Oulun näyttelyviikonloppu

Share |

Tiistai 19.7.2011 klo 22:05 - Marja J


Oulussa oli viime viikonloppuna taas kaksi isoa koiranäyttelyä Äimäraution raviradalla. Tällä kertaa oma kerho PSMKK ei ollut järjestämisvuorossa, mutta ilmoittauduin kuitenkin talkoolaiseksi, sillä Oulun Seudun Terrieriyhdistys oli järjestämisvuorossa ja olen myös OSTY:n jäsen. Launtaina ei ollut paras mahdollinen näyttelysää, sillä vettä satoi melkein koko päivän. Talkoohomma oli sama kuin viimeksikin eli olin keittiövuorossa, joka toimitti työpisteisiin sekä kehiin tuomareille ja kehätoimitsijoille syötävää ja juotavaa.

Sunnuntai olikin sitten aurinkoinen päivä ja myös Pyry oli kehässä. Pyry ei kyllä tykkää yhtään näyttelyistä ja piti aluksi vahtia häkissä. Onneksi poika kuitenkin rauhoittui loppuajasta ja kehän reunalla ennen omaa vuoroa Pyrystä löytyi ihanan vauhdikas pikku-ukko. Pyryhän tykkää naistuomareista ja tervehtiikin kaikki iloisesti. Nyt saksalaisen tuomarin Tanja Backesin kanssa arvostelemassa oli myös harjoitusarvostelija Marjo Nygård. Häntä vipatti iloisesti, kun kaksi naista kopeloi tarkasti Pyryä! Kehässä Pyry meni hienosti ja hihnakin oli aivan löysällä. Malttia pitäisi olla enemmän, sillä seisominen meni taas höpöksi kun poika ei olisi viitsinyt olla paikoillaan.

Arvostelu on aivan hyvä ja tulokseksi tuli tällä kertaa erittäin hyvä. Aikaisemmin Pyry on saanut samalta tuomarilta ERI:n, mutta nyt arvostelua laski voimakas takaosa. Tarkistin vielä asian, eikä kyse ollut takakorkeudesta vaan selkälinja nousi kupeiden kohdalta. On tainnut Pyrylle kasvaa aika isot lihakset takapuoleen, kun ollaan treenattu talvesta asti potkurilla ja potkupyörällä! :)

Tässä arvostelu:

OULU KV 17.7.2011

Tuomari: Tanja Backes

KÄY EH

Masculine type, very good head. Shlightly round eyes, which should be darker. Good length of neck, a bit too short in upperarm. Frontangulations should be better. Sufficient hindangulations. Topline hanging down a bit and going up to the croup. Shlightly high talset. Nice temperament.

Maskuliininen tyyppi. Erittäin hyvä pää. Hieman pyöreät silmät, jotka saisivat olla tummemmat. Kaulan pituus hyvä. Hieman lyhyt olkavarsi. Etukulmaukset saisivat paremmat. Riittävät takakulmaukset. Ylälinja laskee hieman alas nousten ylös kupeilla. Hieman korkea hännän asento. Miellyttävä luonne.

 

Nyt on kesän näyttelyt takana ja Pyry voi keskittyä rauhassa MEJÄ- ja VAHI-kokeisiin, joista tulevana viikonloppuna on vuorossa Muhoksen MEJÄ-koe. Pyry on ilmoitettu myös kahteen VAHI-kokeeseen ja syksymmällä on vielä jälkikokeitakin.

Oli kyllä taas mukava viikonloppu! Tapasin paljon tuttuja mäyräkoiraihmisiä ja tutustuin uusiin mäykynomistajiin. Tapasimme myös Pyryn tyttären Koivukujan Pipsan, joka oli tullut näyttelyyn turistina. Maaliskuun alussa syntynyt Pipsa on jo aloittanut näyttelyharjoitukset ja tyttö nähdään varmaan kehässä ensi kesänä.

Avainsanat: näyttelyt, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini