Maalaispoika kaupungissa - Pyry Voittaja 2008 -näyttelyssä

Share |

Torstai 18.12.2008 klo 10.09 - Marja J


Lähdimme Pyryn kanssa Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerholaisten messarireissulle pikkubussilla aikaisin lauantain 13.12. aamuna. Mukana olivat Ville sekä pkk Leevi (Caelestis Shoot-ém-Up), Ulla ja pk Pelle (Sagotax Bjarne), Katja ja pk Vili (Joviro Vili) sekä tällä kertaa ilman omia koiria Lea ja Henna. Vähän hirvitti lähteä matkalle Pyryn tuon "hallitsemattoman luonnonvoiman" kanssa, mutta kaikki meni tosi hyvin. Menomatka kesti pysähdyksineen kymmenisen tuntia, eikä Pyry päässyt kirmailemaan vapaana vaan oli kökötettävä nätisti boksissa. Pyry oli automatkalla hienosti, eikä vinkunut yhtään. Pyry on kyllä tottunut automatkustaja, mutta tähänastiset näyttelymatkat ovat olleet päivän matkoja, pisimmillään Jyväskylään keväällä.

Yövyimme Hotelli Arthurissa aivan Helsingin keskustassa ja Pyry pääsi ekaa kertaa tutustumaan ison kaupungin vilinään. Kuljimme metrokäytävässä, portaissa, hisseissä ja katujen vilinässä. Suurin pelkoni oli, että Pyry merkkailee hotellissa, sillä jalka tahtoo nousta tosi herkästi, mutta näin ei sitten käynytkään. Vähän piti vinkua, kun mamma jätti ypöyksin vieraaseen paikkaan, mutta pian poika rauhoittui. Yöllä emäntä ei saanut kunnolla nukutuksi, sillä Pyry vahti huonetta ja murahteli outoja ääniä.

Aamulla aikaisin jo ennen kuutta lähdimme aamupissalle läheiseen Kaisaniemen puistoon. Jo edellisenä iltana kävimme nuuskimassa paikkoja yhdessä Pellen ja Ullan kanssa. Pelle villiintyi mahdottomasti villikanien hajuista, mutta vasta nyt Pyry huomasi kanit. Eikä niitä kyllä voinut olla huomaamatta, sillä niitä pomppi joka paikassa. Onneksi hihna kesti, sillä Pyry olisi halunnut ottaa puistossa kaniajon!

Saavuimme messukeskukseen hyvissä ajoin, sillä muilla kehä alkoi jo 9.15. Onneksi ehdimme tutustua ja totutella kehään ja hulinaan Pyryn kanssa. Olimme käyneet Pyryn kanssa näyttelytottumusharjoituksissa Tupoksen koirakoulussa, mutta harjoitukset eivät kyllä hyvää lupailleet. Edellisellä viikolla harkoissa Pyry olisi vain nuuskinut hallissa, veti ja ärisi minkä kerkesi, ei seisonut kunnolla ja pöydällä olisi vain pusutellut ohjaajaa. Pyry on kyllä hyvin kehässä, kunhan muut pojat eivät vain tuppaa liian lähelle. Isommilleen ja tyttökoirille Pyry osaa olla kyllä todella kiltti ja kohtelias.

Pyryn luokassa oli kuusi junnupoikaa ja olimme vuorossa kolmantena. Tuomarina olikin Annukka Paloheimo. Pyry oli kehässä nyt todella hienosti! Ei vetänyt, seisoi nätisti ja antoi rauhassa katsoa hampaat, jotka tuomari katsoikin tosi tarkasti. Kehät olivat tosi isot ja hallissa oli väljää, mikä varmaan osaltaan helpotti asiassa. Pyry seisoo paremmin, jos itse seison sen edessä, enkä ole takana maassa. Näin on kuitenkin hankalampi saada takajalat oikeaan asentoon, vaikka usein Pyry osaa jo itsekin laittaa jalkansa näyttelyasentoon. Kuudesta junnusta kaksi sai ERIn, kaksi EHn, Pyry Hn ja yksi Tn. Suurin voitto oli kuitenkin se, että Pyry käyttäytyi kehässä todella mallikelpoisesti!

Kotimatkalle pääsimme lähtemään vasta noin klo 18, sillä pkk Leevi pärjäsi tosi hienosti, oli ROP, sai Voittaja-08 -tittelin, CACIBin ja oli lopulta RYP2! Oli hienoa olla mukana katsomossa, kun mäyräkoirien parhaat tulivat lavalle ja Leevi Lean handlaamana valittiin toiseksi parhaaksi. Aikaisemmin Voittaja-juhlallisuuksia on saanut katsella televisiosta, mutta nytpä sai olla itse paikalla!

Kotona olimme Pyryn kanssa vasta kolmen jälkeen yöllä. Sekä Pyry että minä olimme todella väsyneitä, ja Pyry on lepäillyt ja sulatellut kokemaansa monta päivää. Matka oli todella mukava ja opettavainen kokemus ja matkaseura mitä parhain! Mäyräkoirakerholaiset ovat jo suunnittelemassa uutta reissua vuoden päähän - eiköhän me lähdetä taas mukaan Pyryn kanssa!

Tässä Pyryn arvostelu:

HELSINKI KV V-08 14.12.2008

Tuomari: Annukka Paloheimo

JUN H

Hyvät mittasuhteet ja koko, kovin löysä edestä ja pehmeä selästä. Voimakas kallo, hyvä purenta. Olkavarsi saisi olla viistompi, hyvä luusto, erinomaiset käpälät, takakulmaukset voisivat olla voimakkaammat. Hyvälaatuinen karva. Saa rauhassa tiivistyä.

Voittaja_P_odottaa_tuomaria.jpg

Kuva: Sari Ylitalo 

Pyry odottaa pöydällä tuomaria.

Voittaja08.jpg

Kuva: Sari Ylitalo

Tuomari katsoi hampaat tosi tarkasti.

Voittaja_Pyry_seisoo.jpg

Kuva: Sari Ylitalo

Pyry seisoo. Häntä tahtoo nousta vielä vähän korkealle.....

 

Onneksi serkkuni Sari oli mukana todistamassa Pyryn ja minun ensimmäistä Voittaja-visiittiä.

Tosi paljon kiitoksia kuvista Sari!

Tulokset löytyvät täältä

Näyttelykuvat löytyvät täältä

TV-koosteet näyttelystä näkyvät nelosella lauantaina 20.12. ja 27.12. klo 12.30.

Avainsanat: näyttelyt, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi