Noralle SML:n hopeinen käyttöjalostuspalkinto

Share |

Keskiviikko 3.7.2013 - Marja J


nora_10_v_2013_2.jpg

Noralle (FI KVA-L Rowanberrie´s Feenix) on myönnetty Suomen Mäyräkoiraliiton kevätliittokokouksessa hopeinen käyttöjalostuspalkinto. Pronssisen Nora sai vuonna 2011.

Palkinnon tarkoitus on edistää hyvän ulkomuodon omaavien, metsästysominaisuuksiltaan korkealuokkaisten mäyräkoirien jalostustyötä.

Palkinto annetaan koirille, jotka ovat osoittaneet periyttävänsä yllämainittuja ominaisuuksia. Palkinto myönnetään koiran jälkeläisten koe- ja näyttelytulosten perusteella ja pisteisiin lasketaan parhaat tulokset vain yhdestä koemuodosta. Koiralla pitää olla sekä näyttely- että koetulos.

Noralla on kaksi pentuetta - Joenpenkan A-pentue s. 2007 (isä: V-05 V-07 Freunds Kaneelboom) ja E-pentue s. 2009 (isä: FIN KVA-A SE KVA-A M-07 Krogvikens Castor). Jälkeläisillä on 5 valionarvoa: 3 x FI KVA-L, yksi FI JVA ja SE JVA. Lisäksi jälkeläisillä on tuloksia LUT-, MÄAJ-, MEJÄ- ja VAHI-kokeista sekä erinomaisia näyttelytuloksia. Eli jälkeläisillä on näyttöä monipuolisista käyttöominaisuuksista.

Nora itse on luolavalio ja koetuloksia on lisäksi MEJÄ-kokeesta 2 x AVO1 sekä näyttelystä serti.

noran_palkinto_2013.jpg

Palkinto tuli postissa Noralle 3.7.2013

Kiitokset Noran käyttöjalostuspalkinnosta kuuluvat jälkeläisten omistajille, jotka ovat vieneet koiriaan rodunomaisiin kokeisiin ja näyttelyihin!

Suomen Mäyräkoiraliitto: Käyttöjalostuspalkinto

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix, jalostus, käyttöjalostuspalkinto