Nuku rauhassa Ani!

Tiistai 14.10.2014 klo 13.03 - Marja J

ani_rip_2.jpg

Ilopilleriä ja kaikkien rakastamaa Ania suunnattomasti ikävöiden!

Joenpenkan väki, Nora-emä ja Pyry-veli


Anin tarinaa

Oli ilo saada Ani meille Kiran kanssa hoitoon pariinkin otteeseen tämän kevään ja kesän aikana ja mahdollisuus nauttia vielä Anin mukavasta ja touhukkaasta seurasta.
 
Sydämellinen kiitos sinulle Kastehelmi! Ani sai luonasi ja laumassasi parhaan mahdollisen elämän. Ania ikävöiden ja muistellen <3


Avainsanat: Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Ani ja Kira - ihanat tytöt mummilassa

Perjantai 11.7.2014 - Marja J

Ani

Kastehelmen karkkaritytöt Ani (Joenpenkan Anni-Ainokainen) sekä meidän Noran serkku Kira (Rowanberrie´s Keep Up) olivat Joenpenkalla lomasella viime viikon. Viikko meni oikein mukavasti tyttöjen kanssa, olihan paikka jo molemmille entuudestaan tuttu. Anin kanssa käytiin moneen kertaan nuuskuttelemassa kaikki rannan ja lähitienoon mielenkiintoiset paikat.

Kira

Kiraa ei homma oikein kiinnostanut, mutta Kira pääsikin sitten kaverikoirailemaan, kun on oikein koulutettu siihen hommaan. Yhtenä päivänä kävimme tervehtimässä naapurissa asuvaa tätiäni ja Kira kipaisikin heti Helvin syliin rapsuteltavaksi. Myös naapurin Nico-poika kävi meillä Kiraa tervehtimässä.

Muutama kuva lisää

Avainsanat: Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Ihanat tytöt Ani ja Kira lomasella

Perjantai 2.5.2014 - Marja J

kira_ja_ani.jpg


Noran tyttö Ani (Joenpenkan Anni-Ainokainen) ja "siskonsa" Kira eli Noran serkku (Rowanberrie´s Keep Up) olivat Joenpenkalla lomailemassa pääsäiäisen ajan. Onneksi sattui melko hyvät kelit ja pääsimme nuuskuttelemaan pihassa ja lähipelloilla.

pellolla_tyttojen_kanssa.jpg


Anihan on ollut meillä useamminkin hoidossa, mutta Kira on käynyt vain piipahtamassa muutaman kerran Kastehelmen kanssa. Ani on terhakka ja kova touhuamaan aivan kuin Nora-emänsä. Kira on rauhallisempi ja kellahtaa heti syliin rapsuteltavaksi. On nämä tytöt kyllä niin mukavia, että ovat tervetulleita meille toistekin.

Avainsanat: Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Ihanat tytöt kylässä - Ani ja Kira

Maanantai 9.12.2013 klo 12.40 - Marja J

ani_ja_kira_7.12.2013.jpg
Ani (Joenpenkan Anni-Ainokainen) ja Kira (Rowanberrie´s Keep Up) kävivät Kastehelmi-emännän kanssa kyläilemässä viikonloppuna. Tässä tyttäret Hannun viekussa - kyllä pusuja riitti!

Avainsanat: Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Ani tuli mummilaan kyläilemään

Perjantai 9.12.2011 klo 13.58 - Marja J

ani_9.jpg

Ani (Joenpenkan Anni-Ainokainen) tuli viikonlopuksi kyläilemään pentukotiin. Ani-prinsessa saa erkoiskohtelun ja pääsee nukkumaan mummin kainaloon. Eilen torstaina jo nuuskuteltiin rannassa ja tänään käytiin myyriä jahtaamassa. Kyllä Anilla piisaa vauhtia kun pääsi juoksemaan koirapihalle! Ani on aikamoinen pusumoottori - yölläkin piti käydä naamaa nuolemassa.

ani_1.jpg

Pahoin pekään, ettei näistä uusista leluista ole paljon kotiin viemistä reissun jälkeen. Samanlainen täystuho on tyttö kuin Nora-emäkin....

Lisää kuvia....

Avainsanat: Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Uusia kuvia Anista

Torstai 9.6.2011 klo 11.41 - Marja J

ani_2011_21.jpg

Tässä uusia kuvia tältä keväältä Anista sekä Anin "siskoista" Kirasta ja Sinnasta Kastehelmi Kakon kuvaamana. Anin auto-onnettomuudesta tuli huhtikuun lopussa kuluneeksi vuosi ja surulliset muistot tulivat pakostakin mieleen. Nyt Ani voi kuitenkin loistavasti (kuten kuvista näkyy) ja viettää vauhdikasta elämää Sinnan ja Kiran kaverina.

Täytyy kyllä myöntää, että monta kertaa tulee ikävä Ania! Ani on kyllä persoonallinen ja vauhdikas pakkaus - ihana tyttö!

Avainsanat: Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Kira ja Ani - huhtikuun tytöt ja muita kevätuutisia

Tiistai 5.4.2011 klo 13.21 - Marja J

kira_ja_ani.jpg

Tässä PSMKK:n kalenterin huhtikuun tytöt Kira (Rowanberrie's Keep Up) sekä Ani (Joenpenkan Anni-Ainokainen) emäntänsä Kastehelmen kuvaamana viime vuoden huhtikuussa. Tytöt poseeraavat niin terhakkaan ryhdikkäinä kevätauringossa. Molemmilla on ihastuttavat ja persoonaliset Kanan pannat KanaShopista.

On tässä kevättä odotettukin ja nyt näyttää jo hyvältä! Viimeiset lumet tulivat alas talon katolta eilen. Nyt odotellaan, että jää sulaa räystään alta laatoitukselta ja saan kuskattua sinne puutarhakalusteet. Vaikuttaa siltä, että pihakin kuivaa melko äkkiä, sillä talven aikana etummaisen koirapihan lumet on kuskattu joenpenkkaan.

Nora mönkii pihassa upottavilla hangilla säässä kuin säässä, mutta pojat eivät oikein tykkää märästä. Varsinkaan Pyryä ei tahdo saada vetiselle pihalle ja lätäkköpaikat pitää koittaa kiertää. Kaikki kolme makoilevat mieluusti portaalla tai eteisessä koirien petillä kevätauringon lämmössä.

Starttasin eilen ensimmäisen kerran Pyryn kanssa vauhtiin uudella Kickbikella. Hankin potkupyörän eteen myös Sveitsin mallin ohjurin, joka ohjaa vetohihnan pois etupyörän tieltä. Pitää tuon uuden kulkupelin kanssa vielä harjoitella, mutta potkujalan vaihto alkaa jo sujua hyvin vauhdissa. Eilen vauhti oli alussa niin kova, että aivan meinasi hirvittää! Pyry on tottunut vauhtiin talvella potkurin kanssa ja päästelee pyörätiellä aluksi aivan täysillä. Onneksi potkupyörässä on hyvät käsijarrut! Pyryllä on myös uudet rintavalle koiralle sopivat  lyhyet Zero-valjaat, jotka tuntuvat istuvan oikein hyvin.

Miron kanssa olen käynyt myös potkuttelemassa talvella ja pitää koettaa lenkitystä potkupyörällä myös Noran kanssa. Minulla on häikkää polvissa ja toisessa lonkassa, joten lenkittäminen hoituu näin paljon keveämmin ja sujuvammin, eikä rasita niin paljon kuin kävely.

Kevään kunniaksi sivuille vaihdettiin keväinen yläpalkkikuva!

Avainsanat: Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Anin kesäuutisia

Maanantai 9.8.2010 klo 20.25 - Marja J

Ani on kuntoutunut hyvin, vaikka kontrolliröntgenissä 5.7. selvisi, ettei istuinluu korjausleikkauksesta huolimatta ollutkaan aivan oikein paikoillaan. Metallilevyllä ja nauloilla korjattu suoliluu oli kyllä luutunut oikein hyvin. Taas tuli takapakkia ja todella iso pettymys. Jännityksellä piti odotella sitten viikko Anit Seinäjoella leikanneen lääkärin Jarmo Rintasalon lausuntoa. Rintasalon mukaan leikkauksessa istuinluukin oli mennyt kohdalleen, mutta nyt lantio oli takaa ahdas ja vähän vino. Murtuma oli leikkaushetkellä jo kolme viikkoa vanha, joten lihakset olivat ehtineet supistua ja vääntää lantiota vinoon.

Jatkohoidoksi Anille suositeltiin fysioterapiaa ja liikuntaa maastossa sekä uintia lihaksiston voimistamiseksi. Kastehelmi olikin jo tikkien poistamisen jälkeen aloittanut vähitellen Anin uimatreenit ja lihaksia vahvistavat vesijuoksut. Ani kävi 30.7. ekan kerran fysioterapeutilla ja toinen käynti oli tänään.

Tämän päivän terapiareissulta sainkin mukavia uutisia Anin kuntoutumisesta. Tasapainoharjoituksissa tyynyn päällä jalat vielä tutisivat ekalla käynnillä, mutta nyt oli tärinää tuskin ollenkaan. Jalka taipui myös paljon paremmin niin eteen kuin taaksekin. Seuraava fysioterapiakerta onkin sitten Anilla vasta kuukauden kuluttua. Anin toipuminen on päässyt kunnolla vauhtiin oikeastaan vasta kuukausi sitten, sillä vasta ortopedin lausunnon jälkeen Ani sai luvan liikkua aivan normaalisti.

Anin onnettomuus sattui 23.4. ja matkan varrella on ollut paljon huolta ja pettymystä, mutta nyt myös suurta iloa siitä, että Ani on kuntoutunut vakavasta onnettomuudesta näin hyvin ja voi alkaa elää normaalia mäyräkoiran elämää.

Hyvä Ani – terästyttö – toivottavasti pääset nyt kunnolla nauttimaan mäyriksen puuhista!

Ja kiitos kuntohoitaja Kastehelmelle Anin erinomaisesta hoidosta!

ani_3_v_kopiointi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ani kolmivuotissyntymäpäivänään 29.6.2010

Kastehelmi kirjoittaa Anin kuntoutumisesta mäykkyfoorumilla

Muutama Anin uimakuva

Avainsanat: terveys, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Viimeisimmät.....

Keskiviikko 2.6.2010 klo 12.50 - Marja J

Emma oli lauantaina Suomen Rottweileryhdistyksen Oulun alaosaston järjestämissä mätsäreissä pienten sinisten ykkönen ja oli saanut palkinnoksi mm. hienon ruusukkeen, aktivointipallon ja paljon luita. :) Emma ei ollut kuulemma ollut näyttelyssä ihan parhaimmillaan, sillä tytöllä on juoksu ja hyrräävät hormonit tekevät vähän ärripurrin.

Onnittelut Emmalle sekä handleri-Pauliinalle!

Ani oli meillä hoidossa 2,5 viikkoa ja lähti oman laumansa luokse lauantaina. Ani on päässyt jo muutaman kerran uimaan ja treenaamaan lihaksia ja liikkeitä. Tulevaksi viikonlopuksi saamme Anin vielä meille vielä yökylään. Vielä olisi kestettäävä kolme viikkoa rauhallista hihnakävelyä ja hötkyilemätöntä olemista ennen kontrolliröntgeniä. Toivottavasti lantio kuntoutuu hyvin!

Pyry oli sunnuntaina kolmansissa MEJÄ-kokeissaan, mutta hommasta ei tullut yhtään mitään! Pyry oli pyörinyt vain jäljen alussa, eikä ollut osannut lähteä minnekään. Pyry ei ollut haistanut mitään, vaikka harjoituksissa on mennyt viisikin päivää vanhan jäljen. Pyry niiskutti viikolla ja käyttäytyi oudosti ja rauhattomasti, minkä oletin johtuvan Anin läsnäolosta.

Sunnuntaina myös Nora niiskutti, aivasteli ja ryysti nokkaansa. Kokeesta tuleessaan Pyryn kuonoa selvästi kutitti ja Pyrykin ryysti eli aivasti sisäänpäin (reverse sneezing). Soitin päivystykseen ja laitoin Noralle ja Pyrylle Stronghold-valeluliuoksen selkään. Ko. reseptilääkettä oli nimittäin valmiina, kun Pyry oli vieraillut kapiketun luolassa ja pojalle saatiin varulta lääkitys.

Maanantaina sain reseptin myös Mirolle ja jatkokuurit muille. Ainetta laitetaan selkään niin kuin punkkikarkotetta 10 päivän välein kolme kertaa. Jo maanantai-iltana ryystely ja aivastelu ja kirkaan nesteen vuotaminen kuonosta oli selvästi vähentynyt. Nyt vaikuttaa siltä, että se oli nenäpunkki, kun oireet ovat hävineet ja myös Nora sekä Pyry nuuskivat innokkaasti hännät heiluen pihassa! Toivottavasti tuosta iljetyksestä päästiin nyt eroon!

Avainsanat: terveys, näyttelyt, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Anin tikit poistettiin

Tiistai 25.5.2010 klo 19.52 - Marja J

Kävimme tänään Kastehelmen kanssa käyttämässä Ania Akuutissa tikkien poistossa. Haavaa tuskin enää huomaa ja Ani sai nyt luvan uimiseen. Vesijumppa sopiikin tosi hyvin lihasten ja liikkeiden treenaamiseen nyt kun Ani ei vielä saa juosta. Ani lähtee tosi mielellään pyörätielle postin hakuun, eikä kipuja tunnu olevan. Lääkäri määräsi vielä varmuuden vuoksi Rimadyl-särkylääkettä, mutta siitäkin koitetaan päästä vähitellen eroon. Ihana juttu, että kauluria ei enää tarvita! Anin on nyt helpompi leikkiä ja tehdä koiramaisia juttuja kuten naperrella kynsiä, järsiä puruluita ja etsiä nameja.

ani_25.5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ania vähän jänskätti seistä pöydällä. Tukena emäntänsä Kastehelmi.

 

ani_25.5_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Täss Anin kankku tikkien poiston jälkeen - arpea tuskin enää huomaa!

Avainsanat: terveys, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Anin kanssa naapurissa

Maanantai 24.5.2010 klo 13.38 - Marja J

Ani on kuntoutumassa kovaa vauhtia! Haava on hyvin umpeutunut ja siistin näköinen. Olemme tehneet päivittäin useita rauhallisia lenkkejä pihapiirissä. Lauantaina käväisimme ekan kerran pyörätiellä ja eilen haimme postin! Vahva särkylääke sekä antibiootti ovat jo loppuneet, Ani saa enää vain Antepsiniä vatsanhoitoon sekä Rimadyl-särkylääkettä. Huomanna onkin sitten vuorossa kaupunkireissu ja tikkien poisto.

Ani on nukkunut yönsä tosi hyvin minun kainalossani. Meillä on siskonpeti keittiön lattialla, mutta päivällä Ani ottaa torkut usein häkissä. Joka aamu Ani on herättänyt minut nuolemalla naamaa... Kauluri ei haittaa enää ollenkaan ja kettu sekä apina saavat kyytiä myös tämä häkkyrä päässä. 

Tänään on harmaa päivä ja sataa tihuuttaa, mutta sepä ei Ania haitannut ollenkaan! Kun tulimme sisään Ani kuivasi itsensä tietenkin lattialla olevaan patjaan ja meinasi villiintyä ihan tosissaan. Ani kävelee hyvin, mutta ei seistessä varaa kunnolla kipeän puolen jalkaansa. Mutta leikkiessään Ani unohtaa vaivan ja käyttää molempia jalkojaan. Tänään piti oikein hypähdelläkin pikkuisen.... Vielä viisi viikkoa pitää tämän villikon olla aivan rauhassa, ei hyppimisiä, riehuntaa eikä juoksemista.

Ani24.5_10.jpg

Anin parta sekaisin apinan riepottelun jälkeen.

Eilen sunnuntaina kävimme Anin kanssa kärryttelemässä naapurissa. Kastehelmi on hankkinut tytölle pinkit koirakärryt, joissa Ani on mielellään ja pääsee pitemmille reissuille. Varulta laitettiin koppakin päähän, jos kankun tikit alkaisivat kiinnostaa. Perillä Nico-poika jo oli odotellutkin Ania. Ani nuuski kaikki paikat pihapiirissä ja olisi varmaan mennyt rakennusten allekin kissanhajuja tutkimaan jos vain olisi saanut. Välillä piti huilata ja kelliä voikukkanurmella. Nico antoi Anille herkkupaloja ja yhdessä talutettiin Ania, joka osaa olla todella hienosti pienten lasten kanssa.

Kotimatkalla pyörätiellä törmäsimme naiseen, joka oli tullut kuvaamaan Temmesjoen rantaa. Tuomethan kukkivat parhailaan ja maisema on todella kaunis! Kärryissä matkustava Ani ihastutti kovasti ja vieras ottikin kuvan lapsenlapselleen tuliaisíksi kärrymatkalaisesta.

anin_kanssa_pehkosella_23.5_6.jpg

Terveisiä vaan Pehkoselle Nicolle ja Pirjo-äidille mukavasta kyläreissusta!

Lisää kuvia meidän reissusta löytyy täältä

 

 

Avainsanat: terveys, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Anin uutisia

Maanantai 17.5.2010 klo 12.30 - Marja J

Ani on nyt meillä toipumassa ja tänään otin pois leikkaushaavan päällä olevan siteen. Ani tuntui tykkäävän suihkuttelusta, millä tulemme jatkossakin hoitamaan haavaa. Haava oli hyvin umpeutumassa ja näyttikin jo hyvältä! Anilla on kauluri päässään, ettei se pääse nuolemaan haavaa tai nyrhimään ompeleita. Ani on jo hyväksynyt hökötyksen ja makoileekin juuri se päässä häkissä, vaikka ekana iltana homma ei onnistunutkaan.

anin_tikit_17.5.2010__kopio.jpg

Anin peppu tänään 17.5.2010

Teemme päivittäin useita lyhyitä pihakävelyitä. Ani haluaisi jo työntää nokkansa joka paikkaan ja varsinkin ranta tuntuu kovasti kiinnostavan. Parasta on kuitenkin vielä pysytellä tasaisella alustalla, että kulkeminen sadaan pidettyä vakaana eivätkä jalat vaan linksahtele.

Ani sai eilen Kastehelmeltä näyttelyreissutuliaisena oman ketun, joka on jo korvamerkitty ja laitettu hiljaiseksi.

Ani_17.5.2010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisää Anin kuvia löytyy täältä

 

Avainsanat: terveys, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Anin toipuminen alkaa!

Lauantai 15.5.2010 klo 9.37 - Marja J

Ani leikattiin eilen Seinäjoen Eläinklinikalla. Lantion korjasi eläinlääkäri Jarmo Rintasalo. Anin röntgenkuvista ei päivystävä eläinlääkäri löytänyt murtumia, jotka sitten onneksi huomattiin Akuutissa. Akuutissa Ani sai kaksi vaihtoehtoa, joko leikkauksen tai eutanasian. Seinäjoella löytyi kolmaskin vaihtoehto: Anialla ei olisi ollut hengenvaaraa, vaikka leikkausta ei olisikaan tehty. Lantio olisi kuitenkin luutunut virheasentoon, alkanut mahdolisesti myöhemmin oireilla tai aiheuttaa ongelmia elintoimintoihin. Niinpä Ani leikattiin.

Leikkauksessa suoliluun murtuma kiinnitettiin metallilevyllä ja ruuveilla. Istuinluun ja häpyluun murtumat asettuivat myös kohdalleen. Leikkaus tehtiin epiduraalipuudutuksessa, joten takajalat saattavat olla muutaman päivän huterat. Ani saa heti kävellä - ja meneekin (ikävä kyllä) jo vauhdilla, mutta tuen kulkua pukemalla Anille pelastusliivin, josta kroppaa voi kannatella.

Ani on nyt meillä toipumassa ja kodinhoitohuoneen sekä keittiön lattiat on vuorattu matoilla, ettei tarvitse liukastella. Nyt Anin pitää ottaa varovasti - ei saa juosta, ei hyppiä tai liukastella. Tikit otetaan pois 12 viikon kuluttua ja kontrolliröntgen on 6 viikon kuluttua. Metalliosat saavat jäädä luuhun, mutta ne poistetaan, jos ne alkavat vaivaamaan jatkossa.

Ani oli eilen melko rauhaton ja nukkuikin yön minun kainalossani lattialla. Ulkona se oli mielellään, eikä siellä kyllä inissyt yhtään. Kaikken pahin taitaa tällä hetkellä olla tuo haavan nuolemisen estoon tarkoitettu kauluri. Ani ei tykkää siitä ollenkaan!

Toivotaan parasta, että Ani pääsee nyt kuntoutumaan ennalleen!

Avainsanat: terveys, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Anin uutisia

Maanantai 10.5.2010 klo 16.53 - Marja J

Anin lantio leikataan tulevana perjantaina Seinäjoella, sillä päivystyksessä otetuista röntgenkuvista löytyikin vakavia vammoja! Päivystävä eläinlääkäri ei näitä ollut huomannut!

Onneksi Ani pääsee nyt asianmukaiseen hoitoon ja toipuminen pääsee kunnolla alkuun. Ani on voinut olosuhteissiin nähden erinomaisesti ja kuntoutunut päivä päivältä, liikkuukin hyvin, mutta epävarmasti johtuen lantion murtumista ja virheasennosta.

Pitäkäähän kaikki Anin tutut ja ystävät nyt tytölle kovasti peukkuja, että leikkaus menee hyvin ja toipuminen pääsee vauhtiin!

ani_tarkkana.jpg

Ani tarkkana! Kuva on otettu viime perjantaina 7.5.2010

Avainsanat: terveys, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Anin uutisia

Perjantai 30.4.2010 klo 20.20 - Marja J

Ani on kuntoutumassa hyvää vauhtia! Tyttö kävelee jo muutamia metrejä, vielä tosin huojuvin askelin. Ruoka on maittanut ja elintoiminnot ovat hyvät. Parasta lääkettä on Kastehelmen erinomainen hoiva ja apuna hoitamassa ovat rakkaat laumanjäsenet Kira ja Sinna.

Kaikkea hyvää jatkossakin Anille ja tukijoukoille!

Anin onnettomuudesta ja paranemisesta voi lukea lisää Mäyräkoirafoorumin sivuilta

Avainsanat: Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Ania katsomassa ja Emman LUT-harkoissa 25.4.2010

Maanantai 26.4.2010 klo 11.05 - Marja J

Käväisimme eilen Hannun kanssa katsomassa Ania, joka on toipumassa törmäyksestä pakettiauton kanssa. Voi todellakin sanoa, että nyt oli onnea onnettomuudessa, sillä Kastehelmen mukaan pakettiuauto oli ajanut Anin yli. Onneksi luita ei ollut murtunut ja lantio oli kunnossa. Toivottavasti ei ole myöskään sisäisiä vammoja. Ani oli jo syönyt, kakannut ja käynyt pissalla, joten parempaan suuntaan oltiin menossa koko ajan. Ani seisoi hetken omilla jaloillaan, mutta koko koira oli saanut sellaisen tällin, että lihakset olivat erittäin kipeät. Häntä kuitenkin heilui ja silmät olivat kirkkaat! Ani tykkää kovasti uimisesta, joten luvassa varmaan onkin vesiterapiaa tulevaisuudessa! Nyt on tärkeintä, että tyttö saa rauhassa toipua ja päästään pahimman vaiheen ohi. 

emma_lut_2__25.4.2010.jpg

Emma odottelee tomerana omaa vuoroaan.

Anin luota jatkoimme Emman kolmansiin luolaharjoituksiin Haukkukeitaalle. Nyt oli tarkoitus kokeilla, miten Emma toimii, kun pääsee nuuhkimaan koko putkistoa. Emma sujahti kuin vanha tekijä ahdinkoputkesta, mutta edessä oleva outo luolasto ja sen pimeys vähän ihmetyttivät aluksi.  Kettu oli hakupesässä ja meni vähän aikaa ennen kuin Emma huomasi ketun ja alkoi haukku. Kettu päästettiin putkistoon ja Emma perään. Emmaa varmaan ihmetytti outo putkisto ja kettu pääsi välillä karkuun ja koiranohjaaja Kari houkuttelikin Emmaa oikeaan suuntaan. Mutta kun Emma pääsi vainulle, se meni aivan kiinni luukkuihin, joiden takana kettu oli. Hienosti meni, vaikka Emma oli aivan ensimmäistä kertaa putkistossa! Seuraavalla kerralla harjoitellaan sitten tyhjässä luolassa - siellä kun ei saa haukkua pelkän hajun perusteella. :)

emma_lut_25.4.2010.jpg

 Hannu ja Kari sekä Emma.

Nyt ei tarvinnut palella Haukkukeitaalla! Aurinko paistoi ja oli taas mukava tavata koiratuttuja!

Avainsanat: terveys, LUT, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Ani onnettomuudessa

Lauantai 24.4.2010 klo 16.42 - Marja J

Ani (Joenpenkan Anni-Ainokainen) joutui eilen onnettomuuteen ja auton töytäisemäksi. Ikävä onnettomuus sattui, kun Anin emäntä Kastehelmi oli koiriensa kanssa viettämässä keväistä päivää farmilla Yli-Iissä. Ani pääsi heti tarkastukseen päivystävälle eläinlääkärille, eikä röntgenkuvien mukaan luita onneksi ollut murtunut.

Ani on kovan tällin jälkeen vielä kovin kipeä, mutta pystyy jo syömään ja liikuttelee jalkojaan. Anilla oli todellakin suojelusenkeleitä mukanaan, mutta toipumiseen menee vielä aikaa. Toivottavasti tässä selvittiin vain säikähdyksellä ja iloinen ja veikeä tyttökulta on taas kohta terve!

Pikaista paranemista meille kaikille niin rakkaalle Ani-kullalle ja voimia ja lämpimiä ajatuksia myös Kastehelmelle, jonka hoiva lienee nyt sitä parasta lääkettä!

anin_hymy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toivotaan parasta, että Ani tervehtyy pian ja hymyilee taas!

kira_ja_ani_nallikarissa_huhtikuussa_2010.jpg

 Kira ja Ani Oulun Nallikarissa huhtikuussa 2010.

Avainsanat: terveys, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Ani - vielä kerran!

Tiistai 8.9.2009 klo 15.09 - Marja J

Tässä Ani ylpeänä esittelee Iin Match Show:ssa saamaansa komeaa pokaalia! Onpa siinä kuono muikeana tytöllä!

ani_6.9.20092.jpg

 

Avainsanat: Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen, näyttelyt

Mätsärimenestystä Anilla - ja vähemmän menestystä Pyryllä LUT-kokeessa

Maanantai 7.9.2009 klo 18.39

Ani oli pärjännyt hienosti Match Showssa Oulussa viime sunnuntaina! Ani oli valittu pienten aikuisten sinisten ykköseksi. Ja kun tyttö ykkösenä pääsi loppukilpailuun, tuloksena oli hienosti Best in Show:ssa viides sija. Onnea vaan Anille!

Pyry puolestaan oli Hannun kanssa lauantaina Tuusniemellä metsästämässä luolavalion arvon viimeistä koetulosta - eli sitä puuttuvaa LUT A-tulosta. Kotiin tuomisena oli kuitenkin tällä kertaa LUT C 36 pisteellä.

Pyry oli ollut kuulemma hieman pihalla - vaikka putkisto oli tallin vintillä :). Liekö intoa ja voimia verottanut pitkä matka ja aikainen lähtö reissuun, sillä pojat starttasivat kotipihasta aamuyöllä kolmelta.

Syksyllä koitetaan saada Pyrylle oikeita riistakontakteja, että rohkeus ja into kasvaisivat. Tuomarin mukaan poika teki ihan hyvää työtä luonnontilannetta ajatellen, mutta A-koetulokseen vaisuhko esitys ei ollut riittänyt. Hiekkaestekin oli tuottanut vaivaa, sillä Pyry sai sen läpi viimeisillä minuuteilla.

Se mukava puoli tässä kuitenkin on, että voimme vielä jatkaa LUT-koehommia Pyryn kanssa. Tammikuussa on kuulemma kokeet Oulussa - ja eikun taas yrittämään!

 

Avainsanat: näyttelyt, LUT, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Kesän näyttelyt nyt ohi Pyryllä

Maanantai 20.7.2009 klo 11.01 - Marja J

Olimme viikonloppuna Oulussa kahdessa näyttelyssä Pyryn kanssa ja saimme nyt päätökseen kesän näyttelyputken. Juhannuksesta asti olemme olleet reissussa kaikki viikonloput - näyttelyissä ja kerran Pyhännällä mejä-kokeessa. Nyt saa huilia vähän aikaa ja elokuun alkupuolella startataan Pyryn kanssa Utajärvelle LUT-kokeisiin. Mukavaa on ollut, mutta nyt keskitytään pojan kanssa LUT-juttuihin ja mejäilyyn. Seuraava näyttelykoitos on ehkä Jyväskylässä loppuvuodesta.

Tässä Pyryn kevään näyttelytulokset vieä kerran:

AVO EH, AVK 1, KV Oulu 19.7.2009 LEHKONEN HARRI

AVO EH, AVK 2, KV Oulu 18.7.2009 DE RIDDER-ONGHENA LILIANE

AVO H, KR Kemi 11.7.2009 MÄHÖNEN MARKKU

AVO EH AVK 3, KV Kokkola 4.7.2009 EDLANDER ANITA

NUO EH NUK 1, KV Rovaniemi 20.6.2009 COX GERARD

KVAL1, KONK2 HP, INT Harstad, Norja 19.4.2009 BODEGÅRD GÖRAN

Kehäkäyttäytyminen on ollut vaihtelevaa - välillä Pyry menee kehssä kuin enkeli, välillä taas kuin pikkupiru! Kahdelta tuomarilta tulikin maininta, että "kaipaisi lisää kehätottumusta"! Yksi taas ilahdutti maininnalla "very happy temperament". No, eipä muuta kuin jatkamme harjoittelua edelleen. Tuomarit ovat olleet tosi tarkkoja ja tiukkoja, eikä esimerkiksi Kemissä yksikään karkkari saanut ERIä! Pyry vaihtoi myös luokkaa täytettyään kaksi vuotta ja kisaa nyt ISOJEN poikien kanssa avoimessa luokassa. Nuorten luokasta kerittiin saamaan Suomesta vain yksi tulos.

Ani-siskolla on mennyt loistavasti Kastehelmen kanssa. Tyttö on sijoittunut hyvin myös PN-kehässä kokeneiden ja ansioituneiden vanhempien narttujen seurassa.

Tässäpä Anin tämän vuoden näyttelytulokset:

AVO ERI AVK 3 PN 4, KV Oulu 19.7.2009 LEHKONEN HARRI

AVO ERI, AVK 4, KV Oulu 18.7.2009 DE RIDDER-ONGHENA LILIANE

AVO EH AVK1, KR Kemi 11.7.2009 MÄHÖNEN MARKKU

NUO ERI NUK 1 PN 4, KV Rovaniemi 20.6.2009 COX GERARD

NUO EH NUK1, R Pietarsaari 16.5.2009 LAHTOVAARA RIITTA

NUO EH NUK1, ER Pietarsaari 17.5.2009 IVERSEN PER

NUO ERI NUK1, KV Vaasa 25.4.2009 SAKSON SHARON

Ani jatkaa vielä putkeaan ainakin Iisalmen näyttelyssä elokuun alussa. Pidetäänpä peukkuja Anille! 

Hienoa Ani ja Kiitokset Kastehelmelle Anin loistavasta hoidosta ja handlauksesta!

oulu_19.7.2009_pn.jpg

Paras narttu -kehä Oulussa 19.7.2009

ani_oulu_kv_19.7.2009_4.jpg

Ani seisoo hienosti! :)

Ps. Oulun näyttelyssä jaettiin ruusukkeet jokaiselle ERIn saaneelle. Pyry ei sellaista nyt saanut, mutta sai muista ansioistaan "Kulmakunnan KAUHU" -ruusukkeen!

pyry_kulmakunnan_kauhu_20.7.2009.jpg

Avainsanat: näyttelyt, Joenpenkan A-pentue, A-pennut, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Vanhemmat kirjoitukset »