Emman ja Pyryn juhannusharkat

Share |

Sunnuntai 27.6.2010 klo 19.06 - Marja J


Juhannuspäivänä Emma ja Pyry olivat taas jälkihommissa Temmeksellä. Pauliina ja Kari olivat tehneet juhannusaattona jäljet molemmille karkkareille sekä Karin isän jämtlanninpystykorva Rockylle omansa. Keli oli lämmin ja sääskiä aivan kamalasti! Minunkin piti hankkia metsäreissulle nyt estoaineita, vaikka en ole aikaisemmin myrkkyjä mielellään käyttänyt. Onneksi markkinoille on tullut hajuttomia ja herkkäihoiselle paremmin sopivia aineita. Olen kyllä marinoinut itseäni sisäisesti jo jonkin aikaa myös valkosipulipuristeilla - mahtaakohan tuosta olla apua? 

Pyry lähti tietenkin tohinalla jäljelle ja vauhtia oli taas liikaa. Varsinkin kulmien merkkausta pitää treenata, sillä ne menevät ohi hutiloiden. Pyry menee herkästi myös kaadon ohi, niin kuin Noralllakin on tapana. 

Emman jälki oli tosi vaativassa ja raskaassa maastossa, mutta se meni erittän hyvin ja tarkasti. Ekan kulman tyttö merkkasi perusteellisesti tonkimalla ja nuuskuttelemalla kuoppaa. Alkumatkalle saattui myös kyy, joka makasi maassa kiepillä. Onneksi mitään vahinkoa ei sattunut!

Kuuman urakkansa jälkeen koirat vilvoittelivat vesikuopassa. Harjoitusten jälkeen nautittiin hyvät nokipannukahavit ja nuotiomakkarat laavulla. Eikä, noista sääskistä niin paljon harmia ollut!

mej-harkat_26.6_7.jpg

 

 

 

 

 

 

PAM! - eli paukkukoe harjoitusten aluksi. Puussa kiinni Pyry ja oikealla seisoo Hannu. Pyssyn kanssa Kari.

Kiitokset Pauliinalle ja Karille valmiista jäljestä ja kestityksestä!

Kuvat MEJÄ-harkoista täällä

Avainsanat: MEJÄ, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi