Vahingoittuneen hirvieläimen jäljestys

Share |

Torstai 30.9.2010 klo 20:00 - Marja J


Vahingoittuneen hirvieläimen jäljestys

Vahingoittuneen eläimen jäljestyksen onnistumisen kannalta on ensiarvoisen tärkeä metsästäjien muistaa muutamia käytännön asioita:

  • Rauhoittaa tapahtuma-alue turhalta kulkemiselta (ei ylimääräisiä koiria tai ihmisiä), ampuja riittää
  • Merkitä ammuntakohta/paikka jossa eläimen viimeksi näki ja osoittaa haavakon kulkusuunta jos mahdollista. Pelkkä paikallaan olokin riittää!
  • Antaa työrauha jäljestävälle koiralle.

Jo nämä asiat helpottavat huomattavasti koiran työtä. Pimeät/hämärät illat ovat itsessään jo haasteellisia, jolloin suurin osa havereista sattuu ja silloinhan isännän silminä toimii koiran hajuaisti.

Koiran apu haavoittuneen eläimen etsinnöissä on erittäin tärkeä ja mäyräkoiria käytetäänkin paljon näissä tehtävissä. Meidän omista koirista Nora ja Miro ovat etsineen Hannun porukalle haavoittuneita hirviä ja poliisin apuna kolarikauriita ja Pyrykin pääsee näihin hommiin.

Lisää tietoa haavoittuneen hirvieläimen etsimisestä ja ohjeita jälkikoiran työskentelyn helpottamiseksi löytyy mm. Metsästäjäin Keskusjärjestön julkaisemasta Metsästäjän oppaasta luvusta: Haavoittuneen riistan haku, hirvieläimet

Tietoa löytyy myös täältä: www.wikikko.info

     

Avainsanat: jäljestys, VAHI


Kommentit

10.10.2010 10:19  Jimi, Jone, Jasu ja Ellu

No nyt on kunnon saalis, Emma on kyllä taitava tyttö! Voi kun meidänkin koiran löytäsivät joskus tuollaisen eikä sitä ainaista sorkkaa. Saattaisi tehdä hyvää jäljestysinnolle!

11.10.2010 14:43  Marja J

Hei, ilmoittaudu Jimin kanssa jollekin metsästysseuralle ja kerro, että voitte auttaa kolarihirvien/kauriiden etsimisessä tai ilmoita johonkin hirviporukkaan, että teillä on jälkikoira. Voit kysellä myös paikallisesta riistanhoitoyhdistyksestä. Niissä on etsintäporukat auttamassa mm. poliisia. PSMKK:n seuraavaan lehteen tulee tietoa VAHI-koejutun yhteyteen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini