Joenpenkkalaiset jälkikokeissa

Sunnuntai 12.6.2011 klo 14:01 - Marja J

Joenpenkan jälkikasvu Nelli, Emma ja Pyry ovat käyneet taas nuuskuttelemassa kokeissa, mutta tällä kertaa kukaan ei saanut tulosta - tuoreet pienen ja vähän isomman riistan jäljet veivät kokeissa voiton vanhasta verijäljestä.

Nelli oli ensimmäisessä jälkikokeessaan Rovaniemellä, mutta matkanteko tyssäsi melko alkumatkasta, kun Nelli lähti nuuskuttelemaan tuoreemmille jäljille ja oli sitten aloittanut ilmeisesti myös myyräjahdin. Mutta homma jatkuu Nellilä ja Riikalla ja ehkäpä Nelli pääsee vielä tositoimiin jäljittämään haavakkojakin!

Nellin koepöytäkirja

Emma ja Pyry kävivät eilen lauantaina Ristijärvellä toisissa VAHI-kokeissaan. Koko alkuviikon oli ollut todella raskas ja helteinen keli ja matkaan oli valmistauduttu viilentävin pyyhkein, kylmin juomin ja koirien nestetytys oli aloitettu hyvissä ajoin ennen kokeita. Helteen vuoksi kokeen aloitusaikaakin siirrettiin tunnilla aikaisemmaksi, mutta onneksi sää kisapaikalla oli lauantaiaamuna jo viilentynyt.

Jäljet olivat todella riistarikkaassa maastossa niinkuin kuuluukin, niinpä molemmat koirat harhautuivat jäljellään tuoreiden hirven jälkien perään. Emmalla matka päättyi jo tuomariosuudella ensimmäisen makauksen jälkeen.

Emman koepöytäkirja

Pyry pääsi kokeessaan pidemmälle ja matkanteko loppui vasta kolmannen osuuuden lopussa. Pyryn alkumatka oli tosi lupaava. Tuomarikin oli ollut varma, että tämä koira pääsee loppuun asti ja saa hyväksytyn. Tuomariosuuden arvosteltavat kohdat: lähtö, jäljestämishalukkuus, jäljestämisvarmuus, etenevyys, kulmauksien, makausten ja katkojen selvittäminen oli Pyryn työskentelyssä erinomaista. Jäljen alkukin oli löytynyt heti ilman ylityksiä ja etsimistä ja jäljestäminen oli ollut varmaa ja tarkkaa.

Kolmannen osuuden lopussa vastaan olivat tulleen tuoreet hirven jäljet ja Pyry oli jäänyt pyörimään kulmalle. Etsimisestä huolimatta jäljen uutta alkua ei ollut löytynyt ja tunnin koeaikakin alkoi olla lopuillaan, joten Hannu keskeytti kokeen.

Pyryn koepöytäkirja

Kokeen järjestäjinä olivat Kainuun Hirvikoirayhdistys ja Pihlajavaaran Erä. Lämmin kiitos järjestäjille hienosta koepäivästä ja hyvistä järjestelyistä! Homma jatkuu Emmalla ja Pyrylläkin ja saattaapa hyvinkin olla, että molemmat vielä osallistuvat kokeeseen Ristijärvellä. :)

Tässä on esimerkki VAHI-jäljestä. Jäljen pituus on 1200 - 1500 m ja jäljen kaikki 5 osuutta voivat olla erimittaisia. Kaavio on viitteellinen ja luonnossa jälki voi olla hyvinkin erinäköinen riippuen jäljen suunnasta, kaarroksista, maastosta ja teistä.

 

1 kommentti . Avainsanat: VAHI, MEJÄ, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Ivalon Nellin terveiset!

Torstai 21.4.2011 klo 10:45 - Marja J

Jo aikaisemmin tuli iloinen uutinen, että Nellistä on tullut Pohjois-Lapin Koirakerhon vuoden 2010 Metsäkoira! Nyt saatiin kuvakin Nellistä komean pystinsä kanssa :)

Tässä uutinen kopioituna kerhon sivuilta

Vuoden Inarilaiset koirat 2010

2010    
Näyttelykoira Samojedinkoira, Ikiliikkujan Royal Voyage om. Katja Nyyssölä
Käyttökoira Saksanpaimenkoira, Demant's Oosa om. Vesa Näätänen
Agilitykoira Bordercollie, Oakmedow Zonia Moon om. Pirkko Meskanen
Metsäkoira Kk Mäyräkoira, Joenpenkan Eloisa-Ella om. Riikka Junttila

Joenpenkan väki onnittelee Nelliä ja emäntää!

nelli_ja_pokaali_2.jpg

Tässä kuva juuri trimmatusta Nellistä komean pokaalinsa kanssa!

Lisää uusia kuvia Nellistä löytyy täältä

2 kommenttia . Avainsanat: Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella

Ivalon Nellin jouluterveiset

Perjantai 17.12.2010 klo 19:03 - Marja J

Nelli osallistui Satakunnassa marraskuun lopulla kahteen mäyräkoirien ajokokeeseen Riikan kanssa. Perjantaina 26.11. oli Karkun koe, josta tuli Joenpenkan kasvattien ensimmäinen mäaj-sijoitus eli kolmas palkintosija pistein 46,22 ja ajoeläimenä oli Nellille tuttu jänis.

Oli Nelli haukahdellut peurallekin, mutta kunnon ajoa ei ollut syntynyt. Nelli oli ollut paljon kiinnostuneempi jäniksen jäljistä ja peura oli ajoeläimenä vielä vähän outo. Nelli oli törmännyt kokeessa myös tuoreisiin ilveksen jälkiin. Tämä sama ilves oli ilmeisesti sitten pistellyt poskeensa Nellin ajaman jäniksen muutamaa päivää myöhemmin.

Nelli osallistui myös nk. pitkään kokeeseen Porissa Kiikoisten koemaastoissa 29.11. Keli oli todella vaativa ja raskas, sillä pakkasta oli koeaamuna -20! Nelli kuitenkin haki riistaa täydet 180 hakuminuuttia, mutta ei siten lähtenyt enää toiseen erään, sillä tassut aukesivat kovassa pakkasessa. Pisteitä tästä kokeesta tuli 16 ja vaikka keli oli todella kylmä, metsästysinnosta Nelli sai 9 pistettä, kun maksimi on 10.

Ensi vuoden suunnitelmissa Riikalla ja Nellillä ovat ensimmäiset mejä-kokeet. Nelli ja Riikka ovatkin ottaneet jo tuntumaa tähän koirille mieluiseen lajiin ja harjoitelleet jälkihommia yhdessä tolleri Inkan ja tämän emännän kanssa. Ja tottakai Nelli jatkaa hyvin alkanutta ajokokeiden harrastamista, ja tietenkin metsästystä. Välillä voi varmaan käydä kehässäkin pyörähtämässä.

Riikka-emäntä on mäyräkoiransa myötä kiinnostunut myös koetoimitsija- ja palkintotuomarihommista ja koetoimitsijakurssi ykkönen onkin jo käytynä.

Nyt Nelli ja kotiväki valmistelevat joulua ja odottavat joulupukin tuloa. Nelli muisti vielä viime joulusta mieluisan telkkarin joulumainoksen ja katselee kuulemma pää kallellaan, että mistäs se pukki oikein tulee!

nelli_joulukuu_2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nellin hymyä muutaman päivän takaa Riikan lähettämässä kännykkäkuvassa :)

Onnittelut vielä Nellille ja emännälle Joenpenkan koirien ekasta MÄAJ-palkintosijasta!

HAU-HAU-hauskaa Joulua Nellille ja koko perheelle sinne Ivaloon! Tulevalle vuodelle mukavia reissuja ja menestystä niin koemaastoihin kuin näyttelykehiinkin!

1 kommentti . Avainsanat: MÄAJ, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella

Nelli ja Emma ekassa MÄAJ-kokeessa

Sunnuntai 12.9.2010 klo 14:13 - Marja J

Nelli osallistui viime torstaina Ketunmaassa Limingassa ns. pitkään kokeeseen. Tuomarina oli Lotta Seppinen  ja paikalla olivat myös ylituomari Pekka Hautamäki sekä tuomariharjoittelija Antti Kirjatankki. Valitettevasti koepaikalta ei löytynyt tällä kertaa Nellille kunnon ajettavaa, vaikka kauriita ja jäniksiä siellä onkin ollut. Liekö lämmin keli karkottanut kauriit muihin maisemiin....

Tästä on kuitenkin nyt mukava jatkaa ajoharrastusta!

Torstai-iltana Nelli sekä Emma piipahtivat perheineen meillä siskorehveillä. Tytöt olivat niin vauhdikkaita, että kunnon yhteisposeerausta ei oikein tullut.

Tässäpä kuvia tytöistä

Emma osallistui eilen Juurussuolla MÄAJ-kokeeseen, joka oli Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin mestaruuskoe. Mukana oli 4 karkkaria. Emma ajoi ensimmäisessä erässä 12 minuuttia jänistä. Pisteitä tuli 22,33 ja palkintosija 0. Mukavaa oli, että kaikki kilpailijat pääsivät ajamaan!

Hyvä Emma - tästä on mukava jatkaa!

Kuvia koepaikalta

MÄAJ-koesäännöt, tiivistelmä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MÄAJ, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Nellille ensimmäinen jäniskaato

Perjantai 3.9.2010 klo 18:24 - Marja J

nellin_jnis_3.9.2010.jpg

Riikalta tuli äsken mukavia uutisia: Nellin ajosta oli ammuttu ensimmäinen jänis! Nelli oli ollut metsällä Riikan miehen Pentin kanssa vain muutaman tunnin reissulla. Ajo oli kestänyt 15 minuuttia ja Nelli oli välillä hukannutkin jäniksen, mutta löytänyt sen sitten uudelleen.

Hieno juttu, hyvää harjoitusta tulevaa MÄAJ-koetta varten, joka onkin jo ensi viikolla!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajometsästys, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella

Riikka lähetti Nellin terveisiä

Perjantai 20.8.2010 klo 12:39 - Marja J

Riikka oli ollut taas lastensa ja koiriensa kanssa perinteisellä metsäretkellä. Ensimmäisen yön Nelli oli valvonut ja pitänyt vahtia, mutta seuraava yönä sitten nukkunutkin sikeästi nuuskuttelun, maukkaan kala-aterian ja myyräjahtien uuvuttama. Nellillä oli ollut myös pieni poroajo, mutta tyttöpä oli tullut emännän kutsusta hienosti takaisin! Tämä on kyllä hyvä taito joka koiralle! Ja jos koira kokeissa tulee luokse kutsusta siitä saa plussaa.

Nelli ja Inka-tolleri olivat käyneet taas jäljelläkin. Nellin jälki oli ollut kilometrin pituinen ja 13 tuntia vanha. Maasto oli ollut hankala. Jälki alkoi vetisestä heinikosta suon laidasta, jossa kasvoi vaivaiskoivua  ja jatkui metsikön läpi tosi jyrkällä nousulla tavalliseen metsään. Riikka kertoo: ”Ajateltiin jo että tehtiinkö liian hankala reitti, mutta Nelli suoriutui tehtävästä liiankin hienosti. Taas lähdettiin jäljelle kauhealla vauhdilla ja jouduin jarruttelemaan menoa lähes koko matkan. Lopputuloksena oli, että  makuut ja kaato löytyivät ja Nelli merkkasi ne innokkaasti. Aikaa meni 18 ja puoli minuuttia”. Kaatona oli ollut taas hirvenmaksa, jota oli peitettykin maalla, mutta Nelli haistoi sen 15 metriä ennen kaatoa ilmavainulla. 

Inkan jälki oli ollut puolet lyhyempi ja maasto tasaisempi kuin Nellillä. Inkan ote oli ollut rauhallisempi ja Inka kulki jäljen määrätietoisesti merkaten makuut. Myös Inka haistoi kaadon jo 15 metriä aikaisemmin ilmasta ja aikaa meni 12 ja puoli minuuttia. Molemmat olivat olleet tosi innoissaan jo kun valjaita laitettiin - ne tiesivät heti mihin mukavaan hommaat olivat menossa! Paukkukoe oli myös ensin niin kuin oikeassakin kokeessa ja kumpikaan eivät korviaan siitä lotkauttaneet. Uutta harjoitusta on kuulemma taas tulossa koirakaveruksille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MEJÄ, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella

Ivalon Nellin kuulumisia

Sunnuntai 8.8.2010 klo 11:17 - Marja J

Nellikin oli päässyt kokeilemaan jäljestystä, kun Riikka oli tehnyt tolleri-Inkan emännän Ullan kanssa molemmille koirille harjoitusjäljen. Naiset olivat tehneet kahdestaan jäljet – Ulla merkannut radan ja Riikka verettänyt sienen kanssa perässä. Molempien miehet tulivat sitten seuraamaan varsinaista harjoitusta - ja varmaan vähän ihmetelleet tuota hommaa..... Molempien koirien jälki oli n 500 metriä ja ikää 6 – 7 tuntia. Paukkukoekin oli harjoituksen aluksi, niin kuin oikeassakin kokeessa. Riikka hoiti ampumisen haulikolla ja molemmat koirat pääsivät jatkoon kun eivät välittäneet paukusta ollenkaan.  

Tässä Riikan laatima Nellin harjoituskertomus: ”Nelli lähti jäljelle kuin rasvattu salama ja todella hienosti meni, vauhtia kyllä saisi olla vähemmän. Tarkasti seurasi jäljen, merkkasi makaukset ja kaadolla odotti mahtavat palaset hirvenmaksaa palkkioksi. Yhden kerran kävi jäljen ulkopuolella haistelemassa, mutta palasi itse heti takaisin jäljelle. Vauhti oli kyllä minusta liian kova, koko suoritus oli ohi 15 minuutissa.” Myös Inkalla jälki meni hienosti loppuun asti, mutta suoritus oli kuulemma rauhallisempi kuin Nellillä.

Eikä retki vielä tähän loppunut – Nelli järjesti vielä lisäpuuhaa isäntäväelle! Tässäpä Riikan tarinaa loppureissusta. ”Nelli odotteli autossa ettei häirinnyt Inkan suoritusta. Kun tulimme metsästä pois meidän autossa vilkkui hätävilkut, ovet oli lukossa ja tietenkin avaimet virtalukossa paikallaan ja Nelli kuskin paikalla mulkoili minua loukkaantuneena. Neiti oli hyppinyt hätävilkku- ja ovenlukitus nappuloiden päälle yrittäessään seurata meidän toimia. Luulin ettei minun auton ovia voi lukita jos avaimet ovat paikallaan, mutta olihan siellä sisäpuolella nappula mistä lukitaan. Yleensä en koskaan jätä avaimia paikalleen, mutta jotenkin ne nyt jäivät. Onneksi ei oltu kuin 20 km päässä kotoa ja velipoika kävi tuomassa vara-avaimet.”

Riikka ja Ulla suunnittelevat jatkavansa jälkijuttuja Nellin ja Inkan kanssa. Mukavaa hommaahan se on ja koirat kyllä tykkäävät nuuskutella verijäljellä. Riistaveriset tahtovat vain helposti lähteä oikean elävän riistan jäljille, jos sellaisia eteen tulee. Mutta jälkivarmuutta voi kyllä harjoitella ja koira oppii vähitellen, että nyt tehdään tätä hommaa eikä hötkyillä muualle. Tässä auttaa myös se, että koiran varusteet jälkihommissa ovat aina samat, mistä koira tietää että nyt lähdetään jälkeä haistelemaan.

PSMKK:n viimeisessä TUUBI-lehdessä sivulla 27 on Nellin isän omistajan Lotta Seppisen kirjoitus MEJÄ-kokeen kulusta ja koiran harjoittamisesta kokeita ja jäljestämistä varten

Nelli ja Inka kävivät myös Kuopion kolmipäiväisessä koiranäyttelyssä lauantaina. Reissu oli varmaan rankka niin ihimislle kuin koirillekin, sillä hellettä taisi olla +30!

Nelli oli nyt ensimmäistä kertaa nuorten luokassa, missä oli mukana 6 narttua. Kolme sai laatuarvostelussa erinomaisen ja Nelli sijoittui ryhmässä neljänneksi laatumaininnalla erittäin hyvä. Nellillä on nyt hienosti neljä perättäistä EH:ta!

Nellin kaikki näyttelykuvat nyt omassa kansiossaan. Uutta siellä ovat Kemin näyttelyn 24.7.2010 ja Kuopion näyttelyn 7.8.2010 kuvat

Kiitokset taas aktiivisuudesta Riikalle! On niin mukava seurata kasvattien elämää ja harrastuksia!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MEJÄ, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella

Nelli kävi kylässä 15.7.2010

Perjantai 16.7.2010 klo 12:41 - Marja J

nelli_15.7.2010_14.jpg

Ivalon Nelli kävi kylässä, kun Riikka oli palaamassa Tiian ja Samulin kanssa kesälomareissulta etelästä. Mukana oli myös Riikan ystävä Boris-koiransa kanssa. Nelli on menossa kesällä vielä Riikan kanssa Kemin ja Kuopion koiranäyttelyihin kanssa. Pidetäänpä peukkuja! 

Täällä lisää kuvia Nellistä, josta on kasvanut todella kaunis ja hyväturkkinen tyttö!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella

Nelli näyttelyssä Rovaniemellä 20.6.2010

Keskiviikko 23.6.2010 klo 13:06 - Marja J

Nelli oli elämänsä toisessa näyttelyssä Rovaniemellä Riikka-emännän ja Tiian kanssa. Mukana olivat myös Riikan ystävä Ulla sekä Nellin koirakaveri tolleri Inka. Sää oli ollut kamalan sateinen ja todella ikävä. Norjalainen tuomarin oli ollut erittäin tarkka ja tiukka ja olikin tutkinut koiria niin pöydällä kuin liikkeessäkin pitkään.

Nellin luokassa oli kuusi junnunarttua ja Nelli sijoittui kilpailuluokassa hienosti kolmanneksi! Nellin juoksu oli alkanut edellisellä viikolla, joten tyttö ei ollut aivan parhaimmillaan. Ennen omaa vuoroaan Nelli oli säikähtänyt jotakin, eikä ollut tavallinen reipas itsensä kehässä. Tuomari oli kiinnittänyt huomion erityisesti Nellin turkkiin, josta oli tullut kiitosta. Hyvin olet Riikka Nellin turkin trimmannut!

Onnittelut hienosta näyttelytuloksesta!

nellli_rovaniemi_kv_20.6.2010_010.jpg

Nelli ja Riikka kehässä.

Täälläpä lisää näyttelykuvia

Nellin näyttelyarvostelut

Kiitos kuvista Tiia!

Nellin kaveri Inka-tolleri oli saanut näyttelyssä ekan sertin ja vara-cacibin!

Joenpenkkalaiset onnittelevat Inkaa ja Ulla-emäntää!

Tässä Inka poseeraa näyttelyn jälkeen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella

Nellin kuulumisia ja kaikki pentujutut

Maanantai 18.1.2010 klo 21:13 - Marja J

Nellistäkin on tullut aikamoinen koirapakkaus, joka tykkää tosi paljon ihmisistä! Vieraille koirille pitää aluksi vähän murista, mutta kun tuttavuutta on tehty, ollaan hyviä kavereita. E-pennut ovat nyt koirien murrosiässä, mikä sekin saattaa aiheuttaa ärinöitä ja aikaisemmin opittujen hyvien tapojen unohtamista!

Nellin leikkikaverina on oman perheen Söpö-pystiksen lisäksi ollut myös tolleri Inka. Välillä meno Inkan kanssa yltyy liian rajuksi, toisia läpsitään kuonoon ja vähän äristäänkin ja varastellaan toisten leluja. Luonnetta Nellissä kuten siskossaan Emmassa tuntuu olevan, periksi ei annettaisi ja Nellikin puolustaa Riikka-mammaa - taitaa olla vähän mustasukkainenkin. Söpön kanssa ei tarvitse Nellinkään räyhätä, kun Nelli on pennusta asti kasvanut Söpön kaverina.

Nelli on muuttanut lastenhuoneeseen nukkumaan Söpön kanssa ja Nelli vääntäytyy Samulin viereen peiton alle nukkumaan ja aamulla onkin sitten kiire herättämään Riikkaa koiramaisella kasvojenpesulla. Nelli tykkää myös rentoutua saunan lämmössä. Valitettavasti ennen Kajaanin näyttelyä Nellillä oli porttikielto saunaan, että turkki pysyisi hyvän karhena. Moni mäyräkoira taitaa tykätä saunoa ja saunan lämpö rentouttaa mukavasti lihaksia esimerkiksi pitkän metsäreissun jälkeen. Osaavatpa jotkut mäykyt jopa vaatia ihmistä saunan lämmitykseen! :)

nelli_idin_kulta_2.jpg

Nellistä on kasvanut todella kaunis, tumma ja kiiltäväturkkinen kaunokainen. Nellillä meni tosi hienosti Kajaanin näytettelyssä, missä tulokseksi tuli "erittäin hyvä". Sitä vaaleanpunaista ruusuketta ei vielä kuitenkaan tullut, niinpä Nelli sai ekalta näyttelymatkaltaan muistoksi ÄIDIN KULTA -ruusukkeen.

Juttuja Nellin ensimmäisiltä vuosilta

Nellin syysterveiset 3.10.2009

Riikka on ollut lintumetsällä Söpö-pystiksen kanssa ja Nellikin on kovasti ollut kiinnotunut saaliista. Riikka kertoo: "Nelli oli todella kiinnostunut linnuista ja olisi syönnyt ne heti suihinsa. Sai tuliaisiksi linnunpyytö reissuilta sydäntä, maksaa ja kivipiiraa. Kylläpä ne olivat herkkua ja katosivat parempiin suihin alta aikayksikön. Isäntä vähän purnasi kun piirat syötin koirille."

Nellille on jo hankittu varusteita tulevia metsästysreissuja varten. "Nyt odotellaan jo lumen tuloa jotta jäniksen jäljet näkyisivät. Uusi hieno tutkakin on ostettuna (Pointer). Ja liivit tietenkin siihen saatiin kaupanpäälle.Nyt on Nellin vuoro päästä metsälle. En viitsinyt sotkea vielä tälle syksyä linnustusta Nellin pyytö reissuihin. Jospa ensi syksynä molemmat pääsevät vuorotellen linnunpyyntiin. Nelliä kyllä kiinnosti myös vesilinnut, ajoi heinikosta 5 koskeloa haukkuen lentoon. En ampunut kun eivät ole kovin herkullisia vesilintuja."

Nelli on näyttänyt jo mäyriksen todellisen luonteen ja protestoinut koiramaisella tavalla;-) "Ompa Nelli osannut myös näyttää mielenosoituksia. Äiti on ollut liian paljon töissä ja yhtenä päivänä oli minun tyynyllä sängyssä kakkaläjä. Sitten sai Nellin oma tuoli kyytiä, yhteistyössä Söpön kanssa. Kaukosäädinkin meni samalla uusiksi. Täytyyhän sitä välillä näyttää,että on olemassa."  

"Iltaisin alkaa iltavillitys jolloin mennään lujaa ympäri huushollia jokin pehmo suussa. Monta pehmoa on jo suolistettuna. Viimeistään kymmenen aikaan virta alkaa loppua ja köllötellään sohvalla ennen nukkumaan menoa. Minun peiton alla edelleen nukkuu ja viimeisenä aamulla nousee ylös. Sittenkin päiväunet voittavat jo tunnin parin sisällä."

Riikka on hienosti trimmannut Nellin. Trimmauksesta löytyy kuvia katsittavaksi Nellin omassa kuva-albumissa.


Nellin kuulumisia 19.8.2009

Nelli ja perhe käväisivät menomatkalla etelään meidän luona. Tulomatkalla Nellillä oli matkaseurana Riikan ystävän sheltti Boris, joka etukäteen matkusti Ivaloon loman viettoon muun perheen tullessa myöhemmin perässä. Näin kertoilee Riikka Nellin uudesta kaverista Boriksesta. ”Nelli makoili omassa boxissa selällään ja nautti olostaan. Välillä olivat samassa boxissa perässä ja leikkivät ja nukkuivat yhdessä. Tosi kivan "poikaystävän "Nelli sai Boriksesta. Olivat heti kavereita ja kyllä meno oli rivitalossa välillä sellainen että kumma jos naapurit eivät hermostuneet. Boris ei meinannut malttaa nukkua ollenkaan kun vahti Nelliä vuorokauden ympäri. Loppulomasta molemmat koirulit nukkuivat minun vieressä.”

Riikka kertoo kesän kuulumisia: ”Ennen etelän reissua oltiin metsässä lasten ja koirien kanssa melkein viikko. Kalasteltiin, hillasteltiin ja nautittiin olostamme. Joka päivä kyllä sateli vähän vettä, mutta emme antaneet sen haitata. Ukkostakin pideltiin teltassa ja se oli kyllä Nellin mielestä aika pelottavaa. Kattelikin taivaalle monena päivänä sen jälkeen, että tuleeko ukkonen uudestaan. Kalaa sai kaikki syödä yllin kyllin ja Nellihän olisi syönyt varmaan itsensä halki jos olisi antanut. Hillajängällä kyllä väsähti ja piti välillä kantaa repussa. Hyvin pysyi leirissä eikä lähtenyt reviirejä laajentelemaan omin päin. Teltassa nukkuminen oli lystiä kun sai kaivautua äitin makuupussin perälle nukkumaan. Lähtöpäivänäkin teltta purettiin jo ympäriltä ja Nelli vain koisaili makuupussin perällä, eikä olisi halunnut lähteä kotiinpäin. Kyllä molemmilla koirilla maistui unet paripäivää, kun tultiin kotiin. Nytkin jos otan repun kaapista, olisi Nelli heti lähdössä kyytiin. Luulee varmaan, että aina mennään mettään kun reppua tarvitaan.”

nelli_mettreissulla.jpg

Nelli mettäreissulla

nelli_vshtneet_kaverukset_sp_ja_nelli.jpg

Söpö ja Nelli - väsähtäneet kaverukset :) - ihana kuva!


Nellin kuulumisia 15.7.2009

Riikka kirjoitteli Nellin viimeisimmät uustiset. Nelli on päässyt ajelemaan veneellä, mutta kyyti taisi olla tytölle liian kova ja koko matka pitikin ulista! Soutuveneellä soutelu pasaa kuulemma paljon paremmin. Uimassa Nelli on käynyt jo monta kertaa. Riikka kertoo: "Ensin kyllä käveli vain rannalla, mutta kohta jo seurasi minua kun kahlailin. Vesi oli kyllä minulle liian kylmää uida vaikka lapset ja koirat siellä temusivatkin. Nellin mielestä oli parasta maistella hienoa märkää hiekkaa ja kaivella oikein luvan kanssa!Kävelin metsään "piiloon" ja kyllä Nelli etsi ja haki hyvin kadoksissa ollutta emäntää ja voi riemua kun löytyi!"

Nelli on saanut oman kopinkin häkkiin, joka on Söpön häkin vieressä. "Saimme tuttavalta melkein uuden kopin maalia vain vailla. Kopin koko on kyllä mäyräkoiran egolle sopiva. Korkeutta ja kokoa löytyy niin paljon että lapsetkin mahtuvat sinne mönkimään. Kyllä monet naurut on naurettu kun vieraita on käynnyt ja Nelli käy esittelemässä koppiaan. Ajateltiinkin laittaa siihen välieteinen ja madaltaa kattoa. Häkissä on saanut käydä kaivelemassa luvan kera ja aikamoisia onkaloita sinne aina ilmaantuu. Juuri kerkeän toisen kuopan peittää niin uutta jo kaivellaan. Mutta nyt on saanut nurmikko ja kukat olla rauhassa." Niinpä - mäykyllä pitää olla paljon paljon tekemistä! :)

junttila_nelli_heink_2009_4.jpg

Nelli omassa kopissa heinäkuussa 2009

Nellin kuulumisia 23.6.2009

Riikka kirjoitteli Nellin uusimmat kuulumiset ja lähetti kuvia tytöstä. Nelli se vain kaunistuu ja on kasvanutkin kovasti - paino oli 23.6. 4650 g.  Nellin ja Söpö-koiran yhteiselämä sujuu muavasti ja Riikka kirjoittaa: "Söpö ja Nelli ovat kuin majakka ja perävaunu kun mennä viipottavat pihalla. Nellin seura on kyllä tehnyt Söpölle tosi hyvää! Nyt onkin mukava kun Söpö vaihtaa kesäkarvaa, Nellin suussa on välillä sellaisia karvatupsuja ettei paljon tartte harjailla."

Nelli on opetellut koirien hyviä taitoja ja osaa jo seisoa hyvin - tietenkin makupalan toivossa. Taito on hyvä oppia, sillä ehkäpä tapaamme Nellin seuraavana juhannuksena Rovanimen näyttelyssä :) Riikka tarkistaa hampaat joka päivä ja Nelli antaakin ne tutkia hyvin. Mutta kynnenleikkuu ei ole lempipuuhaa. Kun pari kynttä on leikattu Nelli saa makupalan ja taas jatketaan.  Myös Nellin turkki on alkanut kasvaa karkeampaa karvaa ja partakarvojakin on tullut lisää. Riikka kertookin, että "Nyt on alkanut Nellille kasvaa myös selkään melkein mustaa karkeaa karvaa. Jaloissa ja korvissakin on puhumattakaan ihanasta parrasta! Väritys ja karvan laatu ovat todella kauniita, kehuja tulee kaikilta jotka Nellin näkevät. Emännältä varsinkin."

"Ruohonleikkuri on kyllä aika pelottava otus jota pitää mennä kuistin penkin alle piiloon haukkumaan. Katuharjakin on oman osansa rähinästä saanut. Eilen meidän pihalla kävi jänis ja heti Nellin kanssa mentiin jälkiä haistelemaan. Haku oli valtava, nenä maassa ja häntä suorana. Harmi vain kun kerkesi jänis lähteä ennenkuin Nelli sen näki. En uskaltanut laskea irti kun tien vieressä oltiin. Olisi kyllä ollut menossa jälkien perään. Loppuviikosta lähdetään metsään kalareissulle ja teltassa nukutaan. Saapa nähdä mitä neiti tykkää teltassa nukkumisesta. Varmaan tulee minun makuupussin sisälle nukkumaan,niinkuin kotonakin yöllä mönkii minun peiton alle nukkumaan. Sitten saapi Nellikin olla irti haistelemassa metsän hajuja ja ekalle venematkallekin pääsee."

Mukavaa kesäreissua Nellille ja perheelle!

Ps. Ruohonleikkuri, harjat ja pölynimuri taitavat olla monelle koiralle joko kauhistus tai sitten "riistaa", jota pitää jahdata. 

 nelli_23.6.2009-400.jpg

23.6.2009

nelli_23.6.2009_3-400.jpg

23.6.2009

nelli_ja_sopo_23.6.2009-400.jpg

Nelli ja Söpö 23.6.2009

nelli_20.6.2009.jpg

Nelli 20.6.2009

junttila_nelli_2.6._2009.jpg

Nelli 2.6.2009

Nellin tarinaa 4.6.2009

Nellin korvat ovat parantuneet hyvin lääkekuurin ansiosta ja kohta tyttö saa ensimmäiset rokotukset. Sitten voikin laaajentaa reviiriä lähimetsää kauemmaksi. Tämä on varmaan mukavaa, sillä Nelli tykkää kovasti kaivella ja haistella koloja ja mättäitä. Nelli on jo tapaillut tuttuja koiria kuten tolleri Inkaa. Vauhti menee Inkan kanssa välillä kuulemma villiksi, mutta Nelli osaa lopettaa riehumisen itse, kun siihen kyllästyy. Nellillä on luonnetta ja se osaa pitää kyllä omasta reviiristä huolen!

Nelli ja Söpö-pystis olivat omatoimisesti ruvenneet hortonomeiksi ja kaivelleet pensaan ympärillä niin että multa oli lentänyt metrien päähän. Kun Riikka oli tullut komentamaan ja lopettamaan puuhat, koirat olivat paenneet paikalta yhteistuumin kuin eivät olisi ollenkaan olleet pahan teossa. No, Nelli joutui sitten pesulle, eikä tykännyt yhtään. Saunomiseen tyttö kuitenkin on jo ottanut tuntumaa, istuskellut lattialla, eikä löylyn heittäminen kuulemma pelottanut yhtään!

Nellin tarinaa 30.5.2009

Perheen Söpö-pystis on ystävystynyt hyvin Nellin kanssa ja ne leikkivät jo kovasti pihalla. Nelli osaa koirien arvojärjestyksen ja menee ihan matalala madellen ensin vanhemman koiran luo. Huomasin, että jo pentukotona Nelli osasi nämä koirien hyvät tavata, kun teki tuttavuutta Miron kanssa.

junttila_nelli_ja_sp_3.jpg

junttila_nelli_ja_sp.jpg

Nelli tykkää kuulemma kovasti lohesta, jota sai maistaa pari kertaa myös pentukotona ja kotimatkalla Ivaloon, kun halusi parhaat palat Riikan lohikeitosta! Nelli menee aivan sekaisin, kun haistaa kalan. Onneksi Nelli on päässyt perheeseen, jossa myös muut pitävät kalasta ja sitä syödäänkin usein.  

junttila_nelli_ja_pehmolelut.jpg

Nelli leikkii. Nellillä on kuulemma aika monta pehmolelua! Toivottavasti Nelli ei ala aivan vielä niitä "suolistamaan" ! :)

junttila_nelli_27.5.jpg

Nelli 27.5.2009

Nellin kuulumisia 16.5.2009

"Matka meni tosi hyvin! Nelli ilmoitti muutaman kerran matkan aikana että nyt pissattaa ja niinhän sitten tehtävät tuli tehtyä. Kakkakin tuli pari kertaa ja yhtään ei voinut pahoin. Syötiinkin välillä ja lohikeitosta piti saada kalaa, kun itse söin. Todella rohkea pikku neiti, rohkeasti tutkii joka paikan ja on niinkuin olisi aina täällä ollut. Kiitos teille aivan ihanasta mäykkyvauvasta! Ihanampaa ei olisi voinut muualta saada!

Riikka kertoi vielä Nellin ensimmäisistä päivistä uudessa kodissa: "Yhtään ei itkenyt yöllä, emännän kainalossa nukkui koko yön. Virtaa on riittänyt noin tunniksi kerrallaan ja sitten jo uni voittaa. Kovasti on minun perään, heti etsii, jos häviän näköpiiristä. Itku tulee, kun kaapinpeilistä näkyy oma kuva eikä kaveri tule leikkimään. Savustimme tänään ruuaksi lohta ja voi kun haju kerkesi Nellin nenään! Ei meinannut nahoissaan pysyä kun kala haisi! Päiväruokaan sekoitin vähän lohta sekaan ja meinasi lautanenkin tulla syödyksi. Näyttäisi olevan herkkua! " No niinhän se olikin - parhaiten pennuille maistui keitetty lohi!

junttila_nelli_2_16.5..jpg

Nelli matkalla suureen maailmaan!

 junttila_nelli_16.5..jpg

Nelli sai heti oman hienon hihnan ja pannan - pinkkiä, tottakai! Kasvattaja antoi vielä mukaan rullan pinkkejä kakkapusseja....

junttila_nelli_nukkuu_16.5..jpg

Söpöläinen!


junttila_nelli_istuu_17.5..jpg

junttila_nelli_laatikossa_19.6..jpg

Nelli tottui jo pentukotona leikkimään omassa "luolassa".

Perheen Söpö-pystykorva on hieman pelännyt Nelliä, kun ei oikein tiedä mikä kumma se oikein on. Nyt Söpö-pystis on jo rohkaistunut haistelemaan Nelliä, mutta ei ole uskaltanut vielä aloittaa kunnon leikkiä. Luulen kyllä, että näistäkin tytöistä tulee hyvät kaverit, ovathan muutkin pennut jo totutelleet lajikumppaneihin. Kun Nelli tapasi meidän Miron ensimmäistä kertaa, tyttö kiemurteli ison koiran edessä ihan oikein elkein.

Nelli on ihan selvästi Riikka-mamman koira, mutta on valloittanut myös muiden perheenjäsenten sydämet! Riikka on ollut kotona "äitiyslomalla" Nellin kanssa ja Nelli riemastuu kovasti kun perheen lapset ja isä tulevat kotiin. Nellin kodin etupiha on nyt aidattu ja tyttö saakin olla vapaana pihalla. Yhtenä yönä oli satanut lunta ja Nelli oli ollut ihan kummissaan ja ihmetellyt mitä valkoista maassa oikein oli. Tyttö oli juoksennellut tohkeissaan ympäriinsä ja olihan sitä valkoista pitänyt maistellakin! Muilla pennuilla tuo ihmeaine on vielä kokematta!

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella

Kajaanin ERITTÄIN HYVÄT Emma ja Nelli

Maanantai 11.1.2010 klo 21:43 - Marja J

Joenpenkan vasta 9-kuukautta täyttäneet E-tytöt Emma ja Nelli olivat sunnuntaina ekassa isossa näyttelyssään Kajaanissa. Myös Nora-mamman ensiesiintyminen oli aikoinaan Kajaanissa tammikuussa 2004. Emmalla oli jo aikaisempaa kokemusta viime elokuulta Siikajoen pentunäyttelystä.

Portugalilainen tuomari ei antanut tällä kertaa yhdellekään junnutytölle laatuarvostelussa erinomaista. Yhteensä karkkarijuniorinarttuja oli mukana 7, joista 5 sai EH:n ja 2 sai H:n. Emma sijoittui kilpailuluokassa komeasti ykköseksi ja Nelli hienosti kolmoseksi! Kajaanissa kilpailtiin myös Royal Canin juniorin tittelistä – nyt tuo titteli meni automaattisesti laatuarvostelussa erinomaisen saaneelle junnu-urokselle.  

Näyttelyssä oli mukana paljon koiria ja tilaa vähän häkeille ja liikkumiseen ja meteli oli myös aikamoinen. Tällä kertaa karkkareiden arvostelu alkoi myöhemmin eli vasta 11.30. Kun Emma ja Nelli saapuivat näyttelypaikalle, oli kaniini- ja kääpiökarkkareiden arvostelu jo menossa. Niinpä ei ollut enää mitään mahdollisuutta harjoitella ja nuuskutella kehässä. Molemmat olivat vähän täpinöissään, kun kaikki oli niin uutta ja ihmeellistä. Mutta kun oma esiintyminen oli ohi, tytöt rauhoittuivat nopeasti.

Tapasimme myös koirasukulaisia ja muita mäyräkoiratuttuja. Näyttelyssä oli myös tyttöjen Günther-isän jälkeläisiä: Mierolaisen Mosku junnu-uroksissa Lotan kanssa ja Vuorenkaiun Kata avoimen luokan nartuissa. Tapasimme myös Emman ja Nellin enon eli Noran veljen Feksun (Rowanberrie´s Feelix) kotiväkeä sekä Noran kasvattajan Tarjan Kuusamosta.

Sydämelliset onnittelut vielä kerran Emmalle ja Pauliinalle sekä Nellille ja Riikalle!  - Olipa tosi hieno alku E-pentujen näyttelyharrastukselle!

Pauliinalle ja Karille kiitokset kuvista sekä kyytistä Kajaaniin!

Emman näyttelyarvostelu

Nellin näyttelyarvostelu

Kaikki Kajaanin normikarkkareiden tulokset löytyvät täältä mäyräkoirafoorumilta.

Tässä kuvia Emman ja Nellin näyttelyreissusta.

Valitettavasti Kajaanin urheiluhalli on todella hankala paikka valokuvaamiseen ja kuvista tulee epätarkkoja ja suttuisia, värit ovat ihan mitä sattuu.

Muutama kuva lisää Emman omassa albumissa.

 

kajaani_10.1.12.jpg

Tässä juniorinarttujen kilpailuluokan parhaat: ekana Emma ja kolmantena Nelli.

Ja pakko oli ihan laittaa vielä linkki söpöstelykuvaan, jossa Emma ja Nelli 4.4.2009

  

5 kommenttia . Avainsanat: näyttelyt, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Ivalon Nellikin eilen pupun perässä

Torstai 29.10.2009 klo 16:00 - Marja j

Nelli oli eilen päässyt jäniksen jäljille, mutta pupu oli ollut nopea ja karannut. Nelli ei ollut kerinnyt näkemään pupua, mutta oli pinkaissut sen perään kovasti haukkuen. Hirvenjäljetkin olivat kuulemma kovasti kiinnostaneet.

Kotona Nelli oli päässyt tutkimaan toista jo kaadettua jänistä, eikä ollut päästänyt Söpö-pystistä edes haistelemaan vaan ominut aarteen kokonaan itselleen. Nelli kuulemma jo tietää, mitä mukavaa seuraa, kun tutkaliivi otetaan esille!

Jäädäänpä odottelemaan lisää juttua Nellin metsäreissuista!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, ajometsästys

Emma, Nelli ja Emppu trimmauskurssilla

Sunnuntai 18.10.2009 klo 19:18 - Marja J

Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho järjesti tänään 18.10. Pateniemen Honkapirtillä odotetun ja kovasti toivotun trimmauskurssin. Kurssin ohjaajana toimi itsekin mäyräkoiria kasvattanut ja pitkään ammattitrimmaajana toiminut Eija Riihimäki-van der Meer.

Kurssille osallistui yhteensä kuusi karkkaria: normaalikokoiset Pipsa, Imsa, Emma, Nelli, Emppu sekä kääpiökarkkari Ecky. Oli tosi mukava, että Noran pentuja oli mukana näin monta. Nellikin oli tullut Riikan kanssa ihan Ivalosta asti kurssille! Nelliä ja Emmaa oli jo trimmattu aikaisemmin, mutta Emppu oli hyvänä opetusvälineenä vielä kokonaan pentukarvassa.

Emma, Nelli ja Emppu jaksoivat olla todella nätisti koko ajan, vaikka ympärillä oli vieraita koiria, ihmisiä ja hälinää - ja turkkia nipisteltiin joka puolelta! Empulle pöydällä seisominen oli vielä uusi asia, mutta poika osasi ottaa homman tosi rennosti. Välillä koirat saivat levätä häkeissä ja käydä jaloittelemassa ulkona. Tyttöjä ei tarvinnut kuin vähän siistiä, mutta Empulla ja Eskolla oli suurempi urakka. Empun pentukarvan alta löytyikin todella komea nuoriherra!

trimmauskurssi_18.10.2009.jpg

Tässä kurssilaiset ja koirat loppupotretissa hienosti trimmattuina!

Lisää kurssikuvia löytyy täältä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: trimmaus, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Emppu, Joenpenkan Empivä-Emppu

E-pennut nyt jo puolivuotiaita!

Sunnuntai 4.10.2009 klo 19:52 - Marja J

Syyskuun 23. päivä E-pennut täyttivät puoli vuotta! Ivalon Nelli ja Oulun Emppu ovat käyneet kylässä pentukotona samoin kuin Limingan Emma, jonka kanssa kävimme yhdessä jo näyttelyssäkin.  Myös Saarijärven Eetin ja Alajärven Elmon kuulumisia on tullut kesän aikana. Erityisen mukava on ollut saada kuvapostia! Kaikki pennut ovat kasvaneet ja alkavat näyttää jo komeilta ja kauniilta karkkareilta.

Emma ja Nelli on jo trimmattukin ja luulenpa että myös Emppu pääsee kohta pentukarvastaan, kun menemme porukalla trimmauskurssille parin viikon päästä.

Vauhtia ja vipinää on riittänyt pennuilla ja ehkä vähän aikaisempaa enemmän myös kotiväellä! :) E-pentujen juttuja löytyy jokaisen omalta sivulta. Emmalle, Nellille, Empulle ja Elmolle on jo laitettu oma albuminsa ja Eetikin saa kohta omansa.

Tässäpä kuvat komeasta viisikosta!

nelli_lokakuu_20092.jpg

Nelli - Joenpenkan Eloisa-Ella. Nelli nättinä trimmauksen jälkeen. 

emma_siikajoki_19.9_2.jpg

 Emma - Joenpenkan Ehtoisa-Emma. Emma valppaana ensimmäisessä näyttelyssään Siikajoella.

emppu_syyskuu_2009.jpg

 Emppu - Joenpenkan Empivä-Emppu. Emppu pentukodin pihassa.

eeti_syyskuu_2009.jpg

Eeti - Joenpenkan Etevä-Eeti. Eeti on pörröisessä pentukarvassaan aivan kuin emänsä Nora.

elmo_syyskuu_2009.jpg

 Elmo - Joenpenkan Ehtivä-Elmo. Elmo vauhdissa!

Kiitoksia pentujen kotiväelle yhteydenpidosta, mukavista jutuista ja kivoista kuvista! Kuvat ja uutiset ovat jatkossakin erittäin tervetulleita.

Vauhdikasta syksyä ja mukavaa talven odotusta kaikille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Emppu, Joenpenkan Empivä-Emppu, Elmo, Joenpenkan Ehtivä-Elmo, Eeti, Joenpenkan Etevä-Eeti, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella

Nelli kävi kylässä

Keskiviikko 5.8.2009 klo 15:19 - Marja J

Nellin kotiväkeä, Riikka sekä lapset Tiia ja Samuli, oli ajelemassa kesälomamatkalla Tampereen suuntaan ja he pistäytyivät Nellin kanssa kyläilemässä. Nelli oli kasvanut kovasti ja hänestä on tullut todella reipas tyttö.

Nellin turkki on kiiltävän musta ja mukavan karkea, eikä pentukarva ollenkaan vielä hapsottanut. Nelli on ollut paljon perheen mukana metsäreissuilla, veneilemässä, hillassa ja kalastamassa. Nelli tykkää valtavasti kalasta ja onkin varmaan kala-aterioista saanut tarvittavia omegoita ja turkki kyllä oli hienossa kunnossa ja kiiltävä!

Nora-mamma ei enää oikein välittänyt tyttärestään, mutta Pyryn kanssa Nelli tuli tosi hyvin juttuun. Kaikki paikat entisessä pentukodissa piti nuuskia, nakerrella puruluita ja välillä käytiin ulkona juoksemassa. Kun Pyry kävi liian tunkeilevaksi, Nelli osasi hyvin pitää puoliaan.

Nelli_ja_Pyry_5.8.2009.jpg 

Nelli ja Pyry 

Täältä löytyy lisää kuvia Nellin vierailusta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella

« Uudemmat kirjoitukset