Riikka lähetti Nellin terveisiä

Share |

Perjantai 20.8.2010 klo 12.39 - Marja J


Riikka oli ollut taas lastensa ja koiriensa kanssa perinteisellä metsäretkellä. Ensimmäisen yön Nelli oli valvonut ja pitänyt vahtia, mutta seuraava yönä sitten nukkunutkin sikeästi nuuskuttelun, maukkaan kala-aterian ja myyräjahtien uuvuttama. Nellillä oli ollut myös pieni poroajo, mutta tyttöpä oli tullut emännän kutsusta hienosti takaisin! Tämä on kyllä hyvä taito joka koiralle! Ja jos koira kokeissa tulee luokse kutsusta siitä saa plussaa.

Nelli ja Inka-tolleri olivat käyneet taas jäljelläkin. Nellin jälki oli ollut kilometrin pituinen ja 13 tuntia vanha. Maasto oli ollut hankala. Jälki alkoi vetisestä heinikosta suon laidasta, jossa kasvoi vaivaiskoivua  ja jatkui metsikön läpi tosi jyrkällä nousulla tavalliseen metsään. Riikka kertoo: ”Ajateltiin jo että tehtiinkö liian hankala reitti, mutta Nelli suoriutui tehtävästä liiankin hienosti. Taas lähdettiin jäljelle kauhealla vauhdilla ja jouduin jarruttelemaan menoa lähes koko matkan. Lopputuloksena oli, että  makuut ja kaato löytyivät ja Nelli merkkasi ne innokkaasti. Aikaa meni 18 ja puoli minuuttia”. Kaatona oli ollut taas hirvenmaksa, jota oli peitettykin maalla, mutta Nelli haistoi sen 15 metriä ennen kaatoa ilmavainulla. 

Inkan jälki oli ollut puolet lyhyempi ja maasto tasaisempi kuin Nellillä. Inkan ote oli ollut rauhallisempi ja Inka kulki jäljen määrätietoisesti merkaten makuut. Myös Inka haistoi kaadon jo 15 metriä aikaisemmin ilmasta ja aikaa meni 12 ja puoli minuuttia. Molemmat olivat olleet tosi innoissaan jo kun valjaita laitettiin - ne tiesivät heti mihin mukavaan hommaat olivat menossa! Paukkukoe oli myös ensin niin kuin oikeassakin kokeessa ja kumpikaan eivät korviaan siitä lotkauttaneet. Uutta harjoitusta on kuulemma taas tulossa koirakaveruksille!

Avainsanat: MEJÄ, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella