Pyry LUT-kokeissa 16.-17.1. Oulussa

Share |

Sunnuntai 17.1.2010 klo 16.44 - Marja J


Ei tullut Pyrystä vielä luolavaliota! Pyry oli ilmoitettu A-kokeeseen, mutta lauantaina tulokseksi tulikin B 43. Kävimme yrittämässä A-koetta vielä sunnuntaina, mutta tuomari ei nyt hyväksynytkään tyhjän luolan tarkastusta, eikä Pyry päässyt jatkamaan riistakokeessa.

Nyt ei Pyryn tarvinnut enää nikotella ahdinkoputken edessä, vaan poika sujahti salamana putkeen. Pyry meni kuin höyryveturi tyhjänluolan tarkastuksen - täydellisesti ja sunnuntaina vieläpä tehden tyhjässä luolassa kaksi kierrosta. Molempina päivinä oli intohaukkua, mutta sunnuntaina sitä oli tuomarin mielestä kuitenkin liikaa ja homma tyssäsi siihen.

Lauantain kokeessa irtosi luukulla hyvä haukku. Pyry törmäsi ensin väärään kulmaan palaten kuitenkin kuuluvasti haukkuen riistan perässä vasempaan kulmapesään, jossa vaihtoi iskuja ketun kanssa. Pyry painosti riistan peräpesään kuuluvasti haukkuen ja jatkoi iskujen vaihtoa ahdingon alla. Nyt koira kuitenkin vetäytyi ja jäi kauemmas haukkumaan, lähestyen välillä aivan lähituntumaan vaihtamaan iskuja ketun kanssa. Lopussa Pyry kuitenkin jäi liian kauas, eikä painostanut tarpeeksi riistaa.

Pyryn kunto kesti erinomaisesti ja kaiken kaikkiaan tuomari piti suoritusta erittäin hyvänä. Kokeen jälkeen tuomari antoi heti suullisen arvostelun ja mainitsi, että iskuja annettiin jo siinä määrin, että hän olisi voinut keskeyttää kokeen. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan A-tulos ja valionarvo vaihtui B-tulokseen ja uuteen yritykseen. Ja sunnuntain yritystä ei sitten tullutkaan, kun Pyry ei päässyt jatkoon riistakokeeseen.

Pyryn LUT-koepöytäkirjat

Avainsanat: LUT, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi