Kesä on tulossa Joenpenkalle

Share |

Maanantai 28.4.2008 klo 22.16 - Marja J


Lauantaina 26.4. lähtivät jäät Käyräsuvannosta, mutta juuttuivat sitten hetkeksi taas Tuokkulan pitkään suvantoon. Tänä vuonna eivät jäät lähteneet kohinalla ja ryminällä vaan melko rauhallisesti kuten edellisenäkin keväänä.

Linnut ovat aloittaneet rannassa ja pihan laitamilla keväiset puuhansa ja laulukonserttinsa. Ensimmäisinä saapuivat tutuille pesintäpaikolleen telkät ja pian myös sorsat. Räkättirastaita on taas todella paljon ja mustarastaan laulua on mukava kuunnella. Myös peipot, västäräkit je lehtokurpat ovat saapuneet meitä taas kesäsi ilahduttamaan. Kauempaa kuuluu kyyhkyn kujerrus sekä illemmalla matala huuhkajan huhuilu. Naapurin lintutarhasta karanneet metsästysfasaaniurokset kiekuvat milloin missäkin ja viipottavat pitkin pihoja.

Pihassa löytyy lunta vielä varjopaikoissa, mutta koirapiha on jo onneksi sula. Nyt sitten odotellaan maan kuivumista ja nurmen kasvua, että loppuisivat nuo kuraiset tassunjäljet lattioilta. Saapa nähdä miten nurmikko lähtee kasvamaan nyt talven jälkeen, kun nuo pojat ovat nostellet talven aikana jalkaa tosi ahkerasti. Lauma on jo aloittanut maan muokkaamisen, ikävä kyllä myyräkanta aidan sisäpuolella taitaa olla melko vähäinen, eikä kunnon jahteja saada pystyyn.

Pyry kävi lauantaina Haukkukeitaalla toisen kerran harjoittelemassa häkkiketun haukkumista. Nyt tuli jo kunnolla ääntäkin, eikä homma ollut ihan pelleilyä. Jatkamme harjoituksia syksymmällä, kiirettä näissä hommissa ei vielä ole. 

Pyry aloitti Match Show -uransa Tyrnävällä sunnuntaina ja sijoittui pienissä pennuissa sinisten kakkoseksi. Pyry ei malttanut seisoa kunnolla pöydällä vaan vikuroi minkä kerkesi. Kehässä kulku onnistui ihan hyvin. Onneksi tässä lähiseudulla on nyt alkukesästä useita mätsäreitä, joissa voimme harjoitella kesän "oikeita" näyttelyitä varten. Vapun päivänä suuntaamme kirkonkylälle Liminkaan kisailemaan.

Tulevan kesän kunniaksi keväinen kotisivujen yläpalkki vaihtui taas kesän vihreään!