Pyryn eka näyttely Jyväskylässä - hienosti meni pojalla!

Share |

Sunnuntai 20.4.2008 klo 21.38 - Marja J


Kotiuduimme klo 19 paikkeilla Pyryn ja Hannun kanssa pojan ensimmäiseltä näyttelymatkalta Jyväskylästä. Matka oli Pyrylle varmaan väsyttävä, sillä herätys oli jo 03.45 ja auto starttasi pihasta ennen viittä. Pyry piti pientä intovikinää melkein koko matkan, eikä malttanut ollenkaan levähtää ennen rasittavaa koitosta.

Vähän emäntää hirvitti, sillä Pyryn eka osallistuminen Tyrnävän Koiraharrastajien näyttelytreeneihin ei lupaillut kovin rauhallista kehäkäyttäytymistä. Pyry esitti nimittäin harkoissa koko kauheusrepertuaarinsa: haukkui ja murisi isoille koirille, pissata lirutteli pitkin kehää, vinkui ja veti niin että hermot olivat mennä hihnan toisessa päässä! Vähän oli mietityttänyt sekin, että olikohan turkin trimmaus kohdallaan, mutta näiden harjoitusten jälkeen muutama sojottava karva ei meinannut yhtään mitään!

Mutta, toisinpa kävi - Pyry yllätti ja esiintyi odottamattoman hienosti! Vähän piti kiskoa hihnassa, mutta se meni varmaankin nuoruuden tiliin. Kehässä kävimme Pyryn kanssa kolme kertaa, joten harjoitusta tuli tosi hyvin. Pyryn luokassa oli mukana neljä junnupoikaa, ja Pyry sai heistä ainoan ERINOMAISEN ollen koko junnujoukon ykkönen! Jatkokisassa Pyry oli urosten viidenneksi paras. Yllätyksenä tuli, että Pyryn piti osallistua vielä parhaan Royal Canin juniorin valintaan. Viimeisen kerran Pyry oli kehässä parhaan junnunartun kanssa jääden kuitenkin loistavaksi kakkoseksi!

Näyttelyn jälkeen piipahdimme vielä Hannun äidin luona Lievestuoreella ja Pyryn Pippo-isän kotona Jyväskylässä katsomassa perheen uutta tulokasta Eviä (Freunds Electra). Pyryn kanssa katsastimme myös Pippo-isän komean näyttelyruusuke- ja palkintokokoelman. Saas nähdä, milloin myös Pyry saa oman pokaalinsa ja ruusukkeensa tuonne Noran ja Miron palkintojen viereen.

Tässä vielä päivän saalis: JUN ERI JUK1 ja urosten viides!

Pyryn ensimmäinen näyttelyarvostelu löytyy täältä:

Myös sijoitustyttömme Ani oli mukana Jyväskylässä ja pärjäsi hienosti - tulokseksi tuli EH ja sijoitus kuuden junnutytön joukossa viidenneksi. Anille näyttely oli kolmas ja tytöllä on jo ROP-pennun titteli.

Hienoa Ani ja Pyry!

Kiitokset Kastehelmelle Anin hoidosta, treenaamisesta ja erinomaisesti trimmatusta turkista!

Avainsanat: näyttelyt, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Joenpenkan A-pentue, A-pennut