Ihana Iira pentukotona kesätyttönä

Torstai 28.6.2018 - Marja J

Iirakesa2018.jpg


Lisää kuvia Iirasta Instagramissa @joenpenkankennel #iirathedachshund

Joenpenkan Ihana-Iira oli meillä kesätyttönä pitkästi yli viikon kotiväen lomareissun ajan. Talon ainoa koira Iira yritti ensin vähän Joenpenkan Wanhaa Isäntää pomottaa, mutta eihän se mitään auttanut. Pyrde otti lunkisti niin kuin aina tyttöjen kanssa.

Iira ei oikein innostunut Pyryn possuleikkeihin, mutta rauhallinen loikoilu etu- ja takaterassin auringossa oli tosi mukavaa kesävieraasta. Iira on ollut meillä useaan otteeseen vuosien aikana hoidossa, joten talo ja lähialueet olivat tuttuja ja kaikki paikat piti tutkia ensimmäisinä päivinä. Iira on tosi mukava ja rauhallinen tyttö.

Kyllä meillä kaikilla tuli taas ikävä, kun Iira lähti omaan kotiin. Ehkäpä rehvataan vielä tämän kesän aikana.

Avainsanat: Joenpenkan Ihana-Iira, Iira

Ihanat tyttäret Joenpenkalla!

Sunnuntai 26.2.2017 klo 17.05 - Marja J

Meillä on ollut viime aikoina aika hiljaista ja rauhallista Joenpenkan Wanhan Emännän Noran syyskuisen kuoleman jälkeen Pyryn kanssa, mutta onneksi ihanat kasvattitytöt ja Joenpenkan Musu-Miniä ovat käyneet meitä ilahduttamassa.

Roihu_3.jpg

Roihu oli meillä viikon vuodenvaihteessa ja tulipa niin Nora-mummon pentuajat mieleen Roihun kanssa.


Musu.jpg

Musu-Miniä oli meillä tammikuun lopulla viikonlopun yökylässä ja Musu pääsi taas leikkimään tutuilla leluilla. Musu testasi kaikki koirien lelut ennen pennuille antamista ja kaikki eivät läpäisseet näitä vaativia testejä. Nämä lelut olivat parhaimmat ja kestävimmät.

Iira.jpg

Helmikuun alussa Iira oli meillä viikon perinteisellä lomasella, kun kotiväki oli reissussa. Iira on ollut meillä pentukodissaan hoidossa aivan pikkupennusta asti muutaman kerran vuodessa. Viime kevät jäi väliin, kun meillä oli silloin omat pentuhommat Musun kanssa meneillään.

Tallenna

Avainsanat: Musu, CurlyCo Where Is My Fox, Roihu, Joenpenkan Oona-Onnenapila, Iira, Joenpenkan Ihana-Iira

Iira pikku lomasella

Keskiviikko 5.3.2014 klo 20.41 - Marja J


iira_26.2._-_4.3_5.jpg
Iira eli Joenpenkan Ihana-Iira oli lomasella pentukotona melkein viikon, kun kotiväki oli reissussa. Iira on terhakka ja rauhallinen tyttö. Eipä me ihmeempiä hommailtu. Kovasti käytiin nuuskimassa ja kaivelemassa pihassa, sisällä pelattiin herkkupeliä, namin piilotusta ja vähän tehtiin huoltohommiakin mm. nypittiin korvakarvat (mistä Iira ei tykännyt yhtään) ja siistittiin muutenkin turkkia. Turkki oli trimmattu edellisellä lomasella ja se olikin vielä tosi siistissä kunnossa. Iira on tosi hyvätapainen tyttö, mutta jotain tuttua noramummimaista omapäisyytä sieltä kiltteyden alta kyllä välillä löytyi.

Avainsanat: Iira, Joenpenkan Ihana-Iira

Ihana Iira syyslomalla Joenpenkalla

Perjantai 1.11.2013 - Marja J

iira_joenpenkan_ihana-iira__2.jpg

Ihana Iira I-ipana eli Joenpenkan Ihana-Iira oli Joenpenkalla viikon hoidossa, kun kotiväki oli syyslomallaan. Iirasta on kasvanut todella tasapainoinen, reipas ja hyväkäytöksinen tyttö. Mukavinta hommaa oli nuuskutella pitkin pihoja ja rantoja myyrän ja pupun hajujen perässä. Ikävä vaan kun suurin osa päivistä oli sateisen harmaita ja Iira tyypillisenä mäyräkoirana ei oikein viihtynyt ulkona koleassa sadesäässä.

iira_joenpenkan_ihana-iira__19.jpg

Iira on ollut meillä jo usemmman kerran hoidossa, joten tyttö oli meillä taas kuin kotonaan. Tälläkin kertaa Iira pääsi turkistaan. Tyttö on todella kaunis tummine silmineen. Iiralla kuten muillakin Emman ja Nemon (Joenpenkan Ehtoisa-Emma ja  Tiny Trotter´s Nobleman) pennuilla on erinomainen, karkea ja helppohoitoinen turkki. Turkki on nopea trimmata ja pysyy sitten hyvänä pitkään, eikä mene kiharaan.

iira_joenpenkan_ihana-iira__26_small.jpg

Iira teki melllä tuttavuutta ensimmäisen kerran puuhapeliin, jossa nappeja siirtelemällä etsittiin namuja. Luulin, että Iiralla on kotona sama peli, kun tyttö siirteli heti niin taitavasti nappuloita kuonolla tökkien ja tassulla rapsuttaen. Viimeisenä lomapäivänä Iira oppi nopeasti napsauttamaan nätisti tassullaan herkkupurkin kantta, kun palkkioksi tuli namu. Iira on todella oppinainen tyttö ja taisi jäädä vähän koukkuun tuohon puuhapeliin.

iira_joenpenkan_ihana-iira__21.jpg

Iiralla tuntuu olevan omat vekkulit vinkeensä ja paras paikka oli sohvalla kainalossa ihmisen rapsuteltavana.

Mukavaa syksyä ja talven alkua Iirukaiselle ja kotiväelle - Iira on aina tervetullut meitä ilahduttamaan!

Lisää kuvia Iiran lomasesta: Iira hoidossa pentukotona 23. - 30.10.2013

Avainsanat: Iira, Joenpenkan Ihana-Iira

Ihana Iira mummilassa

Tiistai 14.5.2013 klo 10.40 - Marja J

joenpenkan_ihana-iira_9.-13.5_16.jpg

Iira eli Joenpenkan Ihana-Iira oli meillä hoidossa viisi päivää viime viikonvaihteessa. Kylläpä Iirasta on kasvanut mukava tyttö! Viimeksi vietimme aikaa yhdessä, kun Iira oli meillä hoidossa viime syksynä. Silloin tapasimme myös muita I-ipanoita ja vietimme porukalla trimmauspäivää.

Iira pääsi kaunistautumaan tälläkin kerralla, sillä turkki oli hyvin kypsynyttä ja talvitakki oli helppo vaihtaa kevätkuosiin. Iiralla on todella hyvä ja karkea ja helposti trimmattava turkki. Vaikka tassut näyttivät todella karvaisilta, nekin oli nopea ja helppo siistiä.

Iira on kyllä rauhallinen ja kaikin puolin mukava ja hyväkäytöksinen tyttö. Iira oli rauhoittunut paljon pentuajoista ja huomasi kyllä, että oli myös pentukoulut käyty. Kävimme monta kertaa päivässä Iiran kanssa tutkailemassa lähimaastoja ja pääsipä vieras myös muutama kerran autoreissulle mukaan. Iira koitti pitää Nora-mummia ojennuksessa ja välillä oli toisinkin päin. Ja Pyry-eno tuntui olevan aikamoinen ihastuksen kohde! :)

Tervetuloa toisetkin meille ja mukavaa kesää Iiralle ja kotiväelle!

Kuvia Iirasta

Avainsanat: Iira, Joenpenkan Ihana-Iira

I-ipanat ekassa trimmauksessa

Perjantai 19.10.2012 klo 15.43 - Marja J

iira_ja_hertta_7.jpg

Iira ja Hertta napottavat nätisti vasta trimmattuina

Olin suunnitellut I-ipanoiden yhteistä trimmauspäivää syksylle ja nyt se sattuikin samalle päivälle Koirakylpylä Vesipedon ja Koirasalonki Kastehelmen avajaisten kanssa. Meidän koiria trimmannut Joenpenkan Anni-Ainokaisen eli Anin omistaja Kastehelmi Kakko avasi uudet toimitilat Kiimingin koirakylpylässä ja niin mekin pääsimme neljän ipanan Oivan, Aatun, Hertan ja Iiran kanssa avajaisiin. Pauliina oli jo kerinnyt trimmata aikaisemmin Elmerin, joten poika pääsee vasta myöhemmin Kastehelmen käsittelyyn.

Kaikilla I-ipanoilla on helppohoitoinen, karkea turkki ja osalta vanha pentukarva oli irronnut jo itsestään. Eniten muutosta näkyi, kun Kastehelmi oli saanut kaivettua pentujen kauniit päät ja silmät esille karvakasojen alta.

Pennut olivat trimmattavana nyt ensimmäistä kertaa, eikä pöydällä olokaan ollut kovin tuttua, mutta kaikki olivat niin nätisti ja reippaasti käsittelyssä. Koskapa oli avajaispäivä, tiloissa oli myös hulinaa ja avajaisvieraita, mutta eipä tuo pentuja haitannut. Vieraat pääsivät nyt tutustumaan tarkemmin nypittävään rotuun, kun pikkumäyräkoirat toimivat mannekiineina.Avainsanat: trimmaus, Iira, Joenpenkan Ihana-Iira, Hertta, Aatu, Oiva, Joenpenkan Iloinen-Ilmi, Joenpenkan Iso-Iiro, Joenpenkan Innokas-Iikku

Ihana-Iira hoidossa pentukotona

Perjantai 19.10.2012 klo 15.22 - Marja J

iira_trimmauspaivan_iltana_2.jpg

Iira eli Joenpenkan Ihana-Iira oli pentukotona hoidossa melkein viikon 9.- 14.10. Saman viikon lauantaille sattui neljän I-ipanan trimmauspäivä, jossa kävimme myös Iiran kanssa.

Iirasta on kasvanut oikein mukava ja touhukas tyttö! Suurinta hupia taisi olla nuuskuttelu pihassa ja erityisesti jäniksen papanat kiinnostivat kovasti. Iira on lupsakka ja reipas tyttö, mutta löytyy tytöstä myös se kunnon jääräpäämäyräkoirakin! Iirasta tuli kovasti mieleen Nora-mummo pentuaikanaan. Jos jonnekin ei haluttu, niin jarrutus kaikilla neljällä tassulla ja siinä sitten pysyttiin.

Iira sopeutui hyvin meidän laumaan, vaikka koirakokemuksia ei kovasti vielä kuulemma olekaan. Iira kuten muutkin I-pennut ovat erittäin sosiaalisia ja tervehtivät ihmisiä iloisesti häntä vispaten ja maahan kellahdetaan heti rapsutettavaksi.

Myös pentusisarukset Hertta ja Elmeri kävivät meillä leikkimässä Iiran kanssa. Hertta ja Elmeri ovat vauhdissa heti ja tottuneet olemaan muitten koirien kanssa. Iiraa vähän hermostutti aluksi siskon ja veljen tunkeilu ja tyttö etsikin turvaa ihmisistä. Iira tarvitsee selvästi oman aikansa tutustuakseen ja haluaa tehdä tuttavuutta rauhassa omaan tahtiinsa. Keskiviikkona kävi Hertta ja perjantaina Elmeri ja kun Iira oli päässyt vauhtiin koirakavereiden kanssa, niin sitä vauhtia sitten riittikin!

Teimme Iiran kanssa myös vähän huoltohommia ja nypin pään ja korvat jo etukäteen. Tästäpä tyttö ei oikein tykännyt ja panikin aluksi hanttiin, mutta kohta oltiin jo ihan nätisti venkoilematta. Iiralla niin kuin muillakin I-ipanoilla on todella hyvä ja helppohoitoinen turkki.

Iiran isäntäväki ihasteli sunnuntaina pentuturkistaan luopunutta tyttöä ja taisipa olla ikävä niin Iiralla kuin kotiväelläkin!

Tervetuloa Iira toistekin meille - olet kyllä niin mukava tyttö!

Kuvia Iirasta sekä Hertan ja Elmerin vierailusta Iiran luona

Avainsanat: Iira, Joenpenkan Ihana-Iira