Koiraharrastuksia riittää....

Share |

Keskiviikko 31.8.2011 klo 15:29 - Marja J


Viime viikonvaihteessa oli taas monenlaista koirahommaa ja tulevana viikonloppuna on Pyryllä vielä viimeinen MEJÄ-koe Pyhännällä.

Perjantaina piipahdimme Emman ja Pauliinan kanssa Kruunupyyssä kokeilemassa LUT-koetta. Mukava reissu, vaikka tulosta ei nyt tullutkaan. Itse olen ollut LUT-kokeissa Noran, Miron ja Pyryn kanssa vain Ostyn hallilla Oulussa, Muurasjärvellä, Kuusamossa ja Terrileirillä Utajärvellä, joten uusiin koepaikkoihin ja ihmisiin on aina mukava tutustua. Eikä tuo Kruunupyy niin kovin kaukana edes ole....

Emma on harjoitellut tyhjän luolan tarkastusta ja on tehnytkin sen hyvin ja äänettömästi. Nyt Emmaa eivät kuitenkaan kiinnostaneet putkihommat ollenkaan ja koe tyssäsi heti alkuunsa, kun Emma ei edennyt hakupesällekään. Tytöltä puuttui nyt kokonaan luolahommissa vaadittava into ja hinku putkeen ketun perään, vaikka Utajärvellä oli tullut komeasti tulos B 43!

Lauantaina PSMKK järjesti MÄAJ-koetoimitsija- ja MÄAJ-palkintotuomarikurssit Ala-Temmeksen kylätalolla. Itse olin menossa sinne emännäksi ja Hannu oli mukana palkintotuomarikurssilla, kun koetoimitsijakurssi on jo suoritettuna.

Kouluttajina olivat teoriaosuuksilla Pekka Hautamäki ja maastossa Lotta Seppinen. Lotan koira Günther (E-pentujen isä) oli tuomarikokelaille harjoituskoirana maastossa. Joenpenkan E-pentujen kotiväestä mukana koetoimitsija 2 -kurssilla olivat Nellin emäntä Riikka Ivalosta sekä Emman kotiväki Pauliina ja Kari. Itsekin pääsin kuuntelemaan kurssin nyt jo toisen kerran kahvinkeiton lomassa ja tulipa tuo palkintotuomariteoriakin kuunneltua....Olisipa pitänyt suorittaa aikaisemmin koetoimitsija ykkönen, niin olisi tullut nyt kakkonen suoritettua :)

Puolilta päivin jatkettiin palkintotuomarikurssilla ja mukaan liittyivät Hallan ja Karun isäntä Vesa sekä Turjan isäntäväki Rovaniemeltä. Lopuksi kokelailla oli vielä maastoharjoittelu, jossa he pääsivät seuraamaan ajavan koiran työskentelyä ja arvostelemaan sitä. Uusilla palkintotuomareilla on vielä edessä tuomarointiharjoittelut ennen pätevöitymistä.

Hieno juttu, nyt saatiin pohjoiseen uusia tuomareita! Ja tuntuu kyllä mukavalta, että E-pentujen omistajat Riikka, Pauliina ja Kari ovat tosi kiinnostuneita koepuolesta ja hankkivat koetoimitsija- ja tuomarikortit! Emma ja Nelli aloittavat nyt MÄAJ-koe- ja jahtikauden - toivottavasti tulee hyviä tuloksia!

Sunnuntaina vauhtiin pääsi puolestaan Pyry, jolle tuli morsianvieraita. Pyry oli heti innostunut hommista, mutta morsiota tämä juttu ei kiinnostanut sitten yhtään! Ikävä kyllä kunnon tulosta ei nyt tullut, sillä morsiamen juoksu oli alkanut vaivihkaa ja sunnuntaina tärppipäivät olivatkin jo ohi. Jäämme innolla odottamaan Pyryn kanssa tytön ensi kevään juoksuja.

Tulevan sunnuntaina Pyryllä on sitten tämän kesän viimeinen MEJÄ-koe Pyhännän tutuissa maisemissa. Pyryn MEJÄ-kesähän on mennyt erinomaisesti ja tavoitteet on ylitetty moninkertaisesti. Nyt on mahdollisuus yrittää sitä vihoviimeistä valionarvoon tarvittavaa VOI-ykköstä vielä tälle kesälle. Jos sitä ei nyt tule, niin jatketaan sitten taas ensi vuonna.

Tässä omia ja Pauliinan ottamia kuvia lauantain kurssilta PSMKK:n kuva-albumissa

 

 

 

Avainsanat: LUT, MEJÄ, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini