Joenpenkkalaiset jälkikokeissa

Share |

Sunnuntai 12.6.2011 klo 14:01 - Marja J


Joenpenkan jälkikasvu Nelli, Emma ja Pyry ovat käyneet taas nuuskuttelemassa kokeissa, mutta tällä kertaa kukaan ei saanut tulosta - tuoreet pienen ja vähän isomman riistan jäljet veivät kokeissa voiton vanhasta verijäljestä.

Nelli oli ensimmäisessä jälkikokeessaan Rovaniemellä, mutta matkanteko tyssäsi melko alkumatkasta, kun Nelli lähti nuuskuttelemaan tuoreemmille jäljille ja oli sitten aloittanut ilmeisesti myös myyräjahdin. Mutta homma jatkuu Nellilä ja Riikalla ja ehkäpä Nelli pääsee vielä tositoimiin jäljittämään haavakkojakin!

Nellin koepöytäkirja

Emma ja Pyry kävivät eilen lauantaina Ristijärvellä toisissa VAHI-kokeissaan. Koko alkuviikon oli ollut todella raskas ja helteinen keli ja matkaan oli valmistauduttu viilentävin pyyhkein, kylmin juomin ja koirien nestetytys oli aloitettu hyvissä ajoin ennen kokeita. Helteen vuoksi kokeen aloitusaikaakin siirrettiin tunnilla aikaisemmaksi, mutta onneksi sää kisapaikalla oli lauantaiaamuna jo viilentynyt.

Jäljet olivat todella riistarikkaassa maastossa niinkuin kuuluukin, niinpä molemmat koirat harhautuivat jäljellään tuoreiden hirven jälkien perään. Emmalla matka päättyi jo tuomariosuudella ensimmäisen makauksen jälkeen.

Emman koepöytäkirja

Pyry pääsi kokeessaan pidemmälle ja matkanteko loppui vasta kolmannen osuuuden lopussa. Pyryn alkumatka oli tosi lupaava. Tuomarikin oli ollut varma, että tämä koira pääsee loppuun asti ja saa hyväksytyn. Tuomariosuuden arvosteltavat kohdat: lähtö, jäljestämishalukkuus, jäljestämisvarmuus, etenevyys, kulmauksien, makausten ja katkojen selvittäminen oli Pyryn työskentelyssä erinomaista. Jäljen alkukin oli löytynyt heti ilman ylityksiä ja etsimistä ja jäljestäminen oli ollut varmaa ja tarkkaa.

Kolmannen osuuden lopussa vastaan olivat tulleen tuoreet hirven jäljet ja Pyry oli jäänyt pyörimään kulmalle. Etsimisestä huolimatta jäljen uutta alkua ei ollut löytynyt ja tunnin koeaikakin alkoi olla lopuillaan, joten Hannu keskeytti kokeen.

Pyryn koepöytäkirja

Kokeen järjestäjinä olivat Kainuun Hirvikoirayhdistys ja Pihlajavaaran Erä. Lämmin kiitos järjestäjille hienosta koepäivästä ja hyvistä järjestelyistä! Homma jatkuu Emmalla ja Pyrylläkin ja saattaapa hyvinkin olla, että molemmat vielä osallistuvat kokeeseen Ristijärvellä. :)

Tässä on esimerkki VAHI-jäljestä. Jäljen pituus on 1200 - 1500 m ja jäljen kaikki 5 osuutta voivat olla erimittaisia. Kaavio on viitteellinen ja luonnossa jälki voi olla hyvinkin erinäköinen riippuen jäljen suunnasta, kaarroksista, maastosta ja teistä.

 

Avainsanat: VAHI, MEJÄ, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi


Kommentit

14.6.2011 22:03  Jimi, Jone, Jasu ja Ellu

Harmi, mutta kokeesta tuli ainakin kokemusta. Tuosta on hyvä jatkaa.

Teille on haaste blogissamme :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini