Ihana-Iira hoidossa pentukotona

Share |

Perjantai 19.10.2012 klo 15.22 - Marja J


iira_trimmauspaivan_iltana_2.jpg

Iira eli Joenpenkan Ihana-Iira oli pentukotona hoidossa melkein viikon 9.- 14.10. Saman viikon lauantaille sattui neljän I-ipanan trimmauspäivä, jossa kävimme myös Iiran kanssa.

Iirasta on kasvanut oikein mukava ja touhukas tyttö! Suurinta hupia taisi olla nuuskuttelu pihassa ja erityisesti jäniksen papanat kiinnostivat kovasti. Iira on lupsakka ja reipas tyttö, mutta löytyy tytöstä myös se kunnon jääräpäämäyräkoirakin! Iirasta tuli kovasti mieleen Nora-mummo pentuaikanaan. Jos jonnekin ei haluttu, niin jarrutus kaikilla neljällä tassulla ja siinä sitten pysyttiin.

Iira sopeutui hyvin meidän laumaan, vaikka koirakokemuksia ei kovasti vielä kuulemma olekaan. Iira kuten muutkin I-pennut ovat erittäin sosiaalisia ja tervehtivät ihmisiä iloisesti häntä vispaten ja maahan kellahdetaan heti rapsutettavaksi.

Myös pentusisarukset Hertta ja Elmeri kävivät meillä leikkimässä Iiran kanssa. Hertta ja Elmeri ovat vauhdissa heti ja tottuneet olemaan muitten koirien kanssa. Iiraa vähän hermostutti aluksi siskon ja veljen tunkeilu ja tyttö etsikin turvaa ihmisistä. Iira tarvitsee selvästi oman aikansa tutustuakseen ja haluaa tehdä tuttavuutta rauhassa omaan tahtiinsa. Keskiviikkona kävi Hertta ja perjantaina Elmeri ja kun Iira oli päässyt vauhtiin koirakavereiden kanssa, niin sitä vauhtia sitten riittikin!

Teimme Iiran kanssa myös vähän huoltohommia ja nypin pään ja korvat jo etukäteen. Tästäpä tyttö ei oikein tykännyt ja panikin aluksi hanttiin, mutta kohta oltiin jo ihan nätisti venkoilematta. Iiralla niin kuin muillakin I-ipanoilla on todella hyvä ja helppohoitoinen turkki.

Iiran isäntäväki ihasteli sunnuntaina pentuturkistaan luopunutta tyttöä ja taisipa olla ikävä niin Iiralla kuin kotiväelläkin!

Tervetuloa Iira toistekin meille - olet kyllä niin mukava tyttö!

Kuvia Iirasta sekä Hertan ja Elmerin vierailusta Iiran luona

Avainsanat: Iira, Joenpenkan Ihana-Iira