Ihanat tyttäret Joenpenkalla!

Sunnuntai 26.2.2017 klo 17:05 - Marja J

Meillä on ollut viime aikoina aika hiljaista ja rauhallista Joenpenkan Wanhan Emännän Noran syyskuisen kuoleman jälkeen Pyryn kanssa, mutta onneksi ihanat kasvattitytöt ja Joenpenkan Musu-Miniä ovat käyneet meitä ilahduttamassa.

Roihu_3.jpg

Roihu oli meillä viikon vuodenvaihteessa ja tulipa niin Nora-mummon pentuajat mieleen Roihun kanssa.


Musu.jpg

Musu-Miniä oli meillä tammikuun lopulla viikonlopun yökylässä ja Musu pääsi taas leikkimään tutuilla leluilla. Musu testasi kaikki koirien lelut ennen pennuille antamista ja kaikki eivät läpäisseet näitä vaativia testejä. Nämä lelut olivat parhaimmat ja kestävimmät.

Iira.jpg

Helmikuun alussa Iira oli meillä viikon perinteisellä lomasella, kun kotiväki oli reissussa. Iira on ollut meillä pentukodissaan hoidossa aivan pikkupennusta asti muutaman kerran vuodessa. Viime kevät jäi väliin, kun meillä oli silloin omat pentuhommat Musun kanssa meneillään.

Tallenna

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Musu, CurlyCo Where Is My Fox, Roihu, Joenpenkan Oona-Onnenapila, Iira, Joenpenkan Ihana-Iira

Joenpenkkalaisten jahtikausi 2016 - 2017

Sunnuntai 26.2.2017 - Marja J

On aina mukava seurata miten mäyräkoira opettelee toimimaan metsällä, oppii käyttämään luontaisia taitojaan metsästystilanteessa ja toimimaan toivotulla tavalla riistan kanssa.

Yhteiset antoisat reissut koirien kanssa ovat tärkeitä, yhteistyö ja yhdessäolo oman koiran kanssa. Ei se saalis ole aina pääasia, vaikka onnistuneet osumatkin ilahduttavat.

Muitakin kiinnostavat erilaiset jahti- ja jäljestystarinat ja tapausselostukset kuvineen ovat edelleenkin toivottuja ja tervetulleita!

Lämmin kiitos kuvista ja jahtijutuista!

Joenpenkkalaisten vanhemmat jahtitarinat kaudelta 2013 - 2016 löytyvät nyt palkista ERÄJUTUT


Eetin (Joenpenkan Etevä-Eeti) viimeisimmät kuulumiset 19.2.2017

Eeti_sivu_2_2017.jpg


Todellinen metsästyksen Monitoimimäykky-Eeti on päässyt taas kauriita ajelemaan useaan kertaan ja kaatojakin on tullut. Supinpyynnissä Eeti on jatkanut entiseen tehokkaaseen tahtiin. Vanhemmalla iällä Eetiin on tullut entistä enemmän sitkeyttä ja pitkäjänteisyyttä, eikä ole harvinaista, että Eeti jaksaa puurtaa luolastossa jopa 10 tuntia. Ilman Eetin sitkeyttä, moni supi olisi kuulemma jäänyt kokonaan saamatta. Perheen toinen koira Eetiä paljon nuorempi Piitu pärjää kyllä jo hyvin mäyrän kanssa, mutta vielä ei sitkeys riitä niin pitkään puurtaa kuin Eetillä.

Eetillä on Tonin laskujen mukaan pyydetty nyt jo yli 100 supia ja koira on edelleen hyvässä iskussa ja fyysisessä kunnossa. Onneksi Toni on taitava ja kokenut luolapyynnissä ja osaa arvioida hyvin tilanteet myös koiran terveyden kannalta. Eeti on innokas ja taitava koira, joka ei turhaan anna revityttää itseään.

Kiitos taas mukavista terveisistä - Olette kyllä aivan loistava parivaljakko Toni ja Eeti!


O-veljesten Oivan ja Aatun jahtiuutisia

Oiva (Joenpenkan Innokas-Iikku) on osoittanut erinomaisia riistataipumuksia heti ensimmäisestä syksystään lähtien ja pojan kanssa onkin käyty paljon metsällä. Oivan Ville-isännältä tuli 18.9. jahtiuutisia ja kuva Oivan tämän syksyn neljännestä ammutusta jäniksestä.

Jahtivuosi on lähtenyt Oivalla taas hyvin vauhtiin! Onnistuneita metsäreissuja jatkossakin Oivalle ja jahtikavereille!

Oiva_syyskuu_2016.jpg

Myös Oivan veli Aatu (Joenpenkan Iso-Iiro) toimii hyvin metsällä niin ajossa kuin jälkitöissäkin. Aatun emännälltä Tiialta tuli kuva ja terveiset Aatun jälkihommista, missä Aatu oli jäljestänyt onnistuneesti osuman saaneen metsäkauriin.

Kiitokset terveisistä ja mukavaa ja puuhakasta jahtisyksyä myös Aatulle ja jahtikavereille!

Aatu_lokakuu_2016.JPG

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luolametsästys, Eeti, Joenpenkan Etevä-Eeti, jahtikausi 2016 - 2017, metsästys, ajometsästys, Oiva, Joenpenkan Innokas-Iikku, Aatu, Joenpenkan Iso-Iiro, ajometsästys, jäljestys

Pyry terveystarkastuksessa 3.1.2017

Tiistai 3.1.2017

Pyry_3.1.JPG

Pyry aivan ryytyneenä. Vertakin piti antaa, mutta tämä oli vasta kolmas kerta kun verta otettiin. Aikaisemmin on pistetty vain rabiesvasta-ainetestin ja Hannes Lohen geenitutkimuksen takia.

Pyry_3.1.2.JPG

Nyt voi jo ottaa rennommin!

Aamulla piti herätä tosi aikaisin, kun Pyrylle oli varattu terveystarkastusaika Evidensia Oulunportista. Mitään sen kummempaa ei ole ollut, mutta hyvähän se on välillä tutkia tarkemmin. Ikävä kyllä Pyrden piti olla syömättä 12 tuntia, joten odotettua aamupalaa ei herunut. Roihu-tyttö lähti mukaan tukihenkilöksi, kun on ollut meillä pikku lomasella.

Pyryllä todettiin heikko sydämen sivuääni, mikä oli kuulunut jo kesällä kun käytiin rokotuksilla. Todennäköisesti kysymyksessä on sydämen läppävika, endokardoosi, koska ikää jo on, ja sydänvaivaa on myös sukurasitteena ja se on myös tällä rodulle tyypillinen vaiva. Mitään oireita ei ole vielä ollut, joten tilannetta seuraillaan ihan rauhassa.

Anaaleissa on ollut muutama lievä tulehdus vuosia sitten, mutta nyt erite oli aivan normaalia ja rauhaset tyhjentyivät helposti. Pyryllä on ollut takaosassa vähän jäykkyyttä ja lääkäri epäili, että taustalla voi olla jo iän mukana tullutta rappeumaa ja kulumaoireita lonkissa. Pyry on jo nyt syönyt nivelvalmisteita ja rasvahappoja, joita annoin myös Noralle, mikä on varmaan osaltaan helpottanut tilannetta.

Pyryllä on satunnaisesti ollut myös närästysoireita ja lähinnä tyhjän mahan oireilua, joihin saatiin kokeeksi happosalpaajaa kuurina. Närästys on Pyryllä pysynyt hyvin hallinnassa ruokavaliolla ja illalla annettavalla piimälorauksella, maitohappobakteereilla ja kuitulisällä.

Veriarvoissa ei ollut mitään epänormaalia, vain toinen maksaentsyymeistä oli lievästi koholla, mikä voi johtua noista mahaoireista. Korvat olivat kunnossa, samoin hampaat erinomaisessa kunnossa, eikä hammaskiveä ollut kuin aivan vähän muutamassa poskihampaassa.

Eli Pyry-ukkeli on ikäisekseen oikein hyvässä kunnossa, ei mitään erityistä huomautettavaa tai huolen aihetta!

Tallenna

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyry, terveys, Joenpenkan Aito-Artturi

Jouluiloa Joenpenkalta!

Torstai 22.12.2016 klo 20:33 - Marja J

kortti_2016_2_kehys2.jpg

Jouluiloa ja hyvää uutta vuotta 2017!

Joenpenkan väki: Marja, Hannu ja Pyry

TallennaTallennaTallennaTallenna

2 kommenttia .

Empun jouluterveiset

Torstai 22.12.2016 klo 19:16 - Marja J

Mukavat joulunalusterveiset saatiin Empulta ja Esko isännältä! Emppu on Joenpenkan E-pentuja s. 23.3.2009.

Emppu muistuttaa kyllä kovasti syyskuussa kuollutta Nora-emäänsä - sama terhakka katse. Emppu on lupsakka mäyräkoiraherra mieliharrastuksena pitkät kävelylenkit isännän kanssa, ajohommat ja tietysti vastapainona vähän herkuttelua lepoa ja rentoa elämää.

Oikeaa mäyräkoiran elämää!


Kuvat: Esko Lämsä
EMPPU_Sorakasalla.jpg


EMPPU_Hirven_makuinen.jpg


EMPPU_Rennosti.jpg
TallennaTallennaTallennaTallenna

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Emppu, Joenpenkan Empivä-Emppu

Joenpenkkalaisten näyttelyvuosi 2016

Maanantai 19.12.2016 - Marja J

Tälle sivulle kootaan kaikki vuoden näyttelyuutiset niin virallisista näyttelyistä kuin mätsäreistäkin.

Jotta näyttelyarviostelut avautuisivat, kannattaa perehtyä hyvin mäyräkoiran rotumääritelmään, anatomiaan ja näyttelyterminologiaan.

Lisää tietoa näyttelyarvostelujen tulkintaan löytyy täältä.

Kiitokset harrastamisesta Joenpenkan kasvattien kanssa. Näyttelytulokset, kuvat ja arvostelut ovat tervetulleita kotisivuille!


Roihun_ruusukkeet_2016.JPG

ROIHU - Joenpenkan Oona-Onnenapila

Helsinki Voittaja, Puppy Show, Helsinki 10.12.2016

Tuomari: Helin Tenson

Pennut 7 - 9 kk

PEK PN1 KP VSP
Sopivat mittasuhteet ja raajaluusto. Hyvin kaunis pää, hyvät korvat, häntä, kulmaukset. Karkea turkki. Kauniit maatavoittavat liikkeet, ihana luonne.

Helsinki Winner, Puppy Show 11.12.2016

Tuomari: Marjo Nygård

Pennut 7 - 9 kk

PEK PN1 KP VSP
Touhukkaasti esiintyvä narttupentu. Riittävän pitkä pää. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kallo. Riittävä eturinta. Olkavarsi saisi olla viistompi, muuten OK kulmaukset. Riittävän pitkä rintakehä. Hyvä luusto. Hieman liukas karva. Reippaat liikkeet. Hivenen korkea häntä liikkeessä.

Meillä oli mukava reissu messariin ja myös Roihun "isoveli" englanninspringerspanieli Kessu esiintyi molempina päivinä. Suurkiitokset Kastehelmi Roihun treenaamisesta ja handlaamisesta näyttelyssä, meni kyllä hienosti! Kepo Harrille kiitokset turvallisesta kyydistä mennen tullen.


Siikajoki, pentunäyttely 10.9.2016

Tuomari: Anita Al-Bachy

Pennut 5 - alle 7 kk

ROIHU_Siikajoki_10.9_3.jpg

ROIHU - Joenpenkan Oona-Onnenapila

 • PN1 KP ROP RYP2

5 kk erinomaisella asenteella esiintyvä kaunislinjainen narttupentu. Hyvä purenta. Oik. päänlinjat. Vielä hieman korkea kallo. Tummat silmät. Hyvät korvat. Riittävä kaula. Hyvä säkä ja selkä. Hyvän muotoinen ja pituinen rintakehä. Lupaava köli. Hyvä luustoiset oik. kulmautuneet raajat. Hieman ylöskiinnittynyt häntä. Vielä pentulöysät etuliikkeet. Oik. karvanlaatu.

POKE - Joenpenkan Orvo-Onnenkäpälä

 • PU1

7 kk (huom. kirjoitusvirhe!) vanha, vahva, vilkas pentu. Oik. päänlinjat, hyvä purenta, tummat silmät, hyvät korvat. Sopiva kaula. Hyvä säkä. Selkä voisi olla tiiviimpi. Oik. rintakehän pituus ja syvyys. Erinomainen köli. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvät käpälät. Hyvä häntä myös liikkeessä. Liikkuu hyvällä askelmitalla. Pennun tulisi olla tiiviimmässä ja kuivemmassa kunnossa, jotta selkälinja tiivistyisi. Hyvä karvanlaatu.


OSSI - Joenpenkan Otra-Onnenpoika

 • PU2

5 kk, oik. päänlinjat. Hyvä purenta, vahvat hampaat. Tummat silmät. Hyvät korvat. Hyvä kaula, säkä ja  selkä. Aavistuksen lyhyt rintakehä. Lupaava köli. Vahva luusto. Sääri voisi olla pidempi. Hyvät käpälät. Hyvä häntä myös liikkeessä. Erinomainen karvankarkeus. Liikkuu yhdenmukaisesti sopivalla askelpituudella.

Pennut olivat täyttäneet 5 kuukautta vain pari päivää aikaisemmin, mutta kaikki olivat ehtineet jo treenata kehäkäyttäytymistä, pöydällä seisomista ja hampaiden näyttämistä. Osa oli ehtinyt käymään jo näyttelyharjoituksissakin ja kehäjuttuja treenattiin vähän myös pienimuotoisessa pentutapaamisessa Joenpenkalla. Kaikki olivat pentumaisen vallattomia ja tuomari kiinnosti ehkä enemmän kuin nätisti seisominen pöydällä. Esiintyminen meni kuitenkin tosi mallikkasti vasta-alkajilta ja arvostelut olivat erittäin hyvät.

Tästä on tosi mukava jatkaa harrastamista! Lämpimät onnittelut ja kiitokset pentujen omistajille Kastehelmelle, Mirkalle ja Marialle!


ELMERI - Joenpenkan Iskevä-Ippo

KV Rovaniemi, 18.6.2016, EEROLA PÄIVI

 • VAL EH VAK2
TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tulokset, vuosi 2016, näyttelyt, Joenpenkan Iskevä-Ippo, Elmeri, Roihu, Poke, Ossi, Joenpenkan Oona-Onnenapila, Joenpenkan Otra-Onnenpoika, Joenpenkan Orvo-Onnenkäpälä

Täällä taas pitkästä aikaa!

Perjantai 25.11.2016 - Marja J

Riitu_Elli_Roihu_Ossi_Poke_ja_Jysy.jpg


Työntäyteinen ja mukavan hulinan täyttämä pentukevät on mennyt. Mutta niin on mennyt vauhdilla myös kesä ja syksykin ja talvea tässä kovasti odotellaan. Joenpenkan kotisivujen päivittäminen on valitettavasti jäänyt vähäksi aikaa, mutta nyt siihen tulee muutos ja aion olla ahkerammin myös täällä kotisivujen puolella.

Kotisivut pitääkin laittaa nyt ihan uuteen malliin, poistaa kaikki vanhentuneet asiat, päivittää sivuja ja miettiä myös uusia painotuksia ja julkaisutapoja. Näyttää siltä, että keskustelu ja kiinnostus on siirtynyt pitkälti someen, jossa on helppo ja nopea jakaa uutisia ja kuvia, helpompi reagoida ja vaihtaa ajatuksia. Joenpenkan sivuilla on kuitenkin päivittäin paljon kävijöitä ja haluan pitää myös nämä sivut tuoreena ja kinnostavina, vaikka sivujen päivitys onkin facebookia työläämpää.

Facebookissa Joenpenkan ryhmässä
(suljettu ryhmä, johon voi halutessaan jättää liittymispyynnön) on kuitenkin elävä ryhmä ja ajantasainen ilmoitustaulu, täynnä mukavia terveisiä Joenpenkan kasvateista ja varsinkin viimeisimmistä O-pennuista. Myös omalla seinällä facebookissa on paljon julkisia päivityksiä pentukevään ajalta. Sielläkin voi käydä kurkkimassa.

Tässä vielä Joenpenkan kauan ja hartaasti suunniteltu ihana Onnenpentue, Musun ja Pyryn jälkikasvu virallisine nimineen ja kutsumanimineen.
 • Orvo-Onnenkäpälä - POKE
 • Otra-Onnenpoika - OSSI
 • Otso-Onnentassu - JYSY
 • Okra-Onnenkäpy - RIITU
 • Oona-Onnenapila - ROIHU
 • Opri-Onnentyttö - ELLI

Kaikki pennut Joenpenkan O-kuusikosta saivat parhaat mahdolliset, mukavat, innostuneet, rakastavat ja huolehtivat perheet ja kodit. Kysyntää oli ihan kiitettävästi, eivätkä kaikki kinnostuneet valitettavasti saaneet meiltä pentua. Kolme pennuista Roihu, Ossi ja Poke jäivät tänne pohjoiseen. Roihu ja Poke asuvat Kiimingissä ja Ossi Kempeleessä. Jysy muutti Kiuruvedelle, Riitu Kuopioon ja Elli Jyväskylään.

Musu ja Riitu olivat meillä pisimpään, kun Musu vietti meillä vielä kolme ylimääräistä viikkoa ja Riitu sai viettää laatuaikaa kahdestaan emänsä kanssa. Pentuaikojen jälkeen ollaan keritty rehvatakin muutaman kerran pentukotona eri kokoonpanoissa. Roihun, Ossin ja Poken kanssa treenattiin hieman näyttelyjuttuja ja kolmikolle tehtiin myös pienet verijäljet. Riitu poikkesi meillä ja Ossikin tuli meille siskoa tapaamaan.

Pennut ovat ehtineet jo vaikka mitä! Innokkaat omistajat ovat treenanneet pentujen kanssa koirakoulussa, näyttelyharjoituksissa, pennuille on tehty verijälkiä ja osa on päässyt jo metsällekin ihan oikeisiin hommiin. Ja lupaavia uutisia on sieltäkin tullut. Roihun, Ossin ja Poken kanssa pyörähdettiin Siikajoen pentunäyttelyssä ja kolmikolla meni tosi hienosti. Joenpenkan ryhmään on saatu tosi mukavia kuvia, videoita ja tarinoita pennuista ja omistajilta on tullut mukavia terveisiä pennuista. Ossilla on omat facebooksivutkin ja siellä on mukavaa luettavaa Ossin hommista.

Valokuvaamo Skopixin Seppo Kolehmainen sai aikaan upean yhteiskuvan villistä Joenpenkan Onnenkuusikosta. Kuvassa vasemmalta: Riitu, Elli, Roihu, Ossi, Poke ja Jysy. Kuusikko söpöilee myös Skopixin uusien toimitilojen seinällä. Käykääpä kurkkaamassa Skopixin facebooksivuilla!
TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: O-pentue

Joenpenkan Wanha Emäntä Nora 5.3.2003 - 20.9.2016

Keskiviikko 21.9.2016 klo 9:50 - Marja J

Nora.jpg

Elämäni koira Joenpenkan Wanha Emäntä Nora (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix s. 5.3.2003) nukahti ikiuneen kotonaan Joenpenkalla tiistaiyönä 20.9., päivän ensimmäisillä minuuteilla.

Vietimme maanantaina mukavan ja aurinkoisen päivän ja Nora nuuskutteli pihassa myyriä entiseen tapaan. Kannoin sen välillä sisälle, että mummeli ei uuvuttaisi itseään ihan loppuun, sinnikäs ja innostunut kun oli kaikessa mitä teki.  Alkuillasta viimeisellä pihalenkillä näin Noran istuvan puun alla ja katselevan pihaa ihan kuin se olisi jättämässä meille jäähyväisiä.

Nora oli saanut alkukesästä lääkityksen sydämen vajaatoimintaan ja sydän oli kovilla, koska Nora ei malttanut ottaa rauhallisemmin vaan paineli täysillä loppuun asti. Illansuussa Noran olo alkoi selvästi huonontua ja sen kunto romahti iltaan mennessä täysin. Nora ei pahemmin sairastanut yli 13-vuotisen elämänsä aikana, ei ainakaan näyttänyt kipujaan.

Nyt mummelilla oli jo paha olla ja sen huomasi. Soitin päivystykseen ja annoin ohjeiden mukaan lisää lääkettä.  Noran sydän ei enää jaksanut ja sydämenlyönnit tulivat täyteen vähän puolenyön jälkeen. Rakkaat olivat vierellä, kun Nora-mummeli nukahti ikiuneen. Sain silitellä rakkaan Noran rauhassa sen viimeiselle matkalleen. Olin jo yrittänyt valmistautua tähän eron hetkeen viimeisten viikkojen aikana, mutta silti se tuli aivan liian äkkiä ja odottamatta.

Nyt on suunnaton suru ja ikävä, sydämessä pienen koiran jättämä valtava kolo!

Noraa jäävät kaipaamaan kotiväki, poikansa Pyry, Joenpenkan jälkikasvu, monet ystävät ja tutut.

Nora oli todellinen MäyräkoiraPersoona! Kiitos Nora!

Tein Noran syntymäpäivänä 3.5.2016 kuvakertomuksen mummelin elämästä. Aivan kuin aavistaen, että se olisi Noran viimeinen syntymäpäivä.

Nora_2016.gif

TallennaTallennaTallennaTallenna

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Joenpenkkalaisten koetuloksia 2016

Maanantai 18.7.2016 - Marja J

Kiitokset harrastamisesta Joenpenkan kasvattien kanssa! Koetulokset ovat dokumentoitua tietoa mäyräkoiran taipumuksista ja kasvatustyöstä - tulokset ovat tervetulleita kotisivuille!


HERTTA - Joenpenkan Iloinen-Ilmi

MEJÄ-koe, Pyhäntä 12.6.2016, PYYKKÖNEN MARJA-MAIJA

 •   VOI1 47 pistettä 

MEJÄ-koe, pyhäntä 29.5.2016, NURMIRANTA OLAVI 

 • VOI0 0 pistettä          

OIVA - Joenpenkan Innokas-Iikku

MEJÄ-koe, Pyhäntä 29.5.2016, NURMIRANTA OLAVI                

 • VOI2 38 pistettä                               

ELMERI - Joenpenkan Iskevä-Ippo

LUT-koe, Oulu 9.4.2016, SUNDFORS ROLAND

 • LUTB 42

LUT-koe, Oulu 10.4., SUNDFORS ROLAND

 • LUTB 43

MUSU - CurlyCo Where Is My Fox

LUT-koe, Oulu 30.1.2016, AIRIAINEN KARI

 • LUT0

Musun juoksu oli juuri alkanut, eikä tyhjä luola kiinnostanut tällä kertaa ollenkaan.

LUT-koe, Oulu 4.10.2015 CARLSON JOHAN

 • LUT0

Musu antoi liikaa ääntä ja intohaukkua tyhjän luolan tarkastuksessa, eikä päässyt varsinaiseen riistakokeeseen


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tulokset, MEJÄ, LUT, vuosi 2015, vuoden 2015 tulokset, Joenpenkan Innokas-Iikku, Oiva, Joenpenkan Iskevä-Ippo, Musu, CurlyCo Where Is My Fox

Onnittelut 9 vuotta täyttäville Aaretille ja Pyrylle!

Keskiviikko 29.6.2016 klo 10:23 - Marja J

Pyry_onnea_2016.jpg

Sydämelliset onnittelut Joenpenkan ensimmäisille pennuille Aaretille ja Pyrylle!

Muistelemme lämmöllä myös poisnukkuneita Ania, Akua, Aksua ja Mauria - olette rakkaita!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, A-pentue, Aaretti, Joenpenkan Aimo-Aaretti

Kommentoi kirjoitusta.

Mukavaa vappua!

Lauantai 30.4.2016 - Marja J


vappua.JPG


Pennut laajentavat vähitellen reviiriään pentulaatikon ulkopuolelle. Tässä väsähtäneet juhlijat vappuaaton piknikin jälkeen.

2 kommenttia .

Tietoa mäyräkoirien harrastuksista

Torstai 28.4.2016 - Marja J

Jos mäyräkoira kiinnostaa rotuna, niin lisätietoa mäyräkoiran eri koemodoista ja käytöstä metsästyksessä löytyy Joenpenkan tietopaketista Monipuolinen mäyräkoira 2011

esitys1.jpg

Jos jäljestys kiinnostaa, niin metsästyskoirien jäljestyskoetta, vahingoittuneen hirvieläimen jäljestyskoetta, käyttännön jäljestystä ja mäyräkoiran treenaamista jäljelle on esitelty tietoapaketissa Jäljestyksen ABC 2012

esitys2.jpg

Tietopaketit on tarkoitettu Joenpenkan kasvateille ja yksityiskäyttöön, joten ne on suojattu salasanalla. Kysy salasana sähköpostilla tai lomakkeella

Tallenna

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koemuodot, LUT, VAHI, MÄAJ, VERI, LUT, LUME, metsästys

Hyvää Koiranpäivää 24.4.2016!

Sunnuntai 24.4.2016 - Marja J

Tänään vietetään Valtakunnallista Koiranpäivää teemalla Koira ja lapsi.

Lue lisää:

Suomen Kennelliitto

Suomen Kennelliitto, Koiranomistajan peruskurssi, Koira ja lapsi

Suomen Kennelliitto, Koira ja lapsi -esite.

koiranpaiva_2016_julisteet_leikitaan.jpg
koiranpaiva_2016_julisteet_omapaikka.jpg
koiranpaiva_2016_julisteet_koirankieli.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Joenpenkan I-pentueella syntymäpäivä

Maanantai 18.4.2016 - Marja J

i-pennut_3_vuotta_2.jpg

Joenpenkan väki onnittelee I-pentuja!

Kaikkea hyvää ja onnellista elämää myös tuleviin vuosiin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: I-pentue

Musun ja Pyryn pennut syntyivät 8.4.

Lauantai 9.4.2016 klo 10:27 - Marja J

Musu_ja_pennut_9.4..JPG

Musun (CurlyCo Where Is My Fox) ja Pyryn (FI KVA-L FI JVA SE JVA Joenpenkan Aito-Artturi) pennut syntyivät 8.4. - 3 urosta ja 3 narttua.

TallennaTallenna

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: O-pentue, Musu, CurlyCo Where Is My Fox, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi,

Pääsiäisterveiset!

Lauantai 26.3.2016 klo 20:50 - Marja J

kortti.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Joenpenkalle tulossa pentuja viikolla 14!

Torstai 10.3.2016 - Marja J

MAINOS_3.jpg


Pitkään suunnitellun Joenpenkan seuraavan pentueen arvioitu syntymäaika on viikolla 14

Sijoitustyttö Musu on ultrattu 10.3. ja useita pentuja on tulossa.

Isä: Joenpenkan oma kasvatti Pyry (FI KVA-L FI JVA SE JVA Joenpenkan Aito-Artturi).

i:V-05 V-07 Freunds Kaneelboom e: FI KVA-L Rowanberrie´s Feenix

Emä: Joenpenkan sijoitusnarttu Musu (Curlyco Where Is My Fox s. 6.1.2013)  

i: C.I.B. FI KVA-L FI MVA EE MVA Ilko von der Dachsschlucht e: CurlyCo Sweetie Fox

 

Pentueen sukutaustasta löytyy vanhoja kotimaisia ja ulkomaisia (saksalaisia, ruotsalaisia, hollantilaisia) mäyräkoirasukuja, muoto-, luola-, ajo- ja jälkivalioita ja monia käytetään monipuolisesti käytännön metsästyksessä luolilla, ajossa sekä jäljestyksessä.

Riistaverisillä vanhemmilla hyvää näyttöä sekä kokeista että näyttelyistä. Molemmat terveitä, hyväluonteisia perhekoiria, erinomainen turkinlaatu, uros pienikokoinen ja kompakti. Emällä 2 x SERT, kokeista 2 x LUTB, 3 x LUTC ja LUTD. Isällä VASERT, VARACA, kokeista lisäksi 2 x VAHI1 ja LTE 140 pistettä. Emää käytetään lähinnä ajo- ja luolametsästyksessä, isää jäljestyksessä ja luolametsästyksessä.

Pennut  myydään vastuullisiin, rodunomaisista koemuodoista, näyttelyistä ja luonnon metsästyksestä kiinnostuneisiin, harrastaviin koteihin.

 

Sekä Musun että Pyryn tiedot (näyttely- ja koearvostelut, luonnetestin tulos, tarinat blogissa jne.) löytyvät Joenpenkan kotisivuilta. Kerron mielelläni lisää sukutaustoista ja terveydestä.

YHDISTELMÄN SUKUTAULU

PYRYN SUKUTAULU, jossa kuvia

PENTUJA 2016

JALOSTUS JA KASVATUS JOENPENKALLA

YHTEYSTIEDOT

 

Marja Junttila, 050-3696157, marja.junttila@gmail.com

Musun kotiväki:

Terhi Tuomela, puh. 041 4338144, terhi.tuomela@outlook.com

Jarmo Tuomela, puh. 040 7386859

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pentueet, kasvatus, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Musu, CurlyCo Where Is My Fox

Onnittelut - Nora täyttää tänään 13 vuotta

Lauantai 5.3.2016 - Marja J


Kortti_Nora_2016.jpg


Joenpenkan Wanha Emäntä Nora täyttää tänään 13 vuotta!
Toivotaan Noralle vielä monta vauhdikasta vuotta lisää.


Nora_2016.gif

Juhlapäivän kunniaksi julkaistaan päivitetty kuvakertomus vauhtimummon elämästä. Mukana kuvia 13 vuoden ajalta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koirakuri, koirien kiinnipito

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »