pennut ovat tänään jo kaksiviikkoisia. Kaikilla on silmät jo auki ja kohta ruvetaan enemmän tutkimaan suurta maailmaa. Pennut viettävät suurimman osan ajasta lämpimässä kasassa pentulaatikossa. Musu ei enää ole koko aikaa pentujen kanssa vaan viihtyy jo muuallakin. Musu on tarkka ja huolehtiva emä ja välillä pitää käydä kurkkimassa, onko pentulaatikossa kaikki hvyin, vaikka sieltä ei mitään ääntä kuuluisikaan.

Kohta pennut alkavat liikkua enemmän ja jo nyt noustaan horjuen pienille jaloille. Lähipäivinä laajennan pentujen reviiriä ja rajaan kodinhoitohuoneesta pentulaatikon edestä pennuille lisää liikkumatilaa. Seuraavassa vaiheessa valloitetaankin sitten jo puolet taloa.

Pennuille on jo vähän mietitty nimiä, jotka alkavat O-kirjaimella. Meillä pentueiden kennelnimet alkavat vokaaleilla. Jätin turhat konsonantit kokonaan välistä, kun jo kasvatustyön alkuaikoina vuonna 2007 aavistelin, että kasvatustyö ei tule olemaan kovin laajaa ja vokaalit riittävät aivan hyvin. Keskisuomalaiselle kennelpojalle ei ehdotetut Oulun murteen sanat olletikki, onlaini, ookkonää, ooppa ja ooninki kelvanneet missään muodossa, joten taidan jättää ne suosiolla! Nimet ovat kuitenkin kaksiosoisia niin kuin muillakin kasvateilla. Pennunomistajat voivat sitten keksiä omalle koiralleen vaikka minkä kutsumanimen. Nämä ovat ne viralliset nimet, jotka löytyvät Suomen Kennelliiton Koiranetistä rekisteröinnin jälkeen.

Lauantai 16.4.2016 - Musun Maitobaari auki

Musu oli pentulaatikossa koko yön ja aamulla pennuilla oli mahat täynnä. Saatiin rauhassa tehdä aamuhommat Musun kanssa: Musu kävi pikkulenkillä, söi, putsattiin Musun korvat ja hampaat ja vaihdettiin pennuille uusi alunen ja puhdas, lämmin karva.

Tässä pennut makoilevat ihan rauhassa, mutta pientä vipinää näyttää olevan ja pennut alkavat heräillä syömään.

Viideokuvan laatu ei ole paras mahdollinen, sillä pätkät on kuvattu vanhalla 2012 hankitulla web-kameralla, joka vahtii pentulaatikkoa. Komentokeskus on tässä keittiössä ja pentulaatikon tapahtumia voi seurata läppäriltä liikaa häiritsemättä emoa ja kuusikkoa.

Musun Maitobaari on taas auki ja kylläpä pentuihin tuli vipinää! Sieltä kuuluu aikamoinen mussutus. Ja taustalla möyrii myös pesukone. Pyykkiä tulee, vaikka Musu huolehtiikin hyvin pentujen siisteysasiat.

Perjantai 15.4.2016 - Musun ja Pyryn pennut täyttävät tänään viikon

Tiistai 12.4.2016 - Maitoimurit hommissa

Maanantai 11.4.2016 - Pentulaatikossa kaikki hyvin

Lauantai 9.4.2016 - Musun ja Pyryn pennut syntyneet!

Musun ja Pyryn pennut syntyivät eilen klo 8.20, 10.20 - 12.20 - 3 narttua ja 3 urosta. Musu valmistautui urakkaansa pitkään ja hartaasti keskiviikkoaamusta lähtien. Torstai-iltana emäntä jo hermostui odottamiseen ja piipahdettiin Oulussa ultrassa Musun kanssa. Kaikki oli hyvin ja synnytyskanava melkein avautunut, joten lähdimme kotiin odottamaan pentujen syntymää. Koko yönä ei tapahtunut mtään, vaikka eläinlääkäri ennusti pentujen syntyvän yön aikana.

Perjantain klo 6 jälkeen Musu alkoi ravata ahkerasti ulkona pissalla, joten jotain oli nyt tapahtumassa. Pitkään kestäneitten supistusten jälkeen ensimmäinen terhakka tyttöpentu syntyi maailmaan klo 8.20. Senpä jälkeen ei sitten taas tapahtunutkaan yhtään mitään, joten melkein parin tunnin odottelun jälkeen starttasimme taas Ouluun Musun ja tyttöpennun kanssa. Tupoksen kohdalla alkoi seuraavan pennun häntä jo vilkkua ja iso poikapentu syntyi sitten auton takapenkillä vähän ennen kuin saavuimme klinikalle.

Eläinlääkäri totesi ultralla, että kaikki on hyvin ja jäimme Hannun kanssa rauhassa synnyttelemään Musun seuraavia kahta ultrassa näkynyttä pentua. Hannu hoiteli kännykällä työasioita ja minä kätilöin lattialla Musun apuna. Eläinlääkäri kävi välillä katsomassa uusia syntyneitä pentuja, ultraamassa Musun mahaa ja toteamassa, että vielä täällä olisi lisää pentuja! Loppujen lopuksi kaikki loput 4 pentua syntyivät parin tunnin aikana, tosi helposti ja vaivattomasti. Musu hoiti homman vaistojensa avulla kuin vanha tekijä. Musun emonvaistot ovat kyllä loistavat!

Ensimmäinen yö pentukotona meni tosi hyvin ja rauhallisesti. Musu hoitaa pentujaan antaumuksella. Vain muutaman kerran on käyty pihassa pikapissalla, eikä nyt ole kyllä mitään hinkua jäniksen perään.

Maanantai 4.4.2016

Musu tuli eilen Joenpenkalle synnärille. Valmistelut ovat nyt hyvällä mallilla, pentulaatikko valmiina ja Musu näytti jo ottavan laatikon omakseen. Nyt alkaa sitten se jännittävin odotuksen viikko. Ruoka maistuu hyvin ja tassukin nousee vielä kevyesti, vaikka maha onkin jo aika iso. Jäniksen jäljet saivat Musuun aamulla vipinää ja kirpakassa pikkupakkasessa ihasteltiin yhdessä peippojen laulua ja ohi lentäviä neljää joutsenta.

Musulla on hyväksi testattu Joenpenkan perintöäitiystakki, jota piti heti aamusta laajenta lisäämällä mahan alle lisäpalat kankaaseen ja jatkamalla selän remmejä.

Torstai 31.3.2016

Joenpenkan Musu-miniän vauhdikasta ja kevyttä menoa helmikuussa Joenpenkalla. Tällä hetkellä Musun maha on jo niin iso, että vauhti on jo vähän hitaampaa.

Lauantai 26.3.2016

Joenpenkan miniä eli sijoitustyttö Musu (CurlyCo Where Is My Fox) oli Joenpenkalla kyläilemässä Pyryn (FI KVA-L FI JVA SE JVA Joenpenkan Aito-Artturi) luona helmikuun alussa ja Joenpenkalle on syntymässä neljäs pentue huhtikuussa viikolla 14. Arvioitu pentujen syntymäaika on 10.4., kun tiineyttä on kestänyt 63 päivää.

Musu ei ole ihan mikä vaan yhden illan tuttu ja ihastus. Pyry on tuntenut Musun jo kolmen vuoden ajan siitä lähtien, kun toin Musun meille CyrlyCo-kennelistä toukokuussa 2013. Ihastuin Musun mukavaan ja leppoisaan luonteeseen, kun Musu vietti meillä muutaman päivän ennen muuttoaan Tuomeloiden perheeseen Siikalatvalle eli entiseen Rantsilaan

Musun ja sijoitusperheen kanssa ollaan hommailtu näitten vuosien aikana monenlaista. Ollaan käyty näyttelytreeneissä, LUT- harjoituksissa, LUT-kokeissa ja yhdessä MEJÄ-kokeessakin, monissa näyttelyissä ja tehty Musulle jälkitreenejä. Terhi on käynyt Musun kanssa myös vesiriistaharjoituksissa ja isännät Hannu ja Jarmo viettäneet Musun kanssa monet päivät jahtireisuilla jänis- ja kaurismetsällä. Jarmon kanssa Musu on päässyt myös luolahommiin ja tulostakin on tullut.

Musu on mukava perhekoira, jolta löytyy intoa ja virtaa myös riistahommiin. Näyttelyissä ja kokeissa on mennyt erinomaisesti – muotovalion tittelistä puuttuu vain kolmas serti ja käyttövalion arvosta viimeinen LUT A-koetulos.

Musun ja Pyryn pennuista toivon tulevan mukavia ja hyväluonteisia perhekoiria, joilta löytyy myös taipumuksia monenlaisiin rodunomaisiin harrastuksiin ja metsälle.