OSTYn jäsenlehti - lehdessä myös mäyräkoira-asiaa

Torstai 30.12.2021 klo 10.03 - Marja J

OSTYn jäsenlehti Ostypostin joulunumero on ilmestynyt

Ostyposti ilmestyy säännöllisesti ja siinä on paljon mielenkiintoista ja ajankohtaista luettavaa. Vasta ilmestyneessä Ostypostin joulunumerossa Ulla Henriksson kirjoittaa mäyräkoirista OSTYn harrastajina.

Ostyn toiminnassa on mukana paljon myös mäyräkoiria ja tarjolla on kaikille yhteisiä kursseja pentupaineista eri lajien pitemmälle ehtineitten täsmäkursseihin. Lisäksi OSTY on tarjonnut koulutusta myös mäyräkoirien omissa lajeissa LUT, MEJÄ, PIKA, VERI ja näissä lajeissa on OSTYllä ollut myös kokeita. Karkkareille järjestettiin oma trimmaukurssi keväällä. Viime vuoden lopulla OSTYn Toppilan hallilla oli kolmet tosi suositut mäyräkoiratreffit, joitten jatkosta on esitetty toiveita. 

Jos olet kiinnostunut OSTYn koulutuksista ja tapahtumista ja haluat infon heti sähköpostiisi niin ilmoita yhteystietosi minulle, ostyn infovastaavalle: ostyninfo@gmail.com

Jos olet kiinnostunut OSTYn mäyräkoiratoiminnasta tai sinulla on ajatuksia, ideoita toiminnan suhteen niin ota yhteyttä Ullaan: ostyn.maykyt@gmail.com

Jutun lopusta löydät myös muut eri lajien vastuuhenkilöt ja yhteystiedot

Nayttokuva_2021-12-29_180505.jpg

Joenpenkan kennelin jouluterveiset Ostypostissa

OSTYJouluterveiset_1.png

Avainsanat: OSTY, Oulun Seudun Terrieriyhdistys, Ostyn mäyräkoirat, Ostyposti, jäsenlehti

OSTYllä toimintaa mäyräkoirille!

Maanantai 11.10.2021 klo 14.17 - Marja J

OSTY tarjoaa toimintaa myös muille roduille:

Tervetuloa mäyräkoirat!

Tervehdys OSTYn mäyräkoiraväki!

Nyt on tullut OSTYlle niin paljon ehdotuksia ja pyyntöjä erilaisesta mäyräkoiratoiminnasta, että mietintämyssyt on laitettu päähän, ja paljon toimintaa tulossa. Ja jos jotakin muuta tulee mieleen, ehdota, ja toteutetaan yhdessä!
 

Lokakuun mäykkytapaaminen täyttyi hetkessä ja uusia tapaamisia järjestetään heti lähitulevaisuudessa. 

OSTYn mäyräkoirille suunnattua toimintaa

Kokeneen handlerin, kasvattajan Ilpo Ojalan näyttelykoulutus järjestetään 7.11. mäyräkoirien esittäjille. 

Käyttöpuolen koulutuksista vastaa Taina Turska ja silloin pääsemme kuulemaan MEJÄ:stä ja MÄAJ:sta teoriassa ja keväällä treenaamme ihan käytännössä. MEJÄn viime kevään teoriakoulutus on edelleen saatavilla sähköpostosoitteesta osty.meja@gmail.com. OSTY järjestää myös terrierien ja mäyräkoirien vesiriistatreenejä ja -kokeita. 

Johan Carlson on luvannut opastaa minimäykkyjä PIKA:n saloihin, ja heti lumien sulaessa pääsemme taas treenaamaan. Talvella putkitreenejä on mahdollista järjestää Johanin opastuksella myös Toppilan hallilla. Kerro, jos olet kiinnostunut!

Kevättalvella Marika Krapu pitää jälleen karkeakarvaisten mäyräkoirien trimmauskurssin, josta on tykätty ja uutta odotetaan.

Ja ihan vinkkinä mäykyille: Osty järjestää myös LUT-treenejä ja koulutusta. Sinne ovat normikokoiset mäykyt tervetulleita. Seuraa ilmoittelua! 

Tarkempia tapahtumatietoja tulossa myöhemmin – seuraa OSTYn Facebook- ja kotisivuja. OSTYn koulutuksista ja tapahtumista saat halutessasi tiedon suoraan omaan söhköpostiisi. Laita viestiä, jos haluat postituslistalle: ostyninfo@gmail.com

Toivotaanpa, että kaikki toteutuvat, ja mahdutaan mukaan kaikkiin kiinnostaviin koulutuksiin! Ja jos ei mahduta, sitten järjestetään useampia. 

Tervetuoa mukaan mäyräkoiraväki!

Yhteyshenkilö: Ulla Henriksson, ulla.henriksson1@gmail.com

OSTYn kotisivut

 

Avainsanat: koiraharrastukset, OSTY, Oulun Seudun Terrieriyhdistys

Kesän 2020 uutisia

Keskiviikko 16.9.2020 - Marja J

Mukavia tuloksia ja huomiota koirille ja ihmisille

Tämä monella lailla poikkeuksellinen ja yllättävä koronakevät on vaikuttanut monen ihmisen elämään ja niin myös moniin koiraharrastuksiin. Jotain on kuitenkin tapahtunut.

Roihu osallistui tänä vuonna vain Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen järjestämään MEJÄ-kokeeseen ja tulokseksi tuli saman viikon palautustreenin, kesän ainoan treenin jälkeen hienosti VOI2. Jatkamme Roihun kanssa ensi vuonna MEJÄn keinojäljellä ja toivottavasti tyttö paasee myös käytännön jäljestysommiin kuten viime syksynä.

ROIHU_treeni_2020.jpg

Roihulle tuli menestystä myös oman mäyräkoirakerhon viime vuoden parhaimpien mäyräkoirien valinnassa ja Roihu sai Jokilaaksojen Mäyräkoirat ry:n Vuoden paras luolakoira -tittelin.

OSTYpalk2019.jpg

Emäntä on toiminut aktiivisen ja myös muut rodut toimintaansa mukaan ottavan Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen infovastaavana keväästä 2016 ja talkoilijaa muistettiin nyt Vuoden 2019 ostyläinen -tittelilä yhdessä Eliisan ja Tainan kanssa. Taina on muuten vetänyt jo useana alkukesänä tosi suosittuja OSTYn MEJÄ-treenejä ja ollut mukana koejärjestelyissä. Itse olen toiminut useana vuonna emäntänä OSTYn aktiivisessa MEJÄ-porukassa emännöiden MEJÄ-tapahtumissa ja -kokeissa joka etänä tai paikan päällä.

OSTYpullat.jpg

Vaikka OSTY aikoinaan perustettin tarjoamaan harrastusmahdollisuuksia eri terrieriroduille on siitä vuosien aikana kasvanut aktiivinen kaikkien rotujen koirayhdistys, jonka monipuoliseen toimintaan ovat niin jäsenet kuin kaikki muutkin tervetulleita rotuun katsomatta.

Ostyllä on eritasoista, monipuolista tarjottavaa aina pikkupentujen leikkikoulusta, arkitaitojen opettelusta ja lajien esittelyistä kokeneiden konkariharrastajien omien lajien  kursseihin, täsmäkoulutuksiin ja kokeisiin. OSTY tarjoaa harrastusmahdollisuuksia ja myös mäyräkoirille sopivaa koulutusta ja kokeita lajeina mm. LUT, MEJÄ ja VERI. OSTY tiedottaa toiminnastaan usella kanavalla kotisivuilla, somessa ja sähköpostiviesteinä niin että kaikilla olisi tasa-arvoinen mahdollisuus saada tietoa koulutuksista ja tapahtumista.

Avainsanat: Joenpenkan Oona-Onnenapila, Roihu, MEJÄ, Oulun Seudun terrieriyhdistys, Jokilaaksojen Mäyräkoirat