Nora heitti talviturkin

Share |

Keskiviikko 26.3.2008 klo 19.29 - Marja J


Nyt on sitten Norakin vaihtanut paksun karvamanttelin hieman kevyempään kuosiin, kun tuuhea turkki trimmattiin. Poikien Miron ja Pyryn trimmaus on tosi helppoa verrattuna Noran valtaisan pehkon riipimiseen. Pyryn ja Miron trimmaus oli kummallakin ohi tunnissa, mutta Noran kanssa puuhastellessa meni yli kolme tuntia! Eilen iltapäivällä lähti rungosta karva ja illemmalla vielä trimmasin tassut, takapuolen, rinnan ja mahan. Tänään oli sitten vuorossa pää sekä korvat. Nora näyttää tosi hienolta, kun naaman karvakuontalo on poissa ja ihanat, tummat silmät taas tulleet näkyviin. Vielä pitää parannella häntää ja tassuja, mutta pääasia että runko on kuorittu nyt karvakerroksesta.

nora_trimmaus_1.jpg 

Nora tuuheassa talviturkissaan. Turkki on trimmattu "kaikki pois" -systeemillä aina maaliskuussa ja syyskuussa. Ennen joulua ja juhannuksen tienoilla on sitten tehty kevyempi "näyttelytrimmaus". Korvia, häntää, tassuja ja päätä on siistitty myös välillä tarpeen mukaan.

nota_trimmaus_2_2.jpg

Noran turkki kasvaa todella hitaasti ja siitä tulee paksu, tiivis ja karhea. Turkki säilyy melko pitkään siistin näköisenä, mutta loppuvaiheessa varsinkin selkäkarva räjähtää tursakkeeksi.

nota_trimmaus_3_2.jpg

Tässä tassut, maha, häntä ja pään seutu on vielä trimmaamatta. Noran tassuissa, mahan alla ja rinnassa karvaa on todella runsaasti ja se on pehmeää, joten nyppiminen on melko hankalaa.

nora_trimmaus_4_2.jpg

 Nora siistissä kevätlookissaan!

Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix, trimmaus