Noralle SML:n hopeinen käyttöjalostuspalkinto

Share |

Keskiviikko 3.7.2013 - Marja J


nora_10_v_2013_2.jpg

Noralle (FI KVA-L Rowanberrie´s Feenix) on myönnetty Suomen Mäyräkoiraliiton kevätliittokokouksessa hopeinen käyttöjalostuspalkinto. Pronssisen Nora sai vuonna 2011.

Palkinnon tarkoitus on edistää hyvän ulkomuodon omaavien, metsästysominaisuuksiltaan korkealuokkaisten mäyräkoirien jalostustyötä.

Palkinto annetaan koirille, jotka ovat osoittaneet periyttävänsä yllämainittuja ominaisuuksia. Palkinto myönnetään koiran jälkeläisten koe- ja näyttelytulosten perusteella ja pisteisiin lasketaan parhaat tulokset vain yhdestä koemuodosta. Koiralla pitää olla sekä näyttely- että koetulos.

Noralla on kaksi pentuetta - Joenpenkan A-pentue s. 2007 (isä: V-05 V-07 Freunds Kaneelboom) ja E-pentue s. 2009 (isä: FIN KVA-A SE KVA-A M-07 Krogvikens Castor). Jälkeläisillä on 5 valionarvoa: 3 x FI KVA-L, yksi FI JVA ja SE JVA. Lisäksi jälkeläisillä on tuloksia LUT-, MÄAJ-, MEJÄ- ja VAHI-kokeista sekä erinomaisia näyttelytuloksia. Eli jälkeläisillä on näyttöä monipuolisista käyttöominaisuuksista.

Nora itse on luolavalio ja koetuloksia on lisäksi MEJÄ-kokeesta 2 x AVO1 sekä näyttelystä serti.

noran_palkinto_2013.jpg

Palkinto tuli postissa Noralle 3.7.2013

Kiitokset Noran käyttöjalostuspalkinnosta kuuluvat jälkeläisten omistajille, jotka ovat vieneet koiriaan rodunomaisiin kokeisiin ja näyttelyihin!

Suomen Mäyräkoiraliitto: Käyttöjalostuspalkinto

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix


Kommentit

29.4.2013 16:14  Marja-Leena

Paljon onnea teille, sekä Noralle. Onhan se jo kuvassakin upean kaunis naaras, hyvää vappua tässä myös samalla, M-L ja Ossi-mäyris.

29.4.2013 18:46  Marja J

Kiitokset onnitteluista!

Suurimmat kiitokset kuuluvat kyllä Noran pentujen omistajille, jotka ovat käyneet testauttamassa koiriensa taipumuksia kokeissa ja ulkomuotoa näyttelyissä.

Nora on ihana tyttö, pirtsakka isomummo ja toivottavasti vielä pitkään hyvässä kunnossa niin kuin nyt.

Sinäkin kirjoitit blogissasi noista ikävistä irtokoirista ja vakavista hyökkäyksistä.

Koiranpäivänä itseäni ilahdutti kovasti Oulun kaupungin julkaisema Koiruuksia-opas, jossa tepasteli piirroskuvissa vieläpä mäyräkoira.

Ouluhan on nyt laaja ja iso kaupunki ja maaseutuakin paljon ympärillä, joten oli todella hyvä että oppaassa oli huomioitu myös metsästyslain määräykset koirien pidossa.

Eli maallakaan ei koiraa saa pitää irti kuin omassa pihassa ja sielläkin hallinnassa ja niin että se siellä myös pysyy, eikä lähde tielle ihmisten ja toisten koirien perään.

Tässä linkki esitteeseen: http://www.ouka.fi/c/document_library/get_file?uuid=f4d25054-e8ad-4fc9-a239-55c13b918ca0&groupId=64417

Aurinkoista ja mukavaa vappua teille Ossin kanssa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini