Noran ja Miron koejuttuja, valokuvaamokäynti

Perjantai 3.7.2009 - Marja J

Noran ja Miron LUT-harrastuksia

Syksyllä 2004 alkoivat Noran LUT-treenit. Hannu rakensi kotiharjoituksia varten ylipitkän, säädettävän ahdinkoputken, jossa Nora saattoi harjoitella. Alussa ahdinko-osan läpäisy tuotti vaikeuksia, sillä Nora ei osannut mennä kyljelleen. Lopulta Nora kuitenkin älysi, miten ahtaassa paikassa on hyvä edetä ja sujahti nopeasti putken läpi. Hiekkaestettäkin Nora ehti harjoitella vain kerran ennen Muurasjärven A-koetta, mutta tuolloin hinku ketun perään oli jo niin kova, etteivät mitkään esteet haitanneet etenemistä putkessa.

Kävimme harjoittelemassa syksyn 2004 ja kevään 2005 aikana Haukkukeitaalla Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen järjestämissä LUT-harjoituksissa. Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerhon jäsenlehdessä P.S.Mäykyssä 2/2004 oli juttua eräistä harjoituksista. Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho järjesti 26.2.2005 ihan omatkin harjoitukset, joihin osallistui yhteensä 16 koiraa Pohjois-Suomesta ja Lapin alueelta.

Kun taas kerran olimme LUT-harjoituksissa Haukkukeitaalla, sattuivat Kalevan toimittaja ja kuvaaja tulemaan paikalle juttua hakemaan. Taisipa tuolloin olla ihan ensimmäinen kerta, kun Nora sujahti kunnolla putkistoon! Kalevan juttu 5.11.2004.

 

kuusamossa2.jpg

 Nora ensimmäisessä LUT-Kokeessa Kuusamossa 20.-22.5.2005. Olimme vuokranneet kokeiden ajaksi mukavan mökin, mutta koepäivät vietettiin aamusta iltaan peltihallilla kilpailemassa. Tässä Nora ensimmäisen B-tuloksensa jälkeen ja ensimmäisen pokaalinsa kanssa kuvattuna vuokramökin pihassa. Pihasta löytyivät omat kopit myös koiravieraille. "Onpa vaatimattomat asumukset alkuasukkailla", tuumailee Nora.

Miro osallistui ensimmäisiin LUT-kokeisiinsa 19. ja 20.1.2008 Oulun Haukkukeitaalla Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen järjestämässä kokeessa ja tulokseksi tuli heti kaksi B-tulosta, molemmat 42 pisteellä. Samassa paikassa tuli myös A-tulos ensiyrittämällä 15.3.2008 46 pisteellä. Luonnonluolan tarkastusmahdollisuutta ei aikaisempien kokeiden yhteydessä ollut, joten tätä viimeistä vaihetta pitikin sitten odotella seuraaviin Haukkiksen kokeisiin. Miro pujahti reikään 18.5. ja nyt oli valion arvoon tarvittavat kokeet suoritettu. Meillä on nyt kaksi käyttövaliota luolilta Nora ja Miro! Mitähän keksitäään seuraavaksi....

Lisää juttua Miron LUT-harrastuksista BLOGIssa, klikkaa otsikkoa!

Noran ja Miron MEJÄ-harrastuksia

Noran kanssa aloitimme MEJÄ-harjoittelun kesällä 2005, sen jälkeen kun LUT-tutkinto oli suoritettu. Teimme porukalla jälkiä lähimaastoon tuttavamäykkyperheen kanssa, joka oli jo harrastanut lajia ja osasi neuvoa mm. jäljen teossa.

Nora osallistui ensimmäiseen MEJÄ-kokeeseen 14.8.2005 Pyhännällä. Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerhon ja Pohjois-Suomen Spanielikerhon koepaikka Pitkäkankaalla on tullut meille jo hyvin tutuksi. Paikka on tullut tutuksi Mirollekin, sillä hän oli jo pikkupentuna tutustumassa siellä muihin koiriin ja haistelemassa kisatunnelmaa.

Kesällä 2007 Nora piti mammalomaa ja Miro osallistui kaksi kertaa MEJÄ-kokeisiin Pyhännällä. Saaliina Mirolla yksi AVO 1 ja yksi AVO 0. Nora osallistui pitkästä aikaa taas MEJÄ-kokeisiin kahden vuoden tauon jälkeen ja Pyhännällä tulokseksi tuli 29.6.2008 toinen AVO 1 42 pisteellä. Myös Miro siirtyi voittajaluokkaan, kun Pyhännällä napsahti AVO 1 45 pisteellä 17.8.2008. Hieno mejä-kesä 2008 - molemmat mäykyt VOI-luokassa!

 

eka_koe.jpg

Nora ja Hannu ensimmäisessä MEJÄ-kokeessa Pyhännän Pitkäkankaalla 14.8.2005. Tuomarina Kari Pinola.

avo_1_2.jpg

Noran ensimmäinen AVO1 18.6.2006 Pyhännällä.

mej-odottelua.jpg

Emäntä ja koirat lepäilevät kisapaikalla kesällä 2006. Nora on jo tehnyt osuutensa ja Hannu taitaa olla parhaillaan opastamassa tai jälkiä purkamassa.

 Miron_jalki_1.jpg

Miro harjoittelemassa jäljestämistä ensimmäisen kerran oikealla verijäljellä. Miro etenee todella harkiten ja rauhallisesti.

Miron_jalki_2.jpg

Ja kaato nuuskitaan tosi tarkkaan, kuten kuvasta näkyy!

 

miron_avo_1_10.6.2007.jpg


Tässä Miro ensimmäisen voitokkaan MEJÄ-kokeensa jälkeen 10.6.2007. Tuomisena Pyhännältä Hannulla ja Mirolla oli AVO 1 -tulos 46 pisteellä. Kesän toinen koe ei sitten mennytkään yhtä hyvin, kun Miro riistaverisenä koirana eksyi liian monta kertaa tuoreille teerenjäljille, eikä olisi millään halunnut jatkaa jäljestystä!


Nora ja Miro valokuvaamossa 13.1.2007

Kajaanin Tamminäyttelyn jälkeen pistäydyimme Oulussa ihan oikeassa valokuvausstudiossa. Tarkoitus oli viimeinkin saada hyvät ja edustavat kuvat tästä vauhtikaksikosta. Vauhtia ja sähläystä oli aika lailla, mutta kun homman hoiti ammattitaitoinen valokuvaaja, saimme todella hyviä kuvia valittavaksi suurennoksia varten. Pääsivätpä Noran ja Miron istumakuva ja yksi yhteiskuva liikkeen ikkunaankin. Kuvia on voinut käydä ihailemassa Oulun Keskus-Kuvaamon ikkunassa Isokadun ja Hallituskadun kulmassa.

 

dsc_0075.jpg

 

dsc_0077.jpg

 

dsc_0088.jpg

 


 Sivut päivitetty 3.7.2009

Avainsanat: Semilain Omar, Miro, Rowanberrie´s Feenix, Nora, koiraharrstukset, LUT, MEJÄ, valokuvaamossa