Nora ja Miro trimmattavina

Share |

Torstai 5.4.2012 klo 14:58 - Marja J


Noran olin trimmannut kunnolla viimeksi aivan lokakuun alussa ja välillä siistynyt päätä, jalkoja ja poistanut kuollutta karvaa rungosta. Myös Noran niinkuin muittenkin korvia olen koittanut siistiä usein ja nyppiä karvat myös korvakäytävästä. Mamma-Nora olikin pysynyt siistinä melko pitkään, mutta nyt näytti siltä kuin turkki olisi räjähtänyt karvapalloksi.

Miron olin valokuvista muistellen trimmannut kunnolla viimeksi yli vuosi sitten. Mironkin päätä ja tassuja olen välillä siistinyt, mutta kroppa on jäänyt nyppimättä. Miron turkki on allergian vuoksi ohutta, hapsuista ja pehmyttä, pohjavilla olematonta ja ihokin herkistynyt.

Pyryä siistin muutama viikko sitten, kun olimme menossa pojan kanssa valokuvaamoon (kuvat julkaistaan myöhemmin). Pyryn turkki on paljon helppohoitoisempi kuin Noran ja Miron, kasvaa nopeasti ja on melko siistissä kunnossa koko ajan.

Pyryn Ani-siskon (Joenpenkan Anni-Ainokainen) emäntä, viime vuoden lopulla trimmaajaksi valmistunut Kastehelmi Kakko, teki Pyrylle marraskuussa viime vuonna pojan ensimmäisen oikean trimmauksen. Kastehelmi kävi meillä kotona trimmaamassa nyt myös Noran ja Miron. Molemmat ovat aikaisemminkin käyneet oikealla trimmaajalla, mutta siitä on kulunut jo monta vuotta.

Onnistunutta näyttelytrimmausta varten tarvitaan aikaa ja useampi trimmauskerta, sillä ensin on tehtävä hyvät pohjatyöt turkin kanssa ja loppusilaus annetaan viimeiseksi. Koiran turkin voi pitää myös koko ajan siistinä ja näyttelyvalmiudessa rullaamalla turkista vanhat karvat säännällisesti vähintään parin viikon välein.

Olipa mukava seurata vieressä ja katsoa, miten nopeasti ja hyvin homma ammattilaiselta hoituu! Mirokin jaksoi olla tosi hienosti, vaikka vähän pelkäsikin konetta.

Suosittelen kyllä osaavan trimmaajan käyttämistä varsinkin kun on kyseessä pentukoiran ensimmäinen trimmaus tai näyttelytrimmaus. Ammattilainen, joka itse tuntee rodun, osaa trimmauksen avulla tuoda koirasta esiin juuri ne parhaat puolet. Ammattilaiselta saa myös hyviä neuvoja ja vinkkejä koiran muuhun hoitoon liittyvissä asioissa.

Kiinnostuneet voivat kysellä minulta Kastehelmen yhteystietoja.

Lisää trimmausasiaa

Suurkiitokset taas Kastehelmi - taidamme tarvita palveluitasi myöhemminkin!

trimmaus_3.4_1.jpg

Työskentelytila tehtiin pesuhuoneeseen.

trimmaus_3.4_2.jpg

Nora käsittelyssä.

trimmaus_3.4_3.jpg

Nora valmiina.

trimmaus_3.4_4.jpg

Miroa asetellaan kuvausta varten.

Avainsanat: trimmaus, Nora, Rowanberrie´s Feenix, Miro, Semilain Omar


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini