Nora kävi terveystarkastuksessa

Share |

Perjantai 30.12.2011 klo 11.13 - Marja J


Kävimme eilen Akuutissa Noran kanssa terveystarkastuksessa. Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho korvaa 7.7.2011 - 31.12.2012 kokonaan kerholaisten 8-10-vuotiaitten mäyräkoirien silmätarkastukset. Tavoitteena on, että mahdolliset vanhemmalla iällä puhjenneet silmäsairaudet saataisiin selville. Norahan on jo mummi - ikää 8 vuotta ja 10 kuukautta.

Noran silmät olivat aivan terveet, eikä Akuutin Kaisa Wickströmillä ollut mitään huomautettavaa. Myös Noran lihaskunto todettiin erinomaiseksi. Halusin kuunteluttaa tarkemmin myös Noran sydämen ja sekin oli aivan kunnossa. Noran Feksu-veli menehtyi viime kesäkuussa sydämen vajaatoimintaan rankan ajopäivän jälkeen. Feksu oli karannut perheen mökillä tosi helteisenä päivänä ja viipynyt ajoreissullaan kuusi tuntia. Feksu oli ottanut reissullaan todennäköisesti yhteen myös supin kanssa. Helle ja kova rasitus olivat liikaa, eivätkä lääkkeet kerinneet vaikuttaa. Kuten Norakin Feksu oli sinnikäs ja riistaverinen ajuri, joka ei hevillä jättänyt hommiaan kesken.

Suosittelen terveystarkastuksia kaikille kasvateille, sillä tiedot ovat tärkeitä jalostustyössä.

Nora_28.12.2011.jpg

Nora pötköttää sängyllä trimmaushetken jälkeen. Noran turkki on trimmattu pohjavillalle lokakuun alussa ja nyt se on todella hyvä. Päätä, korvia ja tassujen karvoja vähän siistittiin.

Tallenna

Avainsanat: terveys, Nora, Rowanberrie´s Feenix