Onnea E-pennuille!

Tiistai 23.3.2010 - Marja J

Lämpimät onnentoivotukset kaikille E-pennuille 1-vuotissyntymäpäivänä!

Joenpenkalle syntyi 23. maaliskuuta vuosi sitten karkkariviisikko tytöt Ehtoisa-Emma, Eloisa-Ella sekä pojat Etevä-Eeti, Ehtivä-Elmo ja Empivä-Emppu. Pentujen emä on Nora (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix) ja isä Günther (FIN KVA-A Krogvikens Castor), joten toiveena oli, että pennuista tulisi reippaita ja riistaverisiä. Kaikki pennut löysivät sopivat harrastavat ja aktiiviset kodit ja ovat päässeet jo pienestä pitäen tutustumaan erilaisiin mäyräkoiramaisiin puuhiin.

Jo vajaan vuoden ikäisinä Limingan Emmalle ja Saarijärven Eetille on saatu jäniskaatoja ja Eeti on kiinnostunut myös supeista sekä ketuista. Myös muut pennut: Ivalon Nelli, Oulun Emppu sekä Alajärven Elmo ovat osoittaneet ajotaipumuksia tai muuten kiinnostusta riistalle. Muutaman kerran olemme olleet porukalla Emman ja Empun kanssa Haukkukeitaalla LUT-harjoituksissa. Ovatpa Emma, Nelli sekä Elmo jo pyörähtäneet myös näyttelykehässä. Myös trimmauskurssilla oltiin porukalla, kun Nellin ja Emman emännät sekä Empun isäntä olivat koiriensa kanssa mukana.

Vaikuttaa vahvasti siltä, että tämä pentuviisikko on löytänyt oman paikkansa perheissä ja arjen elämässä sekä tietenkin omistajiensa sydämissä!

e-pennut_2009_pieni.jpg

Nora-mamma sekä Joenpenkan väki onnittelevat E-pentuja ja toivottavat onnellista ja tapahtumarikasta elämää jatkossakin!

Tässä vielä pentukuvia ihasteltavaksi!

Ps. seuraavassa Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerhon lehdessä Tuubissa on juttua Emmasta, Nellistä ja Empusta! :) Uusi kuviakin laittelen sivuille, kunhan kerkiän.....

Avainsanat: E-pentue

Superviikonloppu

Tiistai 19.5.2009 klo 20.23 - Marja J

Viime viikonloppu oli kiireinen, sillä Joenpenkan E-pennut muuttivat omiin koteihinsa. Tiistaina kävimme viisikon kanssa toistamiseen eläinlääkäriasema Akuutissa Oulussa näyttämässä korvalehtien näppylöitä. Saimme mukaan lääkeliuosta siveltäväksi korvalehtiin ja näppylät olivatkin häipyneet kun pentuja tultiin hakemaan.

Samalla todettiin, että poikien kivekset olivat nyt oikeilla paikoillaan. Pentuetarkastuksessahan kaikilla kolmella löytyi vain toinen kives. Pennut saivat myös hyvää harjoitusta automatkailuun, sillä Eetillä, Elmolla ja Ellalla oli edessään useiden tuntien matka omaan kotiin. Molemmilla automatkoilla pennut olivat ihan rauhassa, eivätkä muutenkaan hätkähtäneet vieraita ääniä ja meteliä. Akuutissa häkillinen pieniä karkkarin alkuja herätti ihastusta ja moni kävikin tutkailemassa söpöjä pentuja.

Ensimmäisenä omaan kotiinsa Alajärvelle lähti tietenkin Ehtivä-Elmo, jota myös kotona tullaan kutsumaan Elmoksi. Elmo tapasi kotiväkensä Satun ja Villen nyt ensimmäistä kertaa.

Perjantaiksi olin kutsunut kennelneuvojan tutustumiskäynnille Joenpenkalle. Kennelneuvoja Tiina Ahokas tarkasti koirien kunnon ja hoidon, koirien tilat ja tarhat sekä penikoimistilat ja pentutilat. Lisäksi käytiin läpi vesi, valaistus, ruuan valmistus ja säilytys, tunnistusmerkinnät, eläinlääkäriasiat, paperit ja sopimukset sekä rokotukset ja madotukset ja koirien ulkoiluttaminen. Mitään huomauttamista ei ollut ja varsinkin isokokoinen aidattu piha-alue ja koirien vapaa kulku ulos sai kiitosta.

Perjantai-iltana Hannulla oli MÄAJ-koetoimitsijakurssi Liminka-Temmes Metsästysyhdistyksen kämpällä ja minä olin lupautunut kurssin kahvittajaksi.

Lauantaina pentujen luovutus alkoi jo heti aamuyhdeksältä, kun Pauliina ja Kari tulivat hakemaan sijoitustyttö Emmaa omaan kotiin Liminkaan. On tosi hyvä juttu, että Emma asuu näin lähellä! Emman jälkeen kotiinsa Ivaloon lähti Ella eli nykyiseltä kutsumanimeltään Nelli, kun Riikka tuli äitinsä ja tyttärensä kanssa häntä hakemaan. Noran edesmenneen Vero-isän kotikennelistä Könkäänvaarasta olikin jo kyselty tytöstä! Lauantai-illan viimeinen lähtijä oli Emppu, joka lähti Eskon mukana Ouluun  Kuivasjärvelle.

Nyt oli vain Eeti jäljellä ja pidinkin pojalle seuraa viimeisenä yönä ja nukuin Eetin vieressä keittiön lattialla. Eeti-poika muutti viimeisenä omaan kotiin Saarijärvelle, kun Toni tuli Sarin veljen kanssa poikaa hakemaan sunnuntaina aamupäivällä.

Elmon lähdön jälkeen pennut olivat iltaisin ruvenneet vinkumaan ihmisten perään, vaikka aikaisemmin olivat nukahtaneet hiljaa ihan itsekseen keittiön pentutiloissa. Pennut osasivat jo vaatia huomiota - Eetikin haukkui, jos syliin ei heti päässyt! Viimeisenä viikkona nämä ihanat pallerot olivat muuttuneet kaameiksi riiviöiksi! Kilvan ne roikkuivat suihkuverhossa, kaivelivat lattiakaivon kannet irti, riekkuivat luutussa ja peuhasivat pissaisissa sanomalehdissä. Varpaat järsittiin ja lahkeissa roikuttiin - ja voi sitä pissarallia! Mutta kyllä ne sitten osasivat olla ihania, kun tulivat pusuttelemaan ja nukahtivat kainaloon!

Pennut saivat virallisten asiakirjojen lisäksi mukaansa pentupaketit kahdesta eri koiranruokafirmasta, tuttua penturuokaa, erilaisia esitteitä ja tiivistetyt pentuohjeet (kotisivuiltahan löytyy laaja versio), alennuskupongin Mustiin ja Mirriin, pannat, koirankakkapussit, karva-alustat, pehmolelut, purulelut ja Joenpenkan-kassin. Jo aikaisemmin uudet omistajat olivat saaneet Suomen Mäyräkoiraliiton "Apua - minulla on mäyräkoira"-infokansion. Lisäksi maksetaan tämän vuoden jäsenyys Suomen Mäyräkoiraliitossa ja ensimmäinen näyttelyilmoittautuminen. Olemme myös luvanneet esittää kasvatteja näyttelyssä.

Vain Ella muutti nimensä Nelliksi - kaikki muut pennut pitivät "työnimensä". Pentuja oli odotettu kauan ja hartaasti ja niiden pentuelämää oli seurattu tiiviisti. Ensimmäiset yhteydenotot tulivat jo viime syksynä ja yhdessä nykyisten omistajien kanssa jännitimme astutusta, ultrausta, synnytystä ja seurasimme pentujen kasvua ja kehitystä.

Nyt olo on hieman haikea ja väsynyt, mutta todella onnellinen, sillä Noran ja Güntherin pennut ovat saaneet tosi hyvät kodit ja mukavat perheet!

Jokainen pentu saa omat sivunsa, jonne laittelen pikapuoliin  kuvia ja tarinaa pentujen kotiutumisesta.

Joenpenkan väki toivottaa Elmolle, Empulle, Eetille, Emmalle ja Nellille sekä heidän perheilleen onnellista yhteistä taivalta!

Avainsanat: E-pentue

Tässä NE nyt ovat!

Maanantai 23.3.2009 klo 19.58 - Marja J

Tässä muutama kuva pennuista, ikää taitaa olla noin 5 tuntia. Maitobaari on avattu ja pennut mönkivät tosi hanakasti tissille. Nora on vielä vähän kanttuvei, eikä ole vielä kunnolla aloittanut noita pentujen alapesuja. Mutta eiköhän tuokin kohta jo hoidu, olihan Nora ainakin viimeksi melkoinen kakkaperso - söi salaa vielä pitkään Pyryn kakat!

Terveiset Günther-isälle ja kotiväelle Ruukkiin! Hyvin lähtee ääntä jo noinkin pienistä pennuista ;-)

pennut_23.3.2009.jpg

Pentujen syntymäpainot olivat 170 g - 294 g. Tytöt olivat pienimmät, toinen oikein söpö ja terhakka tumma tyttö. Kolmella, yhdellä tytöllä ja kahdella pojalla, on valkoista rinnassa. Yhdellä valkoista on enemmän, kahdella vain pikkuisen. Pari pojista on tosi jytkyjä - ja isoäänisiä!

pennut_2_23.3.2009.jpgpennut_2_23.3.2009.jpg

Kaikki pennut sievästi maitobaarissa. Ilmeisesti massut on saatu täyteen, kun kimitys laatikossa on hiljentynyt.

Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix, Joenpenkan E-pentue

Loppulaskenta on alkanut!

Keskiviikko 18.3.2009 klo 21.34 - Marja J

Nyt Noran maha viistää jo maata ja pentusten liikkeet näkyvät selvästi. Maitokin on jo laskeutunut. Tänään oli pakkasta illalla -8 astetta ja piti laittaa lämmin takki päälle. Maha oli kasvanut niin kovasti, että tarrasysteemi ei enää riittänyt ja mahan takaosan lämmikeläppä piti kiinnittää selän päältä laastarilla!

Nora on liikkunut pikku pyrähdyksiä ihan mielellään, mutta juoksuhommat se on nyt jo jättänyt. Välillä pitää taivastella ja huilata ja vauhti on jo tasaisen rauhallista.

Lämmön mittaaminen aloitettiin sunnuntaina ja se on huidellut 38 asteen paikkeilla. Mittaaminen on vähän hankalaa, sillä mamma juoksee karkuun heti kun mittarin piippaus kuuluu. Olen koittanut olla liikaa stressaamatta mammaa, joten seuranta ei nyt ole niin tarkkaa kuin viime kerralla. Silloin sain kiinni lämmönlaskun torstaina iltapäivällä ja pentujen tulo alkoi seuraavana aamuna. Synnytystä edeltävänä päivänä ruoka ei oikein Noralle enää maistunut ja se vähäinenkin syöty ruoka pulahti heti takaisin. Toivottavasti nämä ennusmerkit saadaan nytkin, jos tuo lämmön mittaaminen ei oikein onnistu.

nora_ja_maha_16.3.jpg

Nora ja maha 16.3. - 58. päivä

nora_ja_maha_17.3.2009.jpg

Nora ja maha 17.3. - 59. päivä

nora_18.3._-_60.jpg

Olen nukkunut yhden yön Noran kanssa keittiön lattialla ja seuraavaksi yöksi peti on siirretty pentulaatikon viereen kodinhoitohuoneeseen. Nora kokeilee passaako. Kuva otettu 18.3. ja menossa 60. tiineyspäivä.

Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix