Miro ja sen veli

Share |

Maanantai 5.9.2011 klo 12:02 - Marja J


miro_elokuu_2011.jpg

Miro pääsi viime perjantaina tälle syksyä ekan kerran jahtiin. Miro oli viimeksi metsällä viime vuoden lopulla, kun pahimmat allergiaoireet olivat helpottaneet. Silloin Hannu ja Miro saivat eräksi supikoiran. Miron allergia ja iho-oireet ovat nyt melko hyvin hallinnassa, mutta ajoliiviä täytyy pitää jatkossa joka kerta, ettei ohut ja harvakarvainen mahanahka raapiudu varvikossa. Mirohan oli kerran vajaa 4 tuntia hirven perässä ilman liiviä ja rinta oli sen jälkeen aivan ruvella ja kipeäkin monta päivää.

Miro testattiin viime vuoden syksyllä ja positiivisin tulos tuli maidosta, kalasta, kaurasta, kolmesta varastopunkista sekä (ikävä kyllä) pihan yleisistä heinistä ja kasveista sekä kasvien homeista. Ruokavaliota oli helppo muuttaa ja Miro sekä muutkin syövät nyt pääasiassa Murremix-liharuokaa, riistalihaa sekä vihannessoseita. Ruokavaliota täydennetään monivitamiineilla sekä terveellisillä öljyillä. Nyt aloitettiin taas Nutrolin-kuuri sekä maitohappobakteerin antaminen, mistä hyötyvät myös Nora ja Pyry.

Tällä kertaa kunnon ajoa ei vielä tullut kun ei ollut jäniksiäkään. Hannu ja Miro olivat löytäneet kuusten alta ilveksen makuupaikan ja ilmeisesti isokisu oli napsinut jänikset. Kaksikko törmäsi myös tuoreisiin hirven jälkiin, mutta onneksi Miro ei lähtenyt perään. Miro löysi myös pari thaimaalaista marjanpoimijaa ja pyöri aikansa ihmetyttämässä miehiä.

Viikonloppuna Mirolle löytyi myös veli Ohto eli Semilain Otso, joka on muuttanut perheensä kanssa kesäkuun alussa Ähtäristä Reisjärvelle. Aktiivinen perhe harrastaa metsästystä ja Ohton kaverina on kaksi lyhytkarvaista mäyräkoiraa. Ohto oli lähtenyt torstaina ajoon ja perjantaina Ohton isäntä teki katoamisilmoituksen mäykkyfoorumille. Sieltä löysin Ohton, joka onneksi löytyi lauantaina ajosta. Sitkeä ajuri tämä Ohto! :) Ohtosta varmaan kuulemme vielä....

Miron sukulaisista tunnemme jo veljen Ossin (Semilain Ozzy), joka asuu Jalasjärvellä sekä Rekku-serkun, joka asuu Oulussa.

Aikaisempaa juttua sukulaisista löytyy täältä

Hyvää jahtikautta sukulaisille toivottaa Miro ja kotiväki!

Avainsanat: Miro, Semilain Omar, terveys


Kommentit

12.9.2011 8:54  Jimi, Jone, Jasu ja Ellu

Meidänkin ehkä täytyy ommella tuollainen liivi kesäksi, jotta päästäisiin sitten mejäilemään. Tosin tassuja ei voi suojata, mutta johan tuo mahan suojaaminenkin auttaisi paljon.

Toivottavasti riistaa löytyy Mirolle jatkossa. Meillä olisi noita jäniksiä ihan kiusaksi asti. Kiusaavat poikia juoksemalla koira-aitauksen vieressä. Pienet pirulaiset...

12.9.2011 11:06  Marja J

Meillä on koirilla mittojen mukaan tehdyt Kardogin ajoliivit sekä yksi Hurtan Lifeguard Polar -huomiliivi, joka on samanlainen, mutta pehmeämpää materiaalia. Kardogin liiviin olen joutunut ompelemaan fleecet hihansuihin kun hirsivät.

Olen suunnitellut, että ompelen Mirolle jostain kestävästä, pehmeästä ja joustavasta kankaasta ihonmyötäisen ja hieman pitemmän suojaliivin. Vielä kun osaisi tehdä sellaisen, jossa olisi pikkuhihat kainaloita suojaamassa tai jotkut tiukat resorit. Sinne liivin allekaan ei saisi mennä roskaa tai lunta hiertämään ja hautomaan ihoa.

Mukavaa syksyä teidän sakille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini