Ruoka-asiaa

Keskiviikko 16.2.2011 klo 11.50 - Marja J

Noraoottaa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nora odottaa, että mamman mainiot makupalakeksit valmistuvat uunissa. Tällä kertaa tein keksit pottumuussipohjaan (ei maitoa Mirolle), johon laitoin munia, öljyä, pellavansiemenrouhetta ja valmiina ostetettua kuivattua lihamurskaa. Lötkö taikina vaan levyksi kahdelle pellille, paistumaan ja lopuksi vielä kuivumaan kiertoilmaan. Taas saatiin koirien herkkukeksejä aikamoinen läjä!

Koirat ovat syöneet nyt syksystä asti pääosin raakaa lihaa - hirveä, kaupan jauhelihoja - sekä erilaisia Murre-Mixejä, joissa on jo valmiina vihreitä vihanneksia, hyviä öljyjä, valkosipulia, merilevää jne. Nora ja Pyry saavat aamuruualla vähän nappulaa: Nora Proformancen ylläpitoruokaa ja Pyry rasvaisempaa Masteryn nappulaa. Pyry on saanut energialisänä vielä rasvaista sianlihaa ja joskus jopa läskistä siansivua. Välillä kaikkien kupissa on rasvaisempaa sikanautaa. Maitotuotteita piimää ja raejuustoa saavat harvakseltaan vain Nora ja Pyry Miron maitoallergian takia, myös kala on jäänyt pois ruokavaliosta. Koitan välttää lisäaineita ja vehnää ja puurojakin olen antanut nyt entistä harvemmin. Lisäksi koirat saavat vielä ajoittain vitamiini- ja hivenainelisää sekä hyviä kasviöljyjä.

Koirat ovat voineet erittäin hyvin! Korvat  ja anaalit ovat olleet kunnossa ja hammaskiveäkin on ollut paljon vähemmän kuin aikaisemmin. Miro on ollut ilman kutinoita rauhallisempi, eikä ole rapsutellut tai kalvanut tassujaan. Miron iho on "vauvan ihoa" ja turkki ohutta kastraatiosta ja varmaan myös kortisonilääkityksestä johtuen. Miro saa vielä ylläpitolääkkeenä joka toinen päivä murusen kortisonia. Toivottavasti selviämme ilman näppylöitä ja kutinoita tulevan kevään siitepölykauden ja kesän heinäajan ohi! Kaikki kolme ainakin voivat todella hyvin tällä nykyisellä terveellisemmällä ja lisäaineettomalla ruokavaliolla!

Miron allergiasta

Uudistetut RUOKINTA-sivut

Avainsanat: terveys, ruokinta