Lisää suru-uutisia: Mauri 29.6.2007 - 6.2.2013

Torstai 7.2.2013 klo 12.39 - Marja J

Mauri (Joenpenkan Arvo-Aapeli) 29.6.2007 - 6.2.2013

Vasta äsken seurasimme Maurin kamppailua vatsaoireiden kanssa ja selviämistä viime hetkillä tehdystä vierasesineleikkauksesta. Eilen sain suru-uutisen - Mauri oli nukahtanut ikiuneen. Mauri sai niskaoireita sunnuntaina ja kaularangassa todettiin välilevytyrä. Maurihan oli jäänyt jokunen vuosi sitten hevosen jalkoihin ja saanut niskaoireita, ilmeisesti tyräytyminen liittyy tähän vanhaan traumaan. Tyrä oli hankalassa paikassa, joten operoitunakin Maurin tervehtymisennuste olisi ollut huono.

Ihana poika, kaikkien ystävä Mauri Mäyräkoira lähti luotamme.

Oli ilo tavata reipas Mauri tervehtymässä leikkauksen jälkeen, silloin en tiennyt että tapaaminen jäisi viimeiseksi. Mauri oli Tiinalle ja Samille todella rakas perheenjäsen.

Osanottomme Maurin kotiväen suureen suruun - olet aina muistoissamme Mauri!

Joenpenkan väki: Marja, Hannu, Norä-emä sekä Pyry-veli

Avainsanat: Mauri, Joenpenkan Arvo-Aapeli

Maurin selviytymistarina

Sunnuntai 13.1.2013 klo 21.30 - Marja J

Joulun aika ja vuoden vaihde meni seuratessa Tupoksessa asuvan Mauri Mäyräkoiran eli Joenpenkan Arvo-Aapelin kamppailua pahojen mahaoireiden kanssa. Monien vaiheiden ja lääkärissä käyntien jälkeen syy mahaoireisiin onneksi selvisi, Mauri leikattiin ja poika on taas kunnossa.

Olimme sopineet, että menemme joulukäynnille Maurin luo sunnuntaina 23.12., mutta mukava kyläreissu muuttuikin käynniksi Oulun seudun pieneläinpäivystyksessä Maurin ja Tiina-emännän kanssa.

mauri_23.12.2012_custom.jpg

Maurin kanssa Poratiellä päivystyksessä 23.12. - Mauri jaksoi vielä nuuskutella mielenkiintoisia hajuja.

Tästä käynnistä alkoikin Maurin pitkä matka tervehtymiseen. Maurin emäntä Tiina kirjoitti pojan selviytymistarinan - kiitokset Tiinalle!

Mauri alkoi oksentaa lauantaina 22.12. ennen joulua ja oksentelu oli aika rajua. Sunnuntaina olo huonontui, vatsan seutu turposi ja vatsa oli kova. Samoin kivut olivat kovat. Soitin päivystykseen ja lähdimme sinne yhdessä Marjan ja Hannun kanssa. Mauri röntgenkuvattiin ja kuvissa näkyi kaasukertymä vatsassa. Mauri sai kipulääkettä, oksennuksenestolääkkeen ja antibiootin. Mauri rauhoitettiin joten kotona se nukkui aika pitkään.

Olo ei kuitenkaan helpottunut, vaan oksentelu jatkui jouluaattona, ja jouduimme lähtemään taas päivystykseen, jossa Mauria hoiti Maria Pohjolainen. Hän antoi lisää lääkettä ja Promaxia suojaamaan vatsaa. Maria ehdotti käyntiä hänen luonaan Eläinlääkäriasema Otuksessa, kun joulunpyhät ovat ohitse. Hän epäili Maurilla haimatulehdusta ja tekisi ultran ja varjoainekuvauksen, jos oireet eivät ala helpottaa.

Mauria nesteytettiin kumpanakin kertana päivystyksessä, koska vesikään ei pysynyt sisällä. Mauri oksenteli joulunpyhien ajan ja paino alkoi pudota kovasti, koska Mauri ei halunnut syödä. Keskiviikkona 26.12. Mauri piristyi hieman ja huokasimme jo hiukan. Emme menneetkään torstaina lääkäriin. Mutta tila huononi taas, pulauttelu jatkui ja tuli tosi isoja oksennuksia, koska vesikään ei imeytynyt.

Perjantaina 28.12. kävimme Marian luona Otuksessa ja Maurista otettiin verikoe haimatulehdusepäilyn vuoksi, maha ultrattiin ja varjoainekuvattiin. Maurille laitettiin kanyyli tippaa varten, sillä kuivumista oli jo tapahtunut elimistössä. Kuvissa ei näkynyt mitään poikkeavaa, joten lähdettiin tipan kera kotiin odottamaan verikoetuloksia. Samana iltana jouduimme kuitenkin TAAS päivystykseen, sillä kanyyli meni tukkoon. Päivystyksessä kanyyli aukaistiin ja Mauria nesteytettiin myös niskan alle. Koko koira oli jo pahasti kuivunut. Saimme oppitunnin kanyyliin ja nesteytykseen ihon alle, tippapullon ja tarvittavat ruiskut ja neulat kotiin. Koska neste ei pysynyt sisällä oksentelun vuoksi, niin Mauria piti nesteyttää suoneen.

mauri_28.12.2012_custom.jpg


Koko aika Maurin sairastaessa omat unet jäivät tosi vähiin ja nekin vähäiset unet nukuin lattialla. Viikonloppu meni pelätessä pahinta. Haimakokeen tulokset eivät pyhien vuoksi tulleet maanantaina. Tiistaina uudenvuodenpäivänä jouduimme lähtemään taas päivystykseen, koska oksentelu oli niin rajua ja Mauri joutui tippaan. Olimme yhdessä muutaman tunnin toipilashuoneessa, sen ajan kun tippa valui. Sinä aikana Kalevasta kävi toimittaja haastattelemassa minua Maurin tilanteesta. Haastattelu jäi melko lyhyeen kun omistajalla tuli tunteenpurkaus. Olo oli jo niin väsynyt ja epätoivoinen. Mauri sai taas lisää kipulääkkeitä ja raukka oli ihan sekaisin niistä.

Keskiviikkoaamuna 2.1., taas valvotun yön jälkeen omat voimat olivat vähissä. Soitin Otukseen ja kerroin että nyt ei enää jakseta, koko perhe. Otuksen väki otti meidät heti vastaan. Veimme Maurin Marian luo ja potilas otettiin sinne päivähoitoon, että pääsimme nukkumaan. Mauri oli mennyt jo erittäin huonoon kuntoon ja Maria aikoi hoputtaa verikokeen tuloksia. Mielessä oli jo että jos tulos on haimatulehdus, niin Maurin aika kanssamme päättyisi lähipäivien aikana.

Muutaman tunnin päästä tuli soitto Marialta -  ei ollut haimassa tulehdusta!!! Nyt Mauri leikkauspöydälle, vatsa auki ja toivomaan että koira selviää leikkauksesta. Sieltähän se syy löytyi, tulppa! Suolesta löytyi jalkapallon venttiili, jossa oli reikä keskellä. Meillä ei ollut mitään tietoa mistä Mauri sen oli napannut suuhunsa ja milloin? Tukkeuma oli ohutsuolessa ja suoli onneksi kunnossa, eikä kuoliota. Meidän pikku karvakorva pääsi illalla kotiin. Pari päivää piti jännittää alkaako suoli toimimaan ja alkoihan se! Toipuminen oli nopeaa ja ruokahalu kauhean kova. Haava parani tosi hyvin ja paino alkoi nousta.

Nyt meidän Mauri on täysin oma itsensä. Kiitos kuuluu kaikille Mauria auttaneille päivystyksessä ja ennen kaikkea Otuksen henkilökunnalle! Kamala Joulu ja Uusivuosi sai onnellisen lopun!


mauri_custom.jpg

Mauri ottaa rennosti 5.1. muutama päivä leikkauksen jälkeen

mauri_leikkauksen_jalkeen_custom.jpg

Mauri sai leikkaushaavan suojaksi potkupuvun. Ehkäpä mukavampi kuin se perinteinen muovihäkkyrä päässä....

Maurin todella huono vointi, tulosten odottelu, leikkaus ja siitä toipuminen vei pitkän ajan. Oireet viittasivat vahvasti haimatulehdukseen, mutta joulun pyhät ja uusivuosi viivyttivät koetulosten valmistumista. Koirien suolitukoksia on joskus hyvin hankala huomata, vaikka käytössä on ultraus, röntgen ja varjoainekuvaus.

Maurin tapauksessa tukoksessa oli reikä, joka päästi varjoainetta läpi, eikä vierasesine näkynyt muissakaan tutkimuksissa. Onneksi Mauri sai koko ajan kipulääkettä, nesteytystä, antibioottia ja mahansuojaa, mikä varmaan myös nopeutti leikkauksesta toipumista. Todella heikosta tilasta huolimatta Mauri kesti hyvin leikkauksen, tukos ei ollut vaurioittanut suolta, eikä suolikuoliota tullut.

Leikkauksen jälkeen Mauri on saanut helposti sulavaa toipilasruokaa pieninä annoksena useita kertoja päivässä, jotta leikattu suoli ei rasittuisi liikaa. Leikkaushaava on parantunut todella hyvin, eikä Mauri ei ole ollut siitä onneksi kovin kiinnostunut. Kaiken varalta Mauri sai sidetaitoksen poiston jälkeen yöksi haavan suojaksi kuitenkin "miehekkään" potkupuvun.

Mauri on toipunut todella nopeasti, ruoka maistuu, luurangoksi kuihtuneen pojan lihasmassaa on tullut takaisin ja suoli toimii hyvin. Kävimme Mauria tervehtimässä muutama päivä leikkauksen jälkeen ja toipilas olisi jo toivonut meistä leikkikaveria. Ikävä vaan, että vielä vähän aikaa pitää ottaa rauhallisesti.

Joulun aika ja vuodenvaihde ovat olleet Maurin perheessä Tiinalla ja Samilla uuvuttavaa aikaa - päiviin on mahtunut paljon huolta ja murhetta, pelkoa pahimmasta.

Maurin tilanne alkoi jo olla toivoton, mutta onneksi apu löytyi aivan viime hetkillä. Negatiivisen haimatulehdustuloksen jälkeen eläinlääkäri Maria Pohjolainen kiinnostui ”oudosta” kohdasta Maurin ohutsuolessa ja leikkasi Maurin – onneksi!

Sydämelliset kiitokset Mauria uupumatta ja hienosti hoitaneille Tiinalle ja Samille. Tämä joulun aika oli erilainen ja varmaan säilyy mielessä vielä pitkään. Toivon teille paljon yhteisiä vuosia sekä iloa Maurin kanssa!

Kiitokset myös Oulun seudun pieneläinpäivystykseen ja erityiskiitokset Eläinlääkäriasema Otukseen Maria Pohjolaiselle, joka aikoinaan oli mukana myös Mauri Mäyräkoiran syntymän hetkellä, kun Joenpenkan A-pentue syntyi iloksemme.


maurille_5.1.2013.jpg

Tiinan ja Samin joulu ja vuoden vaihde menivät Maurin hoitajina, mutta leikkauksen jälkeisenä viikonloppuna Maurille kohotettiin maljat.

BEST IN HOME - Mauri on ruusukkeensa ansainnut!Taulavuori Riitta, Kivulias vaiva toi kissan hoitopöydälle. Sanomalehti Kaleva 2.1.2013

Kaleva.fi 2.1.2013

Jälkikirjoitus

Mauri (Joenpenkan Arvo-Aapeli) 29.6.2007 - 6.2.2013

Vasta äsken seurasimme Maurin kamppailua vatsaoireiden kanssa ja selviämistä viime hetkillä tehdystä vierasesineleikkauksesta. Eilen sain suru-uutisen - Mauri oli nukahtanut ikiuneen. Mauri sai niskaoireita sunnuntaina ja kaularangassa todettiin välilevytyrä. Maurihan oli jäänyt jokunen vuosi sitten hevosen jalkoihin ja saanut niskaoireita, ilmeisesti tyräytyminen liittyy tähän vanhaan traumaan. Tyrä oli hankalassa paikassa, joten operoitunakin Maurin tervehtymisennuste olisi ollut huono.

Ihana poika, kaikkien ystävä Mauri Mäyräkoira lähti luotamme.

Oli ilo tavata reipas Mauri tervehtymässä leikkauksen jälkeen, silloin en tiennyt että tapaaminen jäisi viimeiseksi. Mauri oli Tiinalle ja Samille todella rakas perheenjäsen.

Osanottomme Maurin kotiväen suureen suruun - olet aina muistoissamme Mauri!

Avainsanat: Mauri, Joenpenkan Arvo-Aapeli

Rehvit Maurin kanssa Oulun torilla

Perjantai 8.7.2011 klo 13.08

Minulla oli kaupunkipäivä tiistaina ja Tiina oli menossa Maurin (Joenpenkan Arvo-Aapeli) kanssa rokotuksille, joten sovittiin rehvit Oulun torille Paulan Kojulle.

Maurista on kasvanut komea poika! Torin vilinä ei Mauria paljoa hetkauttanut, ja poika osasi hurmata ohikulkijoita - moni pysähtyikin puhuttelemaan ja saipa Mauri muutaman rapsutuksenkin.

mauri_5.7_2.jpg

Tässä Mauri Samin kanssa. Maurilla on komea ja miehekäs pää, eikä muissakaan koiran osissa ole moittimista :) Mauri voisi aivan hyvin käydä näyttelykehässäkin pyörähtämässä....

Muutama kuva lisää Maurista

Avainsanat: Mauri, Joenpenkan Arvo-Aapeli

Maurin jouluterveiset Tupoksesta

Maanantai 20.12.2010 klo 13.20 - Marja J

Maurin eli virallisemmin Joenpenkan Arvo-Aapelin emäntä Tiina lähetti pojan jouluterveiset Limingan Tupoksesta. Mauri on aikamoinen velikulta ja poseeraa hienosti koiramaisessa jouluasetelmassa!

Tiina viestitteli Maurin joulun odotuksesta: "Mauri odottaa kovasti Joulua! Kun on käynyt penkomassa lahjoja vaatehuoneessa, Mauri on istunu oven takana on piipannu, että eikö ne paketit sais jo! :)

Kiitokset Maurin ja isäntäväen jouluterveisistä!

 maurin_joulu_2010_3.jpg

 

maurin_joulu_2010_4.jpg

Mukavaa Joulua ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle Maurille sekä kotiväelle Tiinalle ja Samille!

Täällä vielä muutama kuva lisää....

Avainsanat: Mauri, Joenpenkan Arvo-Aapeli

Maurin terveiset Tupoksesta

Maanantai 22.3.2010 klo 13.15 - Marja J

Maurin Tiina-emäntä Tupoksesta lähetti Maurista kännykkäkuvan. Lunta on Tupoksessakin luolastoiksi asti.

mauri21032010_pieni_kopiointi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiitos Tiina kuvasta!

Avainsanat: Mauri, Joenpenkan Arvo-Aapeli

Noran poika Mauri kävi kylässä

Lauantai 9.5.2009 klo 23.02 - Marja J

Noran ja Pipon Mauri-poika (Joenpenkan Arvo-Aapeli) Tupoksesta kävi kylässä, kun isäntäväki Tiina ja Sami kävivät katsomassa Noran uusia pentuja. Kylläpä Maurista oli tullut komea poika! Mauri on tosi hyvässä kunnossa ja sutjakka.

Mauri oli talvella paljon Samin kanssa hiihtolenkeillä ja muutenkaan ei virta kuulemma pojasta lopu. Mauri on taas aloittanut jalkapallokauden ja seuraa ilmeisesti Nora-mamman jälkiä taitavana kuonopallon pelaajana.

Mauri on myös innokas metsällä ja osakin jo sujahtaa vikkelästi ahtaisiinkin koloihin. Vielä Mauri ei kuitenkaan ole päässyt tosi toimiin luolametsästyksessä, mutta eiköhän sekin päivä vielä tule, kun Sami on niin innokkaasti viemässä Mauria metsälle. Ajohommiakin poika on aloitellut.

Tiina on itse trimmannut Maurin ja poika näyttääkin tosi hyvältä. Mauri ei oikein tykkää nyppimisestä, eikä myöskään kynsien leikkaamisesta - ikävä kyllä tässäkin mallia on otettu Nora-mammasta...

Mauri odotteli autossa, kun pennut katsastettiin, mutta lopuksi poika pääsi tekemään tuttavuutta Pyry-veljen kanssa. Pienoinen uhittelu ja kuloheinän potkiminen alkoi molemmilla pojilla heti. Pyry on olevinaan tosi kova kundi, eikä Maurikaan kuulemma pelkää isompiaan. Mutta epäilenpä, että pojat olisivat lopuilta saattaneet viihtyä hyvinkin yhdessä, kunhan olisivat tutustuneet toisiinsa paremmin.

Hyvää jatkoa ja mukavaa kesää Maurille sekä Tiinalle ja Samille!

mauri_8.5.2009_3.jpg

Lisää kuvia Maurista löytyy täältä:

Avainsanat: Mauri, Joenpenkan Arvo-Aapeli, A-pennut, Joenpenkan A-pentue

Mauri kävi kylässä

Perjantai 4.4.2008 klo 20.20 - Marja J

Mauri (Joenpenkan Arvo-Aapeli) kävi eilen kylässä Tiinan ja Samin kanssa. Meidän Pyry ei ollut kyllä yhtään kohtelias vieraalleen, sillä ottelu velipoikien välillä alkoi heti pihassa! Kumpikin yritti nakittaa toista minkä ehti, eikä kumpikaan tietenkään voinut antaa periksi. Pari kertaa Pyry kellahti kyljelleen jäisellä pihalla, ja antoi heti ymmärtää että "en vaiteskaan antautunut, jalka vaan lipsahti!". Sama painiminen jatkui sisällä ja välillä Pyry piti laittaa jäähtymään, että pojat saivat edes vähän hengähtää. 

Maurista oli kasvanut komea mäyrispoika! Tiina oli itse trimmannut pois Maurin pentukarvan ja pojalle oli kasvamassa tosi hyvä karkea turkki. Pikkupentuna Maurilla oli tosi lyhyt turkki ja naamataulukin oli melko karvaton. Mutta kun Maurille tuli ikää, oli turkkikin tuuhettunut ja partakin alkanut kasvaa. Tosi hienolta näytti Mauri!

Mauri on liikkuvainen ja reipas poika, joka on jo päässyt tutustumaan myös metsästyksen alkeisiin Samin kanssa. Mauri haukkui jo hienosti minkkiä, joka äkäisenä säksätti Maurille ja kaverina olleelle toiselle mäyräkoiralle.  

 pyry_ja_mauri2.jpg

Älä tuu mun lähelle!, sanoo Pyry Maurille. Mauri vasemmalla kuvassa.

pyry_ja_mauri_2.jpg

Pyry valppaana: Mitä siinä tuijotat Mauri!

Avainsanat: Mauri, Joenpenkan Arvo-Aapeli, Joenpenkan A-pentue, A-pennut

PENTUPORINAA

Torstai 13.12.2007 klo 11.45 - Marja Junttila

Ani eli Joenpenkan Anni-Ainokainen on tehnyt jo ensimmäisen näyttelymatkansa Helsinkiin. Kastehelmi esitti Anin hienosti Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä 2.12. Ani täytti 5 kuukautta vain muutama päivä ennen ensiesiintymistä ja taisi olla koirista nuorimpia. Ani oli selvinnyt loistavasti myös junamatkasta, eikä ollut paljon hätkähtänyt pääkaupungin hulinaa.

Näyttelytulos oli luokassa 5-7 kk PEK 2, eli Ani tuli neljän narttupennun ryhmässä toiseksi, mutta ei saanut kunniapalkintoa.

Tuomarina Näyttelyssä oli Päivi Eerola ja Anin näyttelyarvostelu oli seuraavanlainen. 

Seistessä parempi kuin liikkeessä. Hyvät mittasuhteet. Selvä sukupuolileima. Narttumainen pää. Riittävä kaula. Etuasentoiset lavat. Lyhyt olkavarsi. Selässä pehmeyttä liikkeessä. Kauniilla tavalla edukseen esitetty. Reippaat liikkeet.

Kiitokset Kastehelmelle Anin erinomaisesta hoidosta ja treenauksesta.


Aaretti eli Joenpenkan Aimo-Aaretti Jämsässä on päässyt nokatusten jo supin kanssa. No, supi ei ollut enää onneksi kovin villinä, joten ensi tapaaminen hoitui turvallisesti. Anne oli aloitellut jo Aaretin trimmausta (kuten kuvasta näkyy) ja homma jäi kesken, kun pojalle tuli tosi paljon mielenkiiintoisempaa hommaa. Aika ärhäkältä näyttää Aaretti!

aaretti_supin_kanssa_10.2.2008.jpg

 


2.12. kävimme ihan tässä lähellä Tupoksessa tervehtimässä Mauria eli Joenpenkan Arvo-Aapelia. Pyry oli mukana ja aikamoiseksi ralliksi meni vierailu velipojan luona. Pyry ja Mauri muistuttavat eniten toisiaan, sillä molemmilla on melko niukka turkki. Kymmenvuotias Taku-sakemanni seuraili poikien hommia rauhallisena vierestä. Mauri oli kunnostautunut mäyräkoirien uusiutuneen hammaskaluston testauksessa ja jykertänyt petipaikkansa takana olevaan seinään pienen kolon. Taitavat kaikki pennut olla nyt siinä pahimmassa termiitti-iässä, kun Anikin oli jyrsinyt kännykästä nappuloita irti. Meillä taas kuluu puruluita säkkikaupalla, kun on vielä muitakin jyrsimisintoisia kuin tuo Pyry.

pyry_ja_mauri.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei saatu pojista parempia kuvia, kun ajelivat melkein koko ajan toisiaan takaa ja painivat "poikapainia"! Tässä kuvassa niskan päällä vuorostaan Mauri.

Avainsanat: A-pentue, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen, Mauri, Joenpenkan Arvo-Aapeli, Aaretti, Joenpenkan Aimo-Aaretti