Emma kuntoutuu hyvin - Emma terapiassa

Share |

Keskiviikko 3.10.2012 klo 14:55 - Marja J


emma_paketissa_1.jpg

Emmalle sattui säikäyttävä onnettomuus Oulunsalon MÄAJ-piirimestaruuskokeissa viime sunnuntaina, mutta nyt tytön vointi alkaa olla jo melko hyvä. Onnettomuushan oli sattunut, kun Emma oli hankalassa maastossa ylittänyt liukasta puun runkoa, jolloin tassut olivat livenneet ja retkahtaneet ääriasentoon. Emma pääsi onneksi heti sunnuntaina päivystykseen, jossa raajat röntgenkuvattiin, Emma nesteytettiin ja oikea puoli sidottiin koirien kantoliinaan. Paketti näyttää kuvassa pahalta, mutta pian Emma jo loikki kolmella jalalla. Onneksi Emman ei tarvinnut olla paketissa kuin muutama päivä.

Pariin päivään onnettomuuden jälkeen ei vielä ollut tietoa vamman vakavuudesta, mutta tiistaina selvisi Ouluvetissä ell Raimo Kekkosen tutkimuksissa, että mitään vakavampaa ei onneksi löytynyt, ei luustomuutoksia, eikä leikkausta vaativia vaurioita. Tutkimuksissa etutassut taipuivat ääriasentoihin, mutta molemmissa tassuissa oli lihasvammoja. Lihaksissa oli isot mustelmat ja turvotusta revähtymän seurauksena.

Emma saa nyt kipulääkettä neljän viikon ajan sekä kylmähoitoa neljästi päivässä turvotusta laskemaan. Emma saa liikkua aivan normaalisti tietenkin riehumista välttäen ja lenkityskin hoidetaan rauhallisesti hihnassa. Lisäksi Emma on menossa vesijumppaan, että ei syntyisi kiinnikkeitä ja liikeradat pysyisivät normaaleina.

emma_ja_pm_2.jpg

Tässä Emma jo poseeraa virkkuna MÄAJ-2-ruusukkeensa ja Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin MÄAJ-piirikisan II-palkinnon kanssa.

Päivitystä 2.10.2012

Emma kävi eilen Ouluvetissä elphelpissä Eeva-Liisa Pohjasen käsittelyssä. Ensin lihakset lämmiteltiin altaassa kävelymatolla ja lopuksi Emma sai kylmälaserkäsittelyn kipeisiin lavan ja rinnan alueen lihaksiin. Kylmäkäsittely jatkuu vielä kotona ja Emma voi tehdä normaaleja hihnalenkkejä useamman kerran päivässä, kestoa lenkillä saa olla noin 20 minuuttia.

Kuvia kuntoutuksesta

Joenpenkan sivuilla KOIRATIETOA-osassa on ollut jo aikaisemmin juttua koiran ruokinnasta ja huollosta rankkana koe- ja metsästyskautena. Emman tapauksen myötä tein ihan oman sivun - Ruokinta ja huolto metsästys- ja koekautena. Näitäkin sivuja tullaan vielä täydentämään.

TallennaTallenna

Avainsanat: MÄAJ, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini