Joulu on ohi......

Torstai 27.12.2012 klo 17.14 - Marja J

Joulu on taas ohi! Vuosi vuodelta tuntuu, että joulua edeltävä aika onkin sitä parasta joulua - valmistautuminen, hössötys, höpötys, muistamiset, hyvät naposteltavat, leipominen ja herkkujen haaliminen....

Omiin jouluperinteisiin kuului tänä vuonna niin kuin monena vuonna tätä ennen "Kauneimmat joululaulut" täpötäydessä Oulun Tuomiokirkossa yhdessä Liisa-ystävän kanssa. Kävimme myös Emman ja Elmerin emännän Pauliinan kanssa OSAO:n Muhoksen yksikön Koivikon Joulu -tapahtumassa, missä oli kaikenlaista mukavaa: lampaiden rapsuttelua, rekiajelua, myyjäiset ja saimme joulupukin ja muorin tarjoamat lämpimät glögit pipareineen. Tapasimme myös tallissa Aatun emännän Tiian, joka opiskelee Koivikossa ja oli tapahtumassa myös mukana.

Olemme kokoontuneet epämääräisillä ja vaihtelevilla porukoilla aina joulun alla Haurukylän Rytikankaalle, jossa on hirviseurueen Rytikota. Metsänväelle on viety syötävää ja linnuille laitettu lyhteet. Olen ollut kovassa flunssassa koko joulukuun Hailuodon ajokokeista lähtien, joten metsänväen pikkujoulut siirrettiin nyt suosiolla lämpimään paikkaan. Meidän pihamökki muutettiin nyt joulumökiksi, kamiinassa paloi tuli, putkiradiosta kuuluivat joululaulut ja tarjolla oli pikkusyötävää ja lämmintä juotavaa. Mukana olivat Pauliina ja Kari Haurukylältä sekä Heidi, Mika ja Hertta Tupoksesta. Hertalla oli juoksu, joten tyttö sai olla ainoana koirana mukana.

Joulun aika meni sisällä tuhistessa. Flunssa alkoi onneksi jo helpottaa, mutta pakkaset paukkuivat, eivätkä koiratkaan oikein tarenneet ulkoilla pitkiä aikoja. Uusi vauhtihirmumenopeli, sininen potkurikin on vielä testaamatta, mutta eiköhän me päästä koirien kanssa sillä vielä huristelemaan.

Tässä vielä kuvakooste I-ipanoiden ensimmäisestä joulusta - mukana myös Emma-mamma

jouluanimaatio_2012.gif

Avainsanat: I-pentue

Joenpenkan I-ipanat - jälkikirjoitus

Keskiviikko 4.7.2012 klo 16.16 - Marja J

emma_ja_pokaali.jpg

Joenpenkan Kennel EMMA Paras Emokoira 2012 ♥ - kuva: Pauliina Pönkkä

Emma sai upeasti suoritetusta mammakoiran tehtävästään Joenpenkan parhaan emokoiran palkinnon!

 

Emman ja Nemon I-ipanat on saatettu suureen maailmaan - nyt on aikaa muistella vauhdikasta kevättä ja päivittää kotisivuja. I-ipanoiden oma pentuesivu on nyt hyvällä mallilla. Päiväkirjaosuutta vielä täydennetään mm. kuvilla ja jokainen pentu saa omat sivunsa. Tällä hetkellä albumista löytyy jo muutamia kuvia pennuista omissa kodeissaan.

Jälkikirjoitus ja kiitokset

 

Kevät vierähti tosi nopeasti Emman pentuhommissa. Tehtävää ja muistamista oli niin paljon, että moni asia ja tunnelma palaa mieleen vasta nyt, kun elämme Joenpenkalla taas tuttua arkeamme. Muutamaan kuukauteen mahtuu paljon – jännitystä siitä miten synnytys onnistuu, huolta emästä ja pennuista – onko kaikki kunnossa, pysyvätkö pennut terveinä, miten jaksaa emä, miten ensikertalainen emä hoitaa pentunsa, onkos ruokinta kohdillaan, tuleeko maitoa, riittääkö se ...

Oli paljon monenlaista juttua ja järjestämistä – pentuhuone, pentulaatikko, tarvikkeet, entäs pentutila kun pennut isompia? Huoletti myös, löytyykö jokaiselle pennulle sopiva, juuri se oikea, rakastava ja harrastava koti. Emma on Joenpenkan ensimmäinen sijoitusnarttu, joka oli nyt meillä synnyttämässä. Mietitytti, miten Emma osaa olla poissa omasta kodistaan, poissa Pauliinan ja Karin luota, vieraassa paikassa ja vielä pentuja tekemässä. Ja entäs miten meidän kolme omaa koiraa Nora, Miro ja Pyry suhtautuvat, kun talossa on vieras koira ja vielä sen pennutkin.

Ensin jännitettiin juoksujen alkamista – ovatko juoksut ajallaan vai myöhässä… Sitten mietittiin oikeaa astutusajankohtaa, laskettiin tärppipäiviä ja jännitettiin onnistuuko astutus. Astutusreissulla oltiin Pauliinan ja Emman kanssa ja vietimme pienen, mutta tuottoisan hotelliloman Jyväskylässä. Astutus ei olisi voinut torstain 16.2. lämmittelyn jälkeen perjantaina 18.2. paremmin mennä – Emma oli hommassa mukana niin kuin pitääkin ja Nemo-sulhanen hoiti innokkaasti ja väsymättä tärkeän isäkoiran tehtävänsä. Ultrassa 20.3. koko Emman tukijoukko (Pauliina, Kari, Hannu ja Marja) oli katsomassa Emman masussa kasvavia 5 pientä mäyräkoiran alkua.

Emman loppuodotus meillä ja itse synnytys meni paremmin kuin osasin odottaa! Emma oli koko odotuksen ajan hyvinvoiva, ja H-hetkellä oikeilla emon vaistoilla toimiva osaten tehdä asiat aivan niin kuin pitääkin. Kätilö sai seurata vierellä ja ihailla miten taitavasti Emma hoiteli lapsensa maailmaan, katkoi napanuorat ihan oikeista kohdista, putsasi pennut – niitä kumihanskoja ja saksia ei sitten nytkään tarvittu! Pennut olivat kaikki elinvoimaisia ja ryömivät heti nisille ja maitoa tuli hyvin koko ajan.

Emma-emo hoiti pentunsa todella hyvin, leikitti ja koulutti niitä.  Emma rakasti erityisesti korvien putsaamista ja tekikin sen antaumuksella useaan kertaan päivässä. Kun pentujen hampaat puhkesivat, Emma ei halunnut mielellään antaa tissiä - Emma ei esimerkiksi halunnut imettää enää makuullaan vaan antoi tissiä seisaallaan. Emma kuitenkin hoiti ja leikitti pentuja mielellään ja monta kertaa päivässä. Emma oikein houkutteli pentunsa iltavilliin ja pyöritteli niitä taitavasti. Emma osasi näyttää hyvin kuka oikein on pomo ja selätti vastaan hangoittelijat. Emma myös vierotti itse pentunsa näyttämällä selvästi ja äänekkäästi, että tissiä ei nyt enää saa!

Emma oli loistava ja todella huolehtiva emä! Oli ainutlaatuinen elämys kokea Emman kanssa syntymän ihme - saada pienet mäyräkoiranpoikaset maailmaan ja antaa niille hyvän elämän eväät!

Sydämellinen kiitos Emman kotiväelle Pauliinalle ja Karille siitä, miten hyvin olette Emmaa hoitaneet, kouluttaneet ja vieneet erilaisiin mäyräkoiraharrastuksiin: metsälle, kokeisiin ja näyttelyihin. Hoiditte Emmaa tosi hyvin myös odotusaikana ja olitte tukena ja tarpeellisena apuna pentujen hoidossa ja Emmaa lenkittämässä, kun kuntoutus synnytyksen jälkeen alkoi. Ilman teidän innostusta ja aktiivisuutta ei Emmasta olisi tullut tämä hieno koira ja upea jalostunarttu, mikä Emma nyt on!

Kiitokset taas Leena Karvoselle Merkaleen´s kenneliin ja Arja Lidmanille Freunds kenneliin! Mietin monia asioita, oli jotain huolta tai kysyttävää - teiltä kokeneilta kasvattajilta sain hyviä neuvoja ja apua ongelmissa. Merkaleen´s kennelissä Pyhäjoella oltiin hieman edellä pentuhommissa. Sonjan ja meidän Pyryn pennut saivat alkunsa noin kuukautta aikaisemmin: Sonja oli ultrassa kun olimme Emman kanssa astutusreissulla ja Sonja aloitteli synnytystä kun me puolestamme olimme Emman kanssa ultrassa.

Kiitokset myös Joenpenkan I-pentujen isän Nemon kotiväelle Matti Tikkiselle ja Pirkko Martikaiselle Jyväskylään – oli hieno asia että sain monilahjakkaan, komean ja tosi herrasmiesmäyräkoiran Nemon Emman pentujen isäksi. Ehkä joku pennuista seuraa isänsä jälkiä näyttelykeheissä tai jälkimaastoissa!

Ja kiitokset tietenkin myös kennelpojalle Hannulle – olit apuna ja huolehdit mm. minun ja pentujen muonavarastoista, kuljetuksista ja talon muista koirista sillä aikaa kun oma aikani meni Emmasta ja pennuista huolehtimiseen.

On onni, että pennuille löytyi sopivat, huolehtivat ja mäyräkoiraharrastuksista innostuneet kodit! Mukavaa on myös, että pennut asuvat nyt lähiseudulla: Tyrnävällä, Tupoksessa, Lumijoella ja Oulussa – näin voimme tulevaisuudessa tavata helpommin ja useammin. Ehkä tapaamme suuremmallakin pentujoukolla ja keksimme jotain mukavaa hommaa yhdessä.

Kaikki pennut perheineen ovat tervetulleita milloin vain vierailulle pentukotiinsa! Ja eiköhän me tavata vielä joskus myös kokeissa, ehkä kehän laidallakin….  Pentueen myötä on ollut taas ilo tutustua uusiin ja innokkaisiin mäyräkoiranomistajiin ja tutustuttaa heitä tähän monipuoliseen ja mukavaan rotuun!

 

Kaikkea hyvää Emman I-ipanoille! Pidetään yhteyttä - pentujen elämää on mukava seurata, joten uutiset, tarinat ja kuvat ovat todella tervetulleita!

Avainsanat: I-pentue

Kaikki Joenpenkan I-ipanat nyt omissa kodeissaan

Tiistai 19.6.2012 klo 8.48 - Marja J

Eilen lähti Joenpenkan Iso-Iiro eli kutsumanimeltään Aatu Tiian kaveriksi Lumijoelle.

Kunhan keritään, niin laitetaan kaikille pennuille omat sivut ja uudistetaan sivuja muutenkin.

Kuvat ja pikkutarinat I-ipanoiden omista perheistä ja alkutaipaleesta uusissa kodeissaan ovat tervetulleita!

Avainsanat: I-pentue

Uusimmat poseerauskuvat I-ipanoista

Perjantai 8.6.2012 - Marja J

oiva_7.6_6.jpg

Joenpenkan Innokas-Iikku - Oiva

elmeri_7.6_6.jpg

Joenpenkan Iskevä-Ippo - Elmeri

iiro_7.6_6.jpg

Joenpenkan Iso-Iiro - Iiro

iira_7.6_8.jpg

Joenpenkan Ihana-Iira - Iira

hertta_7.6_1.jpg

Joenpenkan Iloinen-Ilmi - Hertta

Avainsanat: I-pentue

Uusia poseerauskuvia I-ipanoista

Perjantai 1.6.2012 klo 21.26 - Marja J

ippo_ja_iiro.jpg

Innokas-Ippo eli Elmeri kiusaa Iso-Iiroa.

Anin (Joenpenkan Anni-Ainokainen) emäntä Kastehelmi Kakko kävi tänään tutustumassa I-ipanoihin ja ottipa Kastehelmi hienot kuvatkin pennuista! Joillekin taisi kasvaa pieni piimäparta, kun seisotusapuna oli piimätilkkanen. Koitetaan saada vielä lisää seisotuskuvia ipanoista kunhan kasvavat.

Poseerauskuvat löytyvät täältä

Kiitokset kuvista Kastehelmi!

Avainsanat: I-pentue