Tarinaa menneeltä vuodelta

Share |

Keskiviikko 31.12.2008 klo 15:27 - Marja J


Onnellista Uutta Vuotta 2009

 

 Mukavia hetkiä ja puuhakasta elämää sekä menestystä ja hyviä kokemuksia näyttelyissä, kokeissa ja metsällä!

Kaikkea hyvää kasvateille ja heidän perheilleen!

toivottaa Joenpenkan väki

Aika paljon on tapahtunut kuluneen vuoden aikana. Näyttelykäynnit aloitimme Kajaanista, jossa oli mukana vain Nora. Pyry oli aivan ensimmäisessä näyttelyssään Jyväskylässä 20.4. ja viimeisimpänä oli Helsinginreissu Voittaja 2008 -näyttelyyn 14.12. Pyryn 9 näyttelystä tuomisina oli 2 x ERI, 5 x EH ja 2 x H. Noran tulokset olivat 1 x ERI ja 2 x H.

Mirosta tuli luolavalio kolmessa kokeessa, kun se tammikuussa sai perättäisinä päivinä B-tulokset ja A-tuloksen maaliskuussa. Toukokuussa olikin sitten vain kokeeseen kuuluva luonnonluolantarkastus. Sekä Nora että Miro osallistuivat MEJÄ-kokeisiin Pyhännällä ja kumpikin onnistui tosi hyvin, tuloksina AVO ykköset. Niinpä ensi vuonna kumpikin kilpailee voittajaluokassa.

Pyryn kanssa kävimme myös neljässä mätsärissä, kun niitä kesän aikana oli useita tässä lähistöllä. Poitsun kanssa ollaan käyty myös näyttelytottumusharjoituksissa Tyrnävällä ja Tupoksessa, sillä kehäkäyttäytymisessä on vielä aikalailla hiomista! Jospa tuleva vuosi toisi hieman enemmän oikeanlaista itsevarmuutta, ettei tarvisisi niin ankarasti uhitella muille pikkupojille.

Ensi keväänä aloitamme Pyryn kanssa MEJÄ-treenit ihan tosissaan ja jatkamme myös hyvin alkaneita LUT-harjoituksia. Kokeisiinkin on jo tarkoitus osallistua pojan kanssa.

Noran juoksuja tässä vielä odotellaan, mutta jospa kevään aikana olisi mukavaa tarinoitavaa pentulaatikosta. Muuten elämä jatkuu yhtä vauhdikkaasti kuin ennenkin kaikenlaista mukavaa koirien kanssa hommatessa.


Tässä Noran A-pentujen kuulumiset!

Jämsän poika Aaretti on osoittanut jo taitonsa metsästyskoirana. Jo keväällä Aaretti sai luolilta Annen isän ja veljen kanssa useita supeja ja kettuja ja sama tahti on jatkunut nyt syksylläkin, kun neljä supia on saatu eräksi. Myös jäniksen jälki kiinnostaa, mutta nuo luolahommat ovat se Aaretin juttu!

aaretti_ja_supit_talvella_2008.jpg

Aaretti ja supit Annen veljen kännykkäkameralla kuvattuna.


Tupoksen poika Mauri on myös vauhdikas pakkaus ja perheen ilopilleri! Mauri tekee mielellään metsäreissuja isäntänsä Samin kanssa ja tykkää kovasti jäniksenajosta. Mauri pelaa taitavasti myös futista - onkohan tuo perinyt innostuksensa Nora-mammalta, joka on päihittänyt kaksi pikkupoikaa matsissa 2 -0? ;-)Mauri on erittäin sosiaalinen ja hyvä koirakaveri, joka on saanut paljon tuttuja Tupoksen raitilla.

Maurin emäntä Tiina on kirjoittanut mukavan jutun Maurin elämästä. Käyhän tutustumassa Maurin elämään ja lue MAURIN TARINAA


Aksun elämässä tapahtui suuri muutos elokuussa, kun poika muutti Haukiputaalta uuteen kotiinsa Jyväskylän Kuokkalaan Enbergin perheeseen. Aksu on kotiutunut tosi hyvin ja saanut koirakavereita mm. perheen tyttöjen koirista. Aksulla on paljon hyviä tapoja, jotka se oli oppinut jo entisessä kodissaan ja Hannele-emäntä on opettanut lisää monia hyödyllisiä juttuja. Aksu-poika tykkää kovasti oleilla korkeilla paikoilla ja tarkkailla sieltä maailman menoa. Aksu harrastaa innokkaasti myyräjahtia kuten myös Nora-mamma. Onpa Aksu ajanut supikoirankin kivilouhikkoon ja siellä sitä haukkua paukuttanut!

aksu_marraskuussa_2008.jpg

Aksu marraskuussa 2008 ennen trimmausta.

aksu_6.12.2008.jpg

Aksu trimmauksen jälkeen 6.12.2008. Aivan saman näköinen kuin Nora-mamma!

Kuvat: Hannele Enberg


Ani-tyttö on muuttanut Kuusamosta taas Ouluun Kastehelmen ja Kiran kanssa. Kastehelmen laumassa Ani on viettänyt vauhdikasta ja monipuolista mäyriselämää ja saanut paljon mukavia koirakavereita. Ani viettääkin paljon aikaa rottweilerpentu Ruutin kanssa. Meno on kuulemma välillä aika villiä riehuntaa, eikä siinä kokoero haittaa. Kastehelmi on suunnitellut kaverikoira-touhujen aloittamista Anin kanssa. Kastehelmi ja Kira palkittiin kaverikoiratoiminnasta viime kesänä Oulun näyttelyssä. Anikin on kaikessa menossa innokkaasti mukana ja osaa tosi taitavasti olla lasten kanssa.

Ani oli Enossa 3.2. ROP-pentu ja muista näyttelyistä tuloksena on 1 x ERI ja 2 x EH. Tästä on mukava jatkaa!

Anin emäntä Kastehelmi kirjoitti juttua tytöstä yksivuotissynttäreiden aikaan.

Lue lisää Anista täältä: ANIN TARINAA

Ani_Rukalla.jpg

Ani ja Rukan valot.

kaverit.jpg

Parhaat kaverukset Ani, Ruuti ja Kira.

Kuvat: Kastehelmi Kakko


Oululaisen Akun olemme tavanneet Pyryn kanssa usein LUT-harjoituksissa Haukkukeitaalla. Aku haukkuukin kettua jo tosi pontevasti. Aku viettää paljon aikaa Taimin ja Matin kanssa mökillä, missä se saa olla vapaana metsässä riistanhajuja tutkaillen. Aku on myös kovasti riistasta kiinnostunut, kunhan ei eksyisi vain porojen jäljille! ;-) Aku ja Pyry kävivät yhdessä Torniossa näyttelyssä ja sieltä Akulla oli kotiin tuomisena EH kuten Pyrylläkin. Ennen näyttelymatkaa järjestimme pojille yksityiset näto-harkat Ala-Temmeksen nuorisoseuran kentällä, missä myös palveluskoirat harjoittelevat.


Hyvää jatkoa kaikille Noran lapsosille, pidetään yhteyttä jatkossakin! Jutut, uutiset ja kuvat ovat tervetulleita! 

 

Avainsanat: A-pentue


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini