Emman viikonlopun jahtireissut

Share |

Sunnuntai 17.1.2010 klo 18.03 - Marja J


Emma oli saanut oman gps-paikantimen ja sitä oli nyt testattu luonnossa. Pauliinalta tuli taas mukavaa juttua Emman viikonlopun reissuista.

"Emman viikonloppu on taas kerran ollut jahtipainotteinen. Lauantaina 16.1. käytiin allekirjoittaneen synttäripäiväjahdissa ja Emma löysi pupun "heinäluolasta" keskeltä peltoaukeaa, joka oli pienten tutkimusten jälkeen lähes kolme metriä pitkä luolasto. Eipä tyttö aikaillut yhtään luolaan menoa, kun hajut oli vahvat. Pupulla kun ei mahdollisuuksia ollut, se hyppäsi hangen läpi ja metsään pakoon. Kaadon olisi pystynyt tekemään, mutta jäätiin odottamaan kunnon ajoa. Jonkin aikaa Emma ajoikin, kylläkin katkonaisin haukuin. Metsä oli täynnä jälkiä ja pupu totisesti eksytti meidät kunnolla.

Jahdin jälkeen ajettiin Temmekselle, katsomaan naapurikylän kahta kauriskaatoa ja tietysti Emman mielestä kauriit oli hänen, ei epäilystäkään. Tyttö sai kotiinviemiseksi kauriinjalan, kovin tuntui mieluiselta herkulta murinasta päätellen.

Sunnuntaina käytiin isommalla porukalla katsomassa pientä metsä/peltopaikkaa, josta voi hyvinkin sanoa, että se on täynnä riistaa. Emma löysi ilmavainulla useamman sadan metrin päästä kolme kaurista, joita ajoi mallikkaasti kovalla äänellä. Paikka on niin lähellä tietä, että Kari otti tytön hihnaan tunnin ajon jälkeen, kun kaatoihin ei ole lupaa. Sai kuitenkin todella hyvää treeniä ja kokemusta."

 

Emma_17.1.2010.jpg

Emma on sitä mieltä, että "Nämä on nyt MINUN!"

 

Avainsanat: Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, metsästys