LUT-harjoituksia ja pikkupentuja....

Share |

Maanantai 15.3.2010 klo 10.47 - Marja J


Eilen oli taas koiraharrastusten täyttämä päivä, sillä olimme seuraamassa Oulussa Haukkukeitaalla Emman ja Empun LUT-harjoituksia, jotka pidettiin aamupäivän LUT-kokeiden jälkeen. Pyry osallistui lauantaina LUT-kokeeseen, mutta ei nyt sunnuntaina ollut mukana kokeessa ollenkaan. Pyryllä jäi edelleenkin puuttumaan se vihoviimeinen A-koe, sillä tuloksena oli C 39. Pyry mekasti intoa täynnä aivan liikaa tyhjässä luolassa. Riistakokeessa se meni heti ketun tuntumaan, mutta ei kuitenkaan painostanut toivotulla tavalla. Pyry pitääkin nyt koetauon ja jatkaa sitten myöhemmin kesän jälkeen.

Luolaharjoituksissa oli todella runsaasti koiria, yhteensä 38. Ensin oli sytyttelijöiden vuoro, sitten ahdinkoharjoittelijat ja lopuksi putkiharjoitukset edistyneemmille. Mäyräkoiriakin oli mukana todella paljon, kaikkia karvanlaadut edustettuina.

 

emppu_14.3.2010.jpg

Molemmat koirat olivat tosi innoissaan ja veto hallille ja muiden koirien luo kova. Tässä Empun tyylinäyte.

Emppu oli sytyttelijöissä ja kylläpä pojasta irtosi komea ja kuuluvan miehekäs haukku! Emppu pysytteli turvallisen välimatkan päässä ketusta ja haukkui sinnikäästi. Kouluttaja vähän mittaili Emppua, josko poika on liian suuri ahdinkoon. No, jos intoa löytyy mäykkyhän menee vaikka kuinka pieneen koloon, mutta Empulla on varmaan enemmän taipumusta ajopuolelle.

emma_14.3.2010.jpg

Emmakaan ei meinannut pysyä paikallaan....

Emma kokeili jo ahdinkoputkea. Eipä tarvinnut kauaa aikaa houkutella, kun tyttö keksi mitä pitää tehdä ja sujahti ahdingosta läpi. Välillä meinasi keskittyminen herpaantua ja ympäristö kiinnostikin kettua enemmän. Mutta Emmahan on vielä tosi nuori ja kehitys kesken. Kouluttaja antoikin neuvon kypsytellä juttuja nyt ihan rauhassa - hyvää alkua ei kannata pilata turhalla kiirehtimisellä. Nuoren koiran pitää saada vielä kypsyä ja kehittyä rauhassa, eivätkä haasteet saa olla nuorelle liian vaativia.

fannin_pennut_14.3.2010.jpg

 

Kun olimme palelleet iltapäivän Haukkukeitaalla, lähdimme vielä katsomaan Fannin eli Merkaleen´s Tiffanyn pientä viisikkoa. Voi, miten nättejä pentuja Fannilla!

Lisää juttua Fannista ja Fannin vekaroista löytyy täältä

Avainsanat: LUT, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Emppu, Joenpenkan Empivä-Emppu