Jokilaaksojen Mäyräkoirat ry. - Vuoden luolakoira 2019

Sunnuntai 22.11.2020 klo 15.29 - Marja J

Roihu ja virtuaalipokaali

LUT-_vuoden_mayrakoira_2019.jpg

Jokilaaksojen Mäyräkoirat ry. julkisti vuoden 2019 toimintakilpailujen palkitut ja valioituneet koirat jo keväällä ja nyt viime perjantaina pidettyjen vuosikokousten jälkeen oli vuoden luolakoiraksi valitun Roihun virtuaalipokaalin aika.

Poikkeuksellinen aika on vaikuttanut monella tavalla myös koiraharrastuksiin, joten yhteistuumin sihteerin kanssa päädyttiin tähän uudenlaiseen, aineettomaan virtuaalikiertopalkintoon. Tosi kätevää ja sopii hyvin minimalisti-emännälle, joka on luopunut esineistä ja laittanut kiertoon vanhoja pokaaleja ja ruusukkeita. Harrastajaryhmissä ja esimerkiksi naapurikylän kepparikisoissa ne tuottavat tosi paljon iloa saajallen.

Roihu on käynyt luolatreeneissä ja OSTYn LUT-kokeista olivat viime vuoden tulokset.

Kiitokset jäsenten ja mäyräkoiraharrastusten huomioimisesta Jokilaaksojen Mäyräkoirat! Kiitokset palkinnon ja kirjan kuvista sihteeri Nina Joki. Kiitokset myös Oulun Seudun Terrieriyhdistykselle monipuolisesta treeni- ja koetoiminnasta. 

LUT_Roihu.jpg

Avainsanat: Roihu, Joenpenkan Oona-Onnenapila, LUT, vuoden luolakoira 2019, Jokilaaksojen Mäyräkoirat ry, LUT-kokeet

Joenpenkkalaisten koetuloksia 2014

Maanantai 10.11.2014 - Marja J

Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen LUT-koe, Oulu

Lauantai 8.11.2014

Tuomari: Jani Mustalahti

Musu (Curlyco Where Is My Fox)

  • LUTB 43 pistettä
  • Kokeen lupaavimman koiran palkinto

Musun kokeen pöytäkirja

Musulla on nyt kaksi LUT B - tulosta ja pitääkin kokeilla hiekkaestettä A-koetta varten. Musu palkittiin myös toisen kerran kokeen lupaavimpana koirana - hieno juttu!

Elmeri (Joenpenkan Iskevä-Ippo)

  • LUTC 38 pistettä

Onnittelut tuloksista!


Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen LUT-kokeet, Oulu

Tuomari: Johan Carlson

Lauantai 13.9.2014

Musu (Curlyco Where Is My Fox)

  • LUTD 32 pistettä
  • LUO1 hyväksytty

Musun kokeen pöytäkirja

Elmeri (Joenpenkan Iskevä-Ippo)

  • LUTC 36 pistettä

Sunnuntai 14.9.2014

Musu (Curlyco Where Is My Fox)

  • LUTB 42 pistettä
  • Kokeen lupaavimman koiran palkinto

Musun kokeen pöytäkirja

Elmeri (Joenpenkan Iskevä-Ippo)

  • LUTC 38 pistettä -> Suomen Muotovalio FI MVA

Onnittelut tuloksista ja erityisonnittelut Elmerille valioitumisesta!


Hertta, Hailuoto MEJÄ-koe 27.7.2014  VOI 2

Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) sai Pohjois-Pohjanmaan Kultaisten järjestämässä kokeessa Hailuodossa hienon tuloksen VOI 2 pistein 38, vaikka koeviikonlopun kuuma ja helteinen keli oli todella rankka ja vaativa.

Hertta etenee maa- ja ilmavainuisesti ja suhteellisen jälkitarkasti,  katkolla pieniä tarkistuksia ja makaukset merkataan hyvin. Kolmannen osuuden loppupuolella tuomitaan hukka. Hertta oli kuulemma vaikuttanut vähän uupuneelta, mutta työskenteli kuitenkin sinnikkäästi vaikeassa maastossa jäljen kaadolle asti. Tuomari Tuula Svan totesikin koekertomuksen lopussa: "Sitkeä suoritus pieneltä koiralta kuumassa maastossa".


Oiva, Pyhäntä MEJÄ- koe 15.6.2014  AVO 1

oiva_meja_15.6.2014.jpg

Oiva (Joenpenkan Innokas-Iikku) oli ensimmäisessä MEJÄ-kokeessaan Pyhännällä 15.6. ja sai heti AVO 1 -tuloksen 45 pisteellä. Tuomarina kokeessa oli Marika Ahola.

Lämpimät onnittelut Oivalle ja ohjaaja Villelle hienosta avauksesta jälkikokeissa! Tästäpä on mukava jatkaa harrastamista Oivan kanssa!


Hertta, Hailuoto MEJÄ-koe 1.6.2014 VOI 1

hertta_voi1_1.6.14.jpg

Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) sai kesän toisessa sai kesän toisessa MEJÄ-kokeessa ensimmäisen VOI 1 -tuloksen pistein 45. Hirvet olivat pyörineet jäljellä, mikä teetti kovasti töitä, mutta Hertta jatkoi kuitenkin itsenäisesti jäljestystä. Katkokulma oli myös ollut vähän hankala, mutta hakulenkkien jälkeen jatko löytyi. Koe oli Hailuodossa ja tuomarina oli Juha Pelttari.


Hertta, Pyhäntä MEJÄ-koe 25.5.2014 VOI 3

hertta_voi3.jpg


Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) oli elämänsä kolmannessa jälkikokeessa ja nyt voittajaluokassa Pyhännän kokeessa 25.5. Jäljellä oli ollut pari tosi hankalaa ojan ylitystä ja riistan hajutkin olivat sekoittaneet vähän tyttöä, mutta muuten jäljestys oli ollut mallikasta. Tulokseksi MEJÄ VOI 3 23 pisteellä, tuomarina Juha Pelttari.

Onnittelut tuloksesta - tästä on mukava aloittaa kesän jälkihommat!


Nelli, LUT-koe Muurola 24.5.2014 LUT A

Nelli (Joenpenkan Eloisa-Ella) valioitui eilen 24.5. Muurolassa OSTY:n ja Lapin Mäyräkoirakerhon järjestämässä LUT-kokeessa 46 pisteellä.

Tuomarina oli Kari Airilainen. kaksi miinuspistettä tuli äänekkäästä tyhjän luolan tarkistuksesta. Nelli haukkui kettua sinnikkäästi täyden erän eli 20 minuuttia aivan lähitunutumassa periksiantamatta ja kettua painostaen.

Lämpimät onnittelut Nellin emännälle Riikalle ja huoltojoukoille!

Avainsanat: tulokset, Musu, CurlyCo Where Is My Fox, LUT, Oiva, Joenpenkan Innokas-Iikku, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, LUT, Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi, MEJÄ

Elmerin kuulumisia

Maanantai 9.12.2013 klo 12.32 - Marja J

elmeri_6.12.2013_small.jpg

Elmeri kävi Itsenäisyyspäivänä Pauliinan kanssa Oulun Koirakerhon järjestämässä Match Showssa. Elmeri ei turhista hötkyile vaikka olisi vähän vipinää ympärillä ja meni kehässä hienosti kuin vanha kehäkettu. Elmeri pärjäsi oikein hyvin ja sijoittui pieneten aikuisten neljänneksi.

Onnittelut Elmerille!

 elmeri_1.12_1_small.jpg

Kävimme Hannun kanssa Haukkukeitaalla OSTY:n LUT-treeneissä 1.12. ja meillä oli mukana Elmeri sytyttelyissä. Eipä Elmeri haukkukeitaallakaan paljon ennen harjoituksia hötkyt, mutta tasi kyllä muistaa jotain ekasta treenistä hallilla.

Elmeri oli nyt toista kertaa sytyttelemässä kettukiinnostusta ja ekasta kerrasta aikaa oli kulunut vuosi. Poika oli saanut kypsyä rauhassa ja vuoden aikana oli tullut jo vähän riistatuntumaakin.

Ensin Elmeri oli vähän ihmeissään hallissa, nuuskutteli ja katseli ympärilleen, mutta pian löytyi levyn takaa piilosta häkki, jossa oli jotain tosi paljon kiinnostavampaa. Vähään aikaan ei kuulunut yhtään mitään ääntä, vaikka poika seurailikin tiiviisti liikkuvaa häkkiä. Sitten paukahti komea ja miehekäs haukku!

Elmerillä on tosi kuuluva haukku, jota sitten jatkui tasaisesti harjoituksen loppuun asti. Hannu kyllä vähän valitti, että meinasivat korvat mennä lukkoon. Poika oli selvästi kypsynyt ja syttyi nyt jo hyvin riistalle.

Tästä on hyvä nyt jatkaa treenejä!

Avainsanat: Elmeri, Joenpenkan Iskevä-Ippo, näyttelyt, LUT

Menestystä Emmalle ja Nellille!

Maanantai 20.5.2013 klo 14.53 - Marja J

Viime viikonloppuna oli Oulun Haukkukeitaalla Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen luolataipumuskokeet ja Nelli eli Joenpenkan Eloisa-Ella sai heti ensimmäisissä kokeissaan tulokset LUTB 43 pistettä ja LUTB 42 pistettä. Nelli suoritti hyväksytysti myös luonnonluolan tarkastuksen. Nelli pääsi harjoittelemaan myös hiekkaestettä tulevaa A-koettaan varten.

Nellin koepöytäkirjat

18.5.2013 Oulu, tuomari Reijo Malila

Ahdinkoputken läpäisy: Nopea, Tyhjän luolan tarkastus: Nopea

Koe alkoi klo 18.59 ja päättyi 19.00

Koira luolastoon. Kuuluva ilmoitushaukku. Kettu oikeaan kulmapesään, jonne koira seuraa ja aloittaa painostuksen. Riista hyökkää ja koira kestää hyvin riistan karkoitusyritykset. Koe keskeytetään vahinkojen välttämiseksi.

LUT B 43 pistettä

LUO1


19.5.2013 Oulu, tuomari Reijo Malila

Ahdinkoputken läpäisy: Nopea, Tyhjän luolan tarkastus: Lähes äänetön, vajaa.

Koe alkoi 12.03 ja päättyi 12.04

Koira luolastoon, ilmoitushaukku. Kettu t-pesään, jonne koira seuraa ja käy tiiviiseen iskujen vaihtoon. Koira kestää hyvin hyökkäykset eikä peräänny. Koe keskeytetään vahinkojen välttämiseksi.

LUT B 42 pistettä


Emma-sisko (Joenpenkan Ehtoisa-Emma) oli lauantaina puolestaan Ruotsissa Piteån kansallisessa koiranäyttelyssä. Emmalla meni myös hienosti ja laatuarvosteluksi  käyttöluokassa tuli erinomainen. Emma oli narttujen paras, sai sertin ja valittiin kaiken lisäksi rotunsa parhaaksi!

Emman näyttelyarvostelu

18.5.2013 Piteå, Ruotsi, tuomari August de Wilde

Good size and proportions. Normal temp. Good hard coat. Very good head. Good ears. Good neck. Slightly weakness in topline. Good brisket and very good angulation. Moving free.

EXC CC1 BEST BITCH1 CERT BIR (ERI SA PN1 SERT ROP)

Lämpimät onnittelut vielä kerran upeista tuloksista Nellin ja Emman kotiväelle!

Avainsanat: LUT, näyttelyt, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Emmasta luolavalio!

Sunnuntai 17.3.2013 klo 8.59 - Marja J

Emmasta_valio_16.3.2013.jpg

Emma (Joenpenkan Ehtoisa-Emma) on nyt FI KVA-L!

Eilisessä Osty:n järjestämässä LUT-kokeessaa Emma yllätti todella iloisesti ja haukkui täydet pisteet A 50 ja sai luolavalion arvon. Tuomarina kokeessa oli johan Carlson.

Nyt Joenpenkan kasvateista ja Noran pennuista kolme on luolavalioita - hieno juttu!

Lämpimät onnittelut!


Koearvostelu

Koe alkoi 17:54, koe päättyi 18:06

Ahdinkoputken läpäisy: Hyväksytty

Tyhjän luolan tarkastus: Täydellinen, äänetön

Kaivaa hiekan nopeasti. Hyvä haukku luukulla. Kettu siirtyy oikeaan päätepesään. Koira käy ensin vasemalla, mutta korjaa nopeasti ja löytää ketun oikeasta päätepesästä. Aloittaa painostavan haukkutyöskentelyn edeten sentti sentiltä kestäen ketun iskut. Ei väistä vaan etenee hitaasti ketulle asti. Koe joudutaaan keskeyttämään eläinsuojelullisista syistä.

Tulos: LUT A50

Avainsanat: LUT, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

LUT-harjoituksissa Haukkukeitaalla 8.12.2012

Maanantai 10.12.2012 klo 18.30 - Marja J

Viime lauantaina osallistui Oulun Haukkukeitaalla iso joukko Teräsmummo Nora jälkeläisiä Oulun Terrieriyhdistyksen eli OSTY:n järjestämiin luolaharjoituksiin. Harjoituksissa ja mahdollisesti myöhemmässä vaiheessa LUT-kokeissa testataan taipumuksia ja sopivuutta luolatyöskentelyyn luonnonluolilla. Harjoittelun tarkoituksena on herätellä koiran riistavaisto ja totuttaa koira ahdinkoputken läpäisyyn, luolaputkissa liikkumiseen sekä hiekkaesteen läpäisyyn.  Aivan aloittelijat osallistuvat nk. sytyttelyyn, osa harjoittelee ahdinkoputkea ja edistyneimmät treenaavaan koetta varten. Noran tyttö Emma oli hakemassa viimesilausta tammikuun A-koetta varten ja Emman sisko Nelli oli tullut Ivalosta asti tutustumaan ensimmäistä kertaa häkkikettuun. Myös Emman pikkupojat Elmeri ja Aatu tulivat ihmettelemään ensimmäisen kerran häkkikettua.

Pojat ovat vielä nuoria, vasta vajaa kahdeksan kuukautta, joten kaikki muu kuin itse kettu tuntui kiinnostavan. Mutta kun poikia vähän houkuteltiin, kiinnostus lisääntyi ja Aatulta irtosikin lopulta komea haukku. Pojat tarvitsevat vielä aikaa kehittyäkseen ja saadakseen riittävästi luolakoirien tarvitsemaan itsevarmuutta ja rohkeutta, joten jatkoharjoittelulla ei vielä ole mikään kiire.

aatu_haukkukeidas_8.12_6.jpg

Aatu terhakkana Tiian sylissä.

Nelli on jo syttynyt riistalle, eikä siinä kummempia houkutteluja tarvittu! - Nelli ei empinyt yhtään, vaan ryntäsi raivokkaasti haukkumaan häkkikettua. Nelli saikin lainaksi meidän ylipitkän ahdinkoputken, että pääsee treenaamaan jatkossa lisää.

Paikalla olivat myös Pyryn tytöt Koivukujan Kerttu Torniosta ja Pipsa Oulusta. Kertulla olikin jo vähän riistakokemuksia, mutta sytyttelyssä Kertun kanssa ei oltu käyty. Pipsa oli kokeillut sytyttelyä jo aikaisemminkin, mutta jatkoa varten molemmat tarvitsevat vielä vähän lisää rutistusta - ärhäkkyyttä ja itsevarmuutta riistan kanssa.

Luolakoirien koulutusohjeissa suositellaan, että sytyttelyt ja tutustuminen keinoluolastoon aloitettaisiin noin 8-9 kuukauden iässä ja vaativammat putkiharjoittelut oikean riistan kanssa vasta lähempänä tuota 15-kuukauden koeikää. Tässäkin on tietysti koirakohtaisia eroja, mutta näissä vaativissa luolahommissa ei kannata kehittymättömän, nuoren koiran kanssa turhaa kiirehtiä. Koiralle pitää antaa harjoitusten välillä tarpeeksi aikaa kypsytellä kokemiaan asioita ja harjoituksissa suoritus pitää aina jättää just siihen makeimpaan kohtaan, niin että koiralle jää positiivinen vire ja mukava kutkutus hommaan. Harjoitusrupeamat eivät saa olla liian pitkiä ja rasittavia. Ei kannata myöskään turhan paljon harjoitella, että koiran kiinnostus säilyisi.

Noran ja Miron kanssa sytyttelyt ja putkiharjoituksen on aloitettu vasta noin 1,5-vuotiaina ja molemmat valioituivat hieman yli kaksivuotiaina. Pyryn kanssa kävimme nuuskuttelemassa häkkiketulla noin 10-kuukauden ikäisenä, mutta homma ei kiinnostanut poikaa yhtään. Pidimmekin pitemmän tauon harjoittelussa ja kun Pyry oli juuri tuon 15-kuukautta, ärhäkkyyttä ketulle löytyi jo aivan eri tavalla. Kaikille meidän koirille ahdinko on tuottanut aluksi vaikeuksia, mutta kun into lisääntyi ja kotona harjoittelimme omalla ahdinkoputkella, ei kokeissa ollut enää vaikeuksia. Lisää intoa ja potkua kokeisiin antoivat onnistuneet riistatapahtumat luonnonluolilla. Suurimpana ongelmana kaikilla kolmella omalla koiralla on ollut liika intoilu ja äänen anto tyhjän luolantarkastuksessa.

Ja on myös muistettava, että kaikilla luolataustaisillakaan mäyräkoirilla ei välttämättä ole riittävästi intoa ja taipumuksia luolakoiran vaativiin tehtäviin.  Jos ei halua kasvattaa koirastaan ärhäkkää luolakoiraa, eikä sen kanssa ole tarkoitus käydä luolilla, niin ei ole mitään syytä myöskään sytytellä koiraa riistalle. Onneksi mäyräkoirille on myös muita hyödyllisiä ja koiraa kiinnostavia harrastuksia ja koemuotoja, joissa se pääsee toteuttamaan mahdollisia muita taipumuksiaan.

KUVIA

Nora-isomummin ensimmäinen käynti keinoputkessa - Vietti vie Noraa ketun luo, Kaleva 5.11.2004 (eihän Nora mikään kettuterrieri kuitenkaan ole....)

Lisätietoa mäyräkoiran koulutuksesta luolakokeita ja luolatyöskentelyä varten

Kiitokset Kaisa Tapolalle ja Eero Suomukselle julkaisuluvista! Ja Pauliinalle kiitos Aatun kuvista!

Avainsanat: LUT, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Aatu, Joenpenkan Iso-Iiro, Elmeri, Joenpenkan Iskevä-Ippo

Joenpenkan Ehtivä-Elmo - FI KVA-L

Sunnuntai 9.9.2012 klo 11.37 - Marja J

Alajärvellä asuva Elmo on nyt Suomen käyttövalio luolilta, kun Ilmajoella tuli A-tulos pistein 47!

Elmo on suorittanut LUT-kokeensa tämän kesän aikana ja valioitui minimikoemäärällä. Poika toimii erinomisesti myös luonnonluolilla ja tänä keväänä Villellä ja Elmolla on ollut paljon onnistuneita luolametsästyspäiviä.

Elmo on myös kunnostautunut ajavana koirana ja hyvin tuloksin: MÄAJ-1 ja MÄAJ-2.

Onnittelut Elmolle ja kotiväelle Satulle ja Villelle!

Avainsanat: LUT, Elmo, Joenpenkan Ehtivä-Elmo

Joenpenkkalaisille menestystä viikonloppuna

Maanantai 6.8.2012 klo 19.58 - Marja J

Joenpenkan koirilla oli vilkas viikonloppu, kun koiria osallistui näyttelyyn ja kokeisiin. Perjantaina olimme Pauliinan ja Emman kanssa Kuopiossa näyttelyreissulla ja matkaseurana menomatkalla oli vielä Purasten karkkari Pipsa, joka oli menossa sulhasen luona käymään.

Emma_ja_Pauliina_Kuopio.jpg

Emma (Joenpenkan Ehtoisa-Emma) oli nyt ensimmäistä kertaa näyttelykehässä keväisen mammalomansa jälkeen ja eipä olisi uskonut, että Emmalla oli vasta pennut - niin hyvässä ja timmissä kunnossa tyttö oli! Karkkarinarttuja oli mukana 14 ja Emma sijoittui hienosti narttujen viidenneksi ja käyttöluokan kakkoseksi saaden erinomaisen laatuarvostelun ERI SA eli erinomainen ja sertin arvoinen.

Onnittelut Emmalle ja Pauliinalle!

Lauantaina tuli Elmon (Joenpenkan Ehtivä-Elmo) isännältä Villeltä Alajärveltä terveiset, että Elmo oli saanut toisen LUTB-tuloksen pistein 42 Ilmajoen kokeessa. Elmo oli antanut kuulemma liikaa ääntä tyhjässä luolassa, mutta varsinaisessa riistakokeessa koe keskeytettiin kuten ensimmäinen koekin turhien vahinkojen välttämiseksi. Elmo suoritti myös luonnonluolan tarkastuksen ja nyt on edessä kolmas eli A-koe syyskuun alussa.

Onnittelut Elmolle ja Villelle!

Lauantaina valmistelimme Pauliinan ja Hannun kanssa oman kerhon sunnuntain VAHI-koetta. Keskuspaikkana oli Ala-Temmeksen kylätalo, joka on oikein hyvä paikka kokeiden keskuspaikaksi. Päivä alkoi klo 7 aamupalalla ja kohta porukka siirtyi jälkien tekoon Temmekselle Linnakankaantien varteen.

vahi-koe_liminka_5.8_2.jpg

Minulla oli kaverina Emman tyttö Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi), jonka isäntä Mika oli kokeessa maalimiehenä. Hertta on terhakka tyttö, ja tykkäsi olla ihmisten rapsuteltavana. Kun väki alkoi tulla jäljiltä syömään ja kahville, ei hälinä ja puheensorina häirinnyt tyttöä, joka nukkui kaikessa rauhassa omassa häkissään. Loppupäivästä Hertan keveriksi tuli myös veli Elmeri (Joenpenkan Iskevä-Ippo), jonka kanssa piti kisuta ja riekkua.

PSMKK:n kolmanteen VAHI-kokeeseen osallistui viisi koiraa ja nyt koe mentiin läpi uusilla säännöillä. Jälki tulee olla nyt 2 - 36 tuntia vanha, tuomari on koirakon mukana vain ensimmäiselle makaukselle ja koiran on löydettävä makauksilta yhteensä kaksi kapulaa. Kokeen voi suorittaa myös todellisessa haavakko/kolaritilanteessa.

Emmankin piti osallistua kokeeseen, mutta Emma pääsikin suorittamaan kokeen luonnonjäljestystilanteessa, kun ylituomari Mikko Taipaleenmäelle tuli aamulla pyyntö jäljittää Rantsilassa kolarihirvi. Emma onnistui jäljityshommassaan ja sai hyväksytyn tuloksen. Myös varsinaiseen kokeeseen osallistuneet 4 mäyräkoiraa ja labradorinnoutaja saivat hyväksytyn - eli päivä oli kaikin puolin onnistunut!

Pyry meni jäljen todella hyvin ja kaikilta osa-alueilta arvosteluksi tuli erinomainen. Myös makaus oli merkattu hyvin ja Pyry löysi makauksilta kaikki 5 kapulaa.

Onnittelut Emma ja ohjaaja Kari sekä Pyry ja ohjaaja Hannu!

Nyt Emmalla ja meidän Pyryllä on kaksi hyväksyttyä tulosta VAHI-kokeesta ja molemmat kokeilevat lumien tultua hirvikoirien jäljestyskoetta. VAHI-kokeen suorittivat onnistuneesti Pyryn ja Emman lisäksi myös karkkari Ursula, pitkikset Risto ja Bantsu sekä labbis Sara.

Onnittelut kaikille!

 

Avainsanat: Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi, jäljestys, näyttelyt, LUT, VAHI, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Elmo, Joenpenkan Ehtivä-Elmo

Martta on nyt FI KVA-L ja FI KVA-M!

Perjantai 30.12.2011 klo 11.33

martta_3.jpg

Meidän Pyryn ja Setsun Rassin tyttö Martta (Setsun Marru) on suorittanut toisen LUME-kokeensa Keminmaassa keskiviikkona, joten Martasta tuli tämän vuoden aikana kaksoisvalio.

Marttahan suoritti LUT-kokeensa minimikoemäärällä ja huippupistein kesän aikana ja palkittiin myös LUTB-kokeessa lupaavimpana koirana. Martalla on myös yksi näyttelykäynti ja tuloksena ERI SA.

Lämpimät onnittelut Martan kotiväelle Mirkalle ja Jonille Muurolaan!

Avainsanat: LUME, LUT

Pyry on nyt virallisesti kaksoisvalio

Maanantai 31.10.2011 klo 11.51 - Marja J

fi_jva_fi_kva-l_joenpenkan_aito-artturi_fin41920_7.jpg

FI JVA FI KVA-L Joenpenkan Aito-Artturi

 

Pyryn FI JVA-arvo on varhvistettu 28.10.2011 Suomen Kennelliitossa. Uutinen on mennyt aivan ohi silmien, sillä perjantai ja lauantaina ja vielä sunnuntaikin meni MÄAJ Pohjan lohkon koejärjestelyissä. Itse menin jo perjantaina Kestilään Ristironkkelin leirikeskukseen, sillä vajaa 20 henkeä ohjaajia ja tuomareita oli tulossa jo illalla koepaikalle. Ja emännällä oli aikainen herätys, sillä aamupala piti olla valmiina klo 06.00.

Pyryn jälkikesä on mennyt todella erinomaisesti! Pyry kävi neljässä kokeessa ja kolmesta tuli ykköstulos, yhdestä kakkonen (sekin hukaton). Ja jälkihommista tuli vielä hyväksytty VAHI-tuloskin.

Tässä linkki Pyryn MEJÄ-pöytäkirjoihin

Avainsanat: MEJÄ, LUT, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Koiraharrastuksia riittää....

Keskiviikko 31.8.2011 klo 15.29 - Marja J

Viime viikonvaihteessa oli taas monenlaista koirahommaa ja tulevana viikonloppuna on Pyryllä vielä viimeinen MEJÄ-koe Pyhännällä.

Perjantaina piipahdimme Emman ja Pauliinan kanssa Kruunupyyssä kokeilemassa LUT-koetta. Mukava reissu, vaikka tulosta ei nyt tullutkaan. Itse olen ollut LUT-kokeissa Noran, Miron ja Pyryn kanssa vain Ostyn hallilla Oulussa, Muurasjärvellä, Kuusamossa ja Terrileirillä Utajärvellä, joten uusiin koepaikkoihin ja ihmisiin on aina mukava tutustua. Eikä tuo Kruunupyy niin kovin kaukana edes ole....

Emma on harjoitellut tyhjän luolan tarkastusta ja on tehnytkin sen hyvin ja äänettömästi. Nyt Emmaa eivät kuitenkaan kiinnostaneet putkihommat ollenkaan ja koe tyssäsi heti alkuunsa, kun Emma ei edennyt hakupesällekään. Tytöltä puuttui nyt kokonaan luolahommissa vaadittava into ja hinku putkeen ketun perään, vaikka Utajärvellä oli tullut komeasti tulos B 43!

Lauantaina PSMKK järjesti MÄAJ-koetoimitsija- ja MÄAJ-palkintotuomarikurssit Ala-Temmeksen kylätalolla. Itse olin menossa sinne emännäksi ja Hannu oli mukana palkintotuomarikurssilla, kun koetoimitsijakurssi on jo suoritettuna.

Kouluttajina olivat teoriaosuuksilla Pekka Hautamäki ja maastossa Lotta Seppinen. Lotan koira Günther (E-pentujen isä) oli tuomarikokelaille harjoituskoirana maastossa. Joenpenkan E-pentujen kotiväestä mukana koetoimitsija 2 -kurssilla olivat Nellin emäntä Riikka Ivalosta sekä Emman kotiväki Pauliina ja Kari. Itsekin pääsin kuuntelemaan kurssin nyt jo toisen kerran kahvinkeiton lomassa ja tulipa tuo palkintotuomariteoriakin kuunneltua....Olisipa pitänyt suorittaa aikaisemmin koetoimitsija ykkönen, niin olisi tullut nyt kakkonen suoritettua :)

Puolilta päivin jatkettiin palkintotuomarikurssilla ja mukaan liittyivät Hallan ja Karun isäntä Vesa sekä Turjan isäntäväki Rovaniemeltä. Lopuksi kokelailla oli vielä maastoharjoittelu, jossa he pääsivät seuraamaan ajavan koiran työskentelyä ja arvostelemaan sitä. Uusilla palkintotuomareilla on vielä edessä tuomarointiharjoittelut ennen pätevöitymistä.

Hieno juttu, nyt saatiin pohjoiseen uusia tuomareita! Ja tuntuu kyllä mukavalta, että E-pentujen omistajat Riikka, Pauliina ja Kari ovat tosi kiinnostuneita koepuolesta ja hankkivat koetoimitsija- ja tuomarikortit! Emma ja Nelli aloittavat nyt MÄAJ-koe- ja jahtikauden - toivottavasti tulee hyviä tuloksia!

Sunnuntaina vauhtiin pääsi puolestaan Pyry, jolle tuli morsianvieraita. Pyry oli heti innostunut hommista, mutta morsiota tämä juttu ei kiinnostanut sitten yhtään! Ikävä kyllä kunnon tulosta ei nyt tullut, sillä morsiamen juoksu oli alkanut vaivihkaa ja sunnuntaina tärppipäivät olivatkin jo ohi. Jäämme innolla odottamaan Pyryn kanssa tytön ensi kevään juoksuja.

Tulevan sunnuntaina Pyryllä on sitten tämän kesän viimeinen MEJÄ-koe Pyhännän tutuissa maisemissa. Pyryn MEJÄ-kesähän on mennyt erinomaisesti ja tavoitteet on ylitetty moninkertaisesti. Nyt on mahdollisuus yrittää sitä vihoviimeistä valionarvoon tarvittavaa VOI-ykköstä vielä tälle kesälle. Jos sitä ei nyt tule, niin jatketaan sitten taas ensi vuonna.

Tässä omia ja Pauliinan ottamia kuvia lauantain kurssilta PSMKK:n kuva-albumissa

 

 

 

Avainsanat: LUT, MEJÄ, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Viikon pokaaliposeeraukset ja muuta mukavaa

Sunnuntai 14.8.2011 klo 13.14 - Marja J

Viikko on ollut taas kiireinen ja koiraharrastuksia täynnä! Maanantaina oli Limingassa oman kerhon järjestämänä VAHI-koe ja viikonlopulla luolakokeita Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen järjestämällä terrileirillä Utajärven Sotkan Helmessä.

Emman edellinen LUT-koe oli Oulussa 30.10. viime vuonna. Kypsyttelyjakso oli tuottanut tulosta ja Emma saikin perjantaina hienosti B-tuloksen pistein 43! Emma tarkasti tyhjän luolan rauhallisesti ja aivan äänettä ja ahdinkoputkestakin sujahdettiin vaivatta.

Riistakokeessa Emma meni ensin hieman varovaisesti luolastoon ja kului hetki aikaa ennen kuin pellit avattiin ja Emma pääsi ketun perään. Emma työskenteli tosi rohkeasti kulmapesällä, eikä antanut ketulle ollenkaan periksi vaan kesti erinomaisesti ketun monet karkoitusyritykset. Emma ja kettu tahisivat lähituntumassa pesällä ja kohta tuomari laittoikin luukun väliin ja koe keskeytettiin 9 minuutin jälkeen eläinsuojelullisista syistä.

Tässä koekertomus perjantailta, tuomarina oli Jani Mustalahti

Utajärvi 12.8.2011

Ahdinkoputken läpäisy: Hyväksytty, rauhallinen

Tyhjän luolan tarkastus: Hyväksytty, rauhallinen, äänetön

Arvostelu: Koira hieman varoen luolastoon, ilmoitushaukku vaatii aikaa. Peltien avauduttua kettu siirtyy vasempaan päätepesään, koira seuraa varoen haarapesälle, jossa kerää rohkeutta, jonka jälkeen siirtyy kulmapesälle työskentelemään. Koira kestää ketun useat karkoitukset ja koe keskeytetään eläinsuojelullisista syistä.

LUT B 43 pistettä

Lauantai olikin sitten toisenlainen päivä, eikä Emmaa oikein tuntuneet putkihommat kiinnostavan. Tyhjän luolan tarkastuksessa ahdinkoputki tuotti nyt vähän hankaluuksia ja Emma jäikin sitten hakupesälle, eikä enää edennyt luolastoon. Niinpä koe loppuikin sitten siihen, eikä Emma päässyt jatkamaan varsinaiseen riistakokeeseen.

Nyt voivat sitten luolahommat jäädä, kun Emman ajokoekausi starttaa syyskuun alussa. Tämä laji taitaakin olla Emmalle se kaikkein mieluisin! Hyvin on mennyt Emmalla koepuolella ja tyttö on näyttänyt monipuoliset taipumuksensa: VAHI1, MEJÄ AVO1 ja nyt hienosti LUTB!

emma_lutb_43_12.8.2011_large.jpg

Ivalon Nelli kävi toisessa MEJÄ-kokeessaan Kemijärvellä 7.8., mutta  tulosta ei nyt tullut. Nelli osaa kyllä jäljestää, mutta ikävä kyllä myyrät ja tosi runsas sopulikanta tahtovat tuoreilla hajuillaan viedä voiton vanhasta verijäljestä. Nelli pääsi hukkien jälkeen onneksi vielä harjoittelemaan loppujäljellä kaadolle asti.

Mutta pääsipä Nelli tosi toimiin heti kokeen jälkeisenä päivänä ja näytti, että osaa hommansa! Tieltä oli löytynyt verijälki, poro oli ilmeisesti joutunut auton töytäisemäksi ja juossut maastoon. Nelli pääsi jäljelle ja oli seurannut verijälkeä taitavasti, eikä nyt ollut mitään haittaa sopuleista tai myyristä! Saipa Nelli hyvää harjoitusta ja ihan tosi tilanteessa. Luulen, että Nelli nyt kiinnostuu enemmään näistä jälkikoehommistakin.

Nelli oli myös näyttelyreissulla etelässä ja kuulemma erittäin tarkalta tuomarilta Tarmo Viirilältä tuli Valkeakoskella tulokseksi EH. Myös Nelli aloittaa MÄAJ-koehommat heti syyskuun alussa. Nelli kävi kesällä Ivalossa haukkumassa myös konekarhu Penua, eikä taaskaan tarvinnut mäyräkoiran hävitä taidoissaan karhukoirille!

Kiitokset Emman ja Nellin omistajille aktiivisuudesta koiraharrastuksissa! Nyt ruvetaankin odottamaan jännityksellä ajokoetuloksia molemmilta tytöiltä!

Tässä vielä Pyry pokaalinsa kanssa

pyry_vahi1_8.8.2011.jpg

 

 

Avainsanat: LUT, MEJÄ, VAHI, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Tänään Martalle toinen B-tulos!

Sunnuntai 15.5.2011 klo 19.36 - Marja J

martta_2_x_lut_b_44_pistetta.jpg

Kuva: Joni Halttu

Martta poseeraa superviikonlopun jälkeen - tuloksena 2 x LUT B 44 pistettä (eli huippupistein), molemmat riistakoeet keskeytyksellä 2 ja 1 minuutissa sekä lauantailta kokeen lupaavimman koiran palkinto!

Onnittelut vielä kerran Martalle hienoista suorituksista sekä onnittelut koiranohjaaja Jonille ja Martan tukijoukoille kotona!

Tästäpä on mukava jatkaa näyttelytuloksen ja A-kokeen metsästystä!

Tässä koekertomukset

Avainsanat: LUT

Pyryn tyttö Martta ekassa LUT-kokeessa - hienosti meni!

Lauantai 14.5.2011 klo 22.33 - Marja J

Martta (Setsun Marru) oli tänään Oulun Haukkukeitaalla ensimmäisessä LUT-kokeessaan. Martta oli tutustunut keinoputkiin kerran harjoituksissa ja kouluttajien mukaan tyttö oli valmis kokeeseen. 

Tämänpäiväiseen kokeeseen osallistui yhteensä 15 koiraa ja Martta oli ainut mäyräkoira. Olin paikalla Martan riistakokeessa ja se sujui todella nopeasti ja Martta työskenteli pelottomasti ja taitavasti, kuten koekertomuksesta selviää. Kokeen lopuksi tuomari mainitsi, että työskentely oli todella erinomaista mäyräkoiralle ja yleisö aplodeerasi suoritukselle!

Riistatyöskentelystään Martta sai B-tuloksen parhain pistein 44. Lisäksi Martta palkittiin kokeen lupaavimpana koirana!

Tässä Jonin tuoreeltaan lähettämä koekertomus:

Kokeen paikka ja aika: Oulu 14.5.2011

Koe alkoi 13:55 päättyi 13:57 - Kokeen kesto 2 minuuttia!

Ahdinkoputken läpäisy: vaivaton, läpi

Tyhjän luolan tarkastus: täydellinen, muutama haukahdus, nopea

Arvostelu:

Koira innolla luolastoon, luukulla kuuluva haukku. Avauksesta kettuvasempaan kulmaan. Koira seuraa tiiviisti ja aloittaa painostuksen haukkuen pitkällä madalluksen alla. Kettu lyö, mutta ei saa koiraa perääntymään. Koira pakottaa ketun siirtymään peräpesään. Yhteys riistaan säilyy hyvänä ja painostus jatkuu aivan riistan lähituntumasta. Koira ei peräänny ketun puolustuksesta vaan käyttää sen hyödykseen. Tuomari keskeyttää vahinkojen estämiseksi.

Saavutettu kehitysaste: B 44 pistettä

Ylituomari Matti Hartikka

Tuomarin kommentit koirasta: Tavattoman hyvä mäyräkoira, omistaja voi olla todella ylpeä koirastaan.

Lämpimät onnittelut Martalle ja Joni-isännälle todella hienosta suorituksesta!

Huomenna jännitetään Martan toista koetta :)

Ja tässä on kuvia Martasta harjoituksissa

Avainsanat: LUT

Marttaa tapaamassa luolatreeneissä

Sunnuntai 17.4.2011 klo 19.55 - Marja J

Tänään olimme Hannun kanssa Oulun Haukkukeitaalla seuraamassa Pyryn ja Setsun Rassin tytön Martan ekaa luolatreeniä keinoputkilla. Martta eli virallisesti Setsun Marru on syntynyt 23.7.2009 ja asuu Muurolassa Rovaniemellä. Martta on pienikokoinen ja niukkaturkkinen, sirpakka tyttö - ja hyvin paljon Pyry-isän näköinen.

Martalla on jo kokemusta erähommista: jäniksen ja kauriin ajosta, jäljestyksestäkin. Luolahommia Martta on päässyt jo treenaamaan luonnonluolilla ja muutama kettu on saatu saaliksi. Martta pääsi tutustumaan keinoluolastoon nyt ensimmäistä kertaa. Ahdingosta tyttö sujahti vaivattomasti ja aloitti haukun hakupesällä. Kun luukut aukaistiin tyttö seurasi kettua vasempaan peräpesään äänettömästi ja haukkui sitten hyvin luukulla. Martan työskentelyä oli ilo seurata, sillä koira eteni luolastossa sujuvasti ja äänettömästi ja haukkui vasta riistan lähituntumassa.

Hieno juttu! Toukokuussa Martta osallistuu ensimmäiseen LUT-kokeeseensa - pidetäänpä peukkuja!

Olipa tosi mukava tavata Marttaa ja tytön kotiväkeä sekä karkkaripoika Turjan (Semilain Turja) isäntäväkeä!

martta_3.jpg

Tässä Martta odottaa innokkaana pääsyä halliin, taitaa jo ketun haju houkutella...

Lisää kuvia Martasta löytyy täältä

 

 

Avainsanat: LUT

Elmon ja Eetin syysterveisiä

Keskiviikko 6.10.2010 klo 21.18 - Marja J

Elmon Ville-isäntä lähetti eilen terveisiä Alajärveltä. Elmo oli aloitellut kesän jälkeen ajohommia ja hyvin nuo tuntuvat alkaneen. Poika on kokeillut myös luolakoiran hommia niin luonnonluolilla kuin keinoputkillakin.

Ville kirjoitti niin hyvin Elmon kaurisjahdista ja luolahiommista, että lainaan jutun suoraan tähän blogiin.

"Kaurisjahti alkoi vihdoin ja viimein viime viikonloppuna. Sitä ennen syksyllä käytiin useita kertoja kiertelemässä, mutta lähes joka kerta Elmo löysi hirven tai hirvet ja seuraili niitä pitkiä matkoja. Aina tietenkin yritin ottaa koiran pois jäljeltä mahdollisimman pian. Kaurisajoja saatiin alku syksystä tasan yksi, joka ei sekään kestänyt kuin kymmenisen minuuttia. Hirvelle Elmo ei antanut kunnolla ääntä, haukkui vaan aina kun hirvet pysähty.

Kaurisjahti lähestyi ja alkoikin mietityttämää, että onkohan Elmo unohtanut kokonaan haukkumisen :) Lauantaina en kerennyt kuin 50 m kävellä metsään ja niin alkoi komeasti haukku raikumaan. Vähän ajan päästä ilmoitettiin radiosta, että neljä kaurista oli liikkeellä ja Elmo n.150 m perässä. Tällä kertaa tulosta ei tullut, mutta useaan kertaan kauriit nähtiin. Elmo ajoi reilun tunnin isolla neva-alueella joka on tiheästi ojitettu, silloin tuli ensimmäinen hukka ja pääsin ottamaan koiran pois.

Vaikka vieläkään ei tullut ensimmäistä kauriskaatoa antoi se taas uskoa tulevaan :) Lauantain iltana epäiltiin että ei taida Elmo jaksaa sunnuntaina metsälle, mutta aamulla se oli ensimmäisenä ovella vinkumassa mukaan. Syksyllä hankittu kova peruskunto näytti kyntensä nopealla palautumisella. Sunnuntaina ei löydetty Elmon kanssa kuin jänis, mutta sitä ei nyt voitu ampua kun yritettiin kaurista.

Luolatoimintaakin on käyty vähän treenaamassa. Elmon ensimmäinen luolareissu tuli äkkiä kun isän hirvikoira oli ajanut supin tai ketun koloon. Sain mukaan kaverin jolla on paljon kokemusta luolahommista. Hän otti mukaan terrierinsä varalta jos Elmo ei syttyisikään. Koloja oli 6 kpl pienessä haapasaarekkeessa. Elmo ei kauaa pihalla vetkutellut kun se jo painui ensimmäiseen koloon. Aluksi se viihtyi maan alla pieniä hetkiä, kierrellen kolosta koloon.
Jonkun ajan päästä kaksi reikää haisi voimakkaimmin. Lopulta toinen kolo vei voiton ja siellä Elmo antoi ääntä n.20min.

Huomasimme että se haukkui isomman puun alla, ja ajattelimme että se ei siitä enää pääse eteenpäin. Niinpä viimein saimme Elmon houkuteltua ulos kolosta ja laitoimme sinne kaverini terrierin. 10 min se työsti äännellen puun alla ja sitten kuului puun toiselta puolelta töminää ja murinaa. Muutaman kerran tarvi lapiolla kääntää maata pois kun osuttiin koloon ja terrieri veti perässään ulos poika kettua. Kuollutta kettua Elmo haukkui ja välillä intoontui repimään.

Putkillakin on käyty kuolleella supilla treenaamassa ja hyvin Elmo menee putkiin ja jää haukkumaan pesän suulle. Jonkun ajan päästä olisi tarkoitus mennä putkille reenaamaan tarhaketulla, niin näkisi miten se elävälle elukalle siellä sanoo."

elmo_2.9.2010_pieni.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiitokset Satulle sekä Villelle Elmon terveisistä ja mukavaa jahtisyksyä Elmon kanssa!

 

Toni lähetti myös Eetin viimeisimmät terveiset. Toni ja Eeti olivat muuttaneet Saarijärveltä Kannonkoskelle. Eeti oli päässyt Tonin kanssa lintujahtiin ja vähän riepotellutkin metsoa. Kovasti siellä jo odoteltiin ensilunta, että pojat pääsisivät supijahtiin. Hirviä tuntuu Eetikin paremman puutteessa ajelevan ja haukkuvan.

Terveiset myös Tonille ja Eetille ja vauhdikasta jahtisyksyä teillekin!

Avainsanat: LUT, luolametsästys, metsästys, Elmo, Joenpenkan Ehtivä-Elmo, Eeti, Joenpenkan Etevä-Eeti

Viikonloppuna Emma ja Pyry näyttelyssä ja MEJÄ-kokeessa

Sunnuntai 29.8.2010 klo 20.24 - Marja J

Näyttelyssä.....

Emma ja Pyry kävivät lauantaina Yppärissä ryhmänäyttelyssä. Lähdimme reissuun Pauliinan ja Jaanan kanssa, sillä Kari ja Hannu olivat Pyhännällä jälkien teossa.

Karkkareita oli mukana 15 - yksi pentuluokassa, kolme urosta ja loput narttuja. Uroksissa kaikki kolme olivat eri luokissa, Pyry yksin käyttöluokassa. Tuomari Tapani Pukkila oli erittäin tiukalla linjalla, eikä antanut yhdellekään urokselle ERIä. Nuorten luokan Reco sekä Pyry saivat EHn ja junnupoika Hn.

Pyryä kiinnostivat taas enemmänkin nurmialueen ihanat feminiiniset sulotuoksut ja pöydällä seisominen meni aivan vetkuiluksi. Pyry ei tykkää yhtään, että sitä seisotetaan sivulta, mutta vapaasti se osaa seistä tosi hienosti. Pöydällä poika olisi halunnut vain katsella tuomaria silmiin ja venkoili minkä kerkesi.

Emma oli nyt ensimmäistä kertaa käyttöluokassa, sillä käyttäluokkaan oikeuttavia koetuloksia oli kertynyt kesän aikana riittävästi. Emma esiintyi taas todella hienosti ja sijoittui omassa ryhmässään kakkoseksi!

YPPÄRI KR 28.8.2010 Tuomari Tapani Pukkila

Joenpenkan Ehtoisa-Emma KÄY EH KÄK 2, näyttelyarviostelu

Joenpenkan Aito-Artturi KÄY EH KÄK 1, näyttelyarvostelu

Kuvia Yppärin näyttelystä

Kiitokset Pauliinalle ja Jaanalle kyytistä ja mukavasta näyttelyseurasta, kiitokset myös kuvista!

 

Ja MEJÄ-kokeessa.....

Sunnuntaina Emma ja Pyry olivat Pyhännän Pitkäkankaalla MEJÄ-kokeessa. Pyryn kesän ensimmäinen koe meni nollille, sillä Pyry ei nenäpunkin takia haistanut jälkeä ollenkaan! VAHI-kokeessa onneksi näytti nenä taas palaavan erinomaisesti.

Pyry nuuskutteli nyt tosi hankalassa maastossa erinomaisesti ja sai tuloksen AVO 1 45 pisteellä. Viime kesänä tuli ensimmäinen AVO 1 -tulos, joten Pyry siirtyy nyt kisaamaan vaativampaan VOITTAJA-luokkaan. VAHI-kokeessa tuli harjoiteltua jo VOI-jäljen katkokulmiakin.

Nyt meidän kaikki kolme karkkaria kilpailevat MEJÄssä VOI-luokassa, mutta taidetaan ensi kesänä keskittyä vain tuon Pyryn kanssa kilpailemiseen. Muut saavat harrastaa jälkihommia käytännössä haavakkohirviä ja kauriita etsiessään.

Emma nuuskutteli myös hienosti pisteille, vaikka aivan tuoreet hirven jäljet houkuttelivatkin useaan otteeseen pois jäljeltä. Tulokseksi tuli AVO 3 pistein 27. Tuomari Marika Aholan sanoin: "Emma osoittaa osaavansa jäljestää, mutta tänään hirvet olivat kiinnostavampia."

 

MEJÄ-KOE PYHÄNTÄ 29.8.2010 Tuomari Marika Ahola

Joenpenkan Ehtoisa-Emma AVO 3 27 pistettä, koepöytäkirja

Joenpenkan Aito-Artturi AVO 1 45 pistettä, koepöytäkirja

Kuvia Pyhännän MEJÄ-kokeesta

Tästäpä on taas mukava jatkaa ensi kesän koitoksiin!

 

mej_29.8.2010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koirakot Emma & Kari sekä Hannu & Pyry loppuposeerauksessa ruusukkeineen

Avainsanat: LUT, MEJÄ, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Emma LUT-kokeessa 13.-14.8. Oulussa

Sunnuntai 15.8.2010 klo 12.10 - Marja J

Emma on päässyt kuluneen viikon aikana harrastamaan todella monipuolisesti mäyräkoirien omia lajeja ja pärjännyt hienosti! Sunnuntaina viikko sitten Emma sai MEJÄ-kokeesta toisen AVO kakkosen, keskiviikkona tuli hyväksytty VAHI-tulos ja perjantaina ensimmäinen LUT-tulos.

Emma oli LUT-kokeessa Oulussa Haukkukeitaalla ja tuomarina oli Markku Kinnunen. Tulokseksi tuli LUT D 32 pisteellä. Emmalle ahdinko ei tuota ollenkaan vaikeuksia, mutta tyhjänluolan tarkastus on innokkaalla koiralla turhan äänekäs. Sama vika on ollut meidän kaikilla koirilla Noralla, Mirolla ja varsinkin Pyryllä.

Emma aloitti riistakokeensa vauhdikkaasti ja seurasi kettua peräpesälle luukkujen auettua. Alku oli todella lupaava. Emma haukkui kiivaasti kettua ja iskujakin vaihdettiin. Emma vissiin lähti etsimään jotain muuta reittiä ketun luo ja eksyi aivan liian kauas haukuskelemaan. Emma palasi kuitenkin lopussa takaisin ketulle, mutta koeaika loppui. Pyrylle kävi aivan samalla tavalla vuosi sitten Utajärvellä, mutta Pyry ei palannut ollenkaan ketulle ja tulosta ei tullut.

Lauantaina intoa oli liikaakin ja tyhjässä luolassa tuli haukkua turhan paljon, joten Emma ei päässyt jatkoon riistakokeeseen. Luonnonluolantarkastuksen Emma suoritti hyväksytysti.

Tästäpä on mukava jatkaa harrastamista! Emma on nuori koira ja kehitys on vielä kesken. Iän ja kokemuksen myötä tulee kyllä lisää itsevarmuutta ja rohkeutta. Mutta jo nyt Emma on osoittanut erinomaista taipumusta metsästyskoirien kokeissa ja käytännön metsästyksessä! Tästä kuuluvat kiitokset Pauliinalle ja Karille, jotka ovat antaneet Emmalle mahdollisuuksia kokeilla ja kehittää taipumuksiaan!

Emman LUT-koepöytäkirja

 

Avainsanat: LUT, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Emman vauhdikas viikonloppu - LUT-harkat ja MEJÄ-kokeet

Maanantai 2.8.2010 klo 12.45 - Marja J

Emmalla oli vauhdikas ja harrastusten täyttämä viikonloppu. Lauantaina olimme seuraamassa Emman LUT-harjoituksia Oulun Haukkukeitaalla. Kari oli Emman ohjaajana. Emma sujahti salamana ahdinkoputkesta ja hakupesän edessä kajahti kuuluva ilmoitushaukku. Kettu päästettiin luolastoon ja se asettui oikeaan päätepesään. Emma säntäsi kohta perään, mutta eksyi ensin vasemmalle haukahtelemaan. Emma palasi kuitenkin pian ketun perään ja kouluttaja laittoi luukun heti kiinni, kun Emma säntäsi aivan ketun tuntumaan. Tästäpä on mukava Emman jatkaa ensimmäisiin LUT-kokeisiinsa 13.8.

Sunnuntaina Emma osallistui Oulun Seudun Noutajakoirayhdistyksen MEJÄ-kokeeseen Hailuodossa. Pauliina oli tekemässä lauantaina jälkiä ja kokeessa Emman ohjaajana toimi Kari. Maastot olivat kuulemma mukavan helpot Pyhännän vaikeakulkuisten jälkimaastojen rinnalla, eikä sääskiäkään ollut kiusaksi asti. Koepaikalla oli kuitenkin runsaasti monenlaista riistaa, ja maalinnut sekoittivatkin Emman muuten niin hienosti menneen kokeen. 

Nollatuloksesta huolimatta kisasta jäi erittäin hyvä mieli, sillä tuomari oli kannustavasti kehunut nuorta ja innokasta Emmaa ikäisekseen aivan loistavaksi jäljestäjäksi, josta kokemuksen myötä tulee vielä hyvä jälkikoira.

Lämpimät kiitokset taas Pauliinalle ja Karille aktiivisuudesta!

Emman MEJÄ-koepöytäkirjat 

Avainsanat: LUT, MEJÄ, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Pyry ja valioruusuke

Keskiviikko 19.5.2010 klo 15.06 - Marja J

Piti heti lauantaina tilata Pyrylle valioruusuke ja se saatiinkin jo tänään. Myös Emma saa hienon ERINOMAINEN-ruusukkeen, sillä meillä on perinteisesti jaettu näitä pinkkejä ihastuksia, kun niitä sertejä ja muita titteleitä on tullut niin niukasti. Noran ja Miron ruusukkeet ovat vielä perinteistä puna-vihreää mallia, mutta Pyry saa tämän uudemman mallin. Kunhan Pyryn turkki tuosta hieman kasvaa ja kiireiltämme keritään, otetaan pojasta kunnon valiokuva!

pyry_ja_ruusuke.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyry ei paljon näistä hömpötyksistä perusta!

Koetulokset olivat jo Koiranetissä

Avainsanat: LUT, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Vanhemmat kirjoitukset »