Anin toipuminen alkaa!

Share |

Lauantai 15.5.2010 klo 9:37 - Marja J


Ani leikattiin eilen Seinäjoen Eläinklinikalla. Lantion korjasi eläinlääkäri Jarmo Rintasalo. Anin röntgenkuvista ei päivystävä eläinlääkäri löytänyt murtumia, jotka sitten onneksi huomattiin Akuutissa. Akuutissa Ani sai kaksi vaihtoehtoa, joko leikkauksen tai eutanasian. Seinäjoella löytyi kolmaskin vaihtoehto: Anialla ei olisi ollut hengenvaaraa, vaikka leikkausta ei olisikaan tehty. Lantio olisi kuitenkin luutunut virheasentoon, alkanut mahdolisesti myöhemmin oireilla tai aiheuttaa ongelmia elintoimintoihin. Niinpä Ani leikattiin.

Leikkauksessa suoliluun murtuma kiinnitettiin metallilevyllä ja ruuveilla. Istuinluun ja häpyluun murtumat asettuivat myös kohdalleen. Leikkaus tehtiin epiduraalipuudutuksessa, joten takajalat saattavat olla muutaman päivän huterat. Ani saa heti kävellä - ja meneekin (ikävä kyllä) jo vauhdilla, mutta tuen kulkua pukemalla Anille pelastusliivin, josta kroppaa voi kannatella.

Ani on nyt meillä toipumassa ja kodinhoitohuoneen sekä keittiön lattiat on vuorattu matoilla, ettei tarvitse liukastella. Nyt Anin pitää ottaa varovasti - ei saa juosta, ei hyppiä tai liukastella. Tikit otetaan pois 12 viikon kuluttua ja kontrolliröntgen on 6 viikon kuluttua. Metalliosat saavat jäädä luuhun, mutta ne poistetaan, jos ne alkavat vaivaamaan jatkossa.

Ani oli eilen melko rauhaton ja nukkuikin yön minun kainalossani lattialla. Ulkona se oli mielellään, eikä siellä kyllä inissyt yhtään. Kaikken pahin taitaa tällä hetkellä olla tuo haavan nuolemisen estoon tarkoitettu kauluri. Ani ei tykkää siitä ollenkaan!

Toivotaan parasta, että Ani pääsee nyt kuntoutumaan ennalleen!

Avainsanat: terveys, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini