Sisko ja sen veljet LUT-harjoituksissa 13.6.2009

Share |

Sunnuntai 14.6.2009 klo 14:38 - Marja J


Lauantaina kävimme OSTYn järjestämissä LUT-harjoituksissa Oulun Haukkukeitaalla. Kävi niin mukavasti, että Noran A-pennuista paikalla oli 50-prosentin edustus, sillä mukana Pyryn lisäksi olivat myös Ani ja Aku.

Ani oli tullut Kastehelmen kanssa nyt ekaa kertaa tutustumaan ketturepolaiseen. En ehtinyt mukaan, joten ei auttanut kuin tiirailla ja kuulostella ensitapaamista hallin oven raosta. Aluksi hallissa oli hiljaista, mutta kohta jo kuului Anin reipas haukku! Välillä tyttö varmaan mietti, että mitä kummaa tuon turrikan kanssa oikein tekis ja kohta taas alkoi kuuluva ja innokas haukku. Tämä oli Anin "eka kerta" luolajutuissa, mutta hyvinpä homma alkoi! Vielä pitää hieman sytytellä lisää ja sitten onkin vuorossa jo ahdinkoharjoittelu.

Aku oli jo käynyt useamman kerran aikaisemmin harjoituksissa, mutta ahdinko tuotti vielä hankaluuksia kuten Pyrylläkin. Aku oli jo selvästi syttynyt riistalle ja putken suulla alkoi heti innokas ja kuuluva haukku. Ohjaajat Pia ja Marika neuvoivat Matille, millä konstilla pojan saisi menemään ahdinkoputkeen. Intoa oli, mutta oivallus kylkiasennosta vielä antoi odotella. Pia liikutteli kettuhäkkiä ja houkutteli Akua putken läpi. Välillä poika vedettiin taaksepäin ja kerättiin kierroksia, välillä käytiin jäähyllä ja taas innolla putkeen. Hienosti meni Akulla ja lopulta poika sujahti putken läpi. Homma toistettiin muutaman kerran. Tästä on hyvä jatkaa!

Pyry oli ilmoitettu toiveikkaasti kolmanteen eli kokeeseen menijöiden ryhmään, vaikka Pyryllekin ahdinko tuotti vielä hankaluutta. Pyryhän oli ottanut keväällä tuntumaa jo elävän supin kanssa ja poika tiesikin heti mistä on kysymys. Putken suulla alkoi ärhäkkä haukku ja Pyry koetti mennä ahdinkoon, mutta pakitti kuitenkin taaksepäin. Nyt oli edessä koko putkisto ja kettu hakupesässä odottamassa. Pari kertaa Marika raotti hieman ahdingon kantta Pyrylle avuksi. Poika aloitti pellillä aikamoisen rähinän ja ahdinkoa harjoiteltiin uudestaan.  Kovin kauaa ei Pyryä kuitenkaan tarvinnut enää avittaa ja houkutella kun poika älysi kääntyä kyljelleen, meni läpi ahdingosta ja ryntäsi hakupesälle kettua haukkumaan!

Kettu päästettiin eteenpäin luolastossa ja se sujahti vasempaan takapesään. Nyt pelti aukaistiin ja Pyry ryntäsi vauhdilla ketun perään. Välillä matka hieman hyytyi ja Pyry varmaan ihmetteli, että mihin se kettu oikein yhtäkkiä hävisi.....  Pyry oli nyt nimittäin ihan ensimmäistä kertaa keinoluolastossa. Pyry eteni kuitenkin ketun hajun perässä pesälle ja aloitti kuuluvan haukun aivan pellin takana. Siellä se Pyry kyljellään haukkui kettua aivan nenä kiinni pellissä - hienoa Pyry!

Ahdingon läpäisyä pitää vielä harjoitella, mutta muuten homma on edennyt tosi mukavasti. Hannu on menossa elokuun alkupuolella Utajärvelle OSTYn järjestämälle terrileirille, jossa voi vielä harjoitella lisää ja osallistua LUT-kokeisiin. Laitetaanpas koeilmoittautumiset menemään.

ani_ja_pyry_lutharkoissa_13.6.2009.jpg

Ani keimailee Pyrylle ja Pyry yrittää esittää komeaa poikaa.

aku_ja_ani_lutharkoissa_13.6.2009.jpg

Aku ja Ani tahisevat.

Avainsanat: LUT, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen, Aku, Joenpenkan Aarni-Aukusti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini