Ivalon Nellin jouluterveiset

Share |

Perjantai 17.12.2010 klo 19:03 - Marja J


Nelli osallistui Satakunnassa marraskuun lopulla kahteen mäyräkoirien ajokokeeseen Riikan kanssa. Perjantaina 26.11. oli Karkun koe, josta tuli Joenpenkan kasvattien ensimmäinen mäaj-sijoitus eli kolmas palkintosija pistein 46,22 ja ajoeläimenä oli Nellille tuttu jänis.

Oli Nelli haukahdellut peurallekin, mutta kunnon ajoa ei ollut syntynyt. Nelli oli ollut paljon kiinnostuneempi jäniksen jäljistä ja peura oli ajoeläimenä vielä vähän outo. Nelli oli törmännyt kokeessa myös tuoreisiin ilveksen jälkiin. Tämä sama ilves oli ilmeisesti sitten pistellyt poskeensa Nellin ajaman jäniksen muutamaa päivää myöhemmin.

Nelli osallistui myös nk. pitkään kokeeseen Porissa Kiikoisten koemaastoissa 29.11. Keli oli todella vaativa ja raskas, sillä pakkasta oli koeaamuna -20! Nelli kuitenkin haki riistaa täydet 180 hakuminuuttia, mutta ei siten lähtenyt enää toiseen erään, sillä tassut aukesivat kovassa pakkasessa. Pisteitä tästä kokeesta tuli 16 ja vaikka keli oli todella kylmä, metsästysinnosta Nelli sai 9 pistettä, kun maksimi on 10.

Ensi vuoden suunnitelmissa Riikalla ja Nellillä ovat ensimmäiset mejä-kokeet. Nelli ja Riikka ovatkin ottaneet jo tuntumaa tähän koirille mieluiseen lajiin ja harjoitelleet jälkihommia yhdessä tolleri Inkan ja tämän emännän kanssa. Ja tottakai Nelli jatkaa hyvin alkanutta ajokokeiden harrastamista, ja tietenkin metsästystä. Välillä voi varmaan käydä kehässäkin pyörähtämässä.

Riikka-emäntä on mäyräkoiransa myötä kiinnostunut myös koetoimitsija- ja palkintotuomarihommista ja koetoimitsijakurssi ykkönen onkin jo käytynä.

Nyt Nelli ja kotiväki valmistelevat joulua ja odottavat joulupukin tuloa. Nelli muisti vielä viime joulusta mieluisan telkkarin joulumainoksen ja katselee kuulemma pää kallellaan, että mistäs se pukki oikein tulee!

nelli_joulukuu_2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nellin hymyä muutaman päivän takaa Riikan lähettämässä kännykkäkuvassa :)

Onnittelut vielä Nellille ja emännälle Joenpenkan koirien ekasta MÄAJ-palkintosijasta!

HAU-HAU-hauskaa Joulua Nellille ja koko perheelle sinne Ivaloon! Tulevalle vuodelle mukavia reissuja ja menestystä niin koemaastoihin kuin näyttelykehiinkin!

Avainsanat: MÄAJ, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella


Kommentit

20.12.2010 10:19  Riikka&Nelli ja taustajoukot

Nelli ja koko pesue kiittävät ja toivottelevat Rauhallista Joulua Joenpenkalle!
Tarkennusta 26.11 Karkun kokeesta.Itse kokeen aikana emme tuomarin kanssa nähneet ilveksen jälkiä,mutta seuraavana päivänä oli verekset jäljet löytyneet samaisesta maastosta.Nellin serkku oli kokeessa viikkoa myöhemmin ja ilves oli todellakin syönyt jäniksen parempiin suihinsa.Onneksi kumpikaan koira ei ollut törmäyskurssilla pedon kanssa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini