Rowanberrie´s Feenix NORA

Noran muistosivu

dsc_0111.jpgFIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix 5.3.2003 - 20.9.2016

Karkekarvainen mäyräkoiratyttö Nora syntyi Kuusamossa Rowanberrie´s-kennelissä 5.3.2003. Noran emä on Rowanberrie´s Bumblebee eli "Kimu" ja isä Saksan tuontiuros FIN KVA-L Vero von der Tobelhalde Könkäänvaaran kennelistä. Kimun ja Vero pentueeseen syntyi vain kaksi pentua. Noran veli Feksu asui Kajaanissa ja menestyi ajokokeissa.

Jo ensimmäisen oman, yhteisen koiramme seropi Terin eläessä oli päätetty, että sitten kun Teristä aika jättää, hankimme uuden koiran iloksemme ja isännälle metsäkaveriksi. Oli Hannun ajatus hankkia karkeakarvainen mäyräkoira, eikä päätöstä kyllä ole tarvinnut katua! Emme ajatelleet Noralle mitään erikoisempaa näyttely- tai kilpakoiran uraa, mutta niin vain kävi että mäyräkoirat ja niihin liittyvät harrastukset ovat vieneet mukanaan.

Nora suoritti LUT-kokeet kahden perättäisen viikonlopun aikana toukokuussa 2005 ja sai käyttövalion arvon 19.7.2005. Jo samana vuonna rupesimme harjoittelemaan Noran kanssa jäljestystä ja ensimmäisissä MEJÄ-kokeissa Pyhännällä tuloksiksi tuli AVO 2 ja AVO 3. Nora on todella innokas "oikean" riistan perään ja tuoreet hirven tai lintujen jäljet verijäljen tuntumassa tahtovat viedä usein harhapoluille. Kesällä 2006 tuli ensimmäinen ykköstulos ja toinen kesällä 2008. Noran kanssa ei sitten enää jatkettu jälkihommia VOI-luokassa. Taitoaan Nora on käyttänyt etsimällä kolarieläimiä ja haavoittuneita hirviä omalle hirviporukalle. Onpa Nora jopa hakenut kerran haavoittuneen sorsan uimalla Temmesjoen yli.

Näyttelyissä kävimme Noran kanssa nuorempana säännöllisesti noin kolme kertaa vuodessa. Ensimmäisten kahden H-tuloksen jälkeen jatkui tasainen tahti kuudella EH:lla. Ensimmäinen ja odotettu ERI-tulos tuli Kajaanin Tamminäyttelyssä 7.1.2007. Näyttelyarvosteluissa Noraa on kehuttu tyypiltään hyväksi, ja moitteita on tullut lähinnä takajaloista ja takaliikkeistä.

26.8.2012 Nora palasi näyttelykehään 4 vuoden tauon jälkeen, nyt veteraaniluokassa. Yppärissä tuli hieno tulos: VET ERI 1 SA PN2 SERTI ROP VET. Nora oli loppuun asti pirteä ja touhukas ja perusterve koko elämänsä viimeisen vuoden sydänongelmiin asti.

Noran tiedot Suomen Kennelliiton KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä löytyvät täältä:

Noran "ansioluettelo"

Näyttelyarvostelut

LUT-kokeet

MEJÄ-kokeetNoran tittelit ja palkinnot

nora_ja_palkinnot_2006.jpg erkoira_2006_2.jpg

FIN KVA-L 19.7.2005

Suomen Mäyräkoiraliiton myöntämä hopeinen käyttöjalostuspalkinto 2013

Suomen Mäyräkoiraliiton myöntämä pronssinen käyttöjalostuspalkinto 2011

Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerhon palkitsema vuoden VETARAANI 2012

Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerhon palkitsema vuoden LUOLAKOIRA 2005

Limingan-Temmeksen metsästysyhdistyksen palkitsema ERÄKOIRA 2005 ja 2006


merkki.jpg

Nora oli todella leikkisä ja ystävällinen, mutta välillä syrjäänvetäytyvä ja omaa rauhaa arvostava jurottaja. Norasta löytyi mukavuudenhaluinen nautiskelija ja herkkusuu. Toisaalta Nora oli räväkkä ja periksiantamaton jahtimimmi, joka vei vaikka luun toisen suusta. Nora oli todellinen metsäkoira ja jahti alkaa heti kotiovelta. Suurinta hupia Noralla jahtirupeamien välissä oli myyrien ja pikkuhiirien jahtaaminen, missä lajissa siitä kehittyi todella taitava. Aikaisemmin Nora oli vakava puurtaja, mutta Miron ja Pyryn taloon tulon ja omien pentujen myötä Norasta tuli leikkisämpi ja pehmeämpi. Pennuilleen Nora on ollut todella huolehtivainen emo.


noramummoanimaatio_25.11.2014.gif

Nora vauhdissa 25.11.2014