Noran palkinto tuli tänään

Perjantai 13.5.2011 klo 11:42 - Marja J

Noran_kj_palkinto.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen Mäyräkoiraliiton kevätkokouksessaan Noralle myöntämä pronssinen käyttöjalostuspalkinto tuli tänään!

Tässä lainaus liiton sivuilta:

Palkinnon tarkoitus on edistää hyvän ulkomuodon omaavien, metsästysominaisuuksiltaan korkealuokkaisten mäyräkoirien jalostustyötä. Palkinto annetaan koirille, jotka ovat osoittaneet periyttävänsä yllämainittuja ominaisuuksia.

Palkinto jaetaan kultaisena, hopeisena tai pronssisena. Koiralle anotaan aina sen jälkeläisten saavuttamien tulosten edellyttämää korkeinta mahdollista palkintoa.

Kiitokset kuuluvat myös Noran jälkeläisille Pyrylle, Emmalla ja Nellille, joiden ansioilla Noralle palkinto myönnettiin!

 

4 kommenttia . Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Noralle käyttöjalostuspalkinto

Sunnuntai 10.4.2011 klo 11:25 - Marja J

nora_onnittelee_2009.jpg

Suomen Mäyräkoiraliitto on myöntänyt meidän Noralle (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix) pronssisen käyttöjalostuspalkinnon.

Nora sai palkinnon jälkeläistensä Emman (Joenpenkan Ehtoisa-Emma), Nellin (Joenpenkan Eloisa-Ella) ja Pyryn (FI KVA-L Joenpenkan Aito-Artturi) koe- ja näyttelytulosten perusteella.

Lämpimät kiitokset kuuluvat Emman ja Nellin kotiväelle sekä tietysti myös Hannulle aktiivisuudesta mäyräkoiraharrastuksissa!

Kiitokset Noralle - jatka samaan malliin yhtä vauhdikkaasti kuin tähänkin asti!

3 kommenttia . Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Onnea Noralle!

Lauantai 5.3.2011 klo 10:43 - Marja J

nora_8_vuotta_5.3.2011_1_medium.jpg

 

Nora (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix) täyttää tänään 8 vuotta!

Joenpenkan väki: Marja, Hannu sekä Miro ja Pyry onnittelevat

 

7 kommenttia . Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Mama Nuukkis jahdissa

Tiistai 7.9.2010 klo 12:38 - Marja J

Nora on jahdannut koko kesän pihalla kaikenlaista liikkuvaa: räksiä ja muita pikkulintuja, päästäisiä, myyriä - ja sammakoita! Nora on halunnut reissuilleen heti aamusta ja jopa ennen aamupalaa. Sadekaan ei ole haitannut mamman hommia.

Ja sammakoita ainakin on riittänyt tänä kesänä. Eilen oli taas kova jahti. Heinikko heilui ja haukku raikasi. Nora pomppi kuin jänis heinikossa sammokon perässä. Nyt kohteena olikin aikamoinen köriläs. Pelastin sen Noran hampaista ja heitin sen aidan toiselle puolelle. Illalla sammakko olikin virkistynyt ja hyppinyt jonnekin piiloon - hyvä näin.

nora_ja_sammakko__6.9_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noralla on sellainen ilme, että "kato mitä löysin, etkä kyllä ota sitä multa!"

nora_ja_sammakko__6.9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä paisti mahapuoli ylöspäin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Onnea 7-vuotiaalle Noralle!

Perjantai 5.3.2010 klo 21:00 - Marja J

Nora täyttää tänään 7 vuotta -

Sydämelliset onnittelut tälle iloiselle matamille!

5.3.2010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nora, meidän ahmatti ja herkkusuu, odottelee synttärikakkua!

Tässäpä linkki Noran kuviin! Lisää löytyy A- ja E-pentujen kuva-albumeista sekä Koiranelämää-albumeista....

 

Nora kiittää kuonopusuilla kaikkia

onnittelijoita!

 

Tässä kakkua kaikille!

3 kommenttia . Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Joulu-Nora

Keskiviikko 23.12.2009 klo 11:08 - Marja J

Nora tämän aamuisen päästäisjahdin jäljiltä. Eilen tuli lunta taas ja pakkasta oli aamulla enää vain -6. Onneton jyrsijä oli hipsinyt pihan poikki. Koirat olivat aamulla ihan villeinä - varsinkin Nora ja Pyry, jotka kirmasivat heti päästäisjahtiin.

Nora_23.12.2009.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Nora, Miro ja Pyry mäykkykalenterissa

Torstai 19.11.2009 klo 21:07 - Marja J

Pohjois-Suomen mäyräkoirakerhon syyskokuksessa/pikkujoulussa nähtiin ekan kerran painotuore ensi vuoden mäyräkoirakalenteri. Nora, Miro ja Pyry eli karkeakarvaiset mäyriskaivurit olivat päässeet heinäkuun kuvaan. Lokakuun kalenterisivulla söpöili Emma Pauliina ottamassa hienossa kuvassa. Kuvista löytyi monta mäykkytuttua kuten  Fanni, Ville, Topi ja Imsa.

Kalentereita voi tilata, tietoa asiasta kerhon sivuilla

junttilamarja-hein.jpg

6 kommenttia . Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Nora, Rowanberrie´s Feenix, Miro, Semilain Omar

Tässä NE nyt ovat!

Maanantai 23.3.2009 klo 19:58 - Marja J

Tässä muutama kuva pennuista, ikää taitaa olla noin 5 tuntia. Maitobaari on avattu ja pennut mönkivät tosi hanakasti tissille. Nora on vielä vähän kanttuvei, eikä ole vielä kunnolla aloittanut noita pentujen alapesuja. Mutta eiköhän tuokin kohta jo hoidu, olihan Nora ainakin viimeksi melkoinen kakkaperso - söi salaa vielä pitkään Pyryn kakat!

Terveiset Günther-isälle ja kotiväelle Ruukkiin! Hyvin lähtee ääntä jo noinkin pienistä pennuista ;-)

pennut_23.3.2009.jpg

Pentujen syntymäpainot olivat 170 g - 294 g. Tytöt olivat pienimmät, toinen oikein söpö ja terhakka tumma tyttö. Kolmella, yhdellä tytöllä ja kahdella pojalla, on valkoista rinnassa. Yhdellä valkoista on enemmän, kahdella vain pikkuisen. Pari pojista on tosi jytkyjä - ja isoäänisiä!

pennut_2_23.3.2009.jpgpennut_2_23.3.2009.jpg

Kaikki pennut sievästi maitobaarissa. Ilmeisesti massut on saatu täyteen, kun kimitys laatikossa on hiljentynyt.

5 kommenttia . Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix

4 poikaa ja 2 tyttöä!

Maanantai 23.3.2009 klo 14:51 - Marja J

Odotus meni pitkäksi, emmekä lääkärin kanssa uskaltaneet riskeerata pentujen henkiä, joten pennut leikattiin maailmaan tänään n 11.30 Oulussa. Samalla Noralta poistettiin kohtu ja munasarjat, joten pentue jää Noran viimeiseksi.

Pikku-pirpanat ja Nora voivat hyvin. Pennut ovat syöneet jo tissiä ja odottelemme Noran virkistymistä, että voidaan ruveta muihin hoitohommiin. Painotkin on vielä mittaamatta....

Aikamoista meteliä nuo pitivät jo lääkäriasemalla pahvilaatikossa, joten toivotaan että pentujen elämä alkaa mennä hyvin tästä eteenkin päin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Eipä vielä mitään pentu-uutisia....

Lauantai 21.3.2009 klo 13:25 - Marja J

Nora se vaan vetkuttelee noiden pentujensa kanssa! Tänään tulee täyteen 63 tiineyspäivää viimeisestä astutuskerrasta ja pentuja ei vielä näy. Luulin jo jokin aika sitten, että H-hetki on käsillä, kun mamma vaikutti rauhattomalta - mutta ei!

Parina viimeisenä yönä mamma on käynyt yöllä kolme kertaa kakalla ja ollut hieman levoton, mutta ruoka maistuu edelleen tosi hyvin. Pikkulenkkejä on tehty vähintää neljä kertaa päivässä. Eilen mamma viihtyi ulkona pisimmillään melkein kolme varttia. Välillä piti ottaa juoksuaskeleitakin ja haistella myyrän jälkiä, mutta suurin osa ajasta kului miettimiseen ja taivasteluun sekä olemattomien oravian tirkistelyyn. Kova veto olisi ollut myös pyörätielle, mutta sinne ei sitten lähdetty.

Olen pitänyt Noralla ulkona takkia päällä, kun on ollut pikkupakkasta. Alaosaan lisäsin vielä neulepalan suojaamaan paremmin nisiä ja tarranauhoja on jo pitänyt jatkaa, että vaatetus mahtuu mamman kasvavan massun suojaksi.

Pennut potkivat kovasti Noran mahassa ja kerroinkin mammalle, että anna jo niiden tulla sieltä äippää tapaamaan! Nyt loppuivat nämä odotuskirjoitukset tähän ja seuraavan kerran palaan asiaan vasta sitten kun jotain uutisoitavaa on - eli pennut ovat maailmassa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Loppulaskenta on alkanut!

Keskiviikko 18.3.2009 klo 21:34 - Marja J

Nyt Noran maha viistää jo maata ja pentusten liikkeet näkyvät selvästi. Maitokin on jo laskeutunut. Tänään oli pakkasta illalla -8 astetta ja piti laittaa lämmin takki päälle. Maha oli kasvanut niin kovasti, että tarrasysteemi ei enää riittänyt ja mahan takaosan lämmikeläppä piti kiinnittää selän päältä laastarilla!

Nora on liikkunut pikku pyrähdyksiä ihan mielellään, mutta juoksuhommat se on nyt jo jättänyt. Välillä pitää taivastella ja huilata ja vauhti on jo tasaisen rauhallista.

Lämmön mittaaminen aloitettiin sunnuntaina ja se on huidellut 38 asteen paikkeilla. Mittaaminen on vähän hankalaa, sillä mamma juoksee karkuun heti kun mittarin piippaus kuuluu. Olen koittanut olla liikaa stressaamatta mammaa, joten seuranta ei nyt ole niin tarkkaa kuin viime kerralla. Silloin sain kiinni lämmönlaskun torstaina iltapäivällä ja pentujen tulo alkoi seuraavana aamuna. Synnytystä edeltävänä päivänä ruoka ei oikein Noralle enää maistunut ja se vähäinenkin syöty ruoka pulahti heti takaisin. Toivottavasti nämä ennusmerkit saadaan nytkin, jos tuo lämmön mittaaminen ei oikein onnistu.

nora_ja_maha_16.3.jpg

Nora ja maha 16.3. - 58. päivä

nora_ja_maha_17.3.2009.jpg

Nora ja maha 17.3. - 59. päivä

nora_18.3._-_60.jpg

Olen nukkunut yhden yön Noran kanssa keittiön lattialla ja seuraavaksi yöksi peti on siirretty pentulaatikon viereen kodinhoitohuoneeseen. Nora kokeilee passaako. Kuva otettu 18.3. ja menossa 60. tiineyspäivä.

2 kommenttia . Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Noralla nyt 54 päivää odotusta takana

Torstai 12.3.2009 klo 13:44 - Marja J

Tänään tulee täyteen 54. odotuksen päivä, jos lasketaan päiviä toisesta ja onnistuneemmasta astutuskerrasta. Mamma-Nuukkis voi oikein hyvin ja liikkuukin vielä oikein mielellään. Vauhti on kyllä jo hieman hidastunut, mutta välillä pitää ottaa  kunnolla juoksuaskeleitakin. Ruoka on maistunut koko odotuksen ajan hyvin, mitä nyt muutamana päivänä 3. ja 4. viikon paikkeilla oli huomattavissa hieman heikotusta.

Pesukone siirrettiin viime viikonloppuna kodinhoitohuoneesta pesuhuoneeseen ja tehtiin tilaa pentulaatikolle. Nyt ei tarvinnut ruveta rakennushiommiin, kun laatikko oli jo valmiina. Jonkin verran olen ommellut alusia vanhoista lakanoista ja päiväpeitteistä valmiiksi.

Nora on saanut jo oleilla yksikseen omassa rauhassaan veräjän takana talon toisella puolella keittiössä, kodinhoitohuoneessa, pesuhuoneessa ja saunassa lauteitten alla. Eivätpähän pojat ole häiritsemässä ja lähtörutiinitkin sujuvat rauhallisemmin, kun Nora mamma ei ole vaatimassa äänekkäästi kaikkia nameja itselleen. Nora on jo makoillut pentulaatikossa. Täytynee laittaa siihen vielä kattoverho, jonka alla hämärässä Nora tykkäsi viimeksikin oleskella.

n_maha_10.3.2009.jpg

Nora ja maha 10.3.2009

n_ruoka_maistuu_10.3.2009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruoka maistuu tosi hyvin.

n_testaa_pentulaatikkoa_12.3.2009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nora makoilee pentulaatikossa.

2 kommenttia . Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Nyt vain ootellaan....

Tiistai 3.2.2009 klo 20:36 - Marja J

Nora on menossa ultraan vajaan parin viikon kuluttua eli 16.2. - eli nyt vain ootellaan.... Jospa siellä mahassa olisi kasvamassa toimeliaita karkkarinpentuja. Kyllä tämä odotus tuntuu pitkältä! Vielä ei voi suunnitella yhtään mitään kevään varalle. Ja jos siellä niitä pikkuasukkaita onkin, loppumatkalle mahtuu vielä monta mutkaa ja kysymysmerkkiä. Toivotaan kuitenkin parasta, sillä näillä kahden käyttövalion jälkeläisillä tuntuu olevan kysyntää.

Muistan hyvin, kun rupesimme itse odottamaan tuota Noraa melkeinpä heti astutuksen jälkeen alkuvuonna 2003. Sitten odotimme ultrauksen tulosta, mutta Kimua ei sitten ultrattukaan, kun tiineys näkyi niin hyvin. Maaliskuun viides päivä syntyivät Nora ja veli-Feksu - ajovalio, joka vaikuttaa tällä hetkellä Kajaanissa. Yleensä olemme treffanneet Kajaanin tamminäyttelyssä, mutta tänä vuonna tuo reissu jäi tekemättä. Terveiset vaan Feksulle ja perheelle!

Olipa mukava katsella pitkästä aikaa pentuvideoita - onneksi niitä tuli otettua ja taltioitua! Miro osasi olla hienosti ja hellästi pentujen kanssa, vaikka välillä meno näyttikin tosi hurjalta. Parhaita pätkiä ovat "Seikkailu tissivuorella" ja "Tissiryntäys". Videot löytyvät täältä LINKEISTÄ

Pentujen lisäksi odotamme myös kevättä! Alustavia esitöitä on tehty koko talvi, ettei keltainen pissameri lainehtisi tuossa etupihalla, kun lumet alkavat sulaa. Päivittäinen homma on lapioida pois kakat ja pissalumet ja kuskata ne vähän kauemmas. Täytyisi tässä kehitellä joku toimivampi hyötykäyttösysteemi noiden jätösten hävittämiseksi. Aidan takana on kasvimaa, jonka aion muuttaa superisoksi kukkapenkiksi ja ruveta kasvattamaan siellä vain kukkia. Jospa kukat alkaisivat kukoistaa koiran kakan voimalla!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Nora vaihtoi kesäturkin alusasuun

Torstai 30.10.2008 klo 22:52 - Marja J

Nyt on sitten Noran tuuhea karva saatu trimmattua ja turkki on vaihtunut keveämmäksi. Tuntuu siltä, että Nora itsekin nauttii enemmän tästä kevämmästä alkutalven lookistaan. Yhtenä yönä ennen trmmauksuksen aloittamista Nora meni keskellä yötä pihalle ja piehtaroi nurmella - taisipa turkkia jo hieman kutista!

Vanha karva irtosi muualta hyvin sormilla nyppimällä, mutta selän tiukka turkki piti ottaa trimmausveitsellä. Myös tassujen karva oli tiukassa. Mahassa ja varsinkin tassujen sisäpuolella karva on todella runsasta ja pehmeää, eikä Nora oikein anna sitä käsitellä. Kumma kyllä, rinnan tuuhea ja kiharainen karvapehko irtosi sormin nyppimällä tosi helposti.

Nyt sitten vaan odotellaan, että karva taas kasvaa - hiiiiitaaaaasti, mutta varmasti! Viime kerran eli maaliskuun lopun "kaikki pois" -trimmauksen jälkeen turkki oli parhaimmillaan kesä-heinäkuussa. Elokuun lopulla Yppärin näyttelyssä selkäkarvat alkoivat jo mennä ikävästi laineille ja syyskuun aikana turkki ihan räjähti kiharalle.

Toivottavasti ei tule ihan heti kovia pakkasia, että puolinakupelle-Nora tarkenee kevyessä alusasussaan! 

 

 

Lisää trimmauskuvia löytyy täältä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: trimmaus, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Sattuu ja tapahtuu

Sunnuntai 19.10.2008 klo 10:42

Parhaillaan sekä Nora että Miro parantelevat peppujaan, sillä molemmilla tulehtuivat anaalirauhaset yhtäaikaa - ja tietenkin varoittamatta! Noran peräpäätä olen jo säännöllisesti seuraillut, mutta Mirolle vaiva tuli ensimmäistä kertaa. Kaiken lisäksi molemmilla oli paise oikealla puolella. Mikä ihmeen anaalirauhastulehdusepidemia meillä oikein on liikkeellä! Onneksi tauti ei ollut tarttunut Pyrtsiin.

Ei auta muuta kuin seurailla tilannetta takapäässä tarkemmin ja huolehtia siitä, että kakka kulkee ja on tarpeeksi tiukkaa. Ja tavaraa suolessa pitää olla riittävästi, niin että anaalit tyhjenevät kunnolla, eikä sisältö ala tönkkiytyä. Elänlääkäri sai puristettua Miron pepusta aikamoisen määrän tiivistä eritettä ja vitsailikin, että laitetaanko lehteen kuva maailman pisimmästä yhtenäisestä anaalirauhaseritespiraalista!

Näillä meidän koirilla ei tunnu olevan minkäänlaista kipukynnystä, eikä mitään ennakkovaroitusta tullut. Peppuja ei vedelty, ei putsattu, ei mitään oireita. Pahimmillaanhan koira voi olla niin kipeä, että menee ihan liikuntakyvyttömäksi. Ruokavaliokin oli entinen, vain kuivaruokamerkkiä olin vaihtanut kesällä. Nämä nykyajan koiran ruuat on kehitetty mahdollisimman hyvin sulaviksi ja vähän kakkaa tuottaviksi. Mieluumin minä kerään kakkoja pihasta kuin annan koirien kärsiä anaalivaivoista!

Melkein tismalleen vuosi sitten 26.10. Noralla oli sama homma ja oikelle tuli paise, joka vieläpä fistelöityi eli puhkesi ihon läpi. Lisäksi tuli vielä korvatulehdus ensimmäisen (ja toivottavasti viimeisen) kerran. Peppua piti suihkutella ahkerasti ja huuhdella laimennetulla Betadine-liuoksella. Anaalit paranivatkin nopeasti, mutta jodista tuli allerginen reaktio ja pepun ja hännän alapuolen iho meni ihan mustaksi ja lopulta kuoriutui pois.

Kaiken lisäksi Noralle tuli juoksukin ja pepukkaa piti käydä huuhtelemassa pojilta salaa pesuhuoneessa, sillä Nora asui eristyksessä mökillä. Olihan siinä hommansa, mutta onneksi Noraa ei vaivat haitanneet ja meno oli kuten ennenkin. Tuolloin myös pidin syynä ruokaa, sillä Nora oli syönyt pentuaikana eri ruokaa kuin tavallisesti.

Loppuhuipennukseksi Nora sai ängettyä pari senttiä leveän ydinluusta sahatun kiekon alakulmureidensa taakse - ja taas oltiin lääkärissä! Tässä linkki luukuvaan Lääkäriltä meni puolisen tuntia, kun luukiekko piti sahata irti rauhoitetun Noran alaleuan ympäriltä. Kun toissa viikolla kävimme Pyryn ja Noran kanssa Akuutissa silmätarkastuksessa, siellä vielä muistettiin meidän Noran tapaus. Kaikkiaan tuohon tuhrautui viime vuonna viisi viikkoa, nyt varmaan pääsemme vähemmällä...

Meillä on myös trimmauskausi alkanut. Mirolla ei ole paljoa otettavaa, mutta naamataulua pitää ainakin siistiä. Miron karva on tosi niukkaa ja turkki saisi kyllä olla paljon tuuheampaa. Kolmisen viikkoa sitten Miro ajeli hirveä yli kolme tuntia ja mahan alunen meni ihan ruvelle. Onneksi poika parani parissa päivässä ja nyt on sekä Mirolla että Noralla uudet ajoliivit, jotka toivottavasti suojaavat mahaa.

Pyry pääsi selkä- ja kylkikarvoistaan viikko sitten ja eilen trimmasin etujalat, mahaa ja tuuhean tummat rintakarvat. Pyryn turkki on tosi helppo trimmata ja karva lähtee hyvin sormin nyppimällä. Alta paljastuu jo lyhyt karkea karva. Noran kuontalo on nyt tosi turrikka ja siihen pitää ottaa kyllä trimmausveitsikin käyttöön. Niin, ja aikaakin menee varmaan viikko!

Kaapin_tarkastus.jpg

Kaikki kaapin tarkastuksessa - eipä olleet hiiret käyneet! Nora on käynyt naapurissakin merkkaamassa hiirten kulkureittejä ja onpa mamma pyydystänyt olohuoneestakin yhden! Hiiri oli eksynyt seinän väliin, josta loukkuun jääneet on helppo poistaa seinään tehdyn luukun kautta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terveys, trimmaus, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Nora, Rowanberrie´s Feenix, Miro, Semilain Omar

Karkeakarvaiset kaivinkoneet maansiirtotehtävissä

Torstai 4.9.2008 klo 23:08 - Marja J

Koirien myyränkaivuhomma on mennyt ihan mahdottomaksi! Myyrä on kaivanut käytävänsä aidan alitse ja melko syvään, joten koirien kaivuhommia on pitänyt ihmisen ikävällä tavalla rajoittaa, etteivät koirat pääse aidan alta kaivautumaan vapauteen. Olen tuupannut tielle jo monta hirren pätkää pystyyn, pitkittäin, poikittain ja päällekkäin, mutta aina vaan pitää kaivella hirsien vierestä. Eilen suihkutin multaan etikkavettä ja kaupan estohajustetta, mutta ne eivät haitanneet ollenkaan hommia.

Nora ryntää kaivauksille heti aamupalan jälkeen ja viipyisi siellä sitkeänä koirana varmasti vaikka koko päivän. Noran partakarvat ovat jo ohentuneet ja kuonon päällä on nahkakin ruvella kovasta kaivamisesta. Tänään Nora aloitti hommat jo aamupäivällä ja tuli sisään vasta illemmalla ruoka-aikaan. Ei auttanut muuta kuin viedä mamma taas pesulle ja lopettaa kaivuhommat kaikilta laittamalla uuden aidan portit kiinni.

Pyrykin on sitkeä kaivuri ja välillä mamman kanssa tulee kinaa hyvistä kuopista. Miro ei oikein välitä kaivauksista, vaikka siellä kyllä kuopiikin. Kyllä siellä varmaan tuoreita hajuja on, eikä Nora helposti anna periksi. Naapurin vanhalta pottumaalta Nora pyysi monta lihavaa ja isoa vesimyyrää. Lenkillä piti olla mukana aina näppylähanskat, että sai kaivettua kidasta paistin pois. Nora on kunnostautunut myös sänkipeltojahdissa ja hankkinut sieltä monet makoisat suupalat.

kaivanto_1.jpg

Onneksi tämä paikka on vähän kauempana pihalla!

kaivanto_2.jpg

Aikamoisen pottupellon ovat karvakaivurit saaneet aikaan.

nora_ja_myyr.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä Noran vanhoja "paistikuvia". 

hei_me_levtn_4.9.2008_22.jpg

Kaivinkoneet lepotauolla, takana Miro, keskellä Nora ja edessä Pyry. Keittiöön piti hankkia sohva ihan vain koiria varten. Selkänojalla on mukava könöttää ja katsella ikkunoista pihalle.

2 kommenttia . Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Miro, Semilain Omar

Kesä- ja kisakausi lopuillaan

Sunnuntai 31.8.2008 klo 18:38 - Marja J

Nyt alkavat kesän näyttelyt olla takanapäin, kun lauantaina piipahdimme Pyryn ja Noran kanssa Yppärin ryhmänäyttelyssä. Noran osallistuminen oli hieman epävarmaa, sillä mammakoiraa vaivasi valeraskaus. Tämä tyttökoiran juoksun jälkeinen normaali ilmiö ei ole koskaan vaikuttanut Noran mielentilaan. Vaiva on ollut etupäässä kosmeettinen - eli tissit roikkuvat! Edellisessä näyttelyssä Ylivieskassa tuomari moitti Noraa tukevaksi, mikä saattoi johtua jo valeraskaudesta. Nyt tyttö oli kuitenkin alalinjaa lukuun ottamatta tosi timmissä kunnossa, sillä liikuntaa oli lisätty ja ruoka-annoksia pienennetty.

Näyttelyssä Pyry oli kehässä ainut junnupoika ja tulokseksi tuli EH1. Nora sai Oulun ERIn jälkeen nyt jo toisen Hn, mutta eipä tuomari Esko Nummijärvi kovin paljoa ERIä näyttelyssä muillekaan jaellut. Uroksista yksikään ei saanut nyt ERIä! Nora oli kehässä kuten ennenkin, eli homma ei kyllä kiinnostanut yhtään. Pyry kulkee tosi hienosti, mutta seisomista pitää vielä treenata. Automatkallakin Nora vain lepäili, mutta nousi heti katsomaan ikkunasta, kun ajoimme kettutarhan ohi ja luolavaliolle tutut ja kiinnostavat hajut tulivat nenään.

Nyt olemme käyneet Pyryn ja Norankin kanssa aika monessa näyttelyssä, jotka ovat olleet tässä melko lähellä siedettävän matkan päässä. Hannu on käynyt Noran ja Miron kanssa vielä MEJÄ-kokeissakin, joten aika monta kesäviikonloppua on mennyt koirien kanssa hommatessa. Nyt vähän huilitaan ennen talven koitoksia.

Piristykseksi Nora on keksinyt taas pitkästä aikaa "myyräterapian" ja kaivellut pihassa ahkerasti koko viikon. Viimeiset kaivaukset olivat niin antoisia, että tänä aamuna Nora vinkui ulos jopa ennen aamupalaa, mikä oli ihme! Työmaa eteni valitettavasti kriittisille alueille aidan tuntumaan ja aika syvällekin, joten homma piti keskeytää ja kaivanto tulpata hirrenpätkällä. Onneksi muita kohteita vielä löytyy pihasta!

kaivamassa.jpg

Pyry ja Miro ovat tulleet auttamaan kaivauksille.

Tässä videonpätkää kaivauksilta:

http://s82.photobucket.com/albums/j250/joenpenkan/?action=view¤t=PICT6009.flv

Tänään Hannu paranteli taas noita etupihan aitasysteemejä ja iso aidattu alue jaettiin vielä poikkiaidalla kahteen osaan. Myös oven koiraluukku on vaihdettu. Nettikaupasta tilaamani muovinen oviluukkusysteemi kesti kaksi kuukautta. Tämä oli enemmän kuin etukäteen odotin, sillä trafiikkia on ollut aikalailla. Valmista aukkoa ovessa suurennettiin ja vuorattiin vanerilla. Saranat ja luukun voi nyt helpommin vaihtaa, sillä tuskin tuokaan ihan ikuinen on, sillä läppäovi on todella kovassa käytössä ja siitä pujahdetaan vauhdilla.

Uusi_aita.jpg

Miro ja Pyry vauhdissa. Takana koirien kesämökki kattoistutuksineen.

koiraovi.jpg

Nora tuli vauhdilla!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt, MEJÄ, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Miro, Semilain Omar, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Märkää, mutta mukavaa - KV ja KR Oulussa 12.-13.7.2008

Maanantai 14.7.2008 - Marja J

Nyt on heinä-elokuun näyttelyputki avattu kahdessa näyttelyssä Oulun Äimärautiolla Noran ja Pyryn kanssa. Ennen Oulussa oli erilliset näyttelynsä äitienpäivänä ja lokakuulla, mutta nyt nämä oli yhdistetty. Koko viikko jännitettiin lauantain ja sunnuntain säitä, sillä vettä oli tullut joka päivä ja aivan mahdottomasti. Onneksi tuomarit molempina päivinä vaativat kehät kuivalle kaviouralle, joten nilkkoja myöten ei tarvinnut kurassa kahlata. Noran kanssa on muutenkin hankaluuksia nurmikentillä, sillä esiintyminen tahtoo harjoittelusta huolimatta mennä jänishyppelyksi määrällä nurmikolla.

Lauantaina Pyry oli junnupojissa ainut ja sai romanialaiselta tuomarilta Petru Munteaulta ERIn. Pyry oli myös isojen poikien kehässä ja hävisi varasertin Rowanberrie´s Make Me Happylle eli Manulle - onnittelut sinne Oulunsaloon! Anikin pärjäsi tosi hienosti, sai ERIn ja oli junnutyttöjen ykkönen! Hannu esitti Noran, joka sai sekin ERIn - loistavaa Nora! Niinpä olimmekin sitten Hannun kanssa molemmat PN-kehässä, minä Anin ja Hannu Noran kanssa, sillä Kastehelmi esitti Kiran.

Loppuhuipennukseksi Nora oli Kiran, Topin ja Manun kanssa vielä kasvattajaluokassa. Kolvangin Tarjan Kennel Rowanberrie´s sai KPn ja ROP-kasvattajatittelin ja pääsimme iltapäivällä mukaan kaikkien rotujen kasvattajakatselmukseen. 

Meillä oli tosi mukava päivä ja aurinkokin paistoi. Noran kanssa oli todella hienoa olla näyttelyssä pitkästä aikaa ja mamma esiintyi tosi nätisti, eikä turhia hötkyllyt. Pyry taas olisi ollut menossa koko ajan haistelemaan niin ihmisiä kuin muita koiriakin.

Noran kummitäti Liisa oli tullut myös näyttelyä seuraamaan ja joutui hoitelemaan kenneltytön ja valokuvaajan hommia - kiitos vain Liisalle!

Sunnuntain näyttelyyn oli ilmoitettu vain Pyry. Pyry sai Anita Alatalolta tällä kertaa EHn ja oli taas ryhmänsä ykkönen. Nyt Pyry esiintyi pöydällä tosi hienosti, eikä vikuroinut tai yrittänyt pusutella tuomaria. Karkkarikehän loppupuolella alkoi sataa ihan kaatamalla, joten starttasimme vauhdilla ihan litimärkinä kotia kohti.

Nyt sitten viikko huilataan ja sunnuntaina lähdemme Pyryn ja Noran kanssa Ylivieskan näyttelyyn. Elokuulla onkin sitten koiramenoja joka viikonloppu!

Oulu_12.8.2008.jpg

Pyry kehässä lauantaina

hyvin_menee_2008-07-12.jpg

Nora kehässä Hannun kanssa - mikähän miehiä naurattaa?

Kuva: Eevaliisa Laine

Oulu_ROP-kasv_2008.jpg

Kasvattajaluokka: Kira ja Kastehelmi, Nora ja Hannu, Topi ja Tarja sekä Manu ja Mari. Loistavaa Kennel Rowanberrie´s, onnittelut kasvattajalle! 

Tässä vielä tulokset:

Nora: KÄY ERI KÄK2

Ani: JUN ERI JUK1

Pyry: JUN ERI JUK1, JUN EH JUK1

Arvistelut löytyvät omilta sivuiltaan

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Noralle MEJÄ-kokeessa AVO 1

Tiistai 1.7.2008 klo 21:22

Nora ja Hannu kävivät pitkän tauon jälkeen Pyhännällä MEJÄ-kokeessa 29.6. ja tulokseksi tuli AVO 1 42 pisteellä. Viime kesä meni Noralla pentujen kanssa, joten edellisistä koekäynneistä oli kulunut pari vuotta. Ensimmäinen AVO 1 tulos tuli 18.6.2006 Pyhännällä, joten Nora siirtyi nyt sitten kilpailemaan voittajaluokassa.

Noran harjoittelu on jäänyt melko vähiin, mutta nyt pitää aloittaa tehotreenit. Lisäksi myös Miro ja kohta Pyrykin osallistuvat kokeisiin, joten hommaa tulee riittämään.

Nora on ehkä jo vähän rauhoittunutkin jäljellä, eikä toivottavasti enää liikaa hötkyile ja hutiloi. Viimeinen harjoitus Hannun kanssa meni Noralta hyvin. Nora oli tosi intona (taas) ja meinasi pudota veneestäkin rannalle hypätessään. Hannu oli nimittäin tehnyt harjoitusjäljen joen toiselle rannalle melko varmaan ja Noralle tuttuun metsäkaurispaikkaan, niin että varmasti olisi häiriöitä jäljellä.

Heti pellon reunassa oli kauriin jälkiä ja Nora olisi halunnut lähteä niitä etsimään. Epäuskoisena Nora oli katsahtanut muutaman kerran isäntään ja kysellyt, että "eikö me ihan tosissaan olla nyt näitä jahtaamassa?!" Kumma kyllä Nora uskoi, kun sille osoitettiin jälki ja alkoi tarkka jäljestys. Hyvää harjoitusta riistaveriselle!

nora_avo_1_2008_2.jpg

Tässä Nora palkintoineen. Oli niin kuuma ja nihkeän kostea päivä, että palkintokuva otettiinkin sisätiloissa.

Noran koekertomukset löytyvät täältä:

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MEJÄ, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Kevätpörinää

Perjantai 30.5.2008 klo 12:03 - Marja J

Kävimme Pyryn kanssa viime lauantaina Sotkamossa ryhmänäyttelyssä. Myös Ani-sisko osallistui Kastehelmen kanssa. Tällä kertaa Pyryn tulokseksi tulikin H ekan ERI:n jälkeen. Ani pärjäsi paremmin, sai EH:n ja oli kolmesta junnutytöstä toiseksi paras.

ani_sotkamossa.jpg

Ani pöydällä, kuva: HP

Anin näyttelyarvostelu löytyy täältä:

pyry_sotkamo.jpg

Pyry kehää kiertämässä - ja kylläpä siellä saikin ravata!

Kuva: HP

Pyry_Sotkamo_2.jpg

Pyry yrittää hurmata tuomarin vekkulin poikamaisella charmillaan!

Pyryn näyttelyarvostelu löytyy täältä:

Kuva: Kastehelmi Kakko, KIITOS KUVISTA!


Nora-mamman juoksutkin alkoivat ja meillä ollaan taas poikkeustilassa. Ensimmäiset 10 päivää Nora asui keittiön puolella portin takana, mutta muutti viime sunnuntaina Hannun kanssa tuonne pihamökkiin asumaan. Siellä Nora asuu kuin kuningatar, saa hyviä herkkuja Hannulta, eivätkä tyhmät pojat ole häiläämässä koko ajan ympärillä. Lenkitkin ovat luksusta ja ihan vain Noralle räätälöidyt - saa nuuskia niin paljon kuin haluaa, eikä tarvi ravata pihassa poikien kanssa. Takana on nyt 13 päivää ja edessä vielä hieman yli viikko, sillä 21 päivää tämä juttu kestää. Pojat ovat olleet melko rauhallisia, kun eivät Noran herkkuhajut ole olleet häiritsemässä.

Miro kävi eilen Hannun kanssa tuossa kilometrin päässä etsimässä auton kanssa kolaroinutta metsäkaurista, josta poliisit olivat ilmoittaneet. Autosta oli toinen lamppu rikkoutunut, ja kauris oli kulkeutunut pitkin tietä, johon oli jäänyt hieman verta ja karvatuppoja. Miro löysi jäljen ja aloitti jäljestyksen. Reilun puolen kilometrin päässä kauris oli makuulla tiheässä taimikossa. Tästä se pomppasi vauhdilla liikkeelle ja Miro antoi hieman ajoääntä kuumalle jäljelle. Kilometrin jäljestyksen jälkeen todettiin, että kauriille ei ollut käynyt pahasti ja homma lopetettiin. Kauris jatkoi vielä matkaa Temmesjoen yli. Miro sai tässä hyvää harjoitusta ja mukavan iltalenkin!

Viikonloppuna pitäisi saada tuo Mirokin trimmattua, että saadaan pojasta hienot KVA-kuvat otettua. Miro on onneksi helppo saada siistin näköiseksi. Vanha karva trimmattiin helmikuussa, ja nyt riittää vain hapsukarvojen nyppiminen kautta rungon. Korvat ja naamataulu onkin jo siistitty.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Nora, Rowanberrie´s Feenix, Miro, Semilain Omar

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »