Emma LUT-kokeessa 13.-14.8. Oulussa

Share |

Sunnuntai 15.8.2010 klo 12:10 - Marja J


Emma on päässyt kuluneen viikon aikana harrastamaan todella monipuolisesti mäyräkoirien omia lajeja ja pärjännyt hienosti! Sunnuntaina viikko sitten Emma sai MEJÄ-kokeesta toisen AVO kakkosen, keskiviikkona tuli hyväksytty VAHI-tulos ja perjantaina ensimmäinen LUT-tulos.

Emma oli LUT-kokeessa Oulussa Haukkukeitaalla ja tuomarina oli Markku Kinnunen. Tulokseksi tuli LUT D 32 pisteellä. Emmalle ahdinko ei tuota ollenkaan vaikeuksia, mutta tyhjänluolan tarkastus on innokkaalla koiralla turhan äänekäs. Sama vika on ollut meidän kaikilla koirilla Noralla, Mirolla ja varsinkin Pyryllä.

Emma aloitti riistakokeensa vauhdikkaasti ja seurasi kettua peräpesälle luukkujen auettua. Alku oli todella lupaava. Emma haukkui kiivaasti kettua ja iskujakin vaihdettiin. Emma vissiin lähti etsimään jotain muuta reittiä ketun luo ja eksyi aivan liian kauas haukuskelemaan. Emma palasi kuitenkin lopussa takaisin ketulle, mutta koeaika loppui. Pyrylle kävi aivan samalla tavalla vuosi sitten Utajärvellä, mutta Pyry ei palannut ollenkaan ketulle ja tulosta ei tullut.

Lauantaina intoa oli liikaakin ja tyhjässä luolassa tuli haukkua turhan paljon, joten Emma ei päässyt jatkoon riistakokeeseen. Luonnonluolantarkastuksen Emma suoritti hyväksytysti.

Tästäpä on mukava jatkaa harrastamista! Emma on nuori koira ja kehitys on vielä kesken. Iän ja kokemuksen myötä tulee kyllä lisää itsevarmuutta ja rohkeutta. Mutta jo nyt Emma on osoittanut erinomaista taipumusta metsästyskoirien kokeissa ja käytännön metsästyksessä! Tästä kuuluvat kiitokset Pauliinalle ja Karille, jotka ovat antaneet Emmalle mahdollisuuksia kokeilla ja kehittää taipumuksiaan!

Emman LUT-koepöytäkirja

 

Avainsanat: LUT, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma


Kommentit

17.8.2010 10:01  Pauliina

Iso kiitos myös kasvattajalle erinomaisista neuvoista ja tuesta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini