Miro kävi lääkärissä

Share |

Perjantai 24.9.2010 klo 18:27 - Marja J


Kävimme eilen Miron kanssa Ouluvetissä näyttämässä viime kesän aikana ryöpsähtänyttä ihottumaa. Miron karva on ollut ohutta ja mahakarvat vähissä kastraation jälkeen. Jo pikkupennusta asti Mirolla on ollut tapana aika ajoin kalvaa tassujaan ja rapsutella itseään. Jahdissa Mirolla on ollut ajoliivi, jota on käytetty sen jälkeen, kun rinnan alueelta kuoriutui nahka 3,5 tunnin hirviajon jälkeen.

Vuosi sitten syyskuun alussa Miro sai ensimmäisen kerran antibiootit ja pitkän kortisonikuurin ja iho oli pitkään hyvässä kunnossa. Nyt kesällä huomasin ihon hilsehtivän ja siihen tuli taas näppyjä, jotka välillä häipyivät kokonaan. Viime aikoina Miro jykerteli taas tassuistaan karvoja ja vähäkarvaisia alueita oli jo tassujen yläosassakin. Olen koettanut kaikenlaista: biotiinia, erilaisia öljyjä ja vaikka mitä konsteja, mutta kutina ja iho-oireet eivät häipyneet.

Olimme jo suunnitelleet, että nyt Mirolle tehtäisiin allergiatesti, joka antaisi viitteitä siitä, mille koira olisi herkistynyt. Kolmen viikon päästä olemme viisaampia. Ihotulehdukseen Miro sai taas antibioottikuurin ja kortisonia kutinaoireisiin.

Olen jo valmistautunut siirtymään Miron kanssa (ja miksei muittenkin) vaikka aivan kokonaan kotiruokaan, jos se vain parantaa pojan oloa. Olen jo nyt tehnyt koirille vihannesmössöjä, Yrjölän puuroa ja valmisnappulat ovat olleet jo pitkään mm. viljattomia ja lisäaineettomia. Koiriemme ruuasta noin kaksikolmasosaa on tähänkin asti ollut muuta kuin teollisesti valmistettua ja iltaruualla on aina ollut tarjolla raakaa lihaa, etupäässä hirveä. Lisäksi koirat ovat syöneet Tassulan Puodin Murremixejä: jauhettua rustolihaa ja vihanneksia, jauhettua broilerin siipeä ja muita raakatuotteita.

Miro kesti verinäytteen oton kuin mies, ei inahtanutkaan, mutta automatkat olivat taas hirvityksenkauhistuksenälämölöä - 20 minuuttia matkasta Miro ulisi häkissä ja repi peiton suikaleiksi! Kerroimme Miroa tutkineelle Raimo Kekkoselle pojan pimeistä hetkistä, stressistä ja ADHD-taipumuksista. Tohtori laittoi papereihin lausuntonsa: "perusterhakka mäyris", sillä Miro oli vastaanotolla tosi nätisti, mitä nyt vähän pitkästytti ja piti vikistä.

miro_ell_23.9.2010.jpg

Miro odottelee.....

miro_ell_23.9._small.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pääsispä jo kotiin!

Avainsanat: terveys, Miro, Semilain Omar


Kommentit

26.9.2010 19:30  Marja J

Jo muutaman päivän lääkityksen jälkeen rapsuttelu ja tassukarvojen jyrsiminen on loppunut - nyt odotellaan testin tuloksia, että voidaan aloittaa uusi kutinaton elämä!

10.10.2010 10:23  Jimi, Jone, Jasu ja Ellu

Onpas ollu reipas poika! Toivottavasti Miron testit näyttävät selvästi mitä välttää. Meillä on edelleen ongelmana Jonen karvattomat kainalot. Kutiseminen on vähentynyt, mutta sateiset lenkkeilyt saavat ihon herkistymään. Jasun rokotuksille lähtee koko porukka mukaan, Jimiltä katsotaan maksa-arvot, Jonelta kainalot ja Jasu rokotetaan ja tarkastetaan muutoinkin. Siitä saattaa tulla hupaisa retki.

11.10.2010 14:46  Marja J

Teillä piisaa varmaan hulinata poikien kanssa! Johtuuko se Jonen vaiva kosteudesta? Oletko kokeillut jotain vauvatalkkia, joka kuivattaisi kainaloita... Toivotaan, että jimin maksa-arvot ovat kohdillaan!

23.10.2010 21:06  Jimi, Jone, Jasu ja Ellu

Juu vauhtia ja välillä ehkä vaarallisia tilanteitakin riittää. Sohvi-kani on raukka joutunut pennun uhriksi nro 1.

Olen itse ajatellut, että Jonen iho-ongelmat johtuvat kosteista keleistä. Haalareiden kanssa ulkoillessa ne pysyvät kuivina eivätkä kutise niin helposti. Ostin nyt Relaxantia ja se on mukavan vaivaton laittaa eikä näytä inhottavan kaveriakaan. Mikäli Jimin arvot eivät ole laskeneet mihinkään pyydän tekemään kaikki testit ettei tarvitse sitten myöhemmin katua.

23.10.2010 21:39  Marja J

Itsekin olen kokeillut tuota Relaxantia ja ihan hyvältä vaikutti!

Miron testin tulos on tullut, mutta en ole saanut sitä vielä kirjallisena. Miro oli allerginen monelle heinälle, apilalle, koivulle jne. mutta ei niinkään ruoka-aineille. Laitan enemmän juttua, kunhan saan paperit kotiin.

Ja laitan s-postiin kuvat meidän hihamerkeistä ja pyyhebrodeerauksista...

27.10.2010 22:29  Jimi, Jone, Jasu ja Ellu

Meillä on 5.11. elkulle aika koko porukalla. Saas nähdä mitä siellä sanotaan Jonen ihosta. Toivoisin testejä, sillä nykyisin myös varvasvälit punoittavat.

Jään odottelemaan noita kuvia. IloWillalta tilasin sen koulutusliivin ja olen tyytyväinen palveluun. Täytyypi ottaa heihin yhteyttä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini