Joenpenkan Wanha Emäntä Nora 5.3.2003 - 20.9.2016

Keskiviikko 21.9.2016 klo 9.50 - Marja J

Nora.jpg

Elämäni koira Joenpenkan Wanha Emäntä Nora (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix s. 5.3.2003) nukahti ikiuneen kotonaan Joenpenkalla tiistaiyönä 20.9., päivän ensimmäisillä minuuteilla.

Vietimme maanantaina mukavan ja aurinkoisen päivän ja Nora nuuskutteli pihassa myyriä entiseen tapaan. Kannoin sen välillä sisälle, että mummeli ei uuvuttaisi itseään ihan loppuun, sinnikäs ja innostunut kun oli kaikessa mitä teki.  Alkuillasta viimeisellä pihalenkillä näin Noran istuvan puun alla ja katselevan pihaa ihan kuin se olisi jättämässä meille jäähyväisiä.

Nora oli saanut alkukesästä lääkityksen sydämen vajaatoimintaan ja sydän oli kovilla, koska Nora ei malttanut ottaa rauhallisemmin vaan paineli täysillä loppuun asti. Illansuussa Noran olo alkoi selvästi huonontua ja sen kunto romahti iltaan mennessä täysin. Nora ei pahemmin sairastanut yli 13-vuotisen elämänsä aikana, ei ainakaan näyttänyt kipujaan.

Nyt mummelilla oli jo paha olla ja sen huomasi. Soitin päivystykseen ja annoin ohjeiden mukaan lisää lääkettä.  Noran sydän ei enää jaksanut ja sydämenlyönnit tulivat täyteen vähän puolenyön jälkeen. Rakkaat olivat vierellä, kun Nora-mummeli nukahti ikiuneen. Sain silitellä rakkaan Noran rauhassa sen viimeiselle matkalleen. Olin jo yrittänyt valmistautua tähän eron hetkeen viimeisten viikkojen aikana, mutta silti se tuli aivan liian äkkiä ja odottamatta.

Nyt on suunnaton suru ja ikävä, sydämessä pienen koiran jättämä valtava kolo!

Noraa jäävät kaipaamaan kotiväki, poikansa Pyry, Joenpenkan jälkikasvu, monet ystävät ja tutut.

Nora oli todellinen MäyräkoiraPersoona! Kiitos Nora!

Tein Noran syntymäpäivänä 3.5.2016 kuvakertomuksen mummelin elämästä. Aivan kuin aavistaen, että se olisi Noran viimeinen syntymäpäivä.

Nora_2016.gif

TallennaTallennaTallennaTallenna

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Onnittelut - Nora täyttää tänään 13 vuotta

Lauantai 5.3.2016 - Marja J


Kortti_Nora_2016.jpg


Joenpenkan Wanha Emäntä Nora täyttää tänään 13 vuotta!
Toivotaan Noralle vielä monta vauhdikasta vuotta lisää.


Nora_2016.gif

Juhlapäivän kunniaksi julkaistaan päivitetty kuvakertomus vauhtimummon elämästä. Mukana kuvia 13 vuoden ajalta.

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Noran ja Pyryn kanssa terveystutkimuksissa

Perjantai 10.7.2015 - Marja J

Nora_9.7.2015t.jpg

Nora-mummeli kävi eilen uusimassa rokotuksensa Ouluvetissä ja samalla tehtiin vähän tarkempi terveystutkimus veteraanille, ikäähän Noralla on kohta jo 12,5 vuotta. Olemme käyneet Ouluvetissä luottolääkärillä joitain poikkeuksia lukuunottamatta jo kymmenen vuotta, sitä ennen meillä oli Limingassa oma kunnaneläinlääkäri.

Nora on jotenkin aristanut etupäätään ja vähentänyt sohvalta hyppimistä, joten epäilin, että etuosassa saattaisi jo olla jotain kulumaa, ehkä kipujakin. Takapää on ollut viime aikoina vähän jäykempi, mutta Nora on kyllä koko ikänsä kulkenut vähän hyppimällä, ja taka-askel on ollut lyhyenlainen. Halusin tarkistaa muutenkin Noran kunnon ja nyt tehtiin myös joitain peruslabratutkimuksia, sillä me käymme oikeastaan tohtorilla aika harvoin, yleensä vain perusjuttujen takia.

Sydäntä kuuntelutan Noralta aina kun käydään lääkärissä. Vuoden 2014 alussa kävimme tulehtuneitten anaalien takia päivystyksessä, ja silloin kuului sydämestä pieni sivuääni. Syksyllä sitä ei kuitenkaan enää ollut. Nyt taas sydänkuuntelussa kuului jotain ylimääräistä, mutta sitä voi olla kuulemma jo tulehduksen tai stressaavan tilanteenkin takia. Eli tästäkään asiassa ei tarvitse sen kummemmin olla huolissaan.

Eturaajoissa löytyi jo liikerajoitusta, samoin takaraajoissa ja vasemman tassun polvi oli vähän löysä. Polvi on ollut tuolainen aina, mutta eipä se ole mitenkään oireillut. Nora on kyllä ollut koko ikänsä hyvässä kunnossa, liikkunut ahkerasti ja monenlaisissa maastoissa, hyppinyt ja pomppinut. Noralla ei ole koskaan ollut selkäongelmia, enkä muista edes mitään ontumisia sen elämän varrelta.

Ikäisekseen Nora on vielä pirtsakka ja hyväkuntoinen, vaikka iän tuomaa rapistumista jo alkaa näkyä. Silmät tarkastettiin virallisesti viimeksi 8,5-vuotiaana ja silmät todettiin terveiksi. Nyt saattaa olla jo jotain iän tuoma sameutta. Nora menee vielä täysillä, ja ikä taitaa näkyä enemmän emännässä! Meillä syövät niin ihmiset kuin koiratkin yksinkertaista, mahdollisimman käsittelemätöntä ja lisäaineetonta perusruokaa ja meillä onkin Noran kanssa käytössä ihan samoja lisäravinteita: aloe veraa, glukosamiinia, MSM:ää, magnesiumia, sinkkiä, biotiinia ja B-vitamiineja. Niin ja myös valkosipulia: koirilla koirille tarkoitettua Trixien valkosipuliraetta ja emännällä Kyolicia.

Noralle tehtiin myös laboratoriokokeet, eikä sielläkään ollut mitään erikoista: maksa-, munuais- ja sokeriarvot olivat ihan normaalit. Noralla on ollut vasemmassa reidessä jo keväästä 2009 selkeä, liikkuva rasvapallukka ja nyt oli uusi selvärajainen pallukka ilmestynyt myös mahan alle, nisän viereen. Näissä pallukoissa ei ollut kuitenkaan mitään hälyttävää, mutta seuraillaan nyt niitä. Tuohon takaosan jäykkyyteen pitää kokeilla hierontaa ensin kotioloissa ja hakea ehkä myöhemmin apua myös ammattilaisilta.

Noralla ja Pyryllä on molemmilla tosi tykätyt memory foam –patjat, jotka mukautuvat koiran kropan painosta ja tukevat mukavasti. Myös ihmisillä on omat memory foam –patjat ja tyynyt ja en kyllä enää muuhun vaihtaisi!

Nora sai Tohtorilta terveen paperit ja nyt on mukava taas jatkaa eloa Nora-mummelin kanssa, kun tietää että perusjutut ovat kunnossa ja nuo muut pikkuvaivat iän tuomia normaaleja muutoksia. Jatketaan Mummelin kanssa entiseen malliin ja toivotaan Noralle vielä monta hyvää ja puuhakasta vuotta!

Pyry oli eilen Noran kaverina Ouluvetissä ja molemmat koirat lahjoittivat verinäytteet Hannes Lohen johtamaan Koirien Geenitutkimukseen. Mäyräkoirilla on menossa mm. tutkimukset, jotka selvittävät välilevykalkkeuman ja epilepsian periytyvyyttä mäyräkoirilla. Kaikille roduille on lisäksi erilaisia tutkimuskyselyitä mm. koirien käyttäytymisestä.  

Hannes Lohen tutkimusryhmä kannustaa avoimuuteen ja rehelliseen tiedon jakamiseen – rodun ja koirien terveydeksi!

Käykääpä kaikki luovuttamassa verinäyte Koirien Geenitutkimukseen! Verinäytteen voi antaa vaikkapa omalla eläinlääkärillä rokotuskäynnin tai muun käynnin yhteydessä.

 

Lue lisää:

Koirien Geenitutkimus

Näytelomake, joka täyteään etukäteen: Naytelomake.doc

Tallenna

Avainsanat: terveys, Nora, Rowanberrie´s Feenix, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, terveys

Onnittelut Noralle!

Torstai 5.3.2015 - Marja J

onnea_noralle_2015.jpg


Joenpenkan pirtsakka Vanha Emäntä Nora täyttää tänään 12 vuotta!
 
noran_tarina_2015.gif

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Nora-mummin kevätpuunaus

Lauantai 12.4.2014 klo 21.31 - Marja J

noran_takki.jpg

Noran oli jo hyvä aika vaihtaa turkkinsa keveämpään kevätkuosiin. Homma onnistui sutjakasti muutaman päivän aikana. Yhtenä päivänä oli jopa niin lämmin, että sain suurimman osan rungosta trimmattua ulkona. Karvaahan Norasta lähtee ihan kamalasti, joten ei oikein tee mieli pöllyyttää sisällä. Vielä pitää pikkuisen hapsukarvoja riipiä ja korvia sekä tassuja siistiä.

Myös Pyry on jo siirtynyt kevyempään turkkiin, mutta se on niin helppohoitoinen ja nopea trimmata, että ei viitsi edes kuvakertomusta laatia tapahtumasta.

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix, trimmaus

Tuttuja turreja Mäyräkoiramme-lehdessä

Sunnuntai 22.9.2013 - Marja J

Vasta ilmestyneessä Suomen Mäyräkoiraliiton julkaisemassa Mäyräkoiramme-lehdessä 3/2013 oli monta mielenkiintoista juttua mm. koiran ja omistajan lihaskuntoa kehittävästä DOBO-treenistä, viehejuoksusta, koirien erinomaisen hajuaistin hyötykäytöstä ja aina ajankohtaisista terveysasioista.

Katse karvaan -jutussa esiteltiin mäyräkoirien kolme eri karvanlaatua - lyhytkarvainen, karkeakarvainen ja pitkäkarvainen - ja käytiin läpi turkin perushoitoa. Seuraavassa numerossa on tarkoitus perehtyä tarkemmin haasteelliseen trimmaukseen.

Lehden toimittaja Jutta Rissanen oli eksynyt juttua kirjoittaessaan Joenpenkan sivuille ja löytänyt sieltä karkeakarvaisen mäyräkoiran turkinhoito-ohjeet. Joenpenkan sivuilla olin käyttänyt lähteenä mm. SML:n Apua - Minulla on mäyräkoira -kansion tietoja, Pyryn isän kasvattajan Arja Lidmanin artikkelia turkin hoidosta ja trimmauksesta Freunds-kennelin sivuilla. Omaa kokemusta oli kertynyt kolmen karkkarin verran, joilla kaikilla on erityyppinen turkinlaatu ja erilainen karvan kasvunopeus, jotka vaativat omat niksinsä turkinhoidossa.

lehteen_2_jpg.jpg

Pyry nuorena poikana 2010. Pyryllä on todella helppohoitoinen, helposti trimmattava, karkea, niukahko ja aina siisti turkki. Tassukarvat ovat erittäin karkeat ja lyhyet, eivätkä kerää likaa tai lunta.

lehteen_5.jpg

Pyryn Nora-emällä on puolestaan runsas ja työläästi hoidettava turkki. Trimmauksen jälkeen se kasvaa todella hitaasti, mutta on sitten hyvin tiivis, karkea ja pysyy pitkään siistinä. Tassukarvat ovat pehmeähköt ja pitkiksi päässeinä vanhat tassukarvat keräävät helposti pakkaslunta, niin kuin tässä vuoden 2010 ensilumilla.

lehteen_4.jpg

Kuvassa Nora tammikuussa 2013 Kastehelmi Kakon trimmauksessa Koirasalonki Kastehelmessä, Kiimingissä. Karkeakarvainen mäyräkoira kannattaa trimmata säännöllisesti, sillä turkinhoito on myös tärkeä osa koiran hyvinvointia. 

Kannattaa opetalla itse trimmaamaan ja siistimään koiraansa, mikä onkin parhaimmillaan mukavaa yhdessäoloa. Jos koiran trimmaus ei kotikonstein onnistu, suosittelen käyttämään ammattitaitoista trimmaajaa, joka tuntee rodun hyvin. Trimmaajalta saa myös hyviä neuvoja turkinhoitoon liittyvissä asioissa.

Hyvässä kunnossa oleva terve turkki on vettä ja likaa hylkivä, mikä on tärkeä ominaisuus käyttökoiralla. Turkin säännöllinen ja oikeanlainen trimmaus ei ole vain näyttelykoirien juttu - myös veteraanien ja metsästyskoirien toivoisi näyttävän hyviltä rotunsa edustajilta - kaunillta ja komeilta karkeakarvaisilta mäyräkoirilta!

Katse karvaan, toim. Jutta Rissanen, Mäyräkoiramme 3/2013 s. 26 - 28. (Suurenna tekstiä, niin se näkyy selvemmin)

Trimmaus - kuvia

Turkin hoito ja trimmaus

Avainsanat: trimmaus, Nora, Rowanberrie´s Feenix, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Noralle SML:n hopeinen käyttöjalostuspalkinto

Keskiviikko 3.7.2013 - Marja J

nora_10_v_2013_2.jpg

Noralle (FI KVA-L Rowanberrie´s Feenix) on myönnetty Suomen Mäyräkoiraliiton kevätliittokokouksessa hopeinen käyttöjalostuspalkinto. Pronssisen Nora sai vuonna 2011.

Palkinnon tarkoitus on edistää hyvän ulkomuodon omaavien, metsästysominaisuuksiltaan korkealuokkaisten mäyräkoirien jalostustyötä.

Palkinto annetaan koirille, jotka ovat osoittaneet periyttävänsä yllämainittuja ominaisuuksia. Palkinto myönnetään koiran jälkeläisten koe- ja näyttelytulosten perusteella ja pisteisiin lasketaan parhaat tulokset vain yhdestä koemuodosta. Koiralla pitää olla sekä näyttely- että koetulos.

Noralla on kaksi pentuetta - Joenpenkan A-pentue s. 2007 (isä: V-05 V-07 Freunds Kaneelboom) ja E-pentue s. 2009 (isä: FIN KVA-A SE KVA-A M-07 Krogvikens Castor). Jälkeläisillä on 5 valionarvoa: 3 x FI KVA-L, yksi FI JVA ja SE JVA. Lisäksi jälkeläisillä on tuloksia LUT-, MÄAJ-, MEJÄ- ja VAHI-kokeista sekä erinomaisia näyttelytuloksia. Eli jälkeläisillä on näyttöä monipuolisista käyttöominaisuuksista.

Nora itse on luolavalio ja koetuloksia on lisäksi MEJÄ-kokeesta 2 x AVO1 sekä näyttelystä serti.

noran_palkinto_2013.jpg

Palkinto tuli postissa Noralle 3.7.2013

Kiitokset Noran käyttöjalostuspalkinnosta kuuluvat jälkeläisten omistajille, jotka ovat vieneet koiriaan rodunomaisiin kokeisiin ja näyttelyihin!

Suomen Mäyräkoiraliitto: Käyttöjalostuspalkinto

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix, jalostus, käyttöjalostuspalkinto

Juhannusta

Lauantai 22.6.2013 klo 10.37 - Marja J

Aurinkoista Juhannusta!

juhannus_2013_3.jpg

juhannus_2013_1.jpg

juhannus_2013_2.jpg

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Menestystä PSMKK:n Vuoden Mäyräkoira -kisassa

Torstai 28.3.2013 klo 9.58 - Marja J

nora_veteraani_2.jpg

Nora (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix s. 5.3.2003) on Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerhon Vuoden Veteraani 2012.

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix, vuoden veteraani 2012

Nora täyttää 10 vuotta!

Tiistai 5.3.2013 klo 9.20 - Marja J

nora_10_v_2013_7.jpg

Joenpenkan Vanha Emäntä, Isomummu Nora (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix) täyttää 10 vuotta!

Vielä riittää virtaa mummossa ja vauhtia piisaa kuin nuoressa tytössä. Juhlavuoden kunniaksi kävimme oikein valokuvaamossa ja Norasta otettiin muutama hieno potretti.

Joenpenkan väki - Marja, Hannu sekä Pyry onnittelevat rakasta Noraa

Lisää kuvia Norasta - kiitokset valokuvaaja Marjo Väisänen

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Isomummu Nora yllätti Yppärin näyttelyssä!

Sunnuntai 26.8.2012 klo 19.46 - Marja J

nora_vet_rop_pn2_sert_26.8_2.jpg

Nora (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix s. 5.3.2002) teki aikamoisen yllätyksen Yppärin ryhmänäyttelyssä tänään sunnuntaina! Tämän 9,5-vuotiaan touhumummon näyttelytuliaiset olivat: VET ERI1 SA PN2 SERT ROP VET.

yppari_26.8_7.jpg

Kastehelmi ja Nora niin hienosti!

Eli Nora oli nyt veteraaniluokasssa, jossa kilpailevat yli 8 vuotiaat koirat. Viimeksi Nora on ollut näyttelykehässä neljä vuotta sitten Yppärissä. Laatuarvosteluksi Nora sai ERINOMAISEN ja oli ainoana kilpailijana kilpailuluokan ykkönen saaden myös SA:n. Kun tämän jäkeen valittiin 23 nartusta parasta, Nora oli toiseksi paras.

Nora sai myös sertin, sillä ykköseksi sijoittuneella niitä jo oli tarpeeksi, eikä koira voinut ottaa sertiä vastaan. Lisäksi Nora sai rotunsa parhaan veteraanin tittelin ja pääsi myös isoon kehään kilpailemaan näyttelyn parhaan veteraanin tittelistä. Loppukehässä Nora ei kuitenkaan sijoittunut 4 parhaan joukkoon.

Virolaisen Juta Harasen arvostelu: 9 v vielä loisto kunnossa oleva. Hyvä ilmeinen pää. Oik. silmät ja korvat. Vielä todella vahva selkä. Hyvät kulmaukset ja eturinta. Ikä ei näy liikkeissä.

Ajatuksissa oli ollut, että jospa joskus pääsisin käymään veteraanikehässä tuon Noran kanssa. Nora ei ole koskaan oikein tykännyt käydä näyttelyissä, joten vähän epäilytti miten menee, kun kehää ei olla kierretty pitkään aikaan. Tiesin että Nora on ihan hyvässä kunnossa, silmät ja sydän ok, samoin lihaskunto erinomainen.

Kastehelmi (Anin eli Joenpenkan Anni-Ainokaisen emäntä) kävi trimmaamassa Noran edellisellä viikolla ja myös esitti erinomaisesti tämän "Joenpenkan vanhan emännän" näyttelyssä. Koetin nimittäin muistutella Noran mieleen näyttelykävelyä, mutta mummo junttautui paikalleen tai loikki miten sattuu nurmikolla, joten ammattiapu oli tarpeen.

Hannu oli viikonlopun Ruotsin talolla lintujahdissa, joten lähdimme reissuun tyttöporukalla: Pauliina (Emman eli Joenpenkan Ehtoisa-Emman emäntä) ja Seppisen Lotan Elli (Mierolaisen Inger-Elli), Nora ja minä. Pauliina handlasi hienosti näyttelyssä Ellin ja tulokseksi tuli tytön eka ERINOMAINEN! Pauliina myös esitti Noran veteraanien isossa kehässä, kun Kastehelmi oli parhaillaan ryhmäkehässä.

Näyttelypäivä oli tosi mukava, sillä tapasimme siellä myös Noran jälkikasvua eli Pyryn pentuja. Näyttelyssä olivat mukana Koivukujan tytöt Moona, Roosa ja Pipsa, jotka kaikki saivat arvostelun ERITTÄIN HYVÄ. Näyttelyturisteina paikalla olivat myös Merkaleen´s D-pennuista Rommi, Alpo ja Tiuku, joita varmaan tullaan näkemään myös kehässä, kunhan ikää tulee tarpeeksi.

Kastehelmi Kakko on trimmannut Noran ja esitti taitavasti isomummun Yppärissä - suurkiitokset Kastulle!

Kiitokset henkisestä tuesta ja matkaseurasta Pauliinalle!

Ps. kulunut elokuu on ollut Joenpenkalla hyvien tulosten kuukausi: Emmalle näyttelytulos ERI SA, Elmolle ja Emmalle toinen LUTB-tulos, Emma ja Pyry saivat toisen VAHI-tuloksensa, Pyrystä tuli Ruotsin jälkivalio ja jättipotin räjäytti sitten kaikkien emä Nora-isomummi!

Avainsanat: näyttelyt, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Kauhukarkkarikolmikko kaupungissa

Torstai 19.7.2012 klo 12.43 - Marja J

Nora_Miro_Pyry_17.7.2012.jpg

Eilen kävimme karkkarikolmikon kanssa rokotuksilla Ouluvetissä, missä on nyt asioitu tiiviimmin viimeiset pari vuotta. Akuutissa on hoidettu vain silmätarkastukset ja selkäkuvaukset. Nora ja Miro saivat nyt nelosrokotteen ja raivotautirokotteen, Pyry vain raivon. Nora-isomummille laitettiin vielä sirukin (entinen merkintä on tatuointi) ja Nora sai myös ihan oman passin niin kuin Pyrylläkin jo on.

Nelosrokote ja rabies annettiin samalla kertaa kuten aina aikaisemminkin ja vielä samassa ruiskussa - eli  vain yksi piikki riitti. Nykyisin suositellaan rokotteiden antamista eri aikaan mahdollisen allergisen reaktion vuoksi. Meillä ole ollut koskaan mitään ongelmia - ja melko harvinainenhan tuo reaktio taitaa olla muillakin koirilla. Rekatiohan ei tule rokotteiden yhdistelmästä vaan jommasta kummasta aineesta ja kun ne annetaan erikseen, on helpompi selvittää kummasta aineesta reaktio tuli. Rokotuksten jälkeen on kuitenkin hyvä viipyä lääkärillä vielä jonkin aikaa, jos jotain oireita ilmeneekin.

Esittelin eläinlääkäri Raimo Kekkoselle myös Miron täysin näpyttömän nahkan, joka on nyt viimeiset 9 kuukautta ollut täysin kunnossa oikealla ruokavaliolla ja kaikkein pienimmällä kortisoniannoksella. Miro testattiin aikoinaan Ouluvetissä ja ruokavaliota muutettiin sopivaksi. Nyt voi kortisoniannosta vähentää tästäkin. Miron allergia on ollut pahimmillaan juuri keväisin kun kasvit alkavat vihertää ja myöhemmin syksyllä kun ne alkavat lakastua ja niihin tulee homeita yms. Myös kosteus on pahasta Mirolle. Mutta nyt nahkakin on paksumpaa, eikä niin karvatonta ja ohutta kuin aikaisemmin. Miro pääsee varmaan syksyllä myös jahtiin niin kuin viime syksynäkin. Pitää vaan muistaa hoitaa ja suojata iho Ceridalilla ja ajoliivillä.

Kaikkein koirien sydämet kuunneltiin ja kunto tarkastettiin ja kaikki oli niinkuin pitääkin! On se vaan mukava tuo meidän lääkäri Raimo Kekkonen, kun ei yhtään ihmettele noita mäykkyjä! Hänellä itselläänkin on nimittäin mäyräkoira.... Miro oli menomatkan autossa aivan villinä ja riepoi makuualustaa, joten taas kysyttiin niitä rauhoittavia.... Mutta ovat kuulemma aivan NORMAALEJA mäyräkoiria! :)

Avainsanat: terveys, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Nora, Rowanberrie´s Feenix, Miro, Semilain Omar

Mamma-Nuukkis vauhdissa

Perjantai 27.4.2012 klo 15.11 - Marja J

Nora on kyllä tosi virkku! Vaikka tänäänkin on ollut sateinen ja tympeä "koiranilma", mummi on viihtynyt pitkät tovit pihalla - kaivelee varmaan hiipuvista hangista sinne uponneita naminappuloita. Sisääntulo on yleensä vauhdikas: Nora juoksee kuin pyörremyrsky pitkin olohuonetta ja kuivaa näyttävästi tassunsa - jopa pyynnöstä!

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Nora ja Miro trimmattavina

Torstai 5.4.2012 klo 14.58 - Marja J

Noran olin trimmannut kunnolla viimeksi aivan lokakuun alussa ja välillä siistynyt päätä, jalkoja ja poistanut kuollutta karvaa rungosta. Myös Noran niinkuin muittenkin korvia olen koittanut siistiä usein ja nyppiä karvat myös korvakäytävästä. Mamma-Nora olikin pysynyt siistinä melko pitkään, mutta nyt näytti siltä kuin turkki olisi räjähtänyt karvapalloksi.

Miron olin valokuvista muistellen trimmannut kunnolla viimeksi yli vuosi sitten. Mironkin päätä ja tassuja olen välillä siistinyt, mutta kroppa on jäänyt nyppimättä. Miron turkki on allergian vuoksi ohutta, hapsuista ja pehmyttä, pohjavilla olematonta ja ihokin herkistynyt.

Pyryä siistin muutama viikko sitten, kun olimme menossa pojan kanssa valokuvaamoon (kuvat julkaistaan myöhemmin). Pyryn turkki on paljon helppohoitoisempi kuin Noran ja Miron, kasvaa nopeasti ja on melko siistissä kunnossa koko ajan.

Pyryn Ani-siskon (Joenpenkan Anni-Ainokainen) emäntä, viime vuoden lopulla trimmaajaksi valmistunut Kastehelmi Kakko, teki Pyrylle marraskuussa viime vuonna pojan ensimmäisen oikean trimmauksen. Kastehelmi kävi meillä kotona trimmaamassa nyt myös Noran ja Miron. Molemmat ovat aikaisemminkin käyneet oikealla trimmaajalla, mutta siitä on kulunut jo monta vuotta.

Onnistunutta näyttelytrimmausta varten tarvitaan aikaa ja useampi trimmauskerta, sillä ensin on tehtävä hyvät pohjatyöt turkin kanssa ja loppusilaus annetaan viimeiseksi. Koiran turkin voi pitää myös koko ajan siistinä ja näyttelyvalmiudessa rullaamalla turkista vanhat karvat säännällisesti vähintään parin viikon välein.

Olipa mukava seurata vieressä ja katsoa, miten nopeasti ja hyvin homma ammattilaiselta hoituu! Mirokin jaksoi olla tosi hienosti, vaikka vähän pelkäsikin konetta.

Suosittelen kyllä osaavan trimmaajan käyttämistä varsinkin kun on kyseessä pentukoiran ensimmäinen trimmaus tai näyttelytrimmaus. Ammattilainen, joka itse tuntee rodun, osaa trimmauksen avulla tuoda koirasta esiin juuri ne parhaat puolet. Ammattilaiselta saa myös hyviä neuvoja ja vinkkejä koiran muuhun hoitoon liittyvissä asioissa.

Kiinnostuneet voivat kysellä minulta Kastehelmen yhteystietoja.

Lisää trimmausasiaa

Suurkiitokset taas Kastehelmi - taidamme tarvita palveluitasi myöhemminkin!

trimmaus_3.4_1.jpg

Työskentelytila tehtiin pesuhuoneeseen.

trimmaus_3.4_2.jpg

Nora käsittelyssä.

trimmaus_3.4_3.jpg

Nora valmiina.

trimmaus_3.4_4.jpg

Miroa asetellaan kuvausta varten.

Avainsanat: trimmaus, Nora, Rowanberrie´s Feenix, Miro, Semilain Omar

Nora täyttää 9 vuotta!

Maanantai 5.3.2012 klo 10.30 - Marja J

9_vee.jpg

Meidän iki-ihana teräsmummo Nora täyttää tänään 9 vuotta!

Nora on säilyttänyt pirtsakan luonteensa ja koittaa kovasti pitää poikia Miroa ja Pyryä järjestyksessä. Nora keksii pihalla monenlaista tekemistä ja viihtyisi siellä vaikka koko päivän myyriä jahtaamassa ja mamman heittämiä namuja etsimässä.

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Nora kävi terveystarkastuksessa

Perjantai 30.12.2011 klo 11.13 - Marja J

Kävimme eilen Akuutissa Noran kanssa terveystarkastuksessa. Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho korvaa 7.7.2011 - 31.12.2012 kokonaan kerholaisten 8-10-vuotiaitten mäyräkoirien silmätarkastukset. Tavoitteena on, että mahdolliset vanhemmalla iällä puhjenneet silmäsairaudet saataisiin selville. Norahan on jo mummi - ikää 8 vuotta ja 10 kuukautta.

Noran silmät olivat aivan terveet, eikä Akuutin Kaisa Wickströmillä ollut mitään huomautettavaa. Myös Noran lihaskunto todettiin erinomaiseksi. Halusin kuunteluttaa tarkemmin myös Noran sydämen ja sekin oli aivan kunnossa. Noran Feksu-veli menehtyi viime kesäkuussa sydämen vajaatoimintaan rankan ajopäivän jälkeen. Feksu oli karannut perheen mökillä tosi helteisenä päivänä ja viipynyt ajoreissullaan kuusi tuntia. Feksu oli ottanut reissullaan todennäköisesti yhteen myös supin kanssa. Helle ja kova rasitus olivat liikaa, eivätkä lääkkeet kerinneet vaikuttaa. Kuten Norakin Feksu oli sinnikäs ja riistaverinen ajuri, joka ei hevillä jättänyt hommiaan kesken.

Suosittelen terveystarkastuksia kaikille kasvateille, sillä tiedot ovat tärkeitä jalostustyössä.

Nora_28.12.2011.jpg

Nora pötköttää sängyllä trimmaushetken jälkeen. Noran turkki on trimmattu pohjavillalle lokakuun alussa ja nyt se on todella hyvä. Päätä, korvia ja tassujen karvoja vähän siistittiin.

Tallenna

Avainsanat: terveys, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Noran palkinto tuli tänään

Perjantai 13.5.2011 klo 11.42 - Marja J

Noran_kj_palkinto.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen Mäyräkoiraliiton kevätkokouksessaan Noralle myöntämä pronssinen käyttöjalostuspalkinto tuli tänään!

Tässä lainaus liiton sivuilta:

Palkinnon tarkoitus on edistää hyvän ulkomuodon omaavien, metsästysominaisuuksiltaan korkealuokkaisten mäyräkoirien jalostustyötä. Palkinto annetaan koirille, jotka ovat osoittaneet periyttävänsä yllämainittuja ominaisuuksia.

Palkinto jaetaan kultaisena, hopeisena tai pronssisena. Koiralle anotaan aina sen jälkeläisten saavuttamien tulosten edellyttämää korkeinta mahdollista palkintoa.

Kiitokset kuuluvat myös Noran jälkeläisille Pyrylle, Emmalla ja Nellille, joiden ansioilla Noralle palkinto myönnettiin!

 

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Noralle käyttöjalostuspalkinto

Sunnuntai 10.4.2011 klo 11.25 - Marja J

nora_onnittelee_2009.jpg

Suomen Mäyräkoiraliitto on myöntänyt meidän Noralle (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix) pronssisen käyttöjalostuspalkinnon.

Nora sai palkinnon jälkeläistensä Emman (Joenpenkan Ehtoisa-Emma), Nellin (Joenpenkan Eloisa-Ella) ja Pyryn (FI KVA-L Joenpenkan Aito-Artturi) koe- ja näyttelytulosten perusteella.

Lämpimät kiitokset kuuluvat Emman ja Nellin kotiväelle sekä tietysti myös Hannulle aktiivisuudesta mäyräkoiraharrastuksissa!

Kiitokset Noralle - jatka samaan malliin yhtä vauhdikkaasti kuin tähänkin asti!

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Onnea Noralle!

Lauantai 5.3.2011 klo 10.43 - Marja J

nora_8_vuotta_5.3.2011_1_medium.jpg

 

Nora (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix) täyttää tänään 8 vuotta!

Joenpenkan väki: Marja, Hannu sekä Miro ja Pyry onnittelevat

 

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Mama Nuukkis jahdissa

Tiistai 7.9.2010 klo 12.38 - Marja J

Nora on jahdannut koko kesän pihalla kaikenlaista liikkuvaa: räksiä ja muita pikkulintuja, päästäisiä, myyriä - ja sammakoita! Nora on halunnut reissuilleen heti aamusta ja jopa ennen aamupalaa. Sadekaan ei ole haitannut mamman hommia.

Ja sammakoita ainakin on riittänyt tänä kesänä. Eilen oli taas kova jahti. Heinikko heilui ja haukku raikasi. Nora pomppi kuin jänis heinikossa sammokon perässä. Nyt kohteena olikin aikamoinen köriläs. Pelastin sen Noran hampaista ja heitin sen aidan toiselle puolelle. Illalla sammakko olikin virkistynyt ja hyppinyt jonnekin piiloon - hyvä näin.

nora_ja_sammakko__6.9_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noralla on sellainen ilme, että "kato mitä löysin, etkä kyllä ota sitä multa!"

nora_ja_sammakko__6.9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä paisti mahapuoli ylöspäin.

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Vanhemmat kirjoitukset »