Joenpenkkalaisten näyttelyvuosi 2016

Maanantai 19.12.2016 - Marja J

Tälle sivulle kootaan kaikki vuoden näyttelyuutiset niin virallisista näyttelyistä kuin mätsäreistäkin.

Jotta näyttelyarviostelut avautuisivat, kannattaa perehtyä hyvin mäyräkoiran rotumääritelmään, anatomiaan ja näyttelyterminologiaan.

Lisää tietoa näyttelyarvostelujen tulkintaan löytyy täältä.

Kiitokset harrastamisesta Joenpenkan kasvattien kanssa. Näyttelytulokset, kuvat ja arvostelut ovat tervetulleita kotisivuille!


Roihun_ruusukkeet_2016.JPG

ROIHU - Joenpenkan Oona-Onnenapila

Helsinki Voittaja, Puppy Show, Helsinki 10.12.2016

Tuomari: Helin Tenson

Pennut 7 - 9 kk

PEK PN1 KP VSP
Sopivat mittasuhteet ja raajaluusto. Hyvin kaunis pää, hyvät korvat, häntä, kulmaukset. Karkea turkki. Kauniit maatavoittavat liikkeet, ihana luonne.

Helsinki Winner, Puppy Show 11.12.2016

Tuomari: Marjo Nygård

Pennut 7 - 9 kk

PEK PN1 KP VSP
Touhukkaasti esiintyvä narttupentu. Riittävän pitkä pää. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kallo. Riittävä eturinta. Olkavarsi saisi olla viistompi, muuten OK kulmaukset. Riittävän pitkä rintakehä. Hyvä luusto. Hieman liukas karva. Reippaat liikkeet. Hivenen korkea häntä liikkeessä.

Meillä oli mukava reissu messariin ja myös Roihun "isoveli" englanninspringerspanieli Kessu esiintyi molempina päivinä. Suurkiitokset Kastehelmi Roihun treenaamisesta ja handlaamisesta näyttelyssä, meni kyllä hienosti! Kepo Harrille kiitokset turvallisesta kyydistä mennen tullen.


Siikajoki, pentunäyttely 10.9.2016

Tuomari: Anita Al-Bachy

Pennut 5 - alle 7 kk

ROIHU_Siikajoki_10.9_3.jpg

ROIHU - Joenpenkan Oona-Onnenapila

 • PN1 KP ROP RYP2

5 kk erinomaisella asenteella esiintyvä kaunislinjainen narttupentu. Hyvä purenta. Oik. päänlinjat. Vielä hieman korkea kallo. Tummat silmät. Hyvät korvat. Riittävä kaula. Hyvä säkä ja selkä. Hyvän muotoinen ja pituinen rintakehä. Lupaava köli. Hyvä luustoiset oik. kulmautuneet raajat. Hieman ylöskiinnittynyt häntä. Vielä pentulöysät etuliikkeet. Oik. karvanlaatu.

POKE - Joenpenkan Orvo-Onnenkäpälä

 • PU1

7 kk (huom. kirjoitusvirhe!) vanha, vahva, vilkas pentu. Oik. päänlinjat, hyvä purenta, tummat silmät, hyvät korvat. Sopiva kaula. Hyvä säkä. Selkä voisi olla tiiviimpi. Oik. rintakehän pituus ja syvyys. Erinomainen köli. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvät käpälät. Hyvä häntä myös liikkeessä. Liikkuu hyvällä askelmitalla. Pennun tulisi olla tiiviimmässä ja kuivemmassa kunnossa, jotta selkälinja tiivistyisi. Hyvä karvanlaatu.


OSSI - Joenpenkan Otra-Onnenpoika

 • PU2

5 kk, oik. päänlinjat. Hyvä purenta, vahvat hampaat. Tummat silmät. Hyvät korvat. Hyvä kaula, säkä ja  selkä. Aavistuksen lyhyt rintakehä. Lupaava köli. Vahva luusto. Sääri voisi olla pidempi. Hyvät käpälät. Hyvä häntä myös liikkeessä. Erinomainen karvankarkeus. Liikkuu yhdenmukaisesti sopivalla askelpituudella.

Pennut olivat täyttäneet 5 kuukautta vain pari päivää aikaisemmin, mutta kaikki olivat ehtineet jo treenata kehäkäyttäytymistä, pöydällä seisomista ja hampaiden näyttämistä. Osa oli ehtinyt käymään jo näyttelyharjoituksissakin ja kehäjuttuja treenattiin vähän myös pienimuotoisessa pentutapaamisessa Joenpenkalla. Kaikki olivat pentumaisen vallattomia ja tuomari kiinnosti ehkä enemmän kuin nätisti seisominen pöydällä. Esiintyminen meni kuitenkin tosi mallikkasti vasta-alkajilta ja arvostelut olivat erittäin hyvät.

Tästä on tosi mukava jatkaa harrastamista! Lämpimät onnittelut ja kiitokset pentujen omistajille Kastehelmelle, Mirkalle ja Marialle!


ELMERI - Joenpenkan Iskevä-Ippo

KV Rovaniemi, 18.6.2016, EEROLA PÄIVI

 • VAL EH VAK2
TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

Avainsanat: tulokset, vuosi 2016, näyttelyt, Joenpenkan Iskevä-Ippo, Elmeri, Roihu, Poke, Ossi, Joenpenkan Oona-Onnenapila, Joenpenkan Otra-Onnenpoika, Joenpenkan Orvo-Onnenkäpälä

Hyvää uutta vuotta 2016 - Joenpenkan vuosi 2015

Perjantai 1.1.2016 - Marja J

vuosi_2016.jpg

Lämpimiä lipaisuja, kosteita kuonoja, tomeraa tuhinaa, ärhäkkää ärinää, rentouttavia retkiä, hupaisia hetkiä, jännittäviä jahteja, onnistuneita osumia, toteutumattomia toiveita, pieniä pettymyksiä, täpäriä tilanteita, hirmuista huolta, suurta surua…

Ihmeellistä iloa, mukavia muistoja -

onnellista elämää mäyräkoiran kanssa!

 

Kiitokset kuluneesta vuodesta Joenpenkan kasvattien omistajille sekä sijoitustyttö Musun kotiväelle!

Onnittelut menestyneille ja lämpimät ajatukset myös muille - olette kaikki rakkaita ja tärkeitä!

Kaikkea hyvää ja harrastamisen iloa tulevaan vuoteen kaikille koirakavereille!

Joenpenkkalaisten vuosi 2015

Joenpenkkalaiset ovat päässeet harrastavissa kodeissaan käyttämään monipuolisesti taipumuksiaan niin jäljellä, luola- kuin ajometsästyksessä ja monia mukavia reissuja ja riistatapahtumia on ollut kuluneen vuoden aikana.

Kuluneen vuoden aikana puuhailimme monenlaista sijoitustyttö Musun (CurlyCo Where Is My Fox) kanssa: on käyty kokeissa, näyttelyissä, jänis- ja kaurisjahdissa, ärisemässä supille ja harjoittelemassa jäljestystä mm. mukavan terrieriporukan kanssa.

Toivottavasti saamme jatkossakin kuulla uutisia ja lukea Joenpenkan kotisivuilta mukavia juttuja kasvattien elämästä ja harrastuksista – kuvat ja tarinat ovat tervetulleita! Toivottavasti voin kirjata sivuille myös näyttely- ja koetuloksia entiseen malliin.

Kuvat ja pikkutarinat ovat edelleenkin tervetulleita myös facebookin Joenpenkan ryhmään.

Joenpenkan A-, E- ja I-pentueet koiranetissä

Suomen Mäyräkoiraliiton pronssinen käyttöjalostuspalkinto

Joenpenkan kasvatustyöstä on myönnetty SML:n jalostuspalkinto Joenpenkan I-pentujen Hertan, Elmerin ja Oivan (s. 18.4.2012 i: FI KVA-L FI MVA FI JVA Tiny Trotter´s Nobleman)  näyttely- ja koetulosten perusteella pentueen emälle Emmalle (Joenpenkan Ehtoisa-Emma).

Palkinnon tarkoitus on edistää hyvän ulkomuodon omaavien, metsästysominaisuuksiltaan korkealuokkaisten mäyräkoirien jalostustyötä ja tulokset kertovat kyllä käyttötaipumuksista ja rodunomaisesta ulkomuodosta. Palkinto annetaan koirille, jotka ovat osoittaneet periyttävänsä yllämainittuja ominaisuuksia ja se myönnetään koiran jälkeläisten koe- ja näyttelytulosten perusteella.

Kiitos jalostuspalkinnosta kuuluu Joenpenkan I-pentujen omistajille, jotka ovat antaneet näyttöihin mahdollisuuden ja vieneet koiriaan rodunomaisiin kokeisiin ja näyttelyihin.

Joenpenkan valiot 2015

EMMA  Joenpenkan Ehtoisa-Emma – FI KVA-A

HERTTA Joenpenkan Iloinen-Ilmi – FI JVA

ELMERI Joenpenkan Iskevä-Ippo – SE MVA

Joenpenkkalaiset kokeissa

Metsästyskoirien jäljestämiskoe MEJÄ

 • HERTTA Joenpenkan Iloinen-Ilmi – VOI 3, 2 x VOI 1 – FI JVA
 • OIVA Joenpenkan Innokas-Iikku - MEJÄ AVO1, VOI2                  

Luolakoirien taipumuskoe LUT

 • MUSU CurlyCo Where Is My Fox – 3 x LUT C

Mäyräkoirien ajokoe MÄAJ

 • EMMA Joenpenkan Ehtoisa-Emma – MÄAJ-1 – FI KVA-A

Joenpenkkalaiset näyttelyissä

MUSU CurlyCo Where Is My Fox

 • KÄY ERI KÄK1 PN1 SA, SERT, ROP
 • KÄY ERI KÄK1 PN4 SA
 • KÄY ERI KÄK2 SA

HERTTA Joenpenkan Iloinen-Ilmi

 • KÄY ERI KÄK3
 • Ruotsi EH 4                   

ELMERI Joenpenkan Iskevä-Ippo

 • Ruotsi ERI1 PU2 SERT – SE MVA                                                           

 

 

TallennaTallennaTallennaTallenna

Avainsanat: vuoden 2015 tulokset, vuosi 2015

Joenpenkkalaisten näyttelyvuosi 2015

Maanantai 24.8.2015 - Marja J

Tälle sivulle kootaan kaikki vuoden näyttelyuutiset niin virallisista näyttelyistä kuin mätsäreistäkin.

Jotta näyttelyarviostelut avautuisivat, kannattaa perehtyä hyvin mäyräkoiran rotumääritelmään, anatomiaan ja näyttelyterminologiaan.

Lisää tietoa näyttelyarvostelujen tulkintaan löytyy täältä.

Näyttelytulokset, kuvat ja arvostelut ovat tervetulleita!


Ruotsi, Överkalix 22.8.2015, tuomari Anette Edlander 

Joenpenkan E-sisarukset Elmeri ja Hertta (i: FI KVA-L FI MVA FI JVA Tiny Trotter´s Nobleman e: FI KVA-A FI KVA-L Joenpenkan Ehtoisa-Emma)

FI MVA Joenpenkan Iskevä-Ippo PU2 sert – SE MVA

FI JVA Joenpenkan Iloinen-Ilmi EH.

Onnittelut Joenpenkalta ja kiitokset harrastamisesta kasvattien kanssa!


Musu_Kajaani_16.8_2.JPG

Kajaani RN 1+4/6 16.8.2015

Tuomari: Ahlman-Stockmari Tanya

CurlyCo Where Is My Fox MUSU: KÄY ERI KÄK1 SA PN1 SERT ROP

Erinom. rotutyyppiä oleva, tasapainoisesti rakentunut narttu. Oikeanlainen pää. Vahva kaula, selvä säkä. Tasapainoiset kulmaukset. Erinom. pitkä rintakehä. Ei tänään parhaassa mahdollisessa karvapeitteessä. Liikkuu hyvin takaa, yhdensuuntainen eturaajojen liike. Kokonaisuudessaan voisi olla hieman jäntevämmässä kunnossa.


Musu_Kajaani_16.8_1.JPG

Musu pääsi rotunsa parhaana isoon ryhmäkehään, jossa mäyräkoirien lisäksi oli myös roturyhmän 6 koirat yhteensä 19 koiraa.

Lämpimät onnittelut vielä Terhille ja Jarmolle ja kiitokset Terhille Musun erinomaisesta esittämisestä näyttelyssä! Kaikinpuolin mukava reissu.

Oulu KV 11.7.2015

Tuomari: Victor Lobakin, Azerbaidzhan

CurlyCo Where Is My Fox MUSU: KÄY ERI KÄK2 SA

Good size and proportions. Good coat quality. Feet could be more stronger. Correct proportions and expression of head. Enough strong topline in movement. Good movement.

 Joenpenkan Iloinen-Ilmi HERTTA: KÄY ERI KÄK3

Oulu KV 12.7.2015

Musu_Oulu_KV_12.7.2015_c.jpg

Tuomari: Perttu Ståhlberg

CurlyCo Where Is My Fox MUSU: KÄY ERI KÄK1 SA PN4

Hyvä koko, riittävä raajaluuston vahvuus. Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Silmät saisivat olla tummemmat. Riittävä eturinta, alaosastaan liian kapea rintakehä, jonka vuoksi eturaajat kääntyvät ulospäin. Lyhyt ja turhan pysty olkavarsi. Karva saisi olla karkeampi, liikkuu tasapainoisesti hyvällä askelpituudella.

Lämpimät onnittelut Hertta ja Heidi sekä Musu ja kotiväki Terhi ja Jarmo!

Suurkiitokset Tuomelan perheelle sijoitustyttö Musun erinomaisesta hoidosta, treenauksesta ja Terhille erityiskiitos Musun trimmaamisesta!

Suurkiitokset myös Musun kasvattajalle Sari Vottoselle Kennel CurlyCo tästä ihastuttavan mukavasta tytöstä, neuvoista ja Musun esittämisestä sunnuntain kehässä! Kiitos Musun kuvasta Janne Seppäselle.

TallennaTallennaTallenna

Avainsanat: vuoden 2015 tulokset, näyttelyt, Musu, CurlyCo Where Is My Fox, Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi

Joenpenkkalaisten koetuloksia 2015

Maanantai 17.8.2015 - Marja J

MEJÄ-koe Pyhäntä 16.8.2015

Oiva (Joenpenkan Innokas-Iikku) VOI2 39 pistettä, tuomari Lukkariniemi Nina

Koepöytäkirja

Oiva on taitava jäljestäjä ja vauhdin hidastuessa myös tulosta tulee! Lämpimät onnittelut koirakolle Oiva ja Ville hienosti aloitetusta jälkikokeesta VOI-luokassa ja kiitokset harrastamisesta Oivan kanssa!


LUT-koe Kiiminki 14.8.2015

Musu (CurlyCo Where Is My Fox) LUTC 36 pistettä, tuomari Airiainen Kari

Koepöytäkirja

MEJÄ-koe, Tyrnävä 5.8.2015

Musu (CurlyCo Where Is My Fox) MEJÄ AVO0

Koepäytäkirja

Aivan kuonon edestä pompannut teeriparvi vei voiton verijäljellä ja LUT-kokeessakin A-tulos jäi loppurutistusta vaille, joten ensimmäinen MEJÄ-tulos ja valioituminen jäävät vielä odottamaan. Mutta niittenkin aika vielä tulee, taitava Musu!

Lämmin kiitos Musun kotiväelle Terhille ja Jarmolle Musun treenaamisesta!


hertta_14.6.2015.jpg

Hertta ja Hilla koepäivän iltana. Kuva: Heidi Takaluoma

MEJÄ-koe Pyhäntä 14.6.2015

Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) VOI1 48 pistettä, tuomari Ville Porthan -> Suomen Jäljestämisvalio FI JVA

Hyvä ohjattu lähtö. Kaikki osuuden jälkitarkkaa maavainuista työskentelyä. Katko ensimmäisellä kulmalla, jäljestetään veretyksen loppuun. Uusi osuus löytyy saappaanjälkiä pitkin. 2. ja 3 kulma narunmitan pyörähdyksillä. Makauksista ensimmäisen nuuhkaisee häätäisesti, toisen ja kolmannen merkkaa. Neljännen menee hiuksen hienosti ohi. Kaato löytyy ja kiinnostaa.

Sydämelliset onnittelut koirakolle Hertta ja Heidi hienosta viimeisestä VOI-tuloksesta ja onnittelut tuoreesta valiosta Takaluoman perheelle!

Hertan edistymistä ja intoa jäljestykseen on ollut ilo seurata aivan pikkupennusta asti! Kiitokset harrastamisesta Hertan kanssa, kiitokset että olette vieneet tyttöä rodunomaisen ja koiralle mieluisan harrastuksen pariin, josta on hyötyä myös jatkossakin.


MEJÄ-koe Pyhäntä 31.5.2015

Oiva (Joenpenkan Innokas-Iikku) AVO1 47 pistettä -> Voittaja-luokkaan

Lämpimät onnittelut koirakolle Oiva ja Ville loistavasta tuloksesta ja samaa osaamista myös tuleville VOI-luokan jäljille!


MEJÄ-koe Muhos 24.5.2015

hertta_muhos_24.5.15.jpg

Hertta Muhoksella. Kuva: Heidi Takaluoma.


Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) VOI 1 46 pistettä, tuomari Marja-Maija Pyykkönen

Alkumakaus nuuhkitaan, vauhdilla matkaan. Hyvää polveilevaa jäljestystä pienin pyörivin tarkistuksin. Makauksista osoittaa ensimmäisen, kolmannen ja neljännen, toisen ohittaa nopeasti. Katkokulma haetaan rengastaen, samoin toinen ja kolmas kulma pienellä renkaalla. Kaadon osoittaa ja nuuhkii. Hieno, pieni jäljestäjä, jolla tänään vauhtia menossa.

Lämpimät onnittelut koirakolle upeasta tuloksesta ja samaa varmuuta sekä  menoa myös viimeiseen kokeeseen!

MEJÄ-koe 17.5.2015 Hailuoto

Hertta 16.5.2015

Hertta Hailuodossa kokeen aattona 16.5.2015. Kuva: Heidi Takaluoma

Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) VOI 3 25 pistettä, tuomari Juha Pelttari

Koiralle näytetään alkumakaus. Siitä itsenäisesti jäljelle. Edetään reipasvauhtisesti hypellen ilmavainua hyväksi käyttäen. Ensimmäinen osuus jälkitarkasti, mutta osuuden loppupuolella poikkeaa hirven jäljille, josta hukka. Puhdas jälki. Sama toistuu kolmennen osuuden lopussa, josta toinen hukka. Muuten edetään jäljen tuntumassa loppumatka. Toinen kulma, jolla katko, ensin veretyksen yli ja sieltä hakemaan jatko joka löytyy. Ensimmäinen kulma tarkasti, kolmas hieman sivusta, josta seuraavalle osuudelle. Kaikki makaukset merkkaa hyvin pysähtymällä. Sorkalle suoraan, joka kiinnosti. Hyvää perusjäljestystä tekevä koira. Valitettavasti pari kertaa poikkeaa sorkkajäljelle.

Onnittelut koirakolle koetuloksesta! Hyvää jäljestystä!


Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen LUT-kokeet, Oulu

Musu (CurlyCo Where Is My Fox) - LUT A-koe

 • 31.1.2015 - LUTC 39 pistettä, tuomari Kari Airiainen
 • 1.2.2015 - LUTC 36 pistettä, tuomari Johan Carlson

Koepäytäkirjat


MÄAJ-koe Raasepori 9.1.2015.

Emma (FI KVA-L Joenpenkan Ehtoisa-Emma) MÄAJ-1 61 pistettä

Tulos oli Emman kolmas ykköstulos ja Emmasta tuli kokeessa ajovalio FI KVA-A.

Onnittelut Emmalla ja kotiväelle Pauliina ja Kari. Kiitokset harrastamisesta Emman kanssa!

Joenpenkalla on kolme pentuetta ja kasvateissa jo neljä luolavaliota, yksi kahden maan jälkivalio, muotovalio ja nyt myös yksi ajovalio. Ei voi kyllä olla kuin tyytyväinen kasvattien perheiden aktiivisuudesta!

Tallenna

Avainsanat: vuoden 2015 tulokset, Oiva, Joenpenkan Innokas-Iikku, Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi, tulokset, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Musu, CurlyCo Where Is My Fox

Kiitokset kuluneesta vuodesta, onnea tulevaan! - Joenpenkan vuosikatsaus 2014

Torstai 1.1.2015 - Marja J

vuosi 2015

Lämpimiä lipaisuja, kosteita kuonoja, tomeraa tuhinaa, ärhäkkää ärinää, rentouttavia retkiä, hupaisia hetkiä, jännittäviä jahteja, onnistuneita osumia, toteutumattomia toiveita, pieniä pettymyksiä, täpäriä tilanteita, hirmuista huolta, suurta surua, helpotuksen hetkiä, odottamatonta onnea, ihmeellistä iloa ....


– elämää mäyräkoiran kanssa!Sydämellinen kiitos kuluneesta vuodesta Joenpenkan A-, E- ja I-pentujen sekä sijoitustyttö Musun kotiväelle!

Onnittelut menestyneille ja lämpimät ajatukset myös muille - olette kaikki niin rakkaita ja tärkeitä!

Kaikkea hyvää, harrastamisen iloa ja menestystä tulevaan vuoteen!

On ilo, että koirat saavat kasvaa rakastettuina perheenjäseninä huolehtivissa, aktiivisissa ja harrastavissa kodeissa!

Joenpenkkalaisten vuosi 2014


Edellisten vuosien tapaan joenpenkkalaiset ovat päässeet käyttämään monipuolisesti taipumuksiaan niin luola- kuin ajometsästyksessä ja ovat myös olleet apuna käytännön jälkihommissa. E-penteesta erityisesti Eeti on kunnostautunut luolapyynnissä ja aivan loppuvuodesta sijoitustyttö Musukin rymysi luolassa hyvän aikaa ketun kanssa. E-pentueen ajokonkarit Nelli, Emma ja Emppu ovat olleet paljon metsällä, ajaneet kettua, jänistä, peuraa, kauriita ja kaatoja on saatu. Pääsipä Musukin Empun kanssa ajamaan Muhokselle loppuvuodesta kauriita.

Joenpenkkalaisten jahtikausi 2013 - 2014

Joenpenkkalaisten jahtikausi 2014 - 2015

Joenpenkan A-, E- ja I-pentueet koiranetissä

Joenpenkan valiot

Joenpenkalle saatiin kaksi uutta valiota, kun Nelli sai luolataipumuskokeesta A-tuloksen ja Elmeristä tuli Suomen muotovalio.

LUT-kokeisiin osallistuivat konkari Nellin lisäksi tänä vuonna myös Musu ja Elmeri. Elmerille tuli koekäynneillä kolme C-tulosta, Musulle yksi D-tulos ja kaksi B-tulosta. Musu palkittiin lisäksi kahdessa kokeessa kokeen lupaavimpana koirana.

MEJÄ-kokeissa kävivät I-pentueen Hertta ja Oiva. Helteisen ja kuuman kesän vaativissa keleissä Hertta sai kaikissa kolmessa VOI-luokan kokeessa tulokset, joista yksi oli VOI-ykkönen. Oiva sai ensimmäisessä MEJÄ-kokeessaan AVO-ykkösen.

MÄAJ-kokeisiin osallistui tänä vuonna vain Emma ja Emma sai toisen MÄAJ-1-tuloksensa. Emma tuli tuloksellaan toiseksi PSMKK:n kerhonmestaruuskisassa.

Näyttelymenestystä

Näyttelyissä kävivät Hertta, Oiva, Elmeri, Aatu ja Musu. Joenpenkkalaisten näyttelykesä oli todella erinomainen! Maalahden ryhmänäyttelyssä Elmeri oli ROP ja sisarensa Hertta VSP. Elmeri jatkoi vielä ryhmävoittoon ja oli lopulta BIS2 eli koko näyttelyn toiseksi paras koira. Sertejä Joenpenkalle tuli yhteensä viisi. Elmeri sai niistä kolme, Hertta ja Musu kumpikin yhden. Elmeri aloitti näyttelykäyntinsä viime vuonna ja myös valioitui saman vuoden aikana.

Koiramaista elämää

Vuoden varrella on ollut mukava tavata omia kasvatteja ja Joenpenkan jälkikasvua harrastuksissa ja kotona. On ollut ilo saada kasvatteja vierailulle pentukotiin. Iira on perinteisesti viettänyt pentukotonaan lomasen keväisin ja syksyisin. Oli myös mukava asia, että Ani oli meillä Kiran kanssa pariinkin otteeseen viimeisenä kesänään. Porukalla on käyty LUT-harjoituksissa ja järjestetty jälkitreeniä kasvateille.

Tuomelan perheessä Rantsilassa siojoituksessa oleva Musu aloitti tänä vuonna näyttelynsä ja osallistui menestyksellä myös LUT-kokeisiin. Hannu on ollut ahkerasti syksyn jahtikauden aikana metsällä Musun isännän Jarmon kanssa, ja Musu onkin kehittynyt kovasti viime syksystä.

Viime vuoteen on iloisten tapahtumien ja menestyksen lisäksi mahtunut myös ikäviä asioita ja huolta. Syksyllä surimme A-pentueen ainokaisen tytön Anin (Joenpenkan Anni-Ainokainen) menetystä.

Toivottavasti saamme myös tänä vuonna lukea Joenpenkan kotisivuilta mukavia juttuja kasvattien puuhailuista ja harrastuksista - kuvat ja tarinat ovat tervetulleita! Toivottavasti saan kirjata sivuille myös näyttely- ja koetuloksia entiseen malliin.

Kuvat ja pikkutarinat ovat tervetulleita myös facebookin Joenpenkan ryhmään.

Joenpenkan valiot ja palkittuja

 • NELLI Joenpenkan Eloisa-Ella  FI KVA-L
 • ELMERI Joenpenkan Iskevä-Ippo FI MVA
 • Vuoden Mäyräkoira 2013, Paras Luolakoira 2013, PSMKK - EMMA Joenpenkan Ehtoisa-Emma
 • Vuoden Luolakoira 2013, Lapin Kennelpiiri - NELLI Joenpenkan Eloisa-Ella
 • Vuoden 2013 Metsästyskoira, Pohjois-Lapin Koirakerho NELLI Joenpenkan Eloisa-Ella
 • 2 x Lupaavimman koiran palkinto LUT-kokeessa, OSTY - MUSU CurlyCo Where Is My Fox

Joenpenkkalaiset kokeissa

Metsästyskoirien jäljestämiskoe MEJÄ

 • VOI 1, VOI 2, VOI 3 - HERTTA Joenpenkan Iloinen-Ilmi
 • AVO 1 - OIVA Joenpenkan Innokas-Iikku

Luolakoirien taipumuskoe LUT

 • LUT A - NELLI Joenpenkan Eloisa-Ella
 • LUT D, 2 x LUT B  - MUSU CurlyCo Where Is My Fox
 • 3 x LUT C - ELMERI Joenpenkan Innokas-Iikku

Mäyräkoirien ajokoe MÄAJ

 • MÄAJ-1 - EMMA Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Joenpenkkalaiset näyttelyissä

Musu - CurlyCo Where Is My Fox

 • NUO ERI NUK1 SA PN2 SERT
 • NUO EH NUK3
 • JUN EH JUK2

Hertta - Joenpenkan Iloinen-Ilmi

 • KÄY ERI KÄK1 SA PN4 VASERT
 • KÄY ERI KÄK2
 • KÄY ERI KÄK1 SA PN2 VASERT CACIB
 • KÄY ERI KÄK1 SA
 • KÄY ERI KÄK1 SA PN1 SERT VSP
 • KÄY EH KÄK

Oiva - Joenpenkan Innokas-Iikku

 • AVO ERI AVK2
 • NUO EH
 • NUO EH NUK4

Elmeri - Joenpenkan Iskevä-Ippo

 • VAL ERI
 • VAL ERI VAK4,
 • AVO ERI AVK1 SA PU1 SERT ROP
 • AVO ERI AVK2
 • AVO-ERI AVK3
 • AVO EH AVK2
 • AVO ERI AVK1 SA PU2 SERT VACACIB
 • AVO ERI AVK1 SA PU1 SERT ROP RYP1 BIS2
 • NUO ERI NUK2 SA PU4

Aatu - Joenpenkan Iso-Iiro

 • AVO ERI AVK1
 • AVO EH AVK4

 Tallenna

Avainsanat: vuosi 2014, vuoden 2014 tulokset

Joenpenkkalaisten koetuloksia 2014

Maanantai 10.11.2014 - Marja J

Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen LUT-koe, Oulu

Lauantai 8.11.2014

Tuomari: Jani Mustalahti

Musu (Curlyco Where Is My Fox)

 • LUTB 43 pistettä
 • Kokeen lupaavimman koiran palkinto

Musun kokeen pöytäkirja

Musulla on nyt kaksi LUT B - tulosta ja pitääkin kokeilla hiekkaestettä A-koetta varten. Musu palkittiin myös toisen kerran kokeen lupaavimpana koirana - hieno juttu!

Elmeri (Joenpenkan Iskevä-Ippo)

 • LUTC 38 pistettä

Onnittelut tuloksista!


Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen LUT-kokeet, Oulu

Tuomari: Johan Carlson

Lauantai 13.9.2014

Musu (Curlyco Where Is My Fox)

 • LUTD 32 pistettä
 • LUO1 hyväksytty

Musun kokeen pöytäkirja

Elmeri (Joenpenkan Iskevä-Ippo)

 • LUTC 36 pistettä

Sunnuntai 14.9.2014

Musu (Curlyco Where Is My Fox)

 • LUTB 42 pistettä
 • Kokeen lupaavimman koiran palkinto

Musun kokeen pöytäkirja

Elmeri (Joenpenkan Iskevä-Ippo)

 • LUTC 38 pistettä -> Suomen Muotovalio FI MVA

Onnittelut tuloksista ja erityisonnittelut Elmerille valioitumisesta!


Hertta, Hailuoto MEJÄ-koe 27.7.2014  VOI 2

Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) sai Pohjois-Pohjanmaan Kultaisten järjestämässä kokeessa Hailuodossa hienon tuloksen VOI 2 pistein 38, vaikka koeviikonlopun kuuma ja helteinen keli oli todella rankka ja vaativa.

Hertta etenee maa- ja ilmavainuisesti ja suhteellisen jälkitarkasti,  katkolla pieniä tarkistuksia ja makaukset merkataan hyvin. Kolmannen osuuden loppupuolella tuomitaan hukka. Hertta oli kuulemma vaikuttanut vähän uupuneelta, mutta työskenteli kuitenkin sinnikkäästi vaikeassa maastossa jäljen kaadolle asti. Tuomari Tuula Svan totesikin koekertomuksen lopussa: "Sitkeä suoritus pieneltä koiralta kuumassa maastossa".


Oiva, Pyhäntä MEJÄ- koe 15.6.2014  AVO 1

oiva_meja_15.6.2014.jpg

Oiva (Joenpenkan Innokas-Iikku) oli ensimmäisessä MEJÄ-kokeessaan Pyhännällä 15.6. ja sai heti AVO 1 -tuloksen 45 pisteellä. Tuomarina kokeessa oli Marika Ahola.

Lämpimät onnittelut Oivalle ja ohjaaja Villelle hienosta avauksesta jälkikokeissa! Tästäpä on mukava jatkaa harrastamista Oivan kanssa!


Hertta, Hailuoto MEJÄ-koe 1.6.2014 VOI 1

hertta_voi1_1.6.14.jpg

Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) sai kesän toisessa sai kesän toisessa MEJÄ-kokeessa ensimmäisen VOI 1 -tuloksen pistein 45. Hirvet olivat pyörineet jäljellä, mikä teetti kovasti töitä, mutta Hertta jatkoi kuitenkin itsenäisesti jäljestystä. Katkokulma oli myös ollut vähän hankala, mutta hakulenkkien jälkeen jatko löytyi. Koe oli Hailuodossa ja tuomarina oli Juha Pelttari.


Hertta, Pyhäntä MEJÄ-koe 25.5.2014 VOI 3

hertta_voi3.jpg


Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) oli elämänsä kolmannessa jälkikokeessa ja nyt voittajaluokassa Pyhännän kokeessa 25.5. Jäljellä oli ollut pari tosi hankalaa ojan ylitystä ja riistan hajutkin olivat sekoittaneet vähän tyttöä, mutta muuten jäljestys oli ollut mallikasta. Tulokseksi MEJÄ VOI 3 23 pisteellä, tuomarina Juha Pelttari.

Onnittelut tuloksesta - tästä on mukava aloittaa kesän jälkihommat!


Nelli, LUT-koe Muurola 24.5.2014 LUT A

Nelli (Joenpenkan Eloisa-Ella) valioitui eilen 24.5. Muurolassa OSTY:n ja Lapin Mäyräkoirakerhon järjestämässä LUT-kokeessa 46 pisteellä.

Tuomarina oli Kari Airilainen. kaksi miinuspistettä tuli äänekkäästä tyhjän luolan tarkistuksesta. Nelli haukkui kettua sinnikkäästi täyden erän eli 20 minuuttia aivan lähitunutumassa periksiantamatta ja kettua painostaen.

Lämpimät onnittelut Nellin emännälle Riikalle ja huoltojoukoille!

Avainsanat: tulokset, Musu, CurlyCo Where Is My Fox, LUT, Oiva, Joenpenkan Innokas-Iikku, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, LUT, Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi, MEJÄ

Joenpenkkalaisten näyttelyvuosi 2014

Tiistai 2.9.2014 - Marja J

Tälle sivulle kootaan kaikki vuoden näyttelyuutiset niin virallisista näyttelyistä kuin mätsäreistäkin. Kuvat ja näyttelyarviostelut ovat tervetulleita.

Jotta näyttelyarviostelut avautuisivat, kannattaa perehtyä hyvin mäyräkoiran rotumääritelmään, anatomiaan ja näyttelyterminologiaan.

Lisää tietoa näyttelyarvostelujen tulkintaan löytyy täältä.Liminka RN 30.8.2014

Tuomari: Dusan Paunovic, Serbia

liminka__2_medium.jpg

Curlyco Where Is My Fox MUSU: NUO ERI1 SA PN2 SERT

19 months. Nice elegant young female correct in type. Correct female head elegant neck. Enough chest & bones for age.  Could be stronger in front. Good topline & behind angulation. Front moving should be better, correct from silhouette side.

liminka_small.jpg

Limingan narttujen parhaat: Bella, Musu, Kira ja Hertta. Kuva: Hannu Pietiläinen

Joenpenkan Iloinen-Ilmi HERTTA: KÄY ERI1 SA PN4 VA-SERT

2,5 years. Nice female. Correct proportions & type. Good female head & neck. Correct chest, forechest & bones. Good length between legs & chest. Enough correct topline and behind. Good condition. In front and behind movement could be more parallel, enough correct from silhouette.

Joenpenkan Iso-Iiro AATU: AVO ERI1

2.5 years. Good size & proportions. Good type, correct head & neck, correct chest & forechest. Enough bones, good topline, close in hocks, correct substance and coat. Behind moving could be better, little bit short front steps. Very nice temperament.

Lämpimät onnittelut Heidille ja Hertalle sekä Tiialle ja Aatulle sekä kiitokset harrastamisesta koirien kanssa!

Onnittelut myös Musun kotiväelle Terhille ja Jarmolle sekä kiitokset Musun hyvästä hoidosta ja treenaamisesta!

Kiitokset myös Kastehelmelle Musun esittämisestä ekalla kierroksella!

KUVIA

TULOKSET


Kuhmo RN 17.8.2014

Tuomari: Marjo Nygård

elmeri_kuhmo_2014.jpg

Joenpenkan Iskevä-Ippo ELMERI: AVO ERI AVK1 SA PU1 SERT ROP

Joenpenkan Innokas-Iikku OIVA: AVO ERI AVK2

Onnittelut Elmerille kolmennesta sertistä. Onnittelut myös Oivalle ERInomaisesta tuloksesta.

Kuva: Kastehelmi Kakko


Oulu KV 13.7.2014

Tuomari: Tuula Savolainen

Joenpenkan Iloinen-Ilmi HERTTA: KÄY ERI KÄK2

Joenpenkan Iskevä-Ippo ELMERI: AVO ERI AVK2

Joenpenkan Iso-Iiro AATU: AVO EH AVK4

Tiivis kokonaisuus. Kaunis ylälinja. Oikealinjainen, pitkä pää. Hyvät tummat silmät. Eturintaa voisi olla enemmän. Hyvät, suorat eturaajat. Tilava rintakehä voisi olla hieman pitempi. Hieman lyhyet olkavarret. Riittävästi kulmautunut takaa. Hyvä karvanlaatu, hieman lyhyt turkki. Kapeat edestakaisliikkeet, sivuliikkeessä etuaskel jää lyhyeksi. Hyvä häntä.

Musu

CurlyCo Where Is My Fox MUSU: NUO EH JUK3

1,5 v narttu. Saa vielä ylälinjaltaan vakiintua sekä seistessä, että liikkeessä. Hyvä pään pituus. Tummat silmät. Pehmeä, niukka partakarvoitus. Eturintaa tarvitaan lisää. Tilava, pitkä rintakehä. Hieman pitkä lanne. Hyvä, vahva lantio. Lyhyet, suorahkot olkavarret. Riittävästi kulmautunut takaa. Hyvä häntä. Kapeat etuliikkeet. Sivuliikkeessä askel saisi olla tehokkaampi. Hyvä runkoturkki, raajoissa pehmeämpi karva.

Lisää Musun kuvia


Rovaniemi KV 21.6.2014

Tuomari: Irina Poletaeva, Suomi

hertta_roi_21.6.2014.jpg

Joenpenkan Iloinen-Ilmi HERTTA: KÄY ERI KÄK1 SA PN 2 VARASERTI CACIB

Joenpenpen Iskevä-Ippo ELMERI: AVO EH AVK 2


Oulu KV 18.5.2014

Tuomari: Gertrud Hagström, Ruotsi

Oulun KV-näyttelyssä Joenpenkan Iskevä-Ippo ELMERI upeasti AVO ERI AVK1 SA PU2 ja toinen SERTI ja VACACIB ja sisarensa Joenpenkan Iloinen-Ilmi HERTTA KÄY ERI KÄK1 SA. 

Sijoitustyttö Curlyco Where Is My Fox MUSU esiintyi Terhin kanssa ensimmäisessä näyttelyssään ja tulokseksi tuli JUN EH JUK2.

elmeri_18.5.2014_pp.jpg

Joenpenkan Iskevä-Ippo ELMERI: AVO ERI AVK1 SA PU2 sert vacacib

Masculin huvud och uttryck. Ngt stora ögon. Bra hals och förebröst. Bra front. Bra krop och kors. Tillräckliga vinklar. Bra pälskvalite.

 hertta_oulu_18.5.2014_ht_6.jpg

Joenpenkan Iloinen-Ilmi HERTTA: KÄY ERI KÄK1 SA

Utmärk typ. Feminint huvud och utryck. Kunde har ngt längre nospartiet. Bra hals och förebröst. Kunde har rakare fromben. Bra kropp. Tillräckliga vinklar. Utmärkt päls. Rör sig väl, men bär sin svans lite högt i rörelser.

 musu_oulu_18.5.2014_jt_12.jpg

CurlyCo Where Is My Fox MUSU: JUN EH JUK2

Feminin huvud och uttryck, lite stora ögon. Bra hals. Skulle ha rakare framben. Lite knappa vinklar. Lite plant kors och hög ansätta svans. Bra päls för kroppen, men alltför mjuk på benen. Rös sig väl från sidan men fransyskt fram.

Tästäpä on mukava jatkaa Musun kanssa - kiitokset harrastamisesta tytön kanssa. Kiitokset Terhille Musun esittämisestä ja Jarmolle kuvista!

Onnittelut kaikille ja kiitokset harrastamisesta!

ELMERIN JA HERTAN KUVAT

MUSUN KUVAT


Maalahti RN FCI 3 & 4/6 3.5.2914

Tuomari: Kenneth Edh, Ruotsi

maalahti.jpg

Joenpenkan I-ipanat (i: FI MVA FI KVA-L FI JVA Tiny Trotter's Nobleman e: FI KVA-L Joenpenkan Ehtoisa-Emma) - sisarukset Hertta ja Elmeri rotunsa kaunein ja komein.

Elmeri jatkoi vielä hienosti RYP-kehässä ykköseksi ja oli näyttelyn toiseksi kaunein koira!

maalahti_hertta_ja_elmeri_kehys.jpg

Joenpenkan Iskevä-Ippo ELMERI: AVO ERI1 SA PU1 SERT ROP RYP1 BIS2

Fina proport. Tilltalande storlek. Vackert huvud o utryck. Fina öron o ögon. Fin hals o rygglinje. Utmärkt svans. Fina vinklar. Bra stamme o kropp. Kort länd. Sträv päls. Rör sig med fint steg och välburen svans.

Joenpenkan Iloinen-Ilmi HERTTA: KÄY ERI1 SA PN1 SERT VSP

Tilltalande storlek o proport. Vackert huvud o utryck. Fina öron. Utm. hals o överlinje. Antingen hög svans. Väl utv. kropp o stamme. Fint förbröst. Utm sträv päls i korrekt mängd. Rör sig med fint steg och resning.


KUVIA

TULOKSET


Pello, Rohki-halli 16.2.2014

Tuomari: Per-Harald Nymark, Norja

Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) KÄY EH 2

hertta_pello_16.2.2014.jpg

1 år 10 månader. Kraftig tik. Mycket god typ. Feminin huvud. God rassprägel. Bra utvecklad bröst. Lite brant kors. Bär svansen lite höst. God benstomm. Lite stel skulder. Bra vinklar i bakbenen. God pälskvalitet. Gott temperament. Understälda bakbensrörelser.

Elmeri (Joenpenkan Iskevä-Ippo) NUO ERI NUK2 SA PU4

elmeri_pello_16.2.jpg

1 år 10 månader gammal. Kraftig hane, utmärkt typ. Masculint huvud. Rastypisk, väl utvecklad kropp. Lite brant kors under rörelser. Lite stel skulder, goda vinklar i bonen. Utmärkt pälskvalitet och temperament. Lite understälda rörelser.

Oiva (Joenpenkan Innokas-Iikku) NUO EH

1 år, 10 månader gammal. Stark byggd hane av en god typ. Huvudet har god längd, är masculin. Kraftig bröst, lite brant kors. God benstomme, lite stel skuldor, utmärkt hårlag och temperament. Understälda bakbensrörelser.


Kajaani, Pallohalli 11.1.2014

tuomari: Raija Tammelin

Oiva (Joenpenkan Innokas-Iikku) NUO EH NUK4

Maskuliininen, hyvät rungon mittasuhteet, aavistuksen korkearaajainen. Hyvä pää ja ilme. Ylä-P1 puuttuu molemmilta puolilta. Hyvä ylälinja ja rungon tilavuus. Niukka eturinta. Sopiva luusto. Hieman pysty lapa ja lyhyt sääri. Saisi liikkua pidemmällä askeleella edestä ja takaa. Hyvä karva. Kaunis käytös.

Oiva oli vuoden ensimmäisessä näyttelyssä eli Kajaanin tamminäyttelyssä. Pinja esitti ensimmäisen kerran Oivan ja tuomari oikein mainitsi arvostelussa kauniin käytöksen kehässä.


Avainsanat: tulokset, vuosi 2014, vuoden 2014 tulokset, näyttelyt, Musu, CurlyCo Where Is My Fox, Oiva, Joenpenkan Innokas-Iikku, Elmeri, Joenpenkan Iskevä-Ippo, Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi

Hyvää Uutta Vuotta 2014

Keskiviikko 1.1.2014 - Marja J

uutta_vuotta.jpg

 

Lämpimiä lipaisuja, pehmeitä pusuja, kosteita kuonoja, tomeraa tuhinaa, ärhäkkää ärinää, rentouttavia retkiä, hupaisia hetkiä, jännittäviä jahteja, onnistuneita osumia, toteutumattomia toiveita, pieniä pettymyksiä, täpäriä tilanteita, helpotuksen hetkiä, odottamatonta onnea, ihmeellistä iloa, suurta surua....

– elämää mäyräkoiran kanssa!

 

Kiitokset mukavista terveisistä, tarinoista ja kuvista vuoden varrelta – ne ovat aina tervetulleita! Suurin osa terveisistä ja kuvista alkaa olla nykyisin facebookissa, mutta koitetaan laitella uutisia myös tänne kotisivuille.

Jahtipuolella joenpenkkalaiset ovat osoittaneet eriomaisia taipumuksia niin luola- kuin ajometsästykseen ja käytännön jälkihommissakin koirat ovat olleet taas ihmisen apuna. Erityisesti Eeti on kunnostautunut luolapyynnissä, mutta on Emmallekin ajojen lomassa saatu muutama supi. I-ipanoista Elmeri, Oiva ja Aatu ovat jo olleet ajohommissa, samoin sijoitustyttö Musu ja kaatojakin on jo tullut. Vanhat konkarit E-pentueen Nelli, Emma ja Emppu ovat olleet taas paljon metsällä, ajaneet jänistä, peuraa, kauriita ja kaatoja on saatu.

Joenpenkkalaisten jahtisyksy 2013

Näyttelypuolella Emma kävi hakemasta menestystä ROP:in verran Ruotsista ja Hertalla sekä Oivalla on varasertit näyttelyistä. Hyvin alkoi näyttelyharrastus I-pennuilla! Mukavaa harjoitusta isoja näyttelyitä varten on haettu leppoisimmista mätsäreistä.

Jäljestyksen vasta keväällä aloittanut Hertta nappasi kahdessa kokeessa AVO 1-tulokset ja jatkaa tänä vuonna voittajaluokassa Emman kanssa.

Valioitakin on taas tullut Joenpenkalle, sillä Emma sai luolataipumuskokeesta A-tuloksen täysin pistein. Myös Nelli aloitti hienosti koeuransa kypsällä iällä. Nuorempi polvi on ottanut tuntumaa luolahommiin Haukkukeitaan harjoituksissa.

Vuoden varrella on ollut mukava tavata omia kasvatteja ja Joenpenkan jälkikasvua harrastuksissa ja kotona. On ollut ilo saada kasvatteja pitemmksikin aikaa vierailulle pentukotiin. Porukalla on käyty mätsäreissä, näyttelyharjoituksissa ja järjestetty jälkitreeniä omille kasvateille ja tutuille koirille.

Vuoteen on mahtunut myös monenlaista muuta puuhaa PSMKK:n koulutuksissa huolto-, järjestelytehtävissä sekä tiedotustehtävissä.

Joenpenkalle saatiin lisävahvistusta Curlyco-kennelistä ja herttainen Musu tuli sijoitustytöksemme ja sai mukavan ja harrastavan kodin Rantsilasta.

Vuodenvaihteessa ja alkuvuodesta oli huolta ja murhetta, sillä meidän Miro ja kasvatti Mauri kuolivat helmikuun alussa.  

Joenpenkkalaisia on vilahdellut vuoden varrella PSMKK:n kalenterin sivuilla, sanomalehti Kalevassa ja Mäyräkoiramme-lehdessä.

Toivottavasti saamme tänäkin vuonna lukea mukavia juttuja kasvattien puuhailuista ja harrastuksista ja toivottavasti saan kirjata kotisivuille näyttely- ja koetuloksia entiseen malliin.

Joenpenkan kotisivuja on vähän yksinkertaistettu ja uusittu ja koirien tarinat löytyvät nyt helposti nimillä ja asiasanoilla. Käykääpä katsomassa ja muistelemassa vuoden 2013 tapahtumia. Tämän sivun lopussa on myös nimilista, josta pääsee teksteihin.

Koiranelämää kuvina - vuosi 2013 Joenpenkalla


PALKINNOT 2013

Nora (Rowanberrie´s Feenix)

 • Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho, Vuoden veteraani 2012
 • Suomen Mäyräkoiraliitto, Hopeinen käyttöjalostuspalkinto

Emma (Joenpenkan Ehtoisa-Emma)

 • Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho, Vuoden mäyräkoira 2012
 • Länsirajan Kennelkerho, Vuoden MEJÄ-koira 2012

VALIOT

Emma FI KVA-L

 

METSÄSTYSKOIRIEN JÄLJESTÄMISKOE

Emma AVO1, VOI2

Hertta 2 x AVO1 

 

MÄYRÄKOIRIEN AJOKOE

Emma 2 x MÄAJ-3

 

LUOLAKOIRIEN TAIPUMUSKOE

Emma 1 x LUTA, LUTC 

Nelli 2 x LUTB, LUTC, LUTD, LUO1

 

NÄYTTELYTULOKSET

Emma Ruotsi, ERI SERTI ROP,  2 x EH

Hertta 3 x ERI, varaserti, EH

Oiva ERI, varaserti

Aatu HJoenpenkan Anni-Ainokainen ANI
Joenpenkan Arvo-Aapeli MAURI

Joenpenkan Ehtivä-Elmo ELMO
Joenpenkan Ehtoisa-Emma EMMA
Joenpenkan Eloisa-Ella NELLI 
Joenpenkan Empivä-Emppu EMPPU
Joenpenkan Etevä-EetI EETI

Joenpenkan Ihana-Iira IIRA
Joenpenkan Iloinen-Ilmi HERTTA
Joenpenkan Innokas-Iikku OIVA
Joenpenkan Iskevä-Ippo ELMERI

Avainsanat: vuosi 2013, vuoden 2013 tulokset

Joenpenkan vuosi 2012

Maanantai 31.12.2012 klo 17.38 - Marja J

Onnellista ja Menestyksellistä Uutta Vuotta 2013!

 

Lämpimiä lipaisuja, pehmeitä pusuja, kosteita kuonoja, tomeraa tuhinaa, ärhäkkää ärinää, rentouttavia retkiä, hupaisia hetkiä, jännittäviä jahteja, onnistuneita osumia, toteutumattomia toiveita, pieniä pettymyksiä, täpäriä tilanteita, helpotuksen hetkiä, odottamatonta onnea, ihmeellistä iloa

– ihanaa elämää mäyräkoiran kanssa!

 

Kiitokset kuluneesta vuodesta kaikille Joenpenkan kasvattien omistajille! Vuosi on taas vierähtänyt ja rakastettavien perheenjäsenten kanssa on puuhailtu kaikenlaista mukavaa. Kiitokset innokkaille, koiriensa kanssa harrastaville Joenpenkan kasvattien omistajille ja kiitokset mukavista terveisistä, tarinoista ja kuvista vuoden varrelta – ne ovat aina tervetulleita!

Jahtipuolella joenpenkkalaiset ovat osoittaneet eriomaisia taipumuksia niin luola- kuin ajometsästykseen ja käytännön jälkihommissakin ovat koirat olleet suurena apuna.  Tänä vuonna erityisesti Elmo ja Eeti ovat hommailleet luolametsällä. Pääsipä Pyrykin keväällä supijahtiin.  Pupuja on saatu eräksi ja tämän vuoden toiseksi viimeisenä päivänä Emmalle ammuttiin peräti kaksi metsäkaurista.

Menestystä on tullut mäyräkoirien ajokokeissa,  MEJÄ- ja VAHI-kokeissa sekä  luolakokeissa. Uusia valioitakin Joenpenkalle saatiin kaksi. Ajopuolella kunnostautunut Elmo kiinnostui kevään aikana myös luolapyynnistä ja valioitui kesän aikana kolmessa kokeessa. Pyry piipahti menestyksellisesti Ruotsissa jälkikokeessa ja sai myös Ruotsin jälkivalion tittelin.

Näyttelyitä ei tänä vuonna ole harrastettu kovin ahkerasti. Vuoden huippuhetki oli kun Nora-isomummi sai 9,5-vuotiaana ensimmäisen sertinsä 23 nartun joukossa! Nora oli mukana näyttelyssä neljän vuoden tauon jälkeen ja ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa.

Keväällä koettiin jännittäviä aikoja ja muutama työntäyteinen kuukausi, kun Joenpenkalle syntyi kolmas eli I-pentue sijoitusnarttu Emmalle. Emman ja Nemon viisi terhakkaa ipanaa saivat mukavat ja harrastavat kodit ja ehkäpä saamme myös innokasta väkeä mukaan mäyräkoiratoimintaankin.

Vuoden varrella on ollut mukava tavata omia kasvatteja, Pyryn jälkeläisiä ja ystäviä - ihmisiä ja koiria! Porukalla on hommailtu kaikenlaista mukavaa ja hyödyllistäkin mm. harjoiteltu jälkijuttuja, käyty Haukkukeitaalla luolaharjoituksissa, mätsäreissä ja I-ipanoille järjestettiin myös oma trimmaustapahtuma.

Pyrykin tuli kaksi kertaa isäksi – Peurakankaan  sekä Merkaleen´s kenneleihin syntyivät terhakat pentueet. Vuoteen on mahtunut myös monenlaista puuhaa PSMKK:n MÄAJ- ja VAHI-kokeiden järjestely- ja huoltotehtävissä, talkoilua näyttelyissä ja tiedotustehtävissä.

vuoden_2012_tapahtumia.gif

Tässä katsaus kuluneen vuoden 2012 ”virallisiin” Joenpenkan kasvattien tuloksiin näyttelyissä ja mäyräkoirien kokeissa

 

PALKINNOT 2012

Emma (Joenpenkan Ehtoisa-Emma)

 • Pohjois-Pohjanmaan kennelpiiri, MÄAJ-PM 2. sija
 • Limingan-Temmeksen Metsästysyhdistys, Eräkoira 2011, kolmas sija
 • Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho, Vuoden luolakoira 2011, toinen sija
 • Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho, Vuoden ajokoira 2011, kolmas sija

Nelli (Joenpenkan Eloisa-Ella)

 • Pohjois-Lapin Koirakerho, Vuoden 2011 Metsäkoira

Pyry (Joenpenkan Aito-Artturi)

 • Limingan-Temmeksen Metsästysyhdistys, Eräkoira 2011, toinen sija
 • Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho, Vuoden mejäkoira 2011, toinen sija

VALIOT

SE JVA – Pyry

FI KVA-L – Elmo (Joenpenkan Ehtivä-Elmo)

METSÄSTYSKOIRIEN JÄLJESTÄMISKOE

1 x AVO3 – Emma

 

METSÄSTYSKOIRIEN JÄLJESTÄMISKOE, RUOTSI

Öppen klass pris 1 - Pyry

 

VAHINGOITTUNEEN HIRVIELÄIMEN JÄLJESTÄMISKOE

VAHI1 – Pyry, Emma

 

MÄYRÄKOIRIEN AJOKOE

MÄAJ-1 - Emma

MÄAJ-2 - Emma

2 x MÄAJ-3 - Emma, Nelli

 

LUOLAKOIRIEN TAIPUMUSKOE

1 x LUTA - Elmo

3 x LUTB - Emma, Elmo

1 x  LUO1 - Elmo

 

NÄYTTELYTULOKSET

1 x serti – Nora

Rotunsa paras Veteraani - Nora

2 x ERI, SA – Nora, Emma

1 x EH – Pyry

JOENPENKAN JÄLKIKASVU

Joenpenkan I-pentue s. 18.4.2012 (Joenpenkan Ehtoisa-Emma – FI MVA, FI KVA-L, FI JVA TinyTrotter´s Nobleman)

 • Joenpenkan Ihana-Iira IIRA
 • Joenpenkan Iloinen-Ilmi HERTTA
 • Joenpenkan Innokas-Iikku OIVA
 • Joenpenkan Iskevä-Ippo ELMERI
 • Joenpenkan Iso-Iiro AATU

 

Pyryn jälkeläisiä

 • emä: Konemiehen Ooppera 24.8.2012 6 pentua  
 • emä: Merkaleen´s Zoraja 21.3.2012 6 pentua

Pyryn jälkeläisten menestystä kokeissa ja näyttelyissä

 • FI KVA-L Setsun Marru – FI KVA-M
 • Koivukujan Moona  2 x EH
 • Koivukujan Roosa  2 x ERI, EH
 • Koivukujan Pipsa EH, MEJÄ AVO1
 • Merkaleen´s Diandra ja Dennis ROP-pentuja

 

 

 

Avainsanat: vuosi 2012, vuoden 2012 tulokset

Joenpenkan vuosi 2011

Perjantai 30.12.2011 klo 20.47 - Marja j

Lämpimiä lipaisuja, pehmeitä pusuja, kosteita kuonoja, tomeraa tuhinaa, ärhäkkää ärinää, rentouttavia retkiä, hupaisia hetkiä, jännittäviä jahteja, onnistuneita osumia, toteutumattomia toiveita, pieniä pettymyksiä, täpäriä tilanteita, helpotuksen hetkiä, odottamatonta onnea, ihmeellistä iloa

– onnellista oloa mäykyn kanssa!

 

Kiitokset taas kuluneesta vuodesta innokkaille, aktiivisille ja koiriensa kanssa harrastaville Joenpenkan kasvattien omistajille! Kiitokset mukavista terveisistä, tarinoista ja kuvista vuoden varrelta!

Jahtipuolella joenpenkkalaiset ovat osoittaneet erinomaista taipumusta niin luola- kuin ajometsästykseen ja kaatojakin on tullut: metsäkauriita, rusakoita, metsäjäniksiä, supeja ja jälkihommissa on löytynyt monta hirveä. Tänä vuonna menestystä on tullut erityisesti mäyräkoirien ajokokeissa ja jälkikokeissa, jossa saatiin yksi uusi valiokin.

Noralle (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix) myönnettiin Suomen Mäyräkoiraliiton pronssinen käyttöjalostuspalkinto, mistä erityiskiitos pisteitä tienanneille Emmalle, Nellille ja Pyrylle - homma jatkuu!

Tässä katsaus kuluneen vuoden 2011 ”virallisiin” Joenpenkan kasvattien tuloksiin näyttelyissä ja mäyräkoirien kokeissa.

 

PALKINNOT 2011

Suomen Mäyräkoiraliiton pronssinen käyttöjalostuspalkinto - Nora

Limingan-Temmeksen Metsästysyhdistys: Eräkoira  2010 - Pyry

Limingan-Temmeksen Metsästysyhdistys: Eräkoira 2010, toinen sija - Emma

Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho: Vuoden 2010 toiseksi paras luolakoira - Pyry

Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho - Vuoden tulokas 2010 - Emma

Pohjois-Lapin Koirakerho, Vuoden 2010 Metsäkoira - Nelli

 

VALIOT

FI JVA - Pyry

 

METSÄSTYSKOIRIEN JÄLJESTÄMISKOE

3 x VOI1 - Pyry

1 x VOI2 - Pyry

1 x AVO1 - Emma

1 x AVO3 - Emma

 

VAHINGOITTUNEEN HIRVIELÄIMEN JÄLJESTÄMISKOE

VAHI1 - Pyry

 

MÄYRÄKOIRIEN AJOKOE

2 x MÄAJ-1 - Elmo, Emma

1 x MÄAJ-2 - Elmo

2 x MÄAJ-3 - Emma, Nelli

 

LUOLAKOIRIEN TAIPUMUSKOE

1 x LUTB - Emma

 

NÄYTTELYTULOKSET

1 x varaserti - Pyry

1 x varacacib - Pyry

4 x ERI - Emma, Nelli, Pyry

5 x EH - Elmo, Emma, Nelli, Pyry

2 x H - Emma

 

Pyryn jälkeläisille:

FI KVA-L,  FI KVA-M,  2 x LUME1, 1 x LUTA, 2 x LUTB, kokeen lupaavin koira, LUO1 - Setsun Marru

1 x MÄAJ-3 - Setsun Mani

2 x ERI - Setsun Marru, Setsun Märy

nora_ja_pyry_seka_palkinnot_2011.jpg

Nora ja poikansa Pyry poseeraavat vuoden palkintokasan kera.

Joenpenkan kasvatit KoiraNetissä

Kiitokset kuluneesta vuodesta!

Hyvää ja menestyksekästä vuotta 2012!

Avainsanat: vuosi 2011, vuoden 2011 tulokset

Vuosi 2010 kohta takana....

Perjantai 31.12.2010 klo 0.20 - Marja J

Hyvää Uutta Vuotta 2011!

 

 Lämpimiä lipaisuja, pehmeitä pusuja, karvaisia kylkiä, kosteita kuonoja, tomeraa tuhinaa, ärhäkkää ärinää, rentouttavia retkiä, hupaisia hetkiä, jännittäviä jahteja, onnistuneita osumia, toteutumattomia toiveita, pieniä pettymyksiä, täpäriä tilanteita, suuria suruja, helpotuksen hetkiä, odottamatonta onnea, ihmeellistä iloa …..

 

Suurkiitokset kuluneesta vuodesta innokkaille ja aktiivisille koiriensa kanssa monenlaisia juttuja harrastaville ja koiristaan erinomaisesti huolehtiville Joenpenkan kasvattien omistajille!

Jahtipuolella joenpenkkalaiset ovat osoittaneet erinomaista taipumusta niin luola- kuin ajometsästykseen ja kaatojakin on tullut. Tässä katsaus kuluneen vuoden 2010 ”virallisiin” Joenpenkan kasvattien tuloksiin näyttelyissä ja mäyräkoirien kokeissa.

1 x FI KVA-L

1 x LUT A

1 x LUT B

1 x LUT C

2 x LUT D

1 x LUO1

1 x MEJÄ AVO1

2 x MEJÄ AVO2

1 x MEJÄ AVO3

1 x MÄAJ3

1 x VAHI

1 x varacacib

1 x varaserti

4 x ERI

10 x EH

4 x H

Joenpenkan A-ja E-pentueet KoiraNetissä

Erityiskiitokset Emman, Nellin ja Elmon perheille aktiivisuudesta näyttely- ja koeharrastuksissa! - Tästäpä on mukava jatkaa tulevana vuonna....

Pyry_31.12.2010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyry ei oikein viitsinyt poseerata kuvassa.....

 

Avainsanat: vuosi 2010, vuoden 2010 tulokset

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

Sunnuntai 3.1.2010 klo 18.49 - Marja J

Hyvää Uutta Vuotta 2010!

 

 Onnellisia hetkiä ja puuhakasta koiran elämää!

Menestystä sekä  hyviä kokemuksia niin näyttelyissä, kokeissa kuin metsälläkin!

Kaikkea hyvää kasvateille ja heidän perheilleen sekä kaikille koiratutuille!

 

toivottaa Joenpenkan väki

 

Keväällä 2009 tärkeimpänä tapahtumana oli Noran pentujen odotus. Noran viimeisen eli E-pentueen vaiheita onkin seurattu tiiviisti viime vuoden aikana. Kaikki pennut saivat todella passelin mukavat ja harrastavat kodit! Pennuista on kasvanut terhakoita ja mukavia perheenjäseniä, jotka tuntuvat olevan kovasti kiinnostuneita myös riistasta. Eetille ja Emmalle on jo saatu kaatojakin ja myös muut pennut ovat kiinnostuneita ajo- ja luolahommista.

Kiitokset E-pentujen omistajille yhteydenpidosta - mukavista jutuista ja valokuvista!

Kesällä ja loppuvuodesta keskityttiin Pyryn koehommiin ja kaikkien neljän koiran kanssa on yritetty käydä myös metsällä mahdollisuuksien mukaan. Pyryn näyttelykäynneistä tuloksina ovat: 1 x ERI, 5 x EH, 1 x H sekä Norjasta ERI ja kunniapalkinto.

Pyry kävi ensi kertaa myös MEJÄ-kokeissa ja tulokseksi tuli hienosti kesäkuussa AVO 2 ja elokuussa AVO 1. Elokuun alussa luolataipumuskokeista tuli tulokset 2 x LUT B, luonnonluolantarkastus sekä syyskuussa LUT C. Elokuussa eksyimme Pyryn kanssa myös luonnetestiin ja sieltä tuli hyvät pisteet +140. Pyrystä tuli myös isä, kun Kuusamossa syntyivät Setsun kenneliin Pyryn ja Setsun Rassin 7 pentua heinäkuussa.

Sijoitustyttö Ani menestyi Kastehelmen kanssa näyttelyissä todella hyvin tuloksilla: 5 x ERI, 3 x EH. PN-kilpailussa Ani oli neljä kertaa nartuista neljänneksi paras! Sijoitustyttö Emma kävi myös ensimmäisessä näyttelyssään elokuussa Pauliinan kanssa ja sai kunniapalkinnon.

Lämpimät kiitokset Kastehelmelle, Pauliinalle ja Karille aktiivisuudesta, sijoitustyttöjen Anin ja Emman erinomaisesta huolenpidosta, koulutuksesta, näyttelyharrastuksesta sekä metsästystreeneistä!

 

Hyvän Uuden Vuoden toivotukset myös A-pojille Aaretille ja Maurille sekä kotiväelle!

Menetyksiä ja suurta suruakin on ollut, sillä Noran A-pentueesta menehtyivät veljekset Aku ja Aksu vain muutaman päivän välein lokakuun alussa.

Lämpimin ajatuksin poikia ja heidän perheitään muistaen!

Olemme taas aloittelemassa uutta vuotta, mitähän se mahtaakaan tuoda tullessaan?

Koepuolella Pyry on menossa LUT A-kokeeseen jo nyt tammikuussa ja koetamme saada kolmannen käyttövalion taloon. Varmasti jatkamme myös hyvin alkanutta MEJÄ-harrastusta koiriemme kanssa unohtamatta tietenkään näyttelyitä ja metsästysreissuja.

Jospa alkaneen vuoden aikana olisi mukavaa tarinoitavaa myös pentulaatikosta. Elämä jatkuu Joenpenkalla vauhdikkaasti niin kuin edellisenäkin vuonna kaikenlaista mukavaa koirien kanssa hommatessa.

jouluk_2009_10.jpg

Tässä hauskasta koiraharrastuksista esimerkkinä "emäntä-koira" -jumppa! Ensin vatsakumpareen pienennystä kymmenen kilon mäyräkoirapainoilla. Etualalla myös hieman keveämpi eli 9 kilon puntti. Koirat kiusaavat emäntää, jos vain yrittää punnertaa lattialla. Miro hyppii mahan päälle, Nora nuolee sieraimet ja naaman ja Pyry sukeltelee polvitunnelista.

 

Avainsanat: vuosi 2009, vuoden 2009 tulokset