Emmalle ensimmäinen jäniskaato!

Share |

Sunnuntai 29.11.2009 klo 21.34 - Marja J


Lauantainaamuna tuli Pauliinalta tosi mukava viesti: Emmalle oli ammuttu ensimmäinen jänis! Emma, Pauliina ja Kari piipahtivat meillä pihassa, eikä Emma vaikuttanut yhtään väsyneeltä. Hieno päivä Emmalla!

Tässä Pauliina kertomus Emman menestyksekkäästä jahtipäivästä: "Syksyn suurin toive toteutui lauantaina 28.11.2009. Ilma oli sateinen ja 6 astetta plussan puolella. Pupun jäljet kuitenkin löytyi, joita tyttö seurasi vauhdikkaasti 10 minuutin ajan, jonka jälkeen tuli hukka. Matkaa jatkettiin ja kierrettiin pikku lenkki sivuuttaen noin 50 metrin päästä paikkaa, josta Emma jäljet hukkasi. Sieltähän se pupu sitten lähti suoraan jaloista, oikea metsämiehen unelmatilanne nuoren koiran kanssa. Nopeasta tilanteesta johtuen ei ajoa ehtinyt tapahtumaan, mutta Emman haukahdus jänikselle oli merkki meille, että riistatyö onnistui. Emman hukka johtui luultavimminkin siitä, että pupu oli hypännyt suuren kanavan yli, ovelia ne puputkin osaa olla, mutta tällä kertaa meillä oli onni myötä. Kaadolle ei tietenkään Emman mielestä olisi kukaan saanut tulla ja paluumatkasta neiti kytkettiin hihnaan, jotta kotiin viemisenä olisi ollut muutakin kuin korvat.

Sunnuntaina jahti jatkui ja vahvistustakin saatiin, kun Karin isä Ala-Temmekseltä, liittyi joukkoon. Kovin oli väsynyt neiti edellispäivän jahdista, mutta ihan turha reissu ei kuitenkaan ollut. Ilmavainulla Emma löysi kuolleen pupun, syy jäi epäselväksi, miksi pupun matka oli päätynyt.

Eipä parempaa syksyä olisi voinut toivoa, mukavia jahtireissuja ja ennen kaikkea onnistuneita hetkiä Emman kanssa."

 emman_kaato_28.11.2009.jpg

  Tässä Emma, pupu sekä Kari Pauliinan kuvaamana.

 

Mukavia jahtireissuja teille jatkossakin Emman kanssa!


Mukavia uutisia myös Ivalon Nelliltä 30.11.2009

Ivalon Nellikin on ahkerasti käynyt jäniksen jäljillä, mutta kaatoa ei ole vielä tullut. Ajo kulkee Riikan mukaan kuitenkin hyvin ja ääntä lähtee!

Hyvä juttu Nelli - jatkakaahan samaan malliin! Kiirettä ei ole, nämähän ovat vielä keskenkasvuisia pentuja. :)

 

Avainsanat: Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, ajometsästys