Kesän näyttelyt nyt ohi Pyryllä

Maanantai 20.7.2009 klo 11:01 - Marja J

Olimme viikonloppuna Oulussa kahdessa näyttelyssä Pyryn kanssa ja saimme nyt päätökseen kesän näyttelyputken. Juhannuksesta asti olemme olleet reissussa kaikki viikonloput - näyttelyissä ja kerran Pyhännällä mejä-kokeessa. Nyt saa huilia vähän aikaa ja elokuun alkupuolella startataan Pyryn kanssa Utajärvelle LUT-kokeisiin. Mukavaa on ollut, mutta nyt keskitytään pojan kanssa LUT-juttuihin ja mejäilyyn. Seuraava näyttelykoitos on ehkä Jyväskylässä loppuvuodesta.

Tässä Pyryn kevään näyttelytulokset vieä kerran:

AVO EH, AVK 1, KV Oulu 19.7.2009 LEHKONEN HARRI

AVO EH, AVK 2, KV Oulu 18.7.2009 DE RIDDER-ONGHENA LILIANE

AVO H, KR Kemi 11.7.2009 MÄHÖNEN MARKKU

AVO EH AVK 3, KV Kokkola 4.7.2009 EDLANDER ANITA

NUO EH NUK 1, KV Rovaniemi 20.6.2009 COX GERARD

KVAL1, KONK2 HP, INT Harstad, Norja 19.4.2009 BODEGÅRD GÖRAN

Kehäkäyttäytyminen on ollut vaihtelevaa - välillä Pyry menee kehssä kuin enkeli, välillä taas kuin pikkupiru! Kahdelta tuomarilta tulikin maininta, että "kaipaisi lisää kehätottumusta"! Yksi taas ilahdutti maininnalla "very happy temperament". No, eipä muuta kuin jatkamme harjoittelua edelleen. Tuomarit ovat olleet tosi tarkkoja ja tiukkoja, eikä esimerkiksi Kemissä yksikään karkkari saanut ERIä! Pyry vaihtoi myös luokkaa täytettyään kaksi vuotta ja kisaa nyt ISOJEN poikien kanssa avoimessa luokassa. Nuorten luokasta kerittiin saamaan Suomesta vain yksi tulos.

Ani-siskolla on mennyt loistavasti Kastehelmen kanssa. Tyttö on sijoittunut hyvin myös PN-kehässä kokeneiden ja ansioituneiden vanhempien narttujen seurassa.

Tässäpä Anin tämän vuoden näyttelytulokset:

AVO ERI AVK 3 PN 4, KV Oulu 19.7.2009 LEHKONEN HARRI

AVO ERI, AVK 4, KV Oulu 18.7.2009 DE RIDDER-ONGHENA LILIANE

AVO EH AVK1, KR Kemi 11.7.2009 MÄHÖNEN MARKKU

NUO ERI NUK 1 PN 4, KV Rovaniemi 20.6.2009 COX GERARD

NUO EH NUK1, R Pietarsaari 16.5.2009 LAHTOVAARA RIITTA

NUO EH NUK1, ER Pietarsaari 17.5.2009 IVERSEN PER

NUO ERI NUK1, KV Vaasa 25.4.2009 SAKSON SHARON

Ani jatkaa vielä putkeaan ainakin Iisalmen näyttelyssä elokuun alussa. Pidetäänpä peukkuja Anille! 

Hienoa Ani ja Kiitokset Kastehelmelle Anin loistavasta hoidosta ja handlauksesta!

oulu_19.7.2009_pn.jpg

Paras narttu -kehä Oulussa 19.7.2009

ani_oulu_kv_19.7.2009_4.jpg

Ani seisoo hienosti! :)

Ps. Oulun näyttelyssä jaettiin ruusukkeet jokaiselle ERIn saaneelle. Pyry ei sellaista nyt saanut, mutta sai muista ansioistaan "Kulmakunnan KAUHU" -ruusukkeen!

pyry_kulmakunnan_kauhu_20.7.2009.jpg

2 kommenttia . Avainsanat: näyttelyt, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Sisko ja sen veljet LUT-harjoituksissa 13.6.2009

Sunnuntai 14.6.2009 klo 14:38 - Marja J

Lauantaina kävimme OSTYn järjestämissä LUT-harjoituksissa Oulun Haukkukeitaalla. Kävi niin mukavasti, että Noran A-pennuista paikalla oli 50-prosentin edustus, sillä mukana Pyryn lisäksi olivat myös Ani ja Aku.

Ani oli tullut Kastehelmen kanssa nyt ekaa kertaa tutustumaan ketturepolaiseen. En ehtinyt mukaan, joten ei auttanut kuin tiirailla ja kuulostella ensitapaamista hallin oven raosta. Aluksi hallissa oli hiljaista, mutta kohta jo kuului Anin reipas haukku! Välillä tyttö varmaan mietti, että mitä kummaa tuon turrikan kanssa oikein tekis ja kohta taas alkoi kuuluva ja innokas haukku. Tämä oli Anin "eka kerta" luolajutuissa, mutta hyvinpä homma alkoi! Vielä pitää hieman sytytellä lisää ja sitten onkin vuorossa jo ahdinkoharjoittelu.

Aku oli jo käynyt useamman kerran aikaisemmin harjoituksissa, mutta ahdinko tuotti vielä hankaluuksia kuten Pyrylläkin. Aku oli jo selvästi syttynyt riistalle ja putken suulla alkoi heti innokas ja kuuluva haukku. Ohjaajat Pia ja Marika neuvoivat Matille, millä konstilla pojan saisi menemään ahdinkoputkeen. Intoa oli, mutta oivallus kylkiasennosta vielä antoi odotella. Pia liikutteli kettuhäkkiä ja houkutteli Akua putken läpi. Välillä poika vedettiin taaksepäin ja kerättiin kierroksia, välillä käytiin jäähyllä ja taas innolla putkeen. Hienosti meni Akulla ja lopulta poika sujahti putken läpi. Homma toistettiin muutaman kerran. Tästä on hyvä jatkaa!

Pyry oli ilmoitettu toiveikkaasti kolmanteen eli kokeeseen menijöiden ryhmään, vaikka Pyryllekin ahdinko tuotti vielä hankaluutta. Pyryhän oli ottanut keväällä tuntumaa jo elävän supin kanssa ja poika tiesikin heti mistä on kysymys. Putken suulla alkoi ärhäkkä haukku ja Pyry koetti mennä ahdinkoon, mutta pakitti kuitenkin taaksepäin. Nyt oli edessä koko putkisto ja kettu hakupesässä odottamassa. Pari kertaa Marika raotti hieman ahdingon kantta Pyrylle avuksi. Poika aloitti pellillä aikamoisen rähinän ja ahdinkoa harjoiteltiin uudestaan.  Kovin kauaa ei Pyryä kuitenkaan tarvinnut enää avittaa ja houkutella kun poika älysi kääntyä kyljelleen, meni läpi ahdingosta ja ryntäsi hakupesälle kettua haukkumaan!

Kettu päästettiin eteenpäin luolastossa ja se sujahti vasempaan takapesään. Nyt pelti aukaistiin ja Pyry ryntäsi vauhdilla ketun perään. Välillä matka hieman hyytyi ja Pyry varmaan ihmetteli, että mihin se kettu oikein yhtäkkiä hävisi.....  Pyry oli nyt nimittäin ihan ensimmäistä kertaa keinoluolastossa. Pyry eteni kuitenkin ketun hajun perässä pesälle ja aloitti kuuluvan haukun aivan pellin takana. Siellä se Pyry kyljellään haukkui kettua aivan nenä kiinni pellissä - hienoa Pyry!

Ahdingon läpäisyä pitää vielä harjoitella, mutta muuten homma on edennyt tosi mukavasti. Hannu on menossa elokuun alkupuolella Utajärvelle OSTYn järjestämälle terrileirille, jossa voi vielä harjoitella lisää ja osallistua LUT-kokeisiin. Laitetaanpas koeilmoittautumiset menemään.

ani_ja_pyry_lutharkoissa_13.6.2009.jpg

Ani keimailee Pyrylle ja Pyry yrittää esittää komeaa poikaa.

aku_ja_ani_lutharkoissa_13.6.2009.jpg

Aku ja Ani tahisevat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: LUT, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen, Aku, Joenpenkan Aarni-Aukusti

Mukavia vapputerveisiä!

Perjantai 1.5.2009 klo 10:18 - Marja J

Sain eilen tosi mukavaa postia mäyrisystävältä Oulusta. Postin mukana tuli kuva perheen toisesta mäyräkoirasta Imsasta (Undimoon Imsa) sekä meidän sijoitustyttö Anista Vaasan näyttelyssä.

imsa_ja_aino_vaasa_kv_2009.jpg

Kuva: Päivi Jaakkonen

Vasemmalla Imsa ja oikealla Ani. Imsa pärjäsi myös hyvin näyttelyssä ja sai avoimessa luokassa EH:n.

Aurinkoiset vappupäivän terveiset Kuivasjärvelle Päiville ja Markolle sekä rapsutuksia Imsalle ja mäyrispoika Pablolle (FIN MVA Evening´s Little Bear). Ja kiitokset vielä kerran hienosta kuvasta!

Hyviä MEJÄ-harjoituksia Imsan ja Pablon kanssa. Me vasta aloittelemme treenausta tuon Pyryn kanssa....

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Ani Vaasassa 25.4. NUO ERI NUK1

Torstai 30.4.2009 klo 11:55 - Marja J

Ani oli Kastehelmen ja Kira-"siskon" kanssa Vaasan KV näyttelyssä ja pärjäsi tosi hienosti! Ani oli kolmesta nuorten luokan tytöstä paras, kun muut saivat EHn. Ani pääsi myös paras narttu -kehään ja sijoittui siellä viidenneksi.

Anin arvostelu löytyy täältä.

Suurkiitos Kastehelmi jälleen kerran Anin loistavasta hoidosta, treenaanisesta ja trimmaamisesta! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Ani noutaa ja jäljestää

Maanantai 18.8.2008 klo 18:51 - Marja J

Kastehelmi piti Anille ja Kiralle harjoitukset Jäälin montulla ja siellä oli kokeltu sekä laahausjälkeä että vedestä noutamista. Tässäpä Kastehelmen selostus harjoitusten kulusta.

"Tein ensin laahausjäljet molemmille, jäljestykset meni hienosti, vauhtia niillä on, mutta saa kai sitä ollakin että ehtii noin lyhyillä jaloilla :D Eivät kuitenkaan niin lujaa mene ettei kävelemällä perässä pysyisi. Kira meni ensin ja sen jälkeen toimi Anille häiriönä, mutta Ani teki silti mallikasta työtä vaikka välillä Kira haukkui ihan tosissaan, koska sitä ärsytti odottaa.

Jäljen päässä oli siivet (Anilla myös koko muu lintu) ja kunhan siivet oli jäljestetty niin menimme noutamaan sitä vedestä. Nakkelin eka ihan rantaveteen ja irrotutin lintua, tosin se ei ole noille ollut vaikeaa, mutta jos ne hetkeksi saa sen etten ole ottamassa, niin saattavat ruveta repimään, ihan sen vuoksi irrottelin alkuun. Sitten nakkelin kauemmas ja hienostihan ne haki sitä.

Itseasiassa Ani noutaa paljon paremmin, Kira miettii ja odottelee, mutta jos siellä olisi räpiköivä lintu niin hakisi varmasti salamana, tuollainen ruumiinosa ei ole niin houkutteleva kuin ihka oikea saalis! Anille tosin kelpaa tuokin ja Ani kun oli myöhemmin niin aurinko oli jo niin matalalla, että siipeä oli jo hankala nähdä pienistä aalloista, mutta kun nakkasi pari kiveä ja käski hakemaan linnun niin rohkeasti se lähti etsimään, vaikka ei ollutkaan varma missä lintu siellä vedessä olisi." 
 
ani3.jpg

ani9.jpg

 aninoutaa5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Mukava Kastehelmen kuvasarja tuosta viehättävästä vesipeto-Anista!

Myös velipoika Pyry tykkää kovasti uimisesta toisin kuin Nora-mamma, joka yleensä vain räpiköi matalassa vedessä ja viilentää massuaan kuumalla kelillä. Jos vedessä on riistaa, niin kyllä sitten Noraankin tulee vauhtia, eikä leveäkään joki ole esteenä. Mirohan oli vähällä hukkua alkuvuodesta, joten se selvästikin pelkää virtaavaa vettä, eikä kyllä mielellään mene huvikseen polskimaan. Täytyy koittaa myös Pyryn kanssa tuota vedestä noutamista lähiaikoina! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: VERI, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Anin Match Show -kuulumisia

Sunnuntai 18.5.2008 - Marja J

Kastehelmeltä tuli tänä viikonloppuna oikein mukavia uutisia! Ani ja Kira osallistuivat Kiimingin mätsäreissä Lapsi & koira -kisaan, jossa Kira tuli Eemilin kanssa ykköseksi ja Ani Annin kanssa kolmoseksi. Kaikkiaan osallistujia oli seitsemän. Tytöt Kira ja Ani olivat esiintyneet tosi hyvin pikkuhandlereitten kanssa.

Sunnuntaina Ani valittiin Oulussa sitten pienten pentujen punaisten ykköseksi ja sitten vielä mätsäreiden parhaaksi - BIS1! Kira oli saanut myös punaisen nauhan. Palkinnoksi Ani oli saanut kaikenlaista mukavaa: kaksi ruusuketta, tosi ison pokaalin, koiranruokaa jne.

Odotellaan, josko yhdistyksen sivuille tulisin kuvia mätsäreistä.

Anin Match Show -tuloksia:

Kiiminki 17.5.2008, järj. Kiimingin Koiraharrastajat

  • Lapsi & koira, Anni & Ani - 3. sija

lapsikoira6.jpg

Tässä kaikki Lapsi & koira -kilpailun osallistujat. Kuvassa Kira toinen vasemmalta ja Ani Kiran vieressä kolmantena.

 

Oulu 18.5.2008, järj. Suomen Collieyhdistyksen Pohjois-Suomen alaosasto

  • pienet koirat, pennut - punaisten 1 - BIS 1

bis.jpg

Ani - BIS1 - poseeraa palkintoröykkiönsä edessä

Kuvat: Kastehelmi Kakko

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Ani koiranruokakonsulenttina

Lauantai 3.5.2008 klo 20:26 - Marja J

Kävimme tänään iltapäivällä Oulun torilla tapaamassa Kastehelmeä ja Ania, kun he olivat mukana Royal Canin -tapahtumassa. Royal Canin -eläinruokarekka kiertää ympäri maata esitellen tuotteitaan ja Anilla oli tärkeä tehtävä olla mukana koiranruokakonsulenttina. Rekassa ja sen ympärillä kävi aikamoinen kuhina, kun ihmiset kävivät tutustumassa tuotteisiin ja hakemassa tietoa. Päivä oli todella hieno ja lämmin ja kaupungilla sekä torin rannassa oli paljon väkeä liikkeellä.

ani_ja_kastehelmi_2.jpg

 

ani_royalcanin-konsulenttina_3.5.2008_pieni.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

PENTUPORINAA: Sisko ja sen veli - Anin luona kylässä

Sunnuntai 2.3.2008 klo 10:58 - Marja Junttila

Eilen lauantaina kävimme kyläilemässä Anin kotona Kiimingissä. Mukaan reissulle pääsi tällä kertaa vain Pyry - Noran ja Miron oli jäätävä kotimiehiksi ulisevista vastalauseista huolimatta. Matkalla kävimme Limingantullin Mustissa ja Mirrissä tutustumassa uusiin tiloihin ja ostamassa koiranruokaa - kaikille omaa: Noralle vähän keveämpää, Mirolle puuhakkaan koiran erikoisruokaa ja Pyrylle omaansa. Pyrystä on jo tullut iso poika ja se syö nyt aikuisruokaa kaksi kertaa päivässä.

Vähän hirvitti kyllä etukäteen, millainen ralli Kastehelmen luona syntyy, kun Pyry tulee mukaan. Ja kun talossa on vielä KISSAKIN! Ani ja Kira hyvin kasvatettuina ja tottelevaisina tyttöinä koittivat pysyä rauhallisina, vaikka meidän innokas pikkupoika yrittikin nakittaa tyttöjä minkä kerkesi. Pyry oli tykästynyt varsinkin Ani-siskoon, mutta Ani kyllä osasi sanoa Pyrylle, jos tämä kävi liian tunkeilevaiseksi. Välillä porukka kävi jäähyllä pihalla. Ikävä kyllä Pyryn piti liruttaa tyttöjen reviirille parit miehiset merkit.

Pyryn emä Nora ei ole kissojen ystävä, mutta eipä ole kissavastaisuus geeneissä, sillä meidän Pyry ihan pelkäsi komeaa, siniharmaata Rambo-kissaa! Rambo käytti tilaisuutta hyväksi ja vähän kiusasikin Pyryä. Myöhemmin Pyry kyllä sisuuntui ja sanoi Rambolle ison HAUn!

Kiitos Kastehelmelle! Oli mukava tavata ihanainen mussukka Kira ja terhakka Ani-tyttö. Toivotamme Kiralle ja Anille mukavia ja menestyksekkäitä näyttelyreissuja. Kehän laidalla ja ehkä kokeissakin tapaamme varmaan tämän vuoden aikana monta kertaa. Anin kolmas ja Pyryn ensimäinen näyttely on huhtikuussa Jyväskylässä. Ani ainakin osaa jo hienosti poseerata ja käyttäytyä kehässä. Pyryn pitää vielä kyllä harjoitella kovasti!

Lisää kuvia löytyy Anin kuva-albumista!

pyry_ja_ani_1.3.2008_2.jpg

Pyryä kiinnostaa, mutta Ani ei tykkää....

 

pyry_ani_ja_kira_2.jpg

Pyry vahtaa kieli pitkällä.

 

rambo_2.jpg

Olisin toivonut kyllä yhteiskuvaa Rambosta ja Pyrystä, mutta se ei nyt onnistunut. Kyllä on komea kissa tämä Rambo!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Ani Enossa - tuloksena ROP-pentu!

Maanantai 4.2.2008 klo 17:57 - Marja Junttila

Ani (Joenpenkan Anni-Ainokainen) oli Kastehelmen kanssa elämänsä toisessa näyttelyssä Enossa 3.2. Ensiesiintyminen oli jo joulukuun alussa Helsingissä pentunäyttelyssä ja sielläkin Ani pärjäsi hyvin. Ani osallistui  nyt Enossa pentuluokkaan, kun ikää oli jo vaadittavat 7 kuukautta. Tulos oli hieno ja kotiintuomisena oli kunniapalkinto sekä ROP-pennun titteli!

Anin matkakavereina olivat karkkarit Kira (Rowanberrie´s Keep Up) sekä Topi (Rowanberrie´s Make It) sekä pitkäkarvainen kaniinimäyräkoira Leevi (Caelestis Shoot-´Em Up). Myös Kiralla ja pojilla matka meni todella loistavasti! Kira sai taas sertin, mutta kun niitä oli jo tarpeeksi tulevaa muotovalion titteliä varten, ei sitä otettu vastaan. Loppukisassa Kira oli hienosti VSP. Topi oli urosten kakkonen ja sai varasertin. Leevi puolestaan sai omassa ryhmässään ROP-tittelin.

Onnittelumme vielä Anille ja kavereille! Suurkiitos Kastehelmelle Anin loistavasta hoidosta ja treenauksesta!

Näyttelyarvostelu löytyy täältä:

 20080203_eno_5649.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Tommi Berg © 2008

 

20080203_eno_5653.jpg

Kuva: Tommi Berg © 2008

Kiitokset Tommi Bergille hienoista näyttelykuvista!

Lisää kuvia Enon näyttelystä löytyy täältä:

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

PENTUPORINAA

Torstai 13.12.2007 klo 11:45 - Marja Junttila

Ani eli Joenpenkan Anni-Ainokainen on tehnyt jo ensimmäisen näyttelymatkansa Helsinkiin. Kastehelmi esitti Anin hienosti Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä 2.12. Ani täytti 5 kuukautta vain muutama päivä ennen ensiesiintymistä ja taisi olla koirista nuorimpia. Ani oli selvinnyt loistavasti myös junamatkasta, eikä ollut paljon hätkähtänyt pääkaupungin hulinaa.

Näyttelytulos oli luokassa 5-7 kk PEK 2, eli Ani tuli neljän narttupennun ryhmässä toiseksi, mutta ei saanut kunniapalkintoa.

Tuomarina Näyttelyssä oli Päivi Eerola ja Anin näyttelyarvostelu oli seuraavanlainen. 

Seistessä parempi kuin liikkeessä. Hyvät mittasuhteet. Selvä sukupuolileima. Narttumainen pää. Riittävä kaula. Etuasentoiset lavat. Lyhyt olkavarsi. Selässä pehmeyttä liikkeessä. Kauniilla tavalla edukseen esitetty. Reippaat liikkeet.

Kiitokset Kastehelmelle Anin erinomaisesta hoidosta ja treenauksesta.


Aaretti eli Joenpenkan Aimo-Aaretti Jämsässä on päässyt nokatusten jo supin kanssa. No, supi ei ollut enää onneksi kovin villinä, joten ensi tapaaminen hoitui turvallisesti. Anne oli aloitellut jo Aaretin trimmausta (kuten kuvasta näkyy) ja homma jäi kesken, kun pojalle tuli tosi paljon mielenkiiintoisempaa hommaa. Aika ärhäkältä näyttää Aaretti!

aaretti_supin_kanssa_10.2.2008.jpg

 


2.12. kävimme ihan tässä lähellä Tupoksessa tervehtimässä Mauria eli Joenpenkan Arvo-Aapelia. Pyry oli mukana ja aikamoiseksi ralliksi meni vierailu velipojan luona. Pyry ja Mauri muistuttavat eniten toisiaan, sillä molemmilla on melko niukka turkki. Kymmenvuotias Taku-sakemanni seuraili poikien hommia rauhallisena vierestä. Mauri oli kunnostautunut mäyräkoirien uusiutuneen hammaskaluston testauksessa ja jykertänyt petipaikkansa takana olevaan seinään pienen kolon. Taitavat kaikki pennut olla nyt siinä pahimmassa termiitti-iässä, kun Anikin oli jyrsinyt kännykästä nappuloita irti. Meillä taas kuluu puruluita säkkikaupalla, kun on vielä muitakin jyrsimisintoisia kuin tuo Pyry.

pyry_ja_mauri.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei saatu pojista parempia kuvia, kun ajelivat melkein koko ajan toisiaan takaa ja painivat "poikapainia"! Tässä kuvassa niskan päällä vuorostaan Mauri.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: A-pentue, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen, Mauri, Joenpenkan Arvo-Aapeli, Aaretti, Joenpenkan Aimo-Aaretti

« Uudemmat kirjoitukset